Laʻau

Tuputupuina o falaoamata i le fale

O le pineapple e aʻafia i le aiga o Bromeliad, na o le pau lea o fua o fualaau suamalie. Muamua mai Paraguay, Colombia, Pasila. E aofia ai ituaiga e 8 e olaola i le natura ma ua ola i totonu o greenhouses e avea o se mea teuteu. O pineapples na aumai i Holani i le seneturi lona 16, ona fuaina ai lea o fualaau aina i Europa, i le lua seneturi mulimuli ane na faaali mai i Rusia. O le pulupulu o le fetus o loʻo aofia uma ai vitamini ma minerale e tatau mo tagata.

Faʻamataga o meaʻai

Pineapple - faʻailoa, i le vaitau o le tuputupu aʻe o loʻo faʻaputuina ai lau o laʻau e aoina e se rosette. O ona laʻau o loʻo faʻaleleia, e mafai ona latou faʻaleleia le susu i totonu o masini. Mai le 30 i le 100 cm le umi. O se mea manogi, o le aʻafia tele e tupu mai i le basal rosette. O le laʻau e faia i le apex, e oʻo atu i le 50 cm le umi. O fugalaau e pei o le totogo; pe a oʻo, ua aliali mai le rosette ma le papa i luga o le ape. O le vaitau o le tuputupu aʻe o se tagata matua matua 3-4 tausaga e amata mai ia Me ia Iulai. Fua e fua atu i le 5 kilokalama, suamalie, suamalie ma suamalie, foliga e pei o se cone tele coniferous auro faatasi ai ma se faaputuga laulaau pupuu i le pito i luga. O le aʻa e vaivai, 30 cm loloto.

Faʻapitoa ma ituaiga o pineapple homemade

I lalo o le natura masani, e oʻo atu le mita i le mita mita, ma lona lua mita lua mita. E na o le 70 cm le potu e tupu.

VaʻaiFaʻapitoa
FaʻaseseLaʻau meter-long, curved, green green, i luga o latou lanu paʻepaʻe, samasama. A latou momoe i le la, latou te liu piniki, mumu. O foliga vaaia e tolu-lanu e lauiloa i le vaomatua i totonu.
Tele-domedLaina laulaau e ola i luga i le mita, faatulaga i se taamilosaga, faia se mea e foliga mai e pei o le tino. Le lanu o fugalaau e lanu viole, piniki, mumu.
FaivaLanu uliuli, lanu lauusiusi, faʻamau i pito, tusi i le pito i luga e oo atu i le 30 cm. Na o le teuteuina o le faʻatoʻaga.
Sini (uliuli)O le umi o le pogisa i tafatafa o le mumu, lanu enaena ma lanu meamata i le ogatotonu.
ChampakaFaʻasalaga, laʻau faʻamalosi faʻatasi ma le faʻaogaina o le lanu piniki.
TeugaE manaia le foliga mai o manoa susulu ma laulaʻau lanu mumu.
KaenaE oo atu i le 30 cm le maualuga, i luga o se laau pupuu, fualaau suamalie e oo atu i le 5 kilokalama i foliga o se paʻu. O laʻau e le faʻamalosi, e aunoa ma ni tuitui.
SagenariaE lua mita, lanu mumu mumu.
MD-2Vaovao, faatasi ai ma fua suamalie suamalie, e tetee atu i faamai ma meaola faalafua. Tufatufa i luga o fata ona o le teuina o taimi uumi.
MauritiusE matagofie le tofo.

Filifiliga ma sauniuniga o le totoina o mea

O le auala pito sili ona faigofie e ola ai le pineapa i le fale e mai le pale poʻo le rosette o lau. Le totoina o se laau, faʻaaoga fualaau aina suamalie, e aunoa ma ni faailoga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O laulaau e tatau ona lanumeamata e aunoa ma ni lanu samasama ma enaena, ma o le paʻu e lanu enaena, e faigata ona paʻi.

E le fautuaina e ave fualaau aina i le taumalulu, sili atu i le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu.

Sauniuniga o meafaitino mo le tulaʻi mai le pito i luga i le laasaga:

  • Lipi lemu i se manoa maoaʻe, e aunoa ma le paʻi i le autu poʻo le fusi faʻamalosi i luga o le pito.
  • Latou te fufuluina le pipi o totoe i se naifi.
  • Lafoaʻi laʻau maualalo.
  • O le tipi e togafitia i le malala.
  • O le tipi ua tuʻuina i luga mo le faʻamago mo le lua vaiaso.
  • Mulimuli ane, tuʻuina i totonu o se fagu vai poʻo le eleele ua saunia.
  • O lapisi i vai e tatau ona pogisa, tuu le pito i luga 3-4 cm, ae le o le mea atoa.
  • A uma ona fausia aʻa, tuu se solo pepa ina ia magoto ai.

A maeʻa le gaioiga na faia, e totōina i latou i eleele mama ma le pala.

Fagalaʻau totoina

I le totoina o se fale, e filifilia ai se ipu e tusa ma le 14 cm le umi, o loʻo faʻapipiʻiina se alavai i le pito i lalo. Aumai le eleele mo laau pama. O nisi taimi e kuka ai i latou lava: oneone, humus, ma vaeluaina fanua fanua. O le eleele e muai asu pe togafitia i se vaifofo o le potassium i taimi uma. Toto i le eleele susu, tuu le 2 cm i le pito o le fagu. Ufiufi i se ata.

A maeʻa le lua masina, ona tupu ai lea. O le taimi lenei o le lalolagi e na o le sosolo. O le faʻavaeina o lālā laititi e taʻu mai ai ua aʻafia le laau. Tuai, mamago ua aveesea. O le gafatia o loʻo tuʻuina i se nofoaga susulu. E faʻamalūlūina ina ia i ai le vai i totonu o le faʻalosolo mai lau. Lua tausaga mulimuli ane, faatalitali mo le fuga.

Togalaau i le Fale

Totonu mo le fausiaina o pineapple e faia ai se tausiga faapitoa.

TaimiTautotogo / TausagaWinter / fall
Lulu+ 22 ... +25 ° С.+ 18 ... +20 ° Setema.
MalamalamaBright, i luga o le faamalama sasaʻe sasaʻe.Lisi o le ao e oʻo atu i le 10 itula, faʻamalamalamaga faaopoopo.
FaʻasaMaoaʻe, pe a uma ona faʻagogo le palapala, vai mafanafana +30 ° C.Faʻafeʻalo tasi i le vaiaso.
LafoaiaSe vai e masani ai, mafanafana.E le manaʻomia.
FertilizersFaʻatasi i vaiaso uma ma se paluga faʻafefiloi poo mullein fusi.E le manaʻomia.

E le manaomia le teuteuina o pinea, o mea tuai, lau vevela e aveeseina i nisi taimi ma seleni mafiafia e aunoa ma le paʻiina o siama maloloina. O se laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi, ma se tagata matua - pe a fai o le gafatia e laʻititi ma o aʻa e alu i fafo. Fai i le auala o le pasi.

Auala e faʻaleleia ai le fugalaau

Afai a mavae le tele o tausaga, e le fuga le laau - o le faagasologa ua faatelevaveina e faʻaaogaina ai le kalama o le calcium, lea e faʻasaʻo ai le ethylene. O se sipuni siʻosiʻomaga o loʻo faʻamalosi mo se aso i totonu o se ipu tioata tapunia, ona faʻamamaina lea. O le laʻau e sasaa mai ma le tali o le 50 g mo le vaiaso. A maeʻa le masina ma le afa, e masani lava ona aliali mai se ponaivi. Afai e le totogo le laau, e lei oʻo i le taimi o le matua.

Isi auala - tuu se taga o apu i totonu o se pesini ma le pineapple poʻo le asu i le vaiaso: pepa e susulu ai, o le sikaleti ulaula e tu latalata ane, ma ua ufiufi le laau. E fa faiga i le masina.

Faʻapenaina o pineapple interior

A uma ona fua, ona mate lea o le laau, e mafai ona tupu i ni nai tausaga. A o faagasolo lea taimi, ua faia ai auala masani, ua nonofo eseese. Latou te fuga i luma o le pito i luga. Oti ese pe vavae ese mai mai le tinā o le tina pe a oʻo i le 20 cm. Sulu le mea e tipi ai laupapa. A maeʻa le mago, toto.

Mo le eleele, o se lalaga lapataiga e fautuaina: eleele palapala, lau humu, oneone oneone. Sola o le eleele + 24 ° С. A uma ona totōina, ona ufiufi lea ina ia le paʻi le ata i paʻu (mo lenei mea latou te tuʻuina ai lagolago).

O le totogaina e le o se auala faigofie e toe gaosia. Muamua, e maua mai mai pulupulu paʻu. Se fatu semicircular o le 3-4 cm le umi, lanu enaena poʻo le mumu, e talafeagai mo le germination. Fufulu i le manganese, mago. Mo se aso latou te tuʻuina i luga o se solo solo, faʻapipiʻi le lona lua, tuʻu vevela mo le faʻamalosi. Lafoaia i le palapala mai le eleele palapala, o peʻa ma oneone e tutusa tutusa ma le 1.5 cm. Faʻavaa ma se ata. O le malamalama e maua mai i le susulu, o le ea e mafanafana ma faʻafefe, o le faʻainu e masani. Faʻasalalau faʻamalosi. O fatu e ola mo se taimi umi, mai le 2 i le 6 masina. A maeʻa le totogo mai ma le faʻavaeina o le laʻau lona tolu, faʻamafanafana faʻatasi ma manu felelei (teaspoon i le lita o vai). Fufulu pe a oʻo i le 6 cm o le tuputupu aʻe.

Faamai, meaola faalafua, faafitauli i le vaavaaiga o le pineapple interior

Pests toetoe lava a le osofaia le laau i lalo o tulaga uma o tausiga:

Le faafitauliMafuaʻagaFaaleaogaina
Faʻaitiitia le alualu i luma.Agi malulu i totonu o le potu.Faʻafoʻi i se nofoaga mafanafana, faʻafeinu i vai vevela.
O le aʻa e paʻu.Maualuga maualuga ma le malulu.Faʻaitiitia le faʻamaina, togafitia le eleele ma se vaifofo o kalbofos.
Le aoga o laʻau malogo.Faʻasaʻo maualalo.Faʻapipiʻi tele, faʻapipiʻi susu.
Faʻaofuofu i puipui o le ulo ma le palapala.Faʻateleina le suāsusu i le taumalulu.Aveese le eleelea, faʻaitiitia le faʻava.
Malamalama i luga o laulaau.O le anufe o se talipupuni sese.Faʻasoloina i se vaifofo o le paseka faʻatasi.
Lafoaʻi paʻepaʻe luga o laʻau, faʻagesegese le tuputupu aeMealybug.Sulu i se vailaau fasimoli.
Yellowing, paʻu lau.Aphids.Faʻasalalau e Actellic.
Laupepa i le laupepa.Spider mite.Faaaoga iniseti.