Laʻau

Hydrangea Bombshell paniculata - faʻamatalaga

O le laau toto o le aiga hydrangea e oʻo atu i le 80 ituaiga. I le fale, i Saina ma Iapani, e pei lava o se tamai laau.

Amataga

Hydrangea Bombshell (Igoa Latina Hydrangea paniculata "Bombshell") talu ai nei na gaosia e le au Peleti. O lona tusitala o Alex Frederick Schomaker, o le na galue i le ituaiga fou mo le tele o tausaga, ma sa faamauina i le 2010.

O le laau e taua tele, e ese mai i laʻititi laiti, mai le 90 i le 150 cm le maualuga. O le Hydrangea Bombshell e fuga mai i le amataga o Iuni seia oo lava ile malulu. O fualaʻau ma inflorescences o loʻo i ai se foliga lautele, e mafai ona oʻo atu i le 30 fugalaau fulafula e iʻu ai le 3 cm. I totonu o fugalaau tetele o loʻo i ai foi ni fua laititi. O le panicle lava ia e oʻo ile 20 cm le maualuga ma oʻo atu i le 15 cm le lautele.

Lush bombshell bushes

I le faʻamatalaga o le Bombshell hydrangea, e mafai ona e faaopoopo atu e fesuisuiai la latou lanu: i le amataga o le taumafanafana latou te manaia, o sina taimi mulimuli ane e paʻepaʻe ma se lanu lanumeamata, ma o le autumn ua latou sinasina-paepae. O laulaau e mafai foi ona avea ma se laumei lanumeamata lanumeamata po o se taimara. E faalagolago i le tuufaatasiga o le eleele.

Laʻau fugalaau i le taumafanafana, paepae-sinasina i le autumn

Tatala le afifi

Hydrangea Levana (Levana) paniculata - faʻamatalaga

O le atinaʻeina o le laau e tatau ona totōina ma le faʻaeteete, i le noatia ma le fai fuafua i nisi tulaga Talu ai o lenei mea o se mea taua i le maualuluga o le taumalulu, e sili atu ona lelei le totoina i le amataga o le tautotogo, ae o le tautotogo o le autumn e talafeagai foi.

E taua! Itumalo i Saute e sili atu ona fetaui lelei mo le tautotogo o le tautotogo, ma o itu i mātū e sili atu ona talafeagai mo le faʻaleleia o le tau.

Filifiliga nofoa

Panicle hydrangea - teuteuga o le togalaau ma le filifiliga sao o le nofoaga. E tāua tele le tausisi i nisi o tuʻutuʻuga. E tatau ona avea ma se nofoaga lelei e aunoa ma le susulu o le la. I le paolo, o le a leaga foi le laau, o le a leai sona malamalama. Faʻatoʻaga e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga e talafeagai.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le eleele aʻo lei totoina e faʻataina ma vavae ese, vevela vao uma. Tili le pu i le fua i aʻa o le laau, ma se loloto e tusa ma le 70 cm.

E faʻamamaina le palapala ma tuʻu ai i le po. O le aso e sosoo ai, o le lua ua faʻafefiloi ma se paluga o peat - 2 vaega, oneone - 1 le vaega, humus - 1 le vaega ma le fanua lafulemu - 2 vaega.

E manaʻomia le faʻamautu tele i le taimi lava e uma ai le totoina.

Faʻalogo lelei! O lenei mea e fiafia ile eleele eleʻele, o lea e le mafai ai ona e faʻafefeteina i le lime, lefulefu po o le falaoamata i le dolomite.

Hydrangea faʻalauteleina e ala i le vaʻaia

Tofiga

Panicle Hydrangea Candlelight - Faʻamatalaga

O Hydrangea e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaʻaia ma fatu. O le filifiliga muamua e sili atu ona faigofie, o lea e sili atu ona lauiloa.

Laʻau

Mo le seleselega, e vaʻai pe a ma le 10 cm le umi i le itu taumatau. E aveʻese laulaau pito i lalo ma o le mea na totoe e totoe i le solution Epin i le fua o le 8 l o le vai i le 100 g. fofo.

A maeʻa le vaiaso, ona totoina lea o pupu i totonu o ipu mafolafola eleele, ma a maeʻa le ono masina, latou te totoina i se nofoaga tumau ma ufitia i lala laʻau.

Fanauina o fatu

O se taimi sili lenei e faʻaaogaina ai. O fatu e seleseleina i le faaiuga o le vaitau ma faʻafefeteina i se mea e tumu i le susu. Pe a tatala le fatu, e faʻafeiloaʻi i luga o ni fasi laau, e tutusa lelei ma le totoina ile eleele. O le taimi talafeagai mo le aʻafiaga o Fepuari-Mati. I le tolu tausaga mulimuli ane, ua maua uma ai vao.

Hydrangea Care

O le mimiti e matua le mautonu ma le faigata, o lea e tatau ai i se tagata galue muamua ona iloa ni uiga. E tatau ona mataituina le puleaina o le suavai ma fafaga i le taimi.

Tulaga faʻatau

Panicled Hydrangea - o ituaiga sili ona lelei mo le Moscow Region

Faʻamamaina lelei ma inu tele, o le hydrangea e faʻapipiʻiina le pombshell o le a fiafia i le totoina vave seia oʻo i le taimi o le tautotogo. I se vaitau matutu, e susu le eleele i aso uma 5, ona tatau lea ona tatala. Ina ia puipuia le palapala mai le tafe, faaaoga le mulch.

Laʻei pito sili

I le vaitau latou te fafagaina ai le 3 taimi. O mea taumafa talafeagai e manaʻomia i le tautotogo mo le tuputupu aʻe o vao ma vao. A maeʻa foliga mai o le pulupulu, e fautuaina e faʻaaoga le fugalaʻau mai le faʻafefiloi o masima tiso, superphosphate ma Urea. O le isi laʻau mumu-phosphorus pito i luga e manaʻomia i le vaitaimi o le vavao.

E taua. O le va i le va o laei e tatau ona le itiiti ifo ma le lua vaiaso. E le mafai ona e faʻaaogaina, a le o lea o le a amata ona fugalaau.

Vaega o mea o loʻo i totonu o le taimi o le vavao

Ina ia faatumauina le tele ma le umi o le fuga, ia fautuaina e le au faifaatoaga e tatau ona maitauina nisi o mea e manaomia: masani ona faasusu, teuteuina, fugaina ma puipuia mai maʻi ma meaola faalafua. O faʻamaʻi e masani lava ona aliali mai ona o le le lelei o le vavalalata.

O mafuaʻaga o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi o pamu paʻu e eseese. O faafitauli taatele:

  • Chlorosis Afai o le lanu samasama samasama, ma o loʻo tumau pea le pogisa, o loʻo taʻu mai ai se faʻamaʻi o le chlorosis. O isi faʻailoga o: faʻaleagaina o pupuʻu, fulafula ma faʻafefe lau, faʻamago mago.
  • Powdery Mildew Faatasi ai ma lenei faamai, o laulaau e lanu samasama, ma o se laupele violisi poo le lanu e fai i luga o latou tua. Atonu o le a le mafai ona ola le taʻi pepe i le taumalulu. O loʻo togafitia i latou mo le paʻu o le paʻu ma le filogides.
  • Gau pala. E masani ona aliali mai pe a uma le timu, ae mafai foi ona faia ona o le tele ma le ata o le Bombshell panicled. O lauʻau e suavai ma vaivai.
  • Paʻu paʻepaʻe. E afaina le aʻa, e le maua e le laau ia mea e tatau ai i ni aofaiga e tele, o le elemene ua pogisa, ma ua mate le vao i le tele o taimi. O le faʻafeteina o le lauulu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, e sili ona lelei i fomai.
  • E faigofie lava ona iloa e Sepania ia lanu enaena, ona pau lea. O le laau e togafitia i le copper sulfate poo le oxychloride.

Faʻalogo lelei! Insecticides e fesoasoani ia i latou e lelei le togafitia o meaola faalafua o le a fesoasoani.

Vaega o le malolo i le taimi o le malologa

I le vaitaimi o loʻo moe, e manaʻomia e le fale le tausiga. Otioti afaina i luga o le tino, pe a le o le isi fugalaau e sosoo ai o le a pala. Ua vavae ese tuai ma sili atu tanu. Ina ia faigofie ona faʻasaina le laau, fai i le tautotogo po o le tautoulu.

Fugalaau teuteu ma lush crown formation

I le vaomatua o le togavao latou te fiafia foi i mata i laʻau, ma le tausaga e sosoo ai, teuteuina lala tuai ma vaivai ma tuu pe a ma le 10 laʻau ola maloloina.

O le teuteuga o le tautotogo e tatau ona faia aʻo leʻi tupu le fatuga o fatugaʻo. Mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o se mea tatau lea. A le o lena, e le mafai ona fuga le vao ma tupu le lelei.

O togavao tuai i le tautoulu e vavaeina i se opo. O lea ituaiga o laau ua toe faafou i le lua tausaga. Mo le matagofie matagofie o le lumanaʻi, e tatau ona e tuua le avanoa i luga o le vao i se mamao e 1.5 m.

Sauniga o le taumalulu

E ui i le malulu, o le hydrangea e taʻua o le paniculata e tatau ona saunia mo le taumalulu. O le aʻa o le laau e atiina ae i le lautele, o lea e manaʻomia ai se malutaga. E mafai ona faʻamama pe totoina lala. E mafai ona e mafanafana aʻa i laʻau mamago, faʻafefe i latou faʻatasi ma le mafiafia e le sili atu i le 20 cm. O lala ua punou i le eleele ma ufitia foi.

Ua maua e tagata mamanu laufanua avanoa fou mo mafaufauga

<

Faʻafetai i le Bombshell, faʻapefea ona maua e le au tusitala fanua le avanoa fou mo mafaufauga. Latou te faʻaaogaina uma i totonu o laau taʻitasi ma vaega. O le mea aupito sili ona lelei, o lenei faʻatoʻaga e faʻatasi ma tuaoi tuaoi. O le matagofie o le matagofie o le a lagona le fiafia i tafatafa o le paff, astilbe ma le au.

O fai togalaau e pei o le faamamafaina o le tele o le fanua ma le mdrangea, o ona paʻu ua tuu i lalo o le mamafa o fugalaau, ma ua avea le vao ma se paʻepaʻe paʻepaʻe tele. O paʻu papaʻe-paʻepaʻe papaʻe o le a fetaui lelei i le vaega o soʻo se ituaiga. O le a latou toe faaolaolaina le laufanua matagofie, ia maua ai le mama ma le lagona.

Faʻamālōlō togafitiga, o le a fiafia le Bombshell i le pule mo le tele o tausaga.