Faatoaga faatoaga

Meafaigaluega talafeagai mo manu fasi

Ina ia faʻateleina le gaosiga o oloa, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o tulaga tumama, fasia ma le toe faʻaleleia o moa e tatau ona faia i luga o laina faʻapitoa.

Faʻapipiʻi i luga o le fafie

O se tasi o laasaga muamua ma le taua o le tautau lea o le manulele i luga o le avetaavale. E muamua lenei mea i le puʻe ma le anapogi muamua mo le 24 itula. Ona tuʻuina atu lea o meaola i le aʻoga, pe a faʻapipiʻiina lima e tagata faigaluega i luga o matau o le uila e vae.

I lenei tulaga, e tatau ona le itiiti ifo i le 1.30 minute ina ia faatoafilemu ai manufelelei, lea e taua tele i le faagasologa mulimuli o gaosiga.

Stun (immobilization)

Ona, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se eletise eletise, ua maofa le manulele. I lenei laasaga, e talafeagai - ofoofogia, o lenei faiga e mafai ai e oe ona faʻamautu, ae e le taofia le loto.

Faiga faʻavae mamanu mo le le faʻamautuina, o se elemene o ausilali i le faagasologa o le vai. O le ulu o le manu ua tuʻu ifo i totonu o le vai ma o le voltage e faia mo le 3-6 sekone. O lenei metotia e sili atu ona sili atu le faʻalelei.

E taua! Ole voltage e le tatau ona maualuga (e oʻo i le 900 V), a leai o le galuega o le cardiovascular system o le a faʻalavelaveina, e mafua ai le maliu o le manu.
O masini faʻapitoa pe ofoofogia i le carbon dioxide e mafai foi. O le auala muamua e taua o le sili atu ona faigofie ona maua ma e le manaʻomia ni meafaigaluega faʻapitoa mo le tipiina o moa.

E faia faʻatasi ma le fesoasoani o se paʻa ma se mea faigata i le pito i luma o le ulu, ae taua tele le fuaina o le malosi o le taia i le faasologa saʻo ina ia paʻu ma le fasi manu.

I le itu i Sisifo, o le faʻaaogaina o le gasegase oona e lautele, mo lenei mafuaʻaga, ua tuʻuina atu le manulele i totonu o se nofoaga puipuia ma ua faʻamavaeina le carbon dioxide, ma ua maeʻa le faʻaleagaina o manu ona o le asphyxiation mo le 3-5 minute.

Atonu o le ae fiafia i le faiga o le fasia o puaa.

Fasioti

O le tekonolosi o fasi manufela e mafai ona vaevaeina i ni auala se lua: tusi lesona ma le otometi.

O le fasia o le tusi lesona e faia i se auala i fafo poo totonu; mo lenei faamoemoe, e tatalaina ai toto toto i se manoa po o seleulu.

O le auala i fafo e mafai ai ona faʻaleleia lenei faiga faʻatasi ma le fesoasoani o meafaigaluega mo le fasia o moa o mamanu eseʻese, lea o loʻo faʻaalia lautele i le maketi ma e avanoa mo faifaatoaga.

Faʻasalaga

O le mea sili ona taua i lenei laasaga o le faʻaauau pea ona galue le fatu o le manulele, o le fea tulaga e maua ai le 2/3 le lelei o le tafe toto.

O loʻo faia i luga o se fata faapitoa i totonu o se faga eleʻele mo 2-3 minute ma e le itiiti ifo ma le 30 sekone talu ona ofoofogia. O le tino o le tino ua gaʻo - o se faʻamaoniga o mea lelei i fafo atu.

E taua! I le tulaga o le faʻasalaga le lelei o moa, o le a galo le aano. Ua leiloa lana ata ma ua teuina le leaga.

Salu

Ma le isi, o le vevela togafitiga e faia e tatala ai le peni i totonu o le tagapepa. E tatau lea mea ina ia faigofie ona aveese le fulufulu ma le fesoasoani a masini faapitoa. O loʻo i ai se faʻamalulu vaivai ma faigata.

E tofu i latou ma ona lelei ma mea le lelei. O le agamalū lelei e lelei ona o le epidermis e le o faʻalavelaveina, o le paʻu e matua le faaleagaina ma o le tino e tumau lona foliga vaaia. Ae ui i lea, e le lelei le aveeseina o fulufulumanu, ma e manaʻomia le toe faʻaleleia atili o le manulele, lea o le a aofia ai nisi galuega ma, o lona uiga, o tau. O le auala faigata e fesoasoani e faʻamautinoa ai le atoatoa o le faʻalaʻau, e pei o lona faʻaogaina o fulu e faigofie lava ona aveese.

Ae i le taimi lava e tasi ua matua faaleagaina le tuagane ma ua leiloa le paʻu, ina ia aloese ai mai lenei mea, o le a manaʻomia nisi gaioiga faaopoopo, sili atu ona malulu i totonu o le vai malulu, o le a fesoasoani e faatumauina foliga masani o le tino maliu e fetaui ma tulaga maualuga.

E te iloa? O lapisi o Carcasses e faʻaaogaina ai se mea e sili ona lelei e sili atu ona teuina, ona o le mea moni o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o meaola i luga o paʻu o le paʻu e le o faia.

Aveeseese o le pele

Faʻafeiloaʻi manulele manuʻa faʻatinoina e ala i le fesoasoani a meafaigaluega faʻapitoa, e masani ona faʻaaogāina le laʻili ma laʻititi ifo i lalo masini vaʻavaʻa ma faʻamalosi. O le taʻiala o le faʻaaogaina o nei auala o le faʻavaeina lea o le malosi o feeseeseaiga, lea e tatau ona sili atu nai lo le malosi o loʻo i ai le peni i le tino. A maeʻa ona faia lenei faiga, o le manulele i luga o le fusi faʻatau e auina atu i se tusi tusi tusi, lea e aveese ai fulufulu uma. Ma o le mea mulimuli o le gaioiga i luga o le tagata e faimalaga i le afi mumulu, lea e mafai ai e oe ona maua se paʻu lamolemole e aunoa ma le faaleagaina.

E te iloa? O otaota faatekinolosi e faʻaaogaina e saunia ai falaoa ivi, lea e aofia ai le tele o porotini ma faʻaaogaina mo le fafagaina o manulele matutua.

Gutting

O le faʻagasologa o le faʻaogaina o loʻo faʻapipiʻiina atoa. E tafe i luga o se faimalaga i luga ae o se fausaga faʻapitoa. O lenei mea e mafai ai e oe ona vavae ese le faʻamalosi mo le gasologa o gaioiga.

O loʻo i ai foi se masini faʻapitoa mo le teuina o vae i le tuʻufaʻatasia. A maeʻa, ona faia lea o se suʻesuʻega vailaʻau. E mafai ona maua se suʻega iloga o le tino, e faʻapea foi le vavalalataina o meaʻai, lea o le a mulimuli ane maketiina pe o le a faʻaaoga e fai ai meaʻai.

Aoao atili e uiga i le faʻaleleia o fulufulu, tuʻuina o laumei, redbro, Susana, Fireol ma moa Viandot.

Faʻafiafia

O le avega tatau o le fufuluina lea o manu fasi, lea e faia i le fesoasoani a le masini fufulu ma masini masini ma potu faʻaʻeleʻeleʻele, ma o le faamamaina i totonu e faia i le fesoasoani o se pulupulu paso.

A maeʻa lena mea, ona faʻafefete lea o le tino i le vai pe i fafo i le 4 °. O lenei mea e fesoasoani i le teuina lelei o aano o manufasi i le lumanaʻi, puipuia ai mai le atinaʻeina o meaola leaga. A maeʻa lenei faʻatinoga, faʻagogo le tino i luga o se tagata faʻauluina ma auina atu i le afifi. O le laina fasi manu fasi manu ua maeʻa ona faʻaaogaina ma o le tele e le manaʻomia ni tau faaopoopo galuega. Faʻafetai i le tele o filifiliga o masini eseese, e mafai ona e maua ni aano o manu maualuga i le gaosiga, e aunoa ma le faʻaaogaina o isi galuega.