Fua o le gaosiga

Tausia le puipui i totonu o le fale ma le fiafia ma le malamalama o le mataupu

Quarantus o se faʻalapotopotoga o laau taʻutaʻua taʻitasi poʻo le faʻaaogaina o laʻau olaola ma fatuga o le aiga o Kutrovye. O le ituaiga e aofia ai le valu ituaiga, o le fanau mai o le fitu - o Madagascar, ma le tasi - Initia ma Sri Lanka. O le faʻafanua e faʻaaoga ai le kalaka piniki - o le afa-timu 40-50 cm, faʻatasi ai ma se pale matagofie ma le matagofie, lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma fugalaau lanu. I nisi faʻamatalaga auiliili o sea karantus, o le a taʻuina atu lenei tusiga.

E te iloa? E tele isi igoa o le Quarantus - o le piniki piniki, Madagascar vinka, lanu piniki, cayenne jasmine, lochner ma isi.

Fatufatuaʻi le tulaga atoatoa mo le puipuiga

Quarantus o se laau faʻafetai ma lē lelei lea e maua ai le fale i le Mediterranean Mediterranean, e maua ai se lagona lelei, o se lagona o le soifua lelei ma le faʻagata o le taumafanafana. E taua tele le fatuina o tulaga lelei mo ia, filifili se nofoaga lelei, faʻamautinoa se mafanafana lelei. O le faʻamalamalamaina e ala i fugalaʻau poʻo moli susulu i le taumalulu e le o se mea e sili atu.

Tuu i totonu o le fale ma moli

E leai se mea faʻapitoa i le olaga i aso faisoo, ma o lona faʻatoʻaga ma le tausiga o le a le mamafa ai le pule. O nofoaga malamalama e fetaui lelei ma le vavaega, ae faʻatasi ai ma sina osofaʻiga o le susulu o le la. Pupuni o faamalama i sisifo po o le faamalama i sasae. I le taumafanafana, e tatau ona faia le sunbathing, e tatau ona aumai le laau i le ea fou, puipuia mai le tafe.

E taua! Qaranthus o se laau oona e aofia ai alkaloids o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o fualaau mo le leukemia ma le cirrhosis.

Tulaga o le vevela

O le vevela aupito sili ona vevela mo le vaeluaina o le 20-25 ° C, i le taumalulu e tatau ona pa'ū le vevela o le ea i le 12-18 ° C. O le laau e le faʻafefeteina ma faʻafefe i fesuiaiga o le vevela, ae e le tatau ona e faʻaaogaina ma filifilia le sili atu le mafanafana mo se ituaiga faapitoa o le vaʻaia.

Tatou te filifilia le ipu ma le palapala

Ua televave le tuputupu ae o Quarantus, o le mea lea mo le atinaeina masani o le fugalaau o le a ia manaomia ai se omea tele po o se ipu. O Qatarantus e fiafia i se eleele malamalama ma lelei - o le filifiliga aupito sili lea mo se laau, i le taimi o le totoina, latou te faʻafefiloi ai le masima, humus, lau laʻau, faʻaopopo le peat ma le oneone i vaega tutusa.

E te iloa? Pe a faʻatau se faʻasalaga, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete le vao ma filifili laau totō ua i ai se numera tele o mata, ae leʻi amataina le fugalaau. I lenei auala o le a mafai ona e maua ai lau lanu lanu.

Faʻaleleia le tausiga mo tagata na taofia i le fale

O le tuputupu aʻe i luga o se puipuiga malu, e le tatau ona e faʻagaloina lena tausiga i le fale e tatau ona masani. E tatau ona amanaʻiaina le tele o mea faʻaleagaga, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻamaoni i faʻataʻitaʻiga, o le manaʻoga e faatumauina le maualuga o le faʻamamafana, vai, fugalaau faʻapipiʻi, afifi ma nonoa lau fale fale.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le laufanua o le quarantus o Madagascar. Vai le fale e tatau ona faʻaauau, ae aua le faatagaina le fufuluina o le eleele ma vai inu. Afai e le maua e le matafaga le alavai, pe a uma ona faʻamamaina e tatau ona faʻafefe ese le susu. E masani ona tupu e mafua ona o le le lava o le susu i totonu o le vao. E mafai ona e foia le faafitauli e ala i le toe amata ona faʻafeinu. O le maualuga o le suavai o se tasi lea o tulaga mo se sui lelei o le fugalaau, faʻapea foi ma le faʻaleleia e le aunoa o le vaalele. O le vaalele o le ai ai se aafiaga lelei i lau fugalaau, faʻasao le susulu ma le tele o le paolo o lau ma puipuia mai le tele o faʻamaʻi.

O le a ma le faʻafia ona fai le laei

O faʻatoʻa lau karantus e muamua i luga o laʻei. A maeʻa le totoina o fualaau, o le uluai fafagaina faʻatasi ma le potassium ma le vailaʻau e faʻatino pe a uma le 2-3 vaiaso. O vaiaso taʻitasi uma, e faʻamaʻaina ai laau ma mea faʻapitoa mineral Ammophos, Nitrophos poʻo Nitroammophos, ma le maualuga o le 0.1-0.2%. Ia Iulai ma Aokuso, e taua tele le faʻalauteleina o mea o loʻo i ai le magnesium ma le fuluka i totonu o fugalaʻau, faapea le masima masima.

Taʻu se vao

Afai e fiafia le tagata fai togalaau i le auala e ola manuia ai mai fatu mai fatu i le fale, e tatau ona ia malamalama i le manaomia mo lenei faiga. O le teuteuga o le togavao e faia i le tautotogo ina ia faʻaleleia atili ai le togafiti, faʻalautele i luga o le taumalulu, ae i tulaga tulaga ese, pe a tupu tele le totō o le laau, e mafai ona tipi i le taumafanafana. I luga o le uʻamea teuteu, o fugalaau o le a na o ni nai vaiaso e aliali mai. O le auʻau autu o le a sosolo.

E taua! O le laau e masani ona toso ese le laʻau pito i lalo, paʻu o le aʻa, ma le tipiina o tipu i le taimi o le paʻu e fesoasoani i le tupu pea o le laau.

Faʻatoʻaina le Caratrantum Transplant

O loʻo faʻamalieina Novice florists pe faʻafefea ona suia le carantus. E tatau ona faia muamua le togi pe a oʻo le maualuga o le 6-8 cm, ma e fa lau moni o le a faʻaalia i luga. O le televave o le tupu o le fugalaau e mafua ai le gaosia i tausaga uma. Ia Iuni, e lelei le tuʻuina atu o le laau i fagu fou. Ona o le siitia atu, o le tuputupu ae o le sui o le laufanua o le a le faagesegese. E le talafeagai le faʻatagaina o aʻa e lalagaina i luga o le lalolagi atoa i totonu o se fagu, o lea e le muta le fuga o le vao, ma o laulaau e le lanu samasama ma mama.

Metotia o le toe gaosia o le taofiofi i le fale

Toe faʻaleleia - o se seti o auala e mafua ai le faateleina o le numera o tagata taʻitasi. O le feusuaʻiga, feusuaiga ma le vavalaʻau e iloga. Quarantus, i le avea ai ma se maualuga maualuga, e mafai ona faʻalauteleina laau, lea e aofia ai le vaevaega, suluina ma le faʻaleleia e fatu.

Vaeluaina o vao

O le toe faʻaleleia o le vaeluaina e ala i le vaevaega (vaeluaga) o se auala faigofie ma lelei. Ona o le malepelepe o le ogatotonu o le aʻa ma le pito i luga o le laina o le pupu (caudex), ua vaeluaina ai le vaeluagalemu i vaega. O vaega vavaeese e iai aʻa ma fatuga ma e mafai ona gaoioi tutoʻatasi. O le tele lava o vao e matua faigofie ona fevaevaeaʻi, lea e faʻatinoina ia Aperila-Me. O le tele lava o le delenki e maua aʻa, vave faʻaaoga i se nofoaga fou ma faatelevave le tuputupu ae.

Laʻau

O le seleseleina o le Carantus (sarmentation) o se tasi lea o auala aupito sili ona faʻaleleia. O le toe gaosia lenei e ala i le taotoina - o lālā ua afu, lea e vavae ese mai le matua matua, o aʻa e maua aʻa i totonu o manoa. I le faagasologa o le faapipiina e mafai ona avea ma vaega rhizomes ma tumutumu o le taumalulu - turion. I le tautotogo, o le totoina o mea e seleseleina mai pito i luga ole togavao tina. E mafai ona faʻalelei le vavae, e puipuia i meaola faalafua, latou te vave fausia le aʻa i le eleele i lalo o le tulaga o le tele o le faʻavaivai ma le tuʻuina atu o le ea mafanafana.

Fatu

O le faʻalauteleina o vao (vegetative diasporia) e fatu e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. O lenei ituaiga o gaosia e maua ai le tele o numera o fanau ma lona aoga lelei. O le tele o fatu o le faʻamaʻi puipuia e lautele. E sili ona lelei le filifilia o lapopoa, lanu enaena, toetoe lava o uliuli fatu ma luluina ia Mati. O fatu e tanumia i le eleele mo le 1-2 cm. O pusa o fatu fatu ua ufiufi i se ata tifaga ma tuʻu i se nofoaga le faʻasalalau ina ia mafai ai ona ola mo le 10 aso. O fatu o le nalu e masani lava ona tupu lelei. A maeʻa le faʻaalia o le 4 pepa moni i totonu o fualaau aina, latou te galu. O fualaau, lea ua matutua, e le o vaevaeina, ua siitia atu i se nofoaga tumau, o lea o le a tele ai lala o le lala, e tatau ona e viliina.

O faʻafitauli faigata, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi o le karantus, auala e faʻaaogaina ai

Qatarantus ma lona tulaueleele ma le tausiga e le manaʻomia ai se faʻatafunaga tele o taimi, taumafaiga ma tupe. Faatasi ai ma le lelei o le puipuiga o le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua. O le faʻateleina o le faʻamaʻi e mafai ona tupu ai faʻamaʻi faʻaleagaina o sulu, lea e faʻaalia ai e pei o lanu enaena i laulaau. Ae o le le lava o le susu o le a mafua ai le osofaʻiga a le au ma le apogaleveleve. E mafai ona e tauina ma vailaʻau vailaʻau, faʻataʻitaʻiga, "Aktellikom" ma "Phosbecid" poʻo togafitiga faa-aganuu: o le faʻafefiloi o le kerosene, suauu ma le ava malosi.

O le puipuia o le tupu mai o le shchitovki e fesoasoani i taimi uma e sosolo ai laulaʻau ma le ea. O le le lava o le malamalama e mafai foi ona afaina ai le catarantus: o ona gaʻo o le a amata ona alualu i luma, o le tuputupu ae leaga ma le le lelei o fualaau faila e faailoa mai ai le leai o meaʻai i totonu o le palapala; e mafai foʻi ona faʻagogo le auʻau o laʻau ona o le maualalo o le maualuga; samasama ma le uila o laulaau o se faailoga o le le lava o le suāvai; e aunoa ma le maua saʻo o le malamalama ma le susu, e mafai lava ona totogo le laau.

O le tausisia o mea uma e manaʻomia mo le tausiga o le vavae ese, e te maua ai se laau, o le matagofie o le a e faʻailoaina ma o le a fetaui lelei i totonu o lou fale.