Buckwheat

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le teu mo le soifua maloloina o tagata

Buckwheat, poo buckwheat groats - o le fua o le buckwheat plants. Buckwheat o le aiga o Buckwheat, o lona lauʻeleʻele o Tibet, Nepal, i le itu i mātū o Initia.

E te iloa? O le igoa "buckwheat" i Rusia e maua mai i le upu "Eleni" - na aumai mai le laau ia i matou mai Eleni, sosoo ai ma le Roman Empire i Eastern or Byzantium.
O lenei buckwheat o se vaega taua oa tatou meaʻai o le atunuu, E le gata i lea, o le lalolagi atoa e fesoʻotaʻi ma tu ma aga masani a Rusia. Atonu o le mea lenei, o le mea moni, o lo tatou atunuu "buckwheat" ua lauiloa mo se taimi umi - mai VI-VII seneturi ma ua tatau ai ona ave le mamalu o nofoaga e le mafaafitia i la tatou laulau.

Ituaiga ituaiga o tao

E ala i le ituaiga, ua vaevaeina le buckwheat i le kesi, le vaeluaina, Smolensk, lanumeamata.

  • O le fatu - fualaʻau atoa. O le ituaiga sili lea ona taua o le teu.
  • Toto - fatu i le pipisi, e mafai ona lapoa ma laitiiti.
  • Smolensk groats - o le mea lenei ua nutimomoia.
  • Green - Lava e le puipuia (e leʻi faʻamago) buckwheat.
E te iloa? Green buckwheat e sili atu ona lelei mo le taumafa.

Kalori, tuʻufaʻatasia ma le taua o meaʻai o le teu

Buckwheat has calories - 307 kcal, lea e le o se mea itiiti. Ae faʻalagolago i le faiga o le kuka buckwheat, pe a fai o le falaoʻo ma aano o manu, pata, ona oʻo ai lea o le kalori mea o loʻo i luga o le ipu, ma afai e te kuka kuka i le vai, e alu i lalo.

E fiafia i le fia o calories i totonu, e fai mai tagata fai meaʻai o se mea itiiti. Buckwheat, kuka i luga o le vai, lelei le kuka, moni, maualalo-kalori - 100 g falaoʻo e 105 kcal. Afai e leai se faʻailogaina, ona tatau lea ona aofia i le meaʻai le kuka. E manaʻomia foʻi mo le laulau a tamaiti e amata mai i le 6 masina e avea o se mea faʻapitoa. O se vaega foi o le maʻoti faapitoa o susu susu, e faʻaaoga mai le 3 masina.

O le foliga tutusa o buckwheat groats: protein (protein) - 12.8%, lipids (fat) - 3.2%, carbohydrates - 57%, filo o mea taumafa - 11.4%, vai - 14%, mono-, disaccharides - 2, 1%, 1.3% o le fiber i le 100 g. Buckwheat o loʻo i ai vitamini o le vaega B - B1, B2, B6, B8, B9, vitamini P, E, A, PP, maleic, oxalic, citric, acidic malic, starch, fiber . E pei foi o le micro ma le macro elemene - uʻamea, iodine, apamemea, zinc, molybdenum, manganese, siliki, cobalt, chromium, phosphorus, calcium, sodium, magnesium, potassium. Faatasi ai ma lenei mea buckwheat o le taʻitaʻi, pe latou te fai mai - "le masiofo", i totonu o le croup, e le gata i le tele o minerale o loʻo avea ma vaega, ae o lo latou tele foi.

E taua! O le taua o mea taumafa o le buckwheat o le paleni aupito sili ona lelei ma le maualuga o le digestibility o le tino o ona vaega uma - aemaise lava o palatini, minerale ma vitamini.

O le a le mea e lelei mo le toto o le toto

Buckwheat e kuka i auala eseese e eseese meatotino, taʻitasi, ma o ona faamanuiaga e ese foi. Fufulu, fufulu, susulu i totonu o le ogaumu i totonu o se fagu po o luga o se afi mumū - aoga tele. Laʻau falala e aunoa ma le masima, mea manogi, gaʻo e lelei mo le manava, faʻaleleia ma faʻavasegaina ana galuega, faʻaleleia le tulaga o le mucous membrane ma le motumotu o le fatu. Ona o le maualuga o le masnesium i totonu o le pata, o le potassium e aoga mo le fatu ma vascular system. O le faʻaaoga masani o falala, o soup e aʻafia ai le tulaga o fao, lauulu, nifo, ponaivi.

Masalo e le o tagata uma e iloa le aoga o le teuina mo tagata e le taliaina le puluvala, lea o lo o aofia ai i cereals. O le Buckwheat e le aofia ai le kulutena, o le mea lea, e suitulaga i le saito, avo, saute, karite ma mea uma e faʻatatau i luga poo latou faʻaopoopoga.

E te iloa? Buckwheat o se fale matagofie o le meli. O le meli Buckwheat o se tasi o mea sili ona taua, o lona uiga o le lanu uliuli ma o se tofo faapitoa ma sina oona.
O le Buckwheat e aoga foi mo tagata e maua i le maʻisuka - o lona fuainumera maualalo maualalo e maua ai le maualuga o le maualuga o le suka i le toto, lea e taua mo lenei maʻi. I nisi upu o le taumafaina o le maʻisuka e tagata maʻisuka e le mafua ai ona osooso malosi (faateleina) i le suka mo i latou.

Buckwheat mo le mamafa o le mamafa e taua tele a aunoa ma lea, o le tusia o manusite taumafa e le taugata - e tuʻuina ai maualuga maualuga (Ou te le fia taumafa mo se taimi umi) i mea maualalo i le kalori, lea e mafua ai le paʻu o le mamafa.

Buckwheat e aoga mo le anemia, veins varicose, rheumatism, nisi faʻamaʻi o le thyroid gland, ate, furunculosis ma isi maʻi paʻu. Buckwheat e le gata ina aoga mo faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o se puipuiga ma faʻaleleia atili nisi o galuega o le meafaigaluega, aemaise lava mo le soifua maloloina o tagata. O le a le aoga aoga mo alii? O lona faʻaaoga e faʻapupulaina ai le malosi ma le malosi, fesoasoani i le zinc ma mea amino e pei o arginine, methionine, threonine.

E te iloa? Faʻatasi ai ma lona taua uma, o le buckwheat e matua le fiafia lava pe a tupu ae e le o mamafa i luga o le eleele, o le mea lea e le masani ai ona faʻaaogaina le faʻamalositino i ana mea totō, faʻapea foi ma le agrochemistry mo le puleaina o vao, o se avanoa e le mafaamatalaina mo le tagata faatau. Buckwheat i luga o le gaosiga o le faʻaleleia o le siosiomaga - o se mea mama ma masani.

O faʻamanuiaga o le faʻailo mo le tino o fafine maʻitaga

O faʻamanuiaga o le teu mo tina o le a oʻo i le lumanaʻi - i le maualuga o vitamini B9 (gaʻo) i totonu, lea e faʻamautinoa ai le tuputupu aʻe masani o le prenatal o le fetus ma le faagasologa o le maʻitaga lautele. I le faʻaopoopoga, o mea o loʻo taua i amino oona, minerale (aemaise lava le iron e faateleina ai le hemoglobin i totonu o fafine maʻitaga) ma isi vitamini latou te faʻailo ai se mea taua, meaai maloloina ma e i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o se fafine, aemaise lava i le vaitau lenei. E le gata i lea, o le buckwheat fesoasoani i fafine maʻitaga e pulea lo latou mamafa ae le lelei, lea e taua foi i le taimi o le maitaga.

E taua! O lenei croup i lona tuufaatasiga o le porotini e talitutusa ma aano o manufasi, o le a le tele o le manuia o le teuina mo le tino. Ioe, croup, e le mafai ona faatusatusa i le tofo ma le tino atoa ma aano o manufasi, ae o le anotusi o le amck acids e tutusa lelei lava ma a latou mea e 'ai i aano o manufasi. O le mea lea, oi latou oe, po o le a lava le mafuaʻaga, e teena ai aano o manu, e mafai ona suitulaga i lona taumafa ma le fala.
Buckwheat foi ei ai sona aafiaga lelei i le gaosiga o susu ma le lelei. I le faaopoopo atu i ai, e fesoasoani i le faatumauina o se lagona faʻalagona - o lona uiga, o le tauivi ma le faʻaosoosoina o lagona i totonu o fafine maʻitaga.

Faʻaaoga tatau o le teu

Buckwheat fale ola afai e te faia saʻo, - 18-20 masina. O Buckwheat e tatau ona teu i potu vevela i le vevela o le potu ma totonu o se tioata tapunia, fagu uʻamea, taga palasitika ma se faʻaoga poʻo se mea e le tatalaina. O lenei mea o le a laveaʻiina ai le uʻamea mai i siama ma pusi anufe.

Buckwheat i vailaau masani

I fualaau a tagata mo togafitiga, e faʻaaogaina ai vaega eseese o buckwheat - fugalaau, fatu, gaʻo, laʻau. Buckwheat falaoamata na faʻaaoga muamua ao avea le paʻu pepe. Mai le falaoamata e tasi, sa faia ai masks ma tortillas i le togafitiga o faʻamaʻi - na faʻafefeteina i latou i vai vevela poʻo le chamomile extract, celandine, faʻaoga i le nofoaga o le mumū. Faaaoga le falaoamata ma ia faateleina le maualuga o le toto o le hemoglobin i le togafitiga o le anemia - ave 2 tbsp. l / 4 taimi ma le ½ ipu vai poo le susu. Pe a faʻafefiloi le falaoamata pancreatitis ma lefir - 1 tbsp. L / tioata ma inu i le po.

E faʻaaogaina foi le falaoamata e togafitia ai le lauroid - i le tutusa o le falaoamata tao tao, o le meli o le pata, o paʻu lapisi e fefiloi seia lelei. O le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa tioata, se ipu fagu ma tuu i totonu o se pusaaisa, ona oʻo lea i le 1 aso i le vaiaso mo le 'aiga o le taeao, le aoauli, le' aiga o le afiafi - latou te 'ai na o ia, ae sili atu le inu i vai mama.

Laʻau o Buckwheat e faʻaaogaina i le togafitia o manua - faʻaaogaina i luga ma mautu. O le sua o le lau o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi ma faʻamalolo. O le sua Buckwheat o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le conjunctivitis - solo masini ma se paluga ua faʻamamaina i totonu.

O se teuteuga o fuckwheat tusiga, laulaau ma fugalaau ua faʻaaogaina i totonu ma se malulu, e pei o le alofiti ma le faʻamoemoe. Ma i le malulu, o le vevewheat e vevela i totonu o le fagu ua sasaaina i totonu o se taga lino, lea e faʻaaoga i sulu vavae, ma faʻamafanafanaina i latou ma aveese le mumū.

Contraindications

Buckwheat, e ui i le tele o meatotino e manuia ai le tino o le tagata, e mafai lava ona afaina ai nisi tagata. O le faʻaleagaina mai le buckwheat e mafai ona faʻaaogaina ma lona faʻaaoga tele, ona le mo tagata uma. O le mea autu - aua le faʻafefe ma le "aafia" faatasi ai ma aoga aoga o le buckwheat. Buckwheat e mautinoa lava aoga, ae pei ona e iloa, o mea uma e lelei i le faʻalelei.

Ma afai e solia le buckwheat i soʻo se tasi, o tagata e faʻateleina le tui o le toto, faʻapea foʻi ma mafatiaga mai le maʻi o le manava. I le mataupu mulimuli, o le taumafaina o le teu, e tatau ona, pe a le taofia, ona faaitiitia i le 1-2 taimi i le vaiaso. O le mea moni, o mea uma lava e uiga i le buckwheat, lea e mafai ona aoga mo le faia o se mea faitino i aso taʻitasi poʻo le fuafuaga o mea taumafa. Taumafa i le soifua maloloina - manaʻo lelei!