Laʻau

Hydrangea i Siberia - totoina ma tausi ile fanua

O Hydrangea o se laau vevela-alofa, o lea e mafai ai ona faigata ona tupu i se tau Siberia matautia. O Hydrangea i Siberia, totoina ma tausia i totonu o le eleele e manaʻomia ai le tele o manaʻoga ma nisi tomai faʻale-aganuʻu. O le tele o taimi, e fiafia le au faifaatoʻaga e vaʻai i le toto, ae o nisi e mafai ona teuteuina la latou togalaau i lenei fugalaau. E mafai ona faigata, ae o le taunuuga e aoga le taumafaiga.

Le amataga ma le foliga mai o le laau

O loʻo i ai se manatu o le fugalaau e maua lona igoa faafetai i fomaʻi Farani ma le fomaʻi F. Faʻatasi i le XVIII senituri. Ua talitonu na ia vaaia le laau i le taimi o lana malaga i Iapani. Na fiafia o ia i laau toto o le olaola ese, o le igoa lea e leai se tagata Iapani e iloa. Ona faia ai lea e le fomai se faaiuga ma valaau atu ia te ia e faamamalu i lana ava faapelepele.

Togalaau hydrangea

O loʻo i ai se isi faʻaliliuga o le amataga o le igoa o le fugalaau, e tusa ai ma le igoa na ia maua ai lona igoa e faʻaaloalo ai i le Peresetene matagofie o Hortense. O ia o le tuafafine o se tasi o le au malaga Farani i le salafa o le lalolagi, na faia i le faaiuga o le XVIII senituri. O tagata o lenei malaga na latou mauaina se laau i India ma aumaia mai le motu o Mauritius.

Mai Iapani i Europa, na o le 1820 na maua ai le laau. I le 1900, na amata ona suʻesuʻe e faifaatoaga ma galulue i le mauaina o ituaiga fou. O filifiliga muamua lava e matua vevela lava le vevela ma na ola na o le fale. I aso nei, o le ituaiga o Hydrangea e aofia ai le tusa ma le 90 ituaiga, o nisi o ia mea e taua tele e avea ma teteega i tulaga eseese o tau. O nei ituaiga o laau e talafeagai mo le galueaina i le Siberia vevesi.

O le togalaau o hydrangea o se togavao umi o le matagofie o le matagofie, e maualuga lona maualuga i le 2 m. I le taimi o le fugalaau, lea e amata mai ia Me ia Setema, e tele mea e tutupu i luga o le togavao, e oʻo atu i le 30 cm le lautele. O le numera o inflorescences i luga o se tasi o laau matua e mafai ona silia ma le selau.

Faʻataʻitaʻiina o Fugalaau Toto

O le faʻaaogaina o le hydrangea e sili ona lautele lona foliga. E taʻitasi uma ituaiga fugalaau e lua: o le mea muamua lava e lalelei, o loʻo i totonu o le ogatotonu, o le lona lua (lapopoa) (ua leai ni siama), o loʻo i le pito i tua o le faʻailoga. I nisi ituaiga, na o fugalaau fugalaau e fai ma sui.

O le tele o ituaiga o fugalaau o fugalaau na valiina i le paʻepaʻe, ae o loʻo i ai ni vailaʻau i isi lanu: kulimi, blue, red, lilac ma le piniki.

Mo faʻamatalaga! Lanu foi e faalagolago i le maualuga o le eletise palapala. O le pH le faaituau o le a maua ai se kulimi poo se lanu paʻepaʻe, o se eleele e maua ai le maualuga o le alkali o le a maua ai le lanu piniki po o le lilac, ma o le a maua e se eleele eleʻele se eleele lanumoana ona o le maualuga o le alumini, lea e faigofie ona uia e hydrangea.

O le fua o le fugalaau o se atigipusa e 2-5 potu e iai fatu laiti.

Meaola ma ituaiga

Blue po o le blue hydrangea - totoina ma tausi ile fanua

I le lalolagi faʻaonaponei e tele ituaiga eseese ma ituaiga o lenei laau. Ae sili mamao mai i mea uma e talafeagai mo le totoina, tausia ma le faʻaleleia o vaʻaia i Siberia. O le tele o taimi o loʻo totōina ai laau ma ituaiga meaola.

Laʻau-pei

O le laau hydrangea e masani ona maua i Siberia. Faatoa faia e le Faatoaga se filifiliga aua o lenei meaola e mafai ona talia le leaga o le tau, e sili atu le faigofie nai lo le taumalulu mo isi i le taumalulu, ma e lelei foi le togafitia o maʻi. Latou te le lelei i le palapala.

Arboreal hydrangea Annabelle

Faʻalogo lelei! O le teuteuina o laau eseese o laau e talafeagai i le tautotogo, aveesea otaota tuai, mago. O le uiga ese o lenei meaola o le, o le toalaiti o vaomatua i luga, e sili atu le matagofie o le fugalaau e mafai ona faamoemoeina.

O ituaiga autu e talafeagai mo le galueaina i Siberia:

  • O Hydrangea Annabelle o loʻo i ai ni mea papaʻe papaʻe tetele. E amata ona totogo i le ogatotonu o le taumafanafana (faaiʻuga o Iuni - amataga o Iulai) ma faʻamaeʻa i le amataga o le tautotogo. O le maualuga e 120-150 cm, lautele - e oo atu i le 350 cm E mafai ona faigofie ona faapalepale le vevela e -28 ° C, ae i le ogatotonu o Siberia ma lona itu i sisifo e sili atu le totoina o le laau i totonu o se ulo mo le taumalulu ma tuu i le fogafale lalo;

Laʻau faʻamalosi Mana Annabelle

  • Malosi Annabelle. O lenei ituaiga e manaia i le uluaʻi ituaiga o ona uiga. E foliga mai o se pulou poʻo se pulou. Fugalaau i le amataga o le vaitau o le fugalaau e mint ma fugalaau paʻepaʻe, i le ogatotonu o le vaitaimi latou te liliu uma i le paʻepaʻe, ma agai atu i le pito latou te liliuina sina lanu meamata. O ogalaau e le maualuga tele, e oʻo i le 1.5 mita le maualuga ma oʻo atu i le 1.3 mita le lautele. Laʻau e taofi seia oʻo i le amataga o le kiona, e aunoa ma le suia o la lanu. E mafai ona taumalulu i -34 ° C;
  • Invincibelle Spirit. O le tele o laʻau laupapa, e sili ona talafeagai mo Siberia, talu ai e mafai ona faʻafefeteina gutu ile -38 ° C. Na faalauiloaina talu ai nei i le 2010 i Amerika. Muamua e fuga mai le lanu piniki, ma faasolosolo malie le suia o le lanu i le fugalaau. E i ai se vaʻaiga umi: mai ia Iuni ia Setema. Sili mo lala. Maualuluga e oʻo atu i le 1.3 mita, lautele e oo i le 1.5 m.

Trees Invincibelle Spirit

Panicle

O le atuatuvale o le hydrangea e taatele foi i Siberia. O se laʻau tele-laʻau e iai foliga lalelei e foliga mai. O fugalaau e laiti, e aoina i palasi tetele ma se manogi manaia.

Panicled Hydrangea Hydrangea Silver Dollar

O le mea pito i sili ona lelei o palatini talafeagai mo le ola i Siberia o:

  • Hydrangea Silver Dollar. O se laau umi (e mafai ona oʻo atu i le 3 mita le maualuga, ae e le sili atu i le 2 m i Siberia) e maua ai fugalaau paʻepaʻe papaʻe e aoina i le matagofie o meaola, lea i le faaiuga o le fugalaau e maua ai se kulu piniki. O ituaiga eseese e le mafai ona taliaina le vevela e oo i le -25 ° C;

Panicled Hydrangea Fomaʻi Fomaʻi

  • Fomai Mu. O le ituaiga e sili ona lelei mo Siberia, talu ai ona o le malulu malosi. O lona tulaga ese o loʻo i totonu o lanu e ese le matagofie. Le suiga o lanu e faapenei: paʻepaʻe - piniki - mumu mumu. O le maualuga e tusa ma le 2 mita, lautele - e oo i le 1.5 m;
  • Limelight. E tupu i le 1.8 mita le umi ma e oo i le 1.5 mita le lautele. O se ituaiga faʻalelei tele lea o hydrangea. Inflorescences o le paolo o le lemoni, lea e avea ma lilac susu i le faaiuga o le fuga. I le ogatotonu o Siberia, o lenei ituaiga e tatau ona ufiufi, talu ai o le aupito maualalo o le vevela lea e le malolo ai le -30 ° C.

Faʻalumaina Hydrangea Limelight

Laʻau tele

O le isi ituaiga o hydrangea o loʻo ola i Siberia e tele-faʻaleleia. Faʻatautaia e le Faatoaga ia mea ona o le le lelei o le filifilia o le palapala ma se vaitau mulimuli ane o le fugalaau, lea e mafai ona amata mai i le faaiuga o Aukuso i le amataga o Novema. O inflorescences e mafai ona i ai ni lanu eseese ma o foliga e pei o se uili lautele. O le le lelei o ituaiga eseese uma, o le taumalulu e sili atu ona lelei le fesiitaiga mai le togalaau i le fogafale lalo, aua e tumau pea le aoga i na o le vevela i le -25 ° C.

Taua! Soo se ituaiga o hydrangea e manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu, aua o le vevela e maualalo tele atonu e le mafai ona faʻasaina.

Le taimi e totō ai hydrangea i le lauʻeleʻele i le tautotogo i Siberia

Hydrangea togalaau - totō ma tausi ile eleele

O le taimi aupito sili ona lelei mo le faʻatau ma le totoina o le hydrangea o le taimi o le tautotogo. Ae ui i lea, mo itulagi taʻitasi a Rusia, o le vaitaimi e fesuisuiai laʻitiiti e faalagolago i tulaga tau fesuiaiga. Ua totoina Hydrangea i fanua tatala i Siberia i le faaiuga o Aperila - amataga o Me.

Taua! A e faʻatau se fatuga i totonu o se faleoloa, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea pe afai e tatala le aʻa.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

O le mea e sili ona taua o le faʻamaonia lelei lea o le taimi e totō ai hydrangea i nofoaga tatala i Siberia. E tatau ona avea lenei taimi ma vaitau pe a uma le kiona, ona o le gaogao laiti e matua nofouta ia i latou. E mafai foi ona e faʻatalanoaina le kalena o le masina.

Mo le totoina, e tatau ona e filifilia le nofoaga sao ma saunia le palapala. E tatau ona aofia ai peʻa, humus ma oneone (2: 1: 1). E taua le faʻaopopoina o nila nila e tuʻuina atu ai le eletise talafeagai. E le gata i lea, e tatau ona e filifili le loloto o lua ma le mamao i le va oi latou. Mo fualaau laiti, o le loloto e tatau ona 50 × 50 × 50 cm, mo le lautele - 80 × 80 × 80 cm. O le mamao i le va o vao e itiiti ifo i le 60 cm.

Filifilia le nofoaga sili

I Siberia, e taua tele le fuafuaina o le nofoaga o se vaomatua o le hydrangea. Muamua, e tatau ona puipuia le laau mai le matagi. O le mea lea, e sili ona lelei le totoina i luga o se pa po o se ola, mausali-ola, o pa o laau maualuluga maualuluga. A o le susulu o le la, e le faatagaina e le laau ni ave saʻo. O le mea sili, o le a tupu i se vaega o le paolo. E taua foi le eleele. E le tatau ona i ai le alkaline, laitiiti pe faʻaaogaina le eletise e sili atu ona talafeagai. I le noatia ma le fai fuafua i nei aiaiga uma, o le a faʻamalieina e le hydrangea le pule i le tuputupu aʻe lelei ma le totoina vave.

E faapefea ona toto

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. A o ni nai itula ao lei totoina, e tatau ona lafo lelei le lua.
  2. Mo se fatu laau e iai ona aʻa i le pito i lalo o le lua, ia faia se tamai faaputuga e aofia ai eleele lelei ma peat.
  3. Tuu le fatu i le ogatotonu o le lua.
  4. Lasalo aʻa ina ia latou le punou.
  5. E oʻo lava i le faʻatumu o le lua i le faʻafefiloi o eleele lauusiusi ma peat acid (e aunoa ma le loloto o le ū, e sili atu ile 4 cm).
  6. Faʻamalamalama lemu le eleele.
  7. Vai lelei le fale.
  8. Afai a maeʻa le eleele, faʻaopopo i lona tulaga muamua.
  9. I le 5-7 cm, mulch le nofoaga o le totōina i nilala, peʻa aloaʻia poʻo le pala.

Tofiga

I Siberia, e pei foi i isi itula Rusia, o le faʻalauteleina o le hydrangea e tupu i ni auala se lua - tipi ma fatu. Muamua e sili ona fetaui lelei, talu ai o le tuputupu ae ma le atinaʻe o le a tupu i le saoasaoa aupito sili, ma e taua tele mo se vaitau vevela ae le vevela vevela.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Laʻau hydrangea - totoina ma tausi ile eleele

O seleselega mo se laau fou e vavae ese mai le tagata matua, o loʻo ola lelei. Ua vavaeeseina i latou mai vine lignified o le vaitau na muamua atu. Afai o le faʻatulagaga e faʻamoemoeina i le taumafanafana, e mafai ona e aveina le lanu matamata. O le isi o aʻafiaga i le avanoa. O le filifiliga sao o le totoina lea o le vavaega i totonu o se fale koli aʻo lei amataina. Afai e leai, ona mafai lea ona e totoina i luga o le eleele tatala ma ufiufi i se ata tifaga, lea e tatau ona tatalaina i lea taimi ma lea taimi mo ni nai minute e maua ai le ea i le laau talavou. O fugalaau muamua e tatau ona i luga o le laau i le lua tausaga.

Taua! I le lua tausaga muamua talu ona faʻamaʻaina le tipi mo le taumalulu, e tatau ona latou totoina i totonu o se ulo ma ave i le fogafale e puipuia ai mai le malulu.

Hydrangea vavae

Fatuina o fatu

O le fatu fatu o le tuputupu ae o le hydrangea e itiiti lava le lauiloa ma aoga nai lo le taina. Ae ui i lea, o loʻo i ai foi, ma e mafai ona e faʻaaogaina i Siberia. Pe a filifilia fatuga, e tatau ona e gauai atu i la latou amiosaʻo ma le leai o ni mea. Afai o nei fatu e le o ni a latou lava faaputuga, ia mautinoa ia feutagai ma le tagata faatau. E le tatau ona latou faʻasualaina, tiga poʻo le le mautonu.

O le auala pito sili ona faigofie o le totoina o fatu i pusa. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se mea e aofia ai peʻa, oneone, turf, humus ma lau lauʻeleʻele. O le mea e maua ai le paluga e sasaa atu i totonu o se atigipusa 15 cm pe tusa o le 3-4 cm mai le pito i luga. Afai e leʻi totoina muamua fatu, ona latou faʻasalalauina lea ile eleele. Mo tagata ua afaina e faia ni lua i le 1 cm le loloto, o lo o toto ai fatu. Ona faʻamalūina ai lea o le eleele mai le suāsusu poʻo le suluina mai se fagu sulu ma ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata. E faʻamaluluina le palapala aʻo faʻamaluluina, ma o se pusa mo le faʻaleleia o le ea e tatalaina. E aveeseina le ufiufi pe a aliali mai pine muamua.

I se auala talitutusa, o fatu e totoina i eleele tatala. E aoga le faia o lenei mea i le ogatotonu o Mei, pe a maeʻa maeʻa mata, ma faʻamafanafana le palapala.

Faʻalogo lelei! O fatu o nisi ituaiga o hydrangea e leai se taimi e tupu ai i le Siberia, o lea e sili ai le faʻapipiʻiina i latou e ala i laʻau po o le tuʻuina.

Tausia i le Siberia fetu

E manaʻomia le mataituina lelei ma le faʻaeteete le faʻaleleia o le suavai i Siberia. O mea autu o le fausua, masani masani luga o laʻei, tausiga lelei ma tapenapenaga mo le tau malulu o Rusia.

Tulaga faʻatau

O Hydrangea o se laau e fiafia i le susu, ae e le gafatia ona sili atu. E faʻamaʻaina le suavai pei o le palapala ile palapala ile palapala ile suavai mama ma lelei. Ma o le susu e le vave faʻavave, e mafai ona e tuʻuina se vaega o mulch i lalo o le vao.

Laʻei pito sili

I le gasologa o le vaitau, o le fafagaina e fa fa:

  • fuālaʻau i le tautotogo ma se vaifofo o manure pe nitroammofoski;
  • nitroammophos laei i Iuni;
  • pe a oʻo mai uluaʻi oso mai, fafaga faʻatasi ma le maika ma le potassium;
  • Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e manaʻomia ona tuʻu le 5-8 kilokalama o le faapalaga palapala i lalo o laau taʻitasi.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

I le vaitau o le fugalaau, e taua le aua le faʻatagaina le eleele e faʻamago, ia faʻamafanafanaina vao i le taimi ma faʻamautinoa e leai se faʻamaʻiina o le laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. A foliga mai, ia mautinoa ia aveese vaega ua faaleagaina ma togafitia le vao atoa i iniseti.

Vaega o le tausiga ile malologa

I taimi o le taotoga, teuteu e tatau ona faia i le tautotogo. O Hydrangea e faʻatagaina le teuteuina o le cardinal, lea ua faia e tuʻuina atu ai i le togavao foliga manaʻomia. Ae e tatau ona e faafouina le laau i tausaga taʻitasi. A maeʻa le taumalulu, o le aveesea o lala mago ma fugalaau e taua tele. Mo laau tuai, o le teuteu e sili ona lelei ona faia i le taimi lava lea i tamai laʻau, ina ia faʻaleleia uma le vaomatua mo le faʻaalia mai o laʻau laiti ma sili atu le matagofie o fua.

Taua! I tulaga faigata i Siberia, e le fautuaina le teuteuina o le autumn.

Sauniuniga mo le taumalulu Siberia

O Hydrangea e tatau ona saunia ma le tausiga faapitoa mo le taumalulu i Siberia. E ui lava i le mea moni e faapea, o laau totō o loʻo tutupu iina e matua puipuia lava i le malulu, e tatau ona aloese mai le malulu. A leai, i le taumafanafana o le a leai ni fugalaau i luga o vao, o le tele o lala o le a magumagu, atonu e oo atu i le tulaga e mate atoa ai hydrangea. E sauniuni mo le taumalulu e te manaʻomia:

  • toto le aʻa i le tusa o le 30 cm, faʻafefeteina se vaega o peat poo le faapalaga i lalo o latou;
  • pe a faʻapipiʻi pu, e le tatau ona tuʻuina i luga o le eleele, ae o se mea e tatau ona tuʻuina i lalo o latou. E mafai ona i ai ni paʻu pepa, pepa malo, laupapa. O lala e tatau ona faʻapipiʻi ina ia aloese ai mai le faʻasaʻo;
  • Aua le faatagaina le susu e ulu atu i le malutaga;
  • E taua le manatuaina o le matua o le hydrangea, o le sili atu foi ona tetee i le malulu.

Saunia o hydrangea mo le taumalulu i Siberia

Faʻalogo lelei! O le atuatuvale o hydrangea o le sili ona malulu. I laau matutua, o le a lava le naʻo le aʻafiaga o le aʻa ma se vaega o mulch, e tatau ona togafitia ma le faaeteete fale o laau laiti.

O Hydrangea o se laau e tatau ona gauai. E taatele i le ogatotonu ma le itu i saute o Rusia, ae e le tatau i tagata Siberia ona latou teenaina i latou lava le fiafia e fiafia i ona foliga matagofie. Afai e te mulimulitai i tulafono uma mo le tausiga o le hydrangea, ona fiafia lea i le totoina vave o tau mafanafana uma ma o le a mafai ona tumau i fulu malulu.