Laʻau

Zinnia - tupu mai fatu i le fale

I totonu o fai togalaau, o se fale teuteu ua taʻua o le zinnia (zinnia) e lauiloa tele. O le Aztec muamua na amata ona tupu le fugalaau. O le fanau mai o zinnia o le itu i saute o Mekisiko. O se fugalaau e faʻaaogaina i Rusia e teuteu ai le togalaau ma teritori tuaoi.

Zinnia: Fatu Fatuina

E mafai ona faʻasalalau taʻitasi taʻitasi taʻitasi ma le tausaga taʻitasi i se auala gafa.

Tesela alofa

Faʻafefea ma le taimi e aoina ai fatu

O fatu mo le totoina mulimuli ane e tatau ona aoina mai fugalaau o loʻo i ai se lanu susulu ma le saʻo. E sili ona lelei le filifilia muamua o suʻega e sili ona malie i mata i le taimi o le fugalaau. E fautuaina e ave na o fatu laau mai na laau totő o loʻo i ai se vaʻamea mafiafia ma se ulu lelei. E sili atu le aua nei ave ni fatu laau mai laau mama, aua o le a le lelei le lelei.

Mo faʻamatalaga! O fatu laau o le Zinnia e manaʻomia ona aoina mai i le lua masina talu ona amata le fuga. Mai lena lava taimi, ua latou manatu ua matutua.

Auala e aoina ai fatu

E tatau ona aoina fatu o le zinnia i le vevela ma le vevela o le tau. Afai ua timu aʻo lei oo i le taimi o le seleselega, ona tatau lea ona e faatali seiloga e matua maeʻa uma lava le tino, e pei o se tulafono, e tupu lenei mea i totonu ole 3-4 aso. Afai o le tau vevela e timu, o tagata fai togafiti poto i ia tulaga e selesele fugalaau susulu ma faʻagogo i le fale. A le o lea, o fatu e ono le toe afaina ona o le pala.

Aʻo leʻi amataina le aoina o fatu, e tatau ona e saunia se pusa vevela, se laupepa poʻo se taga o le sipuni. Mulimuli ane, o le aoina o loʻo faia i le faasologa lea:

  1. Muamua, o fualaau aupito sili ona lelei ma fugalaau ua faʻamoemoeina. O le mea moni ua latou saunia e aoina fatu e molimauina e le lanu uli o le ulu ma le au o se mea enaena. E tatau ona foliga tutusa le pulumu malo ma le ogatotonu o se fugalaau.
  2. Faatasi ai ma ou tamatamailima e tatau ona e vaʻaia ma le faʻaeteete le ogatotonu mai le fugalaau ma tuʻu i se fagu.
  3. O le taimi lava e maua mai ai le ogatotonu mai fugalaau uma, e tatau ona lūlū lemu ia fatu i luga o se laupepa, ona faʻauʻuina lea.

A uma ona faʻavasegaina fatu, e tatau ona e faʻapipiʻiina ma tuʻu i totonu o pusa, ato poʻo pepa teutusi, e fuafua i lou manaʻoga.

Faʻalogo lelei! E matua faasaina le teuina o fatu i taga paʻu paʻu, aua e lamatia ai le pala, ona o lea mea e le talafeagai ai mo le totoina.

Itū o le Zinnia

Filifiliga o fatu ma le totoina o taimi

A o le aoina o fatu, o fai togalaau faʻapitoa e vave vavaeina i latou i vaega e faʻatatau i latou foliga ma le tele. Latou te teu i ato e le manava po o afifi, i nofoaga e puipuia mai le malulu ma le malulu. Afai na saʻo lelei mea uma i le taimi o le aoina o fatu, ona latou faʻamautu lelei lea o le germination mo le 3-4 tausaga. Ina ia mautinoa le lelei o fatu aʻo leʻi totoina, e tatau ona faʻafefeteina. E leai ni faigata i le filifilia o fatu.

O aso o le totoina e fuafua i luga o le auala o le totoina ma le tau o le itulagi. I le itu i saute o le zinnia, e vave ona totoina i le eleele i le amataga o le tautotogo. I isi isi itulagi, o le taimi aupito sili ona lelei mo le lūlūina o fatu mo fatu laau ua manatu i le ogatotonu o Aperila.

Saunia o fatu mo le totoina o fatu

Pe a totoina se fugalaau e pei o le zinnia, e tupu mai i laau toto o le filifiliga sili lea i itu uma o Rusia vagana ai le South. O fualaau e mafai ona tupu i le fale ma greenhouses poʻo greenhouses.

A o le lūlūina, fatuina mai fatu laau, ua fautuaina oe ia e tutoatasi i se vaifofo o le potassium popo poʻo le phytosporin. O ia mea na tutupu o le a fesoasoani e faʻaumatia meaʻai o meaʻai. Afai na faatauina fatu i le faleoloa, ona latou le manaʻomia sauniuniga sauniuni.

Lauina o fatu i le puna toto i totonu o le eleele

A maeʻa le tau i le itulagi, ua totoina le zinnia i le eleele. I eria e le malulu, e mafai ona lūlūina fatu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ona latou te le fefe i le maualalo o le vevela. I le tautotogo, e totoina le fugalaau mai le amataga o Mati e oo atu i le faaiuga o Me. I Siberia ma le Urals, e sili atu le totoina i se taimi vave e mafai ai.

Fatuina o tulafono mo fatu

E totō fatu i le eleele ma faʻafefeteina tele. Afai o le germination e tele naua, ona tatau lea ona aveese. E le fautuaina le toe gafa o le fugalaau, talu ai o loʻo i ai se aʻa vaivai. O ia mea na tutupu e faʻaitiitia ai le faʻagasologa o le faʻaleleia.

E fautuaina laʻau ina ia lūlūina i le eleele e le sili atu i le 1-2 cm. O le mamao i le va o laina e tatau ona i le 30 ma le 40 cm.

E faʻapefea ona totoina vine i le fale

Lavender - totoina mai fatu i le fale

E pei ona taʻua muamua, o le totoina o fatu o le zinnia mo laau e le tatau ona muamua atu nai lo le ogatotonu o Aperila. Afai e te faia muamua muamua, o le a matua leaga lava ia toga o laau toto, ma o le a avea ma faafitauli i le toe totoina.

Faʻalogo lelei! A o lei amataina le totoina o togalaau, e fautuaina e le au fai togalaau togafiti e matamata i le kalena o le masina, ma, e tusa ai ma le filifiliga, i le aso sili ona talafeagai.

Lauina o fatu mo laau toto

Pe a toto fatu mo fatu laau, e tatau ona manatuaina o fugalaau e le fiafia tele i le pikiina, o lea e sili ai ona vave totoina i totonu o koneteina. E tatau ona faʻapipiʻiina ia lua alavai.

O se laasaga taua i le taimi o le totoina o le sauniuniga o le faʻafefiloi palapala, lea e faia ao le i luluina fatu. O le eleele e tatau ona mama, lelei, faʻamalolo ma tatala.

O le metotia o fatuga ua manatu o le tele o le taimi e alu ai ma e aofia ai laasaga nei-site-step steps:

  1. E muamua totoina fatu i pusa ma tausia i le vevela mai le 18 ° C i le 20 ° C. Afai e faʻamalieina uma tulaga, e aliali mai pine pe a ma le lima aso.
  2. I le taimi atoa o le tuputupu ae, e tatau ona puipuia ia laau toto mai le susulu o le la ma le faʻamautu lelei.
  3. A oʻo mai le laʻau muamua o le zinnia i le fale tuʻuina le lautusi muamua, e tatau ona suamalie.
  4. Talu mai le afa lona lua o Me, ua totoina fualaʻau i luga o le eleele.

Fatuina fatu

Filifili laau ma tausia tamai zinnias

O le taimi lava e aliali mai ai ni nai laupepa moni i luga o laau toto, e fautuaina ina ia vave totoina i ni pusa eseese. A e tipi, e tatau ona e matua faʻaeteete i au laau toto, talu ai e taua tele le puipuia o le faaleagaina i aʻa.

O lenei tulaga e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻataʻitaʻiina muamua o le fugalaau ma tuʻu ai mo le tele o itula. A maeʻa lenei mea, e mafai ona faʻafefeteina uma lava aʻago taitasi.

Faʻalogo lelei! I pusa taʻitasi e tatau ona tuʻuina atu e sili atu i le tolu vao.

Ina ia mafai ona lelei le atinaʻe lelei, e manaʻomia ona tuʻuina atu le tulaga talafeagai o le malamalama ma le susu.

Totoina o fatu

O se tulaga taua o le faʻamalosia o fualaau, lea e tatau ona amata i le amataga o Me. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ave le laau i fafo i aso vevela ma mafanafana. Muamua, o le taimi e nofo ai e tapulaa i le 30 minute, ona faasolosolo malie malie lea.

Aisea e toso ai fatu

A oʻo ina totoina mai le fatu mai le fatu i le fale, atonu e te ono fetaiaʻi ma le mea moni e amata ona faʻalauteleina ia fatu. O lenei mea e mafua mai ona o le le usitaia o tulaga alualu i luma. O le faʻaosoosoina o se aafiaga faapena e mafai ona amata vave totoina fatu, maualuga le vevela i le nofoaga o le totoina o laau, faʻapea foʻi le lūlū vaomatua.

O le mea lea e le faʻaosoina ai laau toto, e tatau ona e tuʻuina atu i ai faʻamalamalamaga faʻapitoa faʻatasi ai ma fomaʻi faʻapitoa, faʻaleleia o le tino ma tausia lelei le vevela.

Ua totoina togalaau o le Zinnie

<

Totoina o zinnia

E faʻapefea ona tupu le fufulu mai fatu i le fale
<

A o lei totoina le zinnia i le fale, e fautuaina e le au fai togalaau le gaugau i totonu o se ie susu. O ia fautuaga o le a fesoasoani e fuafua le totoina o fatu. O le luluina e faia i le taimi lava e maeʻa ai gutu.

O le taimi e totōina ai laʻau i le eleele

O le toʻatele o tagata e amata togalaau e popole e uiga i le fesili pe o afea e mafai ai ona e totoina ni manogi i le avanoa. O le tali e matua faigofie lava: e mafai ona e totoina se fugalaau i le taimi lava e paʻu ai le lamatiaga o le kiona. E masani ona tupu i le ogatotonu o Mei.

Totoina o le zinnia i le avanoa

<

Ina ia tupu se fugalaau mananaia, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia ni tulaga mafanafana. O le nofoaga lea e fuafua e ola ai le lannia e tatau ona malamalama, ma puipuia foi mai le eleʻele palapala ma pepa.

A o le totoina se laau i le eleele ma faʻaauau pea ona tupu, e tatau ona faia ni sauniuniga sauniuni: e tatau ona faʻamamāina le vao. Mo le faia o lenei mea, eli le palapala i le loloto pe a ma le 45 cm, ma e manaomia foi le faʻaleleia o le eleele. Afai e saʻo mea uma, o le a totogo le lannia i le amataga o Iuni.

O le mea lea, o faigata ma le totoina o nei fugalaau e le tatau ona tulai mai mo se fai togalaau. O le mea autu o le totoina o fatu i luga o fatu laau i le taimi, ona filifili lea ma le faaeteete. I le faaopoopo atu i ai, e taua le aua nei misia se taimi lelei mo le totoina i le eleele avanoa. Na o le taimi lava lena o le a faʻamaonia ai lona tupu i le taumafanafana uma.