Laʻau

Bubble: ituaiga lauiloa, tulafono lautele mo le tausiga

O le bubble o se laau toto, o le aiga o le Pink. O lona igoa faafetai i fua o foliga mai o moli. E tupu tele lava i le pito i matu o Amerika, i sasaʻe o Asia.

E aofia ai le tele o ituaiga eseese o ituaiga ma ituaiga o cysticis, e masani ona i ai i le lalolagi atoa. I le togalaau, e faʻaaogaina e avea o se vaega o le mamanu o le laufanua e tuʻuina atu ai le 'upega tafaʻilagi matagofie, foliga muamua.

Vaega o le vailaʻau

O le tuputupu ae e vave tele, o le maualuga pito i luga e 3 m. Ua maua i luga o se pale mafiafia tele, ona o le mea moni e sili ona lelei le tipi, e masani ona faʻaaogaina o se mea teuteu. O lau e foliga tutusa ma laulaau o viburnum i foliga. O le fugalaau e amata i le faaiuga o le tautotogo, e mafua mai i foliga vaaia o fugalaau paepae matagofie o se foliga laiti. Latou te ola i le lautele e oo atu i le 1.5 cm ma ua aoina mai i inflorescences e oo atu i le 10 kopi i luga o le paranesi e tasi. I le Rusia o le Malo ma atunuu CIS, e lua ituaiga e sili ona lauiloa, e tutusa lelei i latou.

Faʻaaogaina tele e avea o se vaega o teuteuga o le laufanua. Talu ai ona o le togavao e matua aʻafia lava i soʻo se siosiomaga.

O ituaiga sili ona lauiloa o cystic fibrosis

I le teritori o le Russian Federation ma le post-Soviet space, ua tupu le laau mo na o mea teuteu. O lenei galuega e ave lona talafaasolopito mai le ogatotonu o le 19 seneturi.

O le aofaʻiga o ituaiga faʻalauiloa e tusa ma le 14 fasi vaega, e taatele i Europa ma Asia.

Amur Bubble

E maua i totonu o vaomatua o Asia, o loʻo i ai se faʻatupulaia e oʻo atu i le 3 m aofia ai. O lapisi lapoa e tetele, fatu. I le pito i tua o loʻo ufiufi i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

O inflorescences e aofia ai ni ata faataitai o le 15 vaega le maualuga.

Kalinolisty

E tupu i totonu o vaomatua o Amerika, vanu, maua i luga o vaitafe. O se mea uiga ese o le tele o le tuputupu ae, o le pale e foliga mai o le afa afa. O fugalaau ua maua i le lanu piniki ma le sinasina ma ni lanu mumu (pine).

O se fuainumera tele o fesuiaiga eseese o lenei ituaiga o lanu eseese e lauiloa.

Laʻau lanu mumu lanu mumu

O i latou o loʻo i totonu o lenei subgroup e sili atu mea e fiafia i ai i le la. I le paolo, latou te le maua le gafatia e tatala atoatoa ma fuga. O le mea lea, mai le lanu mumu matagofie, i totonu o laufanua e te maua ai le masani ai lanumeamata.

Diabolo

E ese le matagofie o ituaiga eseese, ei ai foliga matagofie. O laʻau ua maua i le lanu uliuli le lanu violē, ma le paleni lautele. E maualuga le 3 mita le maualuga, e manaʻomia ona teuteuina.

I le amataga o le tautotogo e le aveesea ai lona uluai foliga vaaia, ae ui i lea, i nofoaga malulu e le lava le malamalama, o le a vave ona le toe lelei lona matagofie.

Paʻu mumu

O le palealii ei ai sona foliga lautele, e oo i le 2 mita le maualuga ma e tutusa lava i le lautele.

I le autumn, o lau e suia lanu i le apamemea.

Vasa vevela

O le igoa faaliliuina o le Summer Wine. O le pale ua maua i se ituaiga lautele, lanu lanu-uaina i totonu o se paolo uamea. E oʻo atu i le 2 mita le maualuga, faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, e mataʻituina fuālaʻau lauolaola, e aliali mai ni mea papaʻe paʻepaʻe.


Maʻeu le puipuia i le maualalo o le vevela.

Tina i le mumu

Laʻau lanu enaena e lanu mūmū, o fugalaau e tutusa uma, lanu piniki i lanu.

O le maualuga e le sili atu nai lo le 1.9 m. I le tautoulu, o le lanu ua pogisa.

Andre

E ola i le lapoa 2 m, lanu moli, i le amataga o le taumafanafana e suia lenei lanu i le 'apamemea ma mumu mumu.

O laulaau e laititi, pe a ma le 10 cm le umi. O le fuga e tupu ia Iuni ma fugalaau paʻepaʻe.

Sua

Laʻau, e pei o le Summer Vine o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le uaina, o le puaʻa e amata ile pito o le tautotogo, e faʻaalia e foliga mai o fugalaau piniki.

E oʻo atu i le lautele o le 2 mita. E i ai le teteʻe malosi i le maualalo o le vevela ma suiga faʻafuaseʻi.

Little angel

O le vailaʻau o loʻo i ai se tautalaga igoa, oʻo atu i le maualuga o le 1 mita le lautele ma le maualuga. O laulaau e laʻititi foi i le telē.

Ua maua i latou i se moli lanu moli, lea o se taimi mulimuli ane ua amata ona pala.

Tulua o po

O le sili ona pogisa ma le pogisa o le aofaiga o loʻo iai nei o le vailaʻau. O laau matutua e maua i laʻau paʻu.

I lenei tulaga, o fugalaau i luga o lenei laau toto e ola i se lanu piniki. 1.8 mita maualuga ma le 1.5 mita le lautele. I le autumn, o le paolo o laulaau e sui i le moli.

Laititi laitiiti

E i ai foi se igoa e tautala ai, ma lau lanu violē laiti. O lau o le autumn e lanu enaena.

Ae peitai, o fugalaau e tumau pea papaʻe i taimi uma.

Teeny vine

1.3 mita maualuga, e itiiti ifo i le 1 mita le lautele. O se fofo sili ona lelei mo i latou oe mananao e teuteu se tamai togalaau.

O lau vao e iai sona paolo malulu. Faʻasolosolo faʻauluʻe papaʻe ma piniki piniki.

Lanu samasama lanu samasama lauiloa-o le cystic

E pei foi o le lanu mumu, o nei ituaiga e manaomia le susulu o le la e faaali atu ai le lanu atoa o la latou lanu.

Luteus

I le maualuga, e mafai ona ola e oʻo i le 3 m, ma le pale o le pale 4 m.

I le gasologa o le tausaga, o laʻau e suia lanu.

Lafoa auro

Tausaga maualuga, 1.6 m.

I le taimi e fuga mai ai, o laulaau ei ai le paolo malulu, i le taumafanafana latou te sui ai i se suiga lanu meamata, ma ua i ai i le tautoulu latou te avea ma apamemea, samasama.

Nugget

Srednerosly, tuputupu ae i le 2 m.

E laiti foi laulaau lau, i le taimi o le fugaina ua maua i latou i se lanu samasama vaivai, ae latou maua se lanu lanumeamata.

Anise auro

E ese mai le isi malologa ma laulaau faʻasalalau.

O le togavao lava ia e laʻititi lava, ma o le pale e foliga mai o le afa afa.

Iupeli Amber

Faʻailo i le filifilia a Peretania, o le sili ona sailia i mataupu o mea teuteu.

O se mea uiga ese o se pale pale, e oo i le 1.5 m.

Aurea

Srednerosly, 2.5 mita le maualuga.

O le laʻau e le suia lona lanu lanu samasama i le taimi o le fuga. Ae peitai, i le tautoulu o le a avea ma auro.

Laʻau eseese i laulaʻau lanumeamata

O ituaiga laʻau lanumeamata e masani ona faʻaaogaina lautele. E mafai ona faigofie ona faʻapipiʻiina ma soʻo seisi o isi lanu.

Nanus

O le kata o le pepa o le pepa faʻatusa o le laau, o lona maualuga e ese mai le 70 cm i le 1.3 m. I le lautele, e leai se sili atu i le 0.8 m.

O laʻau ua maua i le lanu meamata.

Chameleon

O se mea faʻapitoa foʻi, ae e laʻititi tele nai lo le muamua. 1.5 mita le maualuga. E i ai se lanu muamua. Lea lanu lanumeamata ma se lanu mumu-lanu samasama.

I le amataga o le faʻatoʻaga, o le laʻau o loʻo i ai se tuaoi lanu viole, ma ua i ai i le matua - malamalama lanumeamata.

Faʻamauina o le vailaʻau i nofoaga tatala

Laʻau-laau, e ui lava o se laau e le talafeagai, ae peitai, o loo i ai pea nisi o mea e fiafia i ai.

Taimi faʻaleleia

O le totoina o le taimi e fuafua i le aʻa o le laau toto. Afai o le laau ua i ai se ituaiga tapuni, e mafai ona totō i soo se taimi sei vagana ai le taumalulu. Afai e tatala, ona na o le amataga o le tautotogo, po o le autumn, e talafeagai.

Nofoaga ma le Laufanua

O se laufanua lafoaia e sili ona fetaui lelei, e tatau ona tetele laau tetele e lata ane. O le vao e le o se mea e foliga mai i le ituaiga palapala, ae o loʻo i ai tulaga.

E tatau ona faʻafefe le eleele, ma le lime i le tuufaatasiga.

Faʻaaoga tekonolosi

O le sauniuniga o le lua o loʻo faʻatatau ai le totoina o loʻo faʻaalia ai e tatau ona lava le loloto e faʻaleleia ai se palapala eleele palapala i ai. O se mea taua o le tulaga o le ua aʻa. E tatau ona i luga o le fogaeleele.

Sauniuniga o pupu mo le totoina e tatau ona amata i le 15 aso aʻo leʻi totoina i laau. A o faagasolo lea taimi, o le a maua e le eleele faʻamafanafana le taimi e faʻaleleia ai, o le totoga o le a sili ona aoga. A maeʻa le tuʻuina i totonu o le lua, e tatau ona faʻaputu le tele o vai inu.
Afai o le a pau le palapala, e tatau ona e liligi.

Bladder Care

O le laau e sili atu le mataʻutia ma e le manaʻomia ai togafitiga mamafa. Ae ia tausisia le teuteuina o uiga lelei, e tatau ona tausisia nisi tulafono.

Faʻaiga ma fafaga

O se mea taua o le fausua, e le fiafia le vao i le lamala. E tatau ona faʻamautinoa e le pa'ū le vai i luga o laupepa, o le a mafua ai le mu. O le vavaeeseina o lenei mea, o le susu e faia i le taeao ma le afiafi, pe a le susulu le la. I le taumafanafana, o le numera o ia taualumaga e le itiiti ifo i le 2 taimi i le vaiaso, a itiiti ifo ma le 4 paʻu vai e paʻu i luga o le vao.

Afai e le mulumulu le 'upega tafaʻilagi, pe a uma ona faʻafeinu, e tatau ona vaʻaia lelei le palapala.

E le sili atu i le 2 taimi le faʻamaʻiina. Latou te faia lenei mea i le tautotogo ma le autumn, e eseese ma felagolagomaʻi le vavalalata ile vaitaimi. I le tautotogo, e fautuaina e faia: 1 le pakete vai, 500 g o mullein, o le sipuni sipuni o le nitrate, o le sipuni tele ole urea. E tusa ma le 1.5 pakete e manaʻomia ile fafie.

I le tautoulu e faia: 10 l vai, 2 sipuni tele o le nitroammophosphate. E 1.5 pakete i le fafie.

Faiga fai togalaau

O le laau e tali lelei i le teuteuina, e manaʻomia e le gata mo mea teuteu, ae faʻapea foi mo mea mama. I le tautotogo, mo mafuaʻaga faʻasolosolo, o le teuteuina e faia ina ia le aofia ai le ono mafai ona maua i siama. O fualaau vevela uma e ola i totonu o lala ua aveeseina.

O le teuteuina o le Autumn o se sauniuniga sauniuni mo le vaitau taumalulu. Ina ia tuʻuina atu i le togavao foliga o se punavai, e tatau ona e aveese ni laumei mumu i le pito i lalo, ma totoe na o le 5 o sili ona malolosi ma malosi.

Afai o le sini o le faia o le togavao lautele, o le teuteuga e faia i le maualuga o le 50 cm.

Suiga

Atonu e ono faigofie le ave o le laau i se isi nofoaga. O le mafuaʻaga atonu o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi i lenei faʻataʻitaʻi poʻo ona tuaoi, o le faʻamaualuga, ma isi.

O laau matutua e fautuaina e toe totoina i le amataga o le tautotogo, seia oʻo ina tafe mai le taamilosaga. E mafai foi ona e faia lenei mea i le tautoulu ile pito i lalo ole laulaau.

O le gaosiga e faia faatasi ma se paʻu lapoa. A o lei faia lenei mea, o le teuteuina o le laau ua faia, lea e vaivai ma faaleagaina uma ai lala ua aafia. O i latou e totoe e manaʻomia le faapuupuuina i se umi o le 20-30 cm E faia lenei mea e faʻaititia ai le avega i luga o le aʻa, aua o le a faigata mo le laau ona maua le toʻa i le nofoaga fou ma vave amata ona fafagaina lala tetele.

O le totoina o le toto e tutusa lava ma le taimi e totoina ai se fatu laau i le eleele. Pau lava le eseesega o le manaʻoga e togafitia laulaʻau ma se vaifofo faapitoa mai faʻamaʻi.

Saunia mo le taumalulu

E ui i le maualuga o le tetee i le maualalo o le vevela, pe afai oi ai se taumalulu malosi, e tatau ona e tausia lelei le saogalemu o le laau. Ina ia faia lenei mea, muamua e tatau ona e tosoina faatasi ma le masini, ona tuu lea ma le faʻaeteete i luga o le mea e sili ai le taualuga. Lutheril winding e mafai ona faʻaaogaina.

A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona sasaa le palapala ile palapala ile mulch. O le tele o lenei laulau e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm, ma e le sili atu i le 9 cm. E manaʻomia e tovine laʻitiiti le teuteuina aʻo leʻi mulching.

Faʻataunuʻu mea leaga

O le laau e puipuia i maʻi. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻaleaga ia te ia. Ona o le mea moni e faapea e le fiafia le vao i le vevela, e amata ona suavai le au fai togalaau i se tulaga e le tatau ai, o le mea lea ua amata ai ona maua le vai i le palapala. O le faʻamaʻiina e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le pala, lea o le a faʻaleagaina ai le fugalaau.

Afai o le laau e leai se meaʻai, o lau o le a lanu samasama. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e palu laau i se vaifofo e iai le uʻamea.

Faʻaauau

O le mauaina o ni laʻau laiti o lenei laau e mafai i auala eseese, o ia mea uma ua ofoina atu i ai se lisi o ni mea lelei.

Laʻau

Mo lenei mea, o le tipi ma se umi o le itiiti ifo ma le 15 cm o loʻo faʻaaogaina. E seleseleina seleselega aʻo leʻi tupu le tupu o le vao, a leai e mafai ona matua faaleagaina.

A maeʻa le seleselega, ona faʻapipiʻiina ai lea o togavao ma ni fofo faʻapitoa ma tuu i totonu o se fale kati.

Tuʻu

Le faigofie i auala o loʻo i ai nei. O lona uiga o le aʻafia o se tamaʻi fana e tupu i le pito o le vao. E faamamaina laulaau pito i lalo, ona faʻapipiʻi lea i le togavao, se loloto e 10 cm i le 12 cm. O le tuʻuga tuʻu i totonu o le lua ma faʻafefete i le eleele.

Bush division

O lenei faʻatulagaga e fautuaina ina ia faʻatino 2 taimi i le tausaga, i le tautotogo po o le tautoulu. Ae peitai, aua nei galo o le aʻa o le laau i fafo atu o le palapala e vave ona pala.

Fatu

O le auala sili ona faigata.

E sili atu ona faʻaaogaina nai lo isi ona e mafai ona ese lanu lanu o weni laʻititi nai lo le afu na maua ai fatu.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: le faaaogaina o le cystic fibrosis i le mamanu o le laufanua

Mai le taimi na matauina ai e tagata se lanu eseese o laulaau o lenei laau, o laau totogo e faaaoga lautele.

E faʻaaogaina mo laufanua e teu ai fanua, faʻaputuina puipui, fugalaau fugalaau eseese.