Laʻau

Growing Dichondra Emerald Waterfall ma le Waterfall Waterfall

O le Dichondra e faʻaaogaina i le togalaau e fai ma sui i vao mutia. I totonu o le mamanu o le laufanua, e lauiloa mo le teuteuina o se mauga maualuga; o loʻo faʻaaogaina e avea o se talaaga mo isi laau totō ola lelei.

Dashndra Silver Waterfall: tuputupu ae

O se mea iloga o le Silvery Falls dichondra laau o loʻo faʻapipiʻi mai i luga o laʻau na teuteuina i lanu siliva. O le tele o taimi e ola ai i totonu o faifaatoʻaga poʻo fagu, teuteuina o faletalimalo, tau, verandas, togalaau faʻatoʻaga.

Silver Waterfall

Vaega o le tuputupu ae mai fatu

O le Waterfall Silver Silver Bank poo le Silver Thread

Creeping Dichondra faʻalautele vegetatively ma fatu. Mai fatu ua tupu aʻe e maua i le taimi lava e tasi se numera tele o kopi.

O le atigi o le Dichondra e tupu mai fatu i le fale

Wisteria - tausi ma tuputupu ae i le fale

O le tuputupu ae mai fatu o le dichondra o loʻo fetolofi e amata ile Ianuari poʻo Fepuari. O loʻo faʻaaogaina pusa o vine e lautele ma papaʻu, o le fatu e tuʻuina i le loloto o le 5 mm.

Faʻalogo lelei! O le vevela o le ea i totonu o le potu e faʻapipiʻiina ai fatu e tatau ona tausia pe a ma le 24 ° C. Faamolemole ia matau o le laau e fiafia i le ea. I lalo o aiaiga uma lava, o pine muamua e foliga mai pe a ma le vaiaso.

Pe a faia laʻau moni, ona pupu ai lea o pupu, ma tuʻu ni 2-3 kopi i totonu o le ipu e tasi. Ma pe a vevela i luga o le auala, e mafai ona ave i luga o le faletalimalo i aso uma e faʻaleleia le taimi e faʻaaluina i fafo, ma faʻafetaui le laau i le siosiomaga.

E faasolosolo lemu le ulu o Dichondra, e maua e le laau ni uiga teuteu pe a uma le 3 masina. O le mafuaaga lena e tatau ai ona totoina fatu i eleele tatala i le vave e mafai ai, talu ai o le a ola malosi malosi pine i le autumn.

Dichondra: totoina ma tausi ile eleele

E amata uma i le filifilia o se nofoaga. E fiafia le laau i le la, o le mea lea i le fale ma i luga o le togalaau ua totoina i le itu i saute. Pe a totoina le dichondra i se glanders, i le va o pana se mamao o le 35 cm o loʻo matauina, i le fale i totonu o se faʻafefe, o loʻo faʻaaogaina le faʻaleleia o vaʻa.

Fua o laau - tuputupu aʻe o le fale

Dichondra e tupu mai fatu e mafai ona ola i luga o soʻo se eleele, ae e sili atu pei o le loamy ma le peaty. Pe a totoina i lalo o le aʻa, e mafai ona faʻaaogaina le fuālaʻau.

O le eletise o le eleele e tatau ona maualalo lemu, faatasi ai ma le tele o susu, o aʻa e pala, ma le le lava o le susu, o le totogo ua mamago. Ina ia fatuina le manogi e sili ona alofa i ai le siliva, o le a suʻeina i aso uma. O le ea malulu e maua ai le faateleina o le lanu meamata i le 25%.

Faʻalogo lelei! I le tuʻuina atu o tulaga lelei e tuputupu ae ai, o le a ola ai le laau mo le tusa ma le 6 tausaga.

Totoina o fatu i fagu fugalaau

Dashindra na taunuu i totonu o se pusa i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, pe a mafanafana le tau. I le maualuga o le tau, ua tolopoina le vaitaimi o le gafa i le ogatotonu o Iuni. O se alavai faʻapitoa e tatau ona tuʻuina i le pito i lalo o le fagu poʻo le faʻatoʻaga.

Tuputupu ma tausia le dichondra e le maeʻa e aunoa ma le teuteuina. Ina ia tuʻuina atu le tipi i se foliga ma faʻateleina lo latou maualuga, o se pine e faia i lea taimi ma lea taimi. I le taumafanafana, o ia faʻavae e faʻatino pe a ma le lua vaiaso.

Manatua: o le aupito maualalo o le vevela i le taumalulu lea e mafai ai ona ola le laau ile 10 ° C.

Dichondra Emerald Waterfall

O le vailaʻau lona lua o le dichondra e taua o le "Emerald Waterfall". Totoina o le dichondra O le afu o le Emerald ua faia mai fatu ma togi.

O le igoa lona lua o le ituaiga o le lanumeamata lanumeamata, lea na maua mai le laau ona o lau lanu mumu-lanumeamata. O le umi o laulaau taʻitasi e tusa ma le 3 cm, o pupule e pupuu. I lona atunuu, New Zealand, o le dichondra e tupu aʻe pei o se vao, ma i isi atunuu e masani ona faʻaaoga nai lo le ufiufi o le vao. Eseesega Emerald Falls e le sili atu lona fiafia nai lo le Silver Falls ma e mafai ona ola i le paolo.

Tatalo o Emerald

Dichondra: tausiga i fafo

O le faʻaaogaina o eleele i fafo e faia i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, pe a oʻo i le sili atu i le 20 ° C le vevela o aso vevela, ma o le vevela o le po e sili atu i le 15 ° C. O le lua e 3 cm le loloto, o aʻa ma le 1/3 o le fana e tatau ona fetaui i ai.

E faʻapefea ona toto le dichondra i le avanoa e tatala ai:

  • tausisia le mamao i le va o fugalaau o le 15 cm pe a oʻo ina tupu aʻe le dichondra e pei o se fugalaau lanu;
  • matauina le mamao i le va o fugalaau e 40 cm pe a fesuiaʻi ma isi fugalaau;
  • lata ane e le tatau ona avea ma fugalaau ma se aʻa malosi.

Faʻalogo lelei! I le taumalulu, o le mutia e tumau pea le lanumeamata seia oʻo ina pa'ū le vevela o le ea i -3 ° C.

Faʻalautele le tuputupu aʻe

A oʻo ina tupu aʻe le dichondra, faʻaaogaina le faʻalaʻau i le vaitau o le vegetative, faʻaaogaina atoa poʻo le faʻaaogaina o le suauu. I le taumalulu, e le manaʻomia ni meaʻai faaopoopo, i le tautotogo ma le taumafanafana, e lava lea e fai ai ofu pito i luga 2 taimi i le masina. Afai o loʻo i luga o laulaʻau le faʻaaogaina, ua fufuluina i le vai mamā e aloese mai le mu.

Tulaga faʻatau

E ui lava i le mea moni o le vao o loʻo ola malosi i lauʻau, e sili atu ona faigofie le totoina o se laau i tulaga mataga nai lo le susu. Mo le faʻavaivai, faʻaaogaina le vai mafanafana. E manaʻomia le faʻatau pe a talafeagai ai, faʻaauau pea le faʻamamaina o le eleele. Ole taimi ole fafaga e afaina i le tau, vevela ole ea, tele o le fana, mea e toto ai, nofoaga.

Dichondra i fafo

Togi

Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi, aua e mate le laau i le maualalo o le vevela. E mafai ona talia e Liana le tau malulu i se tau malie, o le aʻa o loʻo latalata i luga, o lea e vave ona tali atu i vaʻalele.

O le puipuia o le fugalaau, o le palapala e ufiufi i se apa o laʻau ma laʻau e maualuga lona 7 cm, ma o le "lanu" e mafai ona ufiufi i se palapala palapala ma ufiufi i se ata tifaga. E faia lenei mea aʻo leʻi faʻamaisa. O le filifiliga lona lua o le tuʻuina atu lea o le laau faʻatasi ai ma le apa o le eleele i le fogafale poʻo le fale gaosi, pe afai o le vevela e teuina i totonu o le 11-15 ° C.

Pests ma faʻamaʻi

O le Dichondra e puipuia i faʻamaʻi ma meaola uma, vagana ai le nematode. O le mea e masani ai, o le aphid paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe e aliali i luga o lau. Mo togafitiga o le laau, o togalaau e togafitiina ma se iniseti, ma aveeseina laulaau ua afaina.

Lapataiga: faʻamalo le afaina o le faʻamaʻi pe afai e te totōina petunia lata ane po o isi togavao taʻitasi e ono aʻafia i faʻamaʻi masani.

Dichondra i totonu ma i luga o le saite o le a tuʻuina mai pea se uila. E le mafai e le fai togalaau ona popole i le laau, e manaʻomia ai le itiiti o le gauai ma le taimi, e sili atu le faigofie ona tausia nai lo le tele o fugalaau.