Puleaina o pest

Tausiga tulafono tausi mimosa i le fale

Bashful mimosa e faasino i laau totō e faigofie ona tupu, ae e manaʻomia ni taumafaiga. E mafai ona tupu aʻe e avea o se tausaga faʻaletausaga ma o se faʻatoʻaga. Ae i le mataupu mulimuli, e mafai ona faalauteleina ma aveesea lona malosi teuteu. Ae o lea e mafai ai ona fai fatu i tausaga taʻitasi ma faafou le totoina mo le vaitau o le a tupu aʻe.

E te iloa? O se vaega taua o le laau o le tosoina lea o laulaau o se paʻu o le moli, luluina, matagi malosi poʻo le vevela. Sa taʻua e saienitisi lenei mea matautia o seismmonastia. Afai e te aveesea le manava mai fafo, pe a maeʻa le 20 minute e toe tatalaina le pepa. E le mafai e saienitisi ona taʻu saʻo pe aisea na atiae ai e le laau se ituaiga o meatotino. Masalo mo le faʻamamaina o mea faʻasaʻi ma herbivores.

Fugalaau faʻamatalaga mimosa bashful

O le laau e faatatau i laau teuteu, o le fale lea i Pasila, ae o aso nei e taatele i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi. E aʻafia ai le aiga o Mimoz. O le vaomatua ua i ai laina saʻo e tumu i laʻau. E faʻatupulaia i le tusa ma le 30-60 cm, ae i le natura natura, subtropics, e mafai ona ola e oʻo i le 1.5 m.

E taua! O le laau e oona, o lea ia mautinoa e le 'aina e fagafao, ma faʻaeteete i ai.
O le laau atoa e ufiufi i fulufulu lauulu paʻepaʻe. O laʻau mataga e faʻamaonia, tapunia e le gata i le paʻi, ae i le po foi. Fugalaau o le lilac po o le lanu piniki e aoina i faʻalavelave lautele. Paʻuina e iniseti poʻo le matagi, ona fai ai lea o fualaau aina - o pusa, e 2-8 peas.

Tulaga sili ona lelei mo le faatupuina o le matamuli mimosa

I totonu o la tatou mimosa, ua tupu le pala mai fatu ma ua totoina e pei o se fale toto. O le manuia o le galueaiina e fuafua i tulaga saʻo ua filifilia.

Malamalama

O le laau e mama-alofa, o le mea lea e tatau ona tuu i le itu i saute, filifili le nofoaga sili ona susulu i le potu. O nisi o ao susulu malamalama i le aso e taliaina.

E taua! I le taimi o le fugalaau ma i le mavae ai o le pa'ū o aʻafiaga mai le laau o loʻo i luga o le ea, o le tele o pollen ua salalau, lea e manatu o se mea e maualuga ai le allergen. E le fautuaina tagata e masani i allergies i le vaitau e tupu se fugalaau mimosa i le fale.
I le taumalulu, ona o le le lava o le malamalama, o le mimosa sili ona mafai ona faʻaloloa ma aveesea ana mea teuteu. I lenei tulaga, i le tautotogo e mafai ona malosi le teuteuina, ma i luga o le taumafanafana o le a toe faʻafoʻiina ai foliga. Ae sili atu le puipuia o lenei mea e ala i le faʻaopoopoina o faʻamalamalamaga faaopoopo i le taumalulu.

Lulu

O le vevela lelei lea e atiaʻe lelei ai fugalaau e 20-24 ° C. O lenei tulafono e faʻaaoga i le vaitau o le taumafanafana pe a tuputupu ae le laau ma fai fugalaau, fua. I le taumalulu, i le vaitaimi o loʻo moe, e tatau ona teuina le mimosa i le potu vevela e le laʻititi ifo i le 16 ° C.

Faʻapitoa o le tausiga mo mimosa matamuli i le fale

Mimosa e le aoga i le tausiga i le fale. Afai e te mulimuli i fautuaga uma o loʻo faʻamatala atu i lalo, o le a fiafia ia oe ma fuga mo le fa masina.

E taua! O le fugalaau e matua maaleale lava i tapaa tapaa. Tasi le fesoʻotaʻiga e lava lea e fai ai se mimosa mafolafola ese uma lau.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Afai ei ai sou mimosa i lou fale, tausiga ma le galueaina amata i le faʻaleleia lelei o le laau. Amata mai le tautotogo i le tautoulu, e manaʻomia ai le tele o le suāinu, ae o le vai i totonu o le fagu e le faʻafefe. I le taumalulu, i le vaitau o le malolo, o le numera o vai e tatau ona faʻaitiitia i le tasi i le vaiaso. E tatau ona faʻaaogā na o vai malulu.

O le fugalaau e fiafia i le maualuga maualuga, pe a ma le 75-85%. E sili ona faigata le faʻamautuina o nei faailoilo i le taumalulu pe a faʻaitiitia le susu i le taimi o le taotoga o le mafanafana. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona maliu le mimosa i taimi uma. Ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina le tuʻuina o se pesini vai i autafa o le mea pe faʻapala.

E taua! E tatau ona fufulu na o le ea i luga o le laau. Afai e paʻu'ū lauulu i luga o lau o mimosa, e vave ona gaugau.

Sola ma le faʻapala

Mo le totoina o le matamuli i le mimosa pot toetoe lava o soʻo se eleele mo laau teuteu o le a faia. E tatau ona vevela, ola maloloina, ae ia aofia ai nai paʻu pe a mafai. O le faʻafefiloi e mafai ona saunia i se tulaga tutoʻatasi, ave se vaega o le peat, o se vaega o le vaomatua, lua vaega o le palapala-soddy oneone ma le afa o le oneone.

O le laau e tatau ona fafagaina i taimi uma, aemaise lava i le taimi o le tuputupu ae malosi ma le fugalaau. E lelei le fafaga i le vaitau o le tuputupu ae e tusa ma le tasi i le vaiaso. Ua lava le faʻaaogaina o se vai faʻapitoa faʻamalosi mo mea teuteu.

E te iloa? O le gaioiga o laulaau o le laau i le aluga o taimi ua matauina. O le mea muamua na maua ma faamaumauina lenei mea matautia, o le Farani fetuʻi De Meyren i le 1729. O le gaioiga na taua o le niktinate. E i ai taimi masani, ma e le afaina i latou i le malamalama. E manatu o le gaioiga e fesoʻotaʻi ma meaola o le lalolagi. O le biobeographic Suise ma le Alphonse Decandol i le 1832, e ala i suesuega, na faamaonia ai o nei gaioiga e faia i vaitau o le 22-23 itula.
O le palapala o le mimosa palau e tatau ona tatalaina i nisi taimi, ae a le isi itu, o le fesili i le auala e tausi ai le laau o le a foia i le auala lava lea e tasi ma isi laau teuteu. Pau lava le mea e tatau ona toe toto le laau pe a uma le taumalulu, ma e pei foi ona manaʻomia i le vaitau o le tuputupu ae: i le faagasologa o togafitiga poʻo i le tulaga o le pala.

Faʻaiʻuga i le tuputupu aʻe: faʻamaʻi ma meaʻai faʻapalapala mimosa bashful

O le fugalaau e itiiti ifo i le faʻamaʻi. O le tele o taimi, e faʻaalia ai se faʻamaʻi e pei o lau lauʻeleʻele. E masani lava ona mafua ona o le leai o le susu. Tali o le a fesoasoani le fesili felafolafoaiina o le ea i tafatafa o le laau ma le masani ona faasusu.

Afai e vevela le ea, e mafai e le apogaleveleve ona osofaia le laau. Ma, i le faaopoopo i le faʻaitiitia o le maualuga o le ea, e tatau ona togafitia le mimosa ma le acaricides o le ituaiga Actellic, Sunmite, Omite. I tulaga lava e tasi e mafai ai ona foliga aphid. Ina ia foʻia ai, e manaʻomia ona e faʻaogaina iniseti.

O le tuputupu ae o mimosa o fatu fatu i le fale

Toe totoina le laau e le gata o fatu. E mafai ona e faʻaaogaina ni meaʻai, ae e maualalo le pasene o aʻa. O le mea lea e sili atu le saogalemu le faʻaaogaina o le metotia muamua, aemaise lava talu ai o fatu mimosa o loʻo tutupu faʻatele vave. E mafai ona e faʻatau i totonu o le faleoloa, ma afai ua uma ona i ai sau fale matua, e tatau ona e viliina ma faʻatali mo le fua e amata ai. Aʻo faʻamamā uma le pamu, e aoina ma gaugau i totonu o se ato pepa o loʻo teuina i luga o le faitotoa o le pusaaisa.

O le luluina o loʻo faia i le faaiuga o Fepuari - amataga o Aperila. Latou te ave fatu mai pusa ma faʻatumu i vai vevela mo le afa itula. Tanie mo le totoina e faʻatumu ma fufulu palapala palapala. O fatu o loʻo faʻatofuina i totonu i le loloto e tusa ma le centimita. O vao e ufiufi i le polyethylene poo le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana ina ia le pa'ū i luga le malamalama o le la. O le ea vevela e le tatau ona i lalo ifo o le 20 ° C, ma sili atu i le 25 ° C.

O fuā muamua e tatau ona aliali mai i ni nai vaiaso, ae masani lava ona latou agai i luma i le masina. E faʻalagolago lava i tulaga lelei o loʻo faʻatulagaina mo le tuputupu aʻe o mimosa. Pe a oʻo le totogo i le 5 cm, e totoina fualaau i isi ipu. Ia Me - Iuni, pe a uma ona lua 2 - 3 masina, ua totoina i se nofoaga tumau. O isi tausiga e faatulagaina e pei o se tagata matua.

E te iloa? Folatalafaga fautuaina le totoina o ni laau i totonu o le ipu e tasi. O lea e mafai ai ona sili atu lau teuteuga. I le aluga o taimi, atonu latou te manaʻomia le lagolago.
Mimosa bashful o loʻo i ai se mea e maualuga lona teuteuina, e tele naua mea e ofo ai pe faʻapefea ona totoina sea ituaiga laau i le fale. O le totoina o fatu ma le tausia o laau toto o le a le mafua ai ni faigata. Ae o le tausia o se fugalaau matutua e iai ni mea e sili ona taua. E fesoʻotaʻi ma mea totino o le laau lava ia, lea e gaugau ai laulaau pe a paʻi atu se mea.

O le mea lea e tatau ona e taumafai e paʻi atu ia te ia i se mea e gata ai, ae le o le maelega i le fesiitai. A le o lea, ua lava le taofi o le mimosa i totonu o se potu susulu, e taofi ai le vevela o le ea e tusa ma le 25 ° C ma faʻafeinu tele. Ma o le a fiafia le laau i fuga lanu piniki mo le fa masina. O meaola faalafua e tatau ona fefefe i aphids ma pusi vaʻaia. Ae ao tumau pea le tulaga lelei o le susu, atonu o le a le mafai ona aliali mai.