Fualaau

O le pyramid eletise mo le suamalie: faʻamatalaga, tulaga lelei, faʻatulagaga o gaosiga

I luga o le ono eka o fanua e faigata ona tupu uma aganuu tatou te mananao i ai.

Ina ia mafai ona lavelave avanoa, o loʻo faʻatupulaʻia pea e le au fai togalaau le tele o togalaau.

Afai o oe o se faʻatoʻaga togalaau ma e manaʻo e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia se pyramid mo strawberries ma ou lava lima, o le a fesoasoani lenei tusiga ia te oe.

Pyramid - o le a lea?

O le moega lapisi o se fausaga maualuga i luga atu o le eleele, e faia mai i laupapa ma palapala. O le metotia o le totoina o laau pyramid e faatatau i le totoina o laau. O le oloa e mafai ona fausia mai mea e faʻaaogaina ma tuʻuina atu ia i latou se foliga ese. O le ata o le pyramid ua mamanuina i se auala e le mafai ai e vaega pito i luga ona ufitia le pito i lalo mai le la. O moega o loʻo i ai pyramid, ua taʻua o laasaga mo strawberries. Fualaau toto na totoina e le tasi le isi. O ia moega o le a sili atu ona sui mo moega mo togalaau masani. O le pyramid e mafai ai ona totoina se aofaiga tele o strawberries i se vaega laitiiti. Ma, i se tulaga talafeagai lava, o fugalaau fugalaau e matamata i luga o le saite e sili atu ona manaia nai lo vao masani.

O le lelei o le totoina o le strawberries e faʻaaoga ai pusi pyramidal

O le moega o pyramid ei ai le tele o tulaga lelei pe a faatusatusa i le tuputupu ae i luga o le eleele. Faʻatoʻa tuʻuina atu e le Faatoaga mea taua.

Faʻapitoa vaalele avanoa. O se pito i luga tonu e mafai ai ona e totoina i luga o se vaega itiiti o le fanua le numera tutusa o vao e pei o luga o se moega masani lautele. O le i ai i totonu o se laina uumi, o aʻa e le aʻafia loloto. I le taimi lava e tasi, e masani lava ona ola masani le vao, ma mai le sikuea sikuea e mafai ona e seleseleina se fua tele o vine.

O aʻa o Strawberry e le pala, e le o aafia i faamaʻi afaina ma meaola matautia.. O le mea lea, o auala ma malosiaga na faʻaaluina mo le totoina ma le gaosia o vao ua faasaoina.

Le lava le tausiga. I totonu o le vavao e faigofie lava ona faʻafaʻasusu mustaches. O faʻamalosi uma, faʻavaivai ma le seleseleina o togavao e faia vave ma faigofie. Tier pepa e mafai ai ona e ufiufi i le fafagaina o le tele o vao i le taimi e tasi. Ma o le taimi o le fuaina o vine o le a faatelevaveina i le 6-8 aso. E puipuia e le pyramid strawberries mai vao. I le faaopoopoga, o le fua e le paʻi i le eleele, o lea ia tumau pea le mama.

E te iloa? E sili atu ona aoga ma faigofie ona tupu i totonu o le vavao mo strawberries, na faia e le lima. faʻaauau ituaiga vine. O nei mea o loʻo faʻaauau pea le fuaina o ituaiga. O le fuga ma le fuaina o vine e fai i se taimi umi.
Faʻaaliga matagofie. O le matagofie ma le matagofie o moega vavalalata e masani ona faʻaaogaina e le gata mo le seleseleina, ae o se elemene foi o le mamanu o le laufanua. O le oloa e mafai ona avea o se teuteuga manaia o le togalaau, pe afai e teuteuina i le paʻu laau. Ma i totonu o le kiona, o le a gaosia e le mauga o le vine se lagona o se togalaau malulu.

Filifiliga mo mea mo le gaosia o moega o pyramids

Pe a filifilia se mea mo le pyramid, e taʻitasi le faʻavae i luga o latou gafatia ma le poto masani i se mea matamata faapitoa. O le pyramid mo le totoina o strawberries e mafai ona fausia mai i ituaiga mea eseese eseese: laupapa, metala, palasitika, polyethylene.

E iai foi avanoa mo mamanu o mea e le o ni tulaga masani:

  • tuai tuai;
  • paipa uamea eseese eseese;
  • taga fausiaina;
  • paʻu palasitika;
  • paʻu eseese ma pusi;
  • fugalaau fugalaau.
O ia nofoaga e tuufaatasia ai aoga ma mea teuteu. Ae afai e te fuafua e faʻaaoga le pyramid mo le faʻatupulaia o le strawberries mo ni vaitau, e sili atu ona lelei muamua le faia mai le maualuga ma le umi o meafaitino. O mea sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga o laupapa (laupapa).

Faʻafefea ona fai se moega-i luga o ou lava lima

Ia, mafaufau O le telefoni masani ma le faʻalagolago o le pyramid o se faʻataʻitaʻi laupapa. O lenei fausaga e masani lava ona faia tafatolu pe fa. Lisi laau mo togalaau faʻamalosi e faigofie ona fausia ma ou lava lima.

Filifilia se nofoaga e faʻapipiʻi ai moega

Afai ei ai sou fale poʻo togalaau, ona leai lea o ni faafitauli faapitoa pe a filifilia se nofoaga mo le pyramid. Ae e tusa lava pe faʻamapulaʻaina oe i se fale o le aai, o le a le taofia oe mai le faʻapipiʻiina o se moega pyramid. O le fale e masani lava ona faʻapipiʻi i se nofoaga avanoa, i totonu o se fale koli, ae e mafai foi ona tuu i luga o se faapaologa po o se windowsill.

E sili ona lelei le totoina mai le amataga o le tautotogo (i le taumafanafana, mai i le faaiuga o Iulai) ia Setema. E oʻo mai i le taimi nei, e tatau ona saunia sauniuniga mo moega mo le seleselega. Mo le tulaueleele, e fautuaina e filifili se aso puaoa. O le a sili atu ona faigofie le maua o aʻa o vine. O le nofoaga e tatau ona malamalama lelei, ma faigofie ona maua le vai. O se tasi o ona itu e tatau ona feagai ma matu.

E taua! O moega o le pyramid e masani ona mamafa ma pala. O le mea lea, e tatau ona potopoto le fausaga i le nofoaga tumau na fuafuaina mo ia. A leai, o le ae feagai ma se faafitauli tau femalagaaiga.

Meafaigaluega ma sauniuniga meafaigaluega

Aʻo leʻi faia ni moega o le pua, e tatau ona e mafaufau pe o le a le mamanu o le a sili ona talafeagai mo oe. E manaʻomia foi ona faatino ata tusi o se laau mo le faʻasaga.

O le isi mea e tatau ona e saunia mea nei ma meafaigaluega talafeagai:

  • laupapa laupapa;
  • telefoni fao (mai le 20 i le 50 mm);
  • hama;
  • vaalele;
  • maualuga (tulaga);
  • asbestos-ciment poʻo PVC paipa faʻatasi ma avanoa e i ai le diamita 10 mm i luga ma le iva o le 5 mm i lalo;
  • e faʻatumu ai le pyramid: o se faʻafefiloi o oneone ma eleele lanu uliuli masani.
Aua le galo i le taimi muamua e fuafua ai le sao tonu o le pyramid mo strawberries. O laupapa laupapa ua vaneina e tatau ona togafitia i le fusi, ona fufulu lea ma teuteu. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai mea totino mai le susu, fatuga ma toʻi.

E taua! Pe a fai le togavao e le talafeagai le faʻaaogaina o vailaʻau. O mea leaga o loʻo faʻapalapalaina i le eleele, e iai se aafiaga leaga i le lelei ma le tofo o strawberries.

Faʻafefea ona fai se moega-i luga o ou lava lima

Muamua e tatau ona e setiina le tele o le faavaa. O se faʻataʻaloga masani fualaau o le vaomatua o loʻo i ai vaega nei:

  • le faasologa o le filifili - 240 x 240 cm;
  • o le laina muamua e 220 x 220 x 25 cm;
  • tulaga lona lua -170 x 170 x 25 cm;
  • tolu tolu -120 x 120 x 25 cm;
  • fa fa - 70 x 70 x 25 cm;
  • o le laina mulimuli e 20 x 20 x 25 cm.
Mo le faʻavae matou te ave le laupapa e tusa ma le 40 mm le mafiafia. Matou te tuʻuina avanoa i fao ma kelu. Mo le faʻatuatuaina sili atu, e mafai ona e faʻaogaina faʻamau ma sikulima. O le laasaga muamua (faavae) e tumu i paluga na saunia muamua. Mai luga matou te tuua le 5-6 cm le saʻolotoga, lea o le a mafai ai ona matou fafagaina ma faʻafeinu le vao.

Ona tatau loa lea ona faʻapipiʻi le eleele. Ma le isi, ia seti le laina e sosoo ai. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia seia maeʻa le fausiaina o le fausaga mamanu. Pe a fausiaina se togalaau mo le seleselega ma ou lava lima, aua nei galo e mulimuli i le mamanu fuafuaina. Manatua e tatau ona itiiti ifo nai lo le muamua i le 30-35 cm le laʻasite taʻitasi. O le pyramid e mafai ona aofia ai le 3-9 tulaga. A maeʻa le faʻapotopotoga o le oloa, e mafai ona e vali pe teuteu i se auala muamua.

E faʻafefea ona faʻaleleia le togavao: foliga o le faʻatulagaga o le faʻaleleia o le vai

O le auala taatele e faʻafeinu ai le pyramids mo le strawberries auala e gaogao. O le vai i lenei tulaga e alu sao i aʻa o laau toto, ma o le palapala e le o se mea e faʻaititia.

O lea la, matou te agai i luma i le faʻavaeina o le suavai. O le a tatou manaʻomia se pulupulu faʻaoga. E le manaʻomia le faʻatau, e mafai ona e faʻaaoga soʻo se faʻaoga faʻaaoga. E tatau ona tatupu pu laiti i totonu o le pulumu i se mamao i le mamao pe a ma le 15 cm. O le isi, matou te tuʻuina le pulumu i se gata i le va o moega ma faʻamaufaʻailogaina se tasi pito. O le lona lua e mafai ona fetuunai i le pusa e faʻafefe ai le vai. Ua saunia le faatulagaga o le vavai! Aua nei galo e mafaufau i le auiliiliga o le masini mo le taumalulu.

O le totoina o togalaau i totonu o le togavao

O le totoina o le strawberries i totonu o le pyramid e faia pe a maeʻa le mimilo o le eleele. Saunia le maualuga ma lelei le palapala: faʻafefiloi palapala oneone, oneone ma le perlite. A o leʻi totoina, e manaʻomia le faʻatamaoaigaina o le palapala i le humus. Faʻafefiloi maeʻaeʻa seia lelei. O lea la e mafai ona e amataina le galuega e folau ai, lea e amata i le faavae o le fausaga. O le tulaga o le totoina o togalaau o le tausisia lea o le fuafuaga o le totoina ma le totoina:

  • o le vaega muamua (laʻititi) - 7 vao vine i itu taʻitasi;
  • laina lona lua - 5 vine i itu taʻitasi;
  • laina lona tolu - 3 vine i itu taʻitasi;
  • tulaga lona fa - 3 vine i itu taʻitasi;
  • o le lima (pito i luga) le maualuga - 2 vine vine i lalo o le paipa.
O le tausia o le strawberries i luga o le pyramid e aofia ai le masani ai o le faasusu ma le faʻasusu. O se aga masani le faʻaaogaina o le vai, e sili atu ona faigofie ona ulu i le palapala. E le gata i lea, e te manaʻomia se fuafuaga lelei e puipuia ai vao mai le maualalo o le vevela. O le mamanu e mafai ona ufiufi mo le taumalulu ma mea vevela.

E te iloa? IO le faʻataʻavaleina o le fale e faia i paʻu o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi, lea maua ai le mafanafana faaopoopo. O le mea lea, o le faia o se pusa o tuai tuai, E mafai ona e faʻagaloina le manaʻoga e puipui le strawberries mai le kiona.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o moega mo le seleselega mai laupapa e faigofie, aoga ma e le taugata. O fugalaau fugalaau e fetaui lelei i le laufanua o lau togalaau, ma o le faagasologa o le seleseleina o strawberries o le a avea ma se taimi malie mo oe. Matou te moomoo ia e fiafia i fualaau suamalie suamalie ma le manogi na tupu na o oe.