Laʻau

Ginger: faʻaleleia fale

Ginger o se vao vavalalata o le aiga Ginger mai Asia i Saute. E taua foi o le aʻa. O le taimi nei ua tupu le togafiti i mea manogi o Initonesia, Taiuani, Malaki, Initia. O le aʻa e faʻapipiʻi, samasama samasama poʻo le paʻepaʻe ma le tele o faagasologa o fafo, o se filifili o kulimi o le tino o fuga o ituaiga eseese.

O laulaau e faʻamalosi e oʻo i le 20 cm, o le maualuga e maualuga, e tutusa foliga, o fugalaau e lautele, lanu-mumu, lilac, susu. O le laau toto e ola i le 1.5 m, e iai se manogi manogi. Rhizomes o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino, faʻafetai i le suauu taua ma le aoga o meaʻai ma mea elemene, vitamini. O le gingerol faapitoa resin e tuʻuina atu i le fale se tofo mu. E masani ona faʻaaogaina i le kuka ma vailaʻau, faʻalautele i le vailaʻau, pe a maualuga le vevela ma le vevela. E mafai ona totoina e le au faifaatoʻaga laau totino i le fale e fai ma tausaga taʻitasi.

Filifiliga ma le sauniuniga o le totoina o mea e faʻapipiʻi ai, fagu, palapala

Mo le totoina, filifili se meaʻai ma se paʻu lamolemole, o le tele o mata. E tatau ona fou, e aunoa ma ni faailo o gaioiga o meaʻai, ma se mea e ola ai, o se mea mataga. Ave i totonu o se faleoloa, supermarket. Ona sosolo ai lea i le vai mafanafana mama mo le tele o itula. Mo le faʻaaogaina, o loʻo faʻaaogaina se fofo o le manganese (piniki). O le isi filifiliga o se ipu vai e iai le sipuniti o le susu. Afai e manaʻo ai, tipi le aʻa i ni vaega, o vaega tipi o ia mea taitasi e togafitia i le carbon activated.

O fautua e fautuaina le totoina o se aʻa atoa.

Mo le ola i totonu o se fagu, o le palapala e faʻaaogaina mo fualaau faisua. Latou faʻafesoʻotaʻi lelei le oneone, pepa ma eleele palapala, faʻaopoopo faʻamalolo mo aʻa. Pe ave le ele ma le peat 1: 3. O le gafatia e filifilia le lautele ona o le mea moni o loʻo aʻafia le aʻa. I le pito i lalo e taatia ai se alavai faʻavaivai o le 2 cm mai le galala lautele.

Fafagaina o togalaau

Pe a totoina i le amataga o le tautotogo po o le faaiuga o Mati, latou te maua se seleselega. Ua sasaaina le alavai i totonu o le ipu ua saunia, ona faʻamaʻiina lea o le palapala ma Fitosporin. O aʻa aʻa e faʻatutuina i luga i luga ma le tuputupu ae, e le o le ogatotonu, ae i le itu. Faʻavave i le 3 cm, moe moe laitiiti, faʻafeinu. Ufiufi ma se ata tifaga, se fagu palasitika. Ona susu ai lea o le eleele. E foliga mai le totogo i le 2-3 vaiaso. O le koneteina o loʻo tuʻuina i totonu o se potu ma le vevela o +20 ° C.

Tulaga manaomia mo le fausiaina

Ina ia maua se seleselega, e tatau ona e usitaia tulafono o le tausiga o le laau.

TaimiPoto / taumafanafanaWinter / fall
Lulu+ 20 ... 23 ° C.+ 18 ... 20 ° С, i le taimi malologa +15 ° C.
MalamalamaNa susulu le malamalama, e aunoa ma le tuusao atu i sasaʻe, sisifo. I le vevela latou te ofi i luga o le loggia, o le faletalimalo, ave i totonu o le togalaau, aloese mai le taʻavale.O itula o le ao e 12-16 itula, faʻatasi ai ma moli faʻaolaina i moli, seivagana mo le malologa o totoe, ona le manaʻomia lea o le moli.
TotogiFaʻapipiʻi faʻapipiʻi, fatuina le susu o le 60%.A faʻamalūlūina le ea mālūlū, ona pe a lanu samasama, e taofi le pulupulu, ona amata loa lea o le malologa.
FaʻasaFaʻaauau le vai vaivai, e aunoa ma le faʻamamaina (ina ia aua nei mafua ai le pala) ae le o le faʻamago i le taimi o le tuputupu ae. E tafe le vai mai le apa.Seʻi oʻo i le faaiuga o le tautoulu, seʻia oʻo i le taimi e nofo ai le fale, ona vaeluaina lea o le aʻa.
Laʻei pito siliFagalaʻau faʻatoʻa ma mineral faʻatasi ma le nitrogen, potassium, phosphorus i le itu, i vaiaso uma. Tatala le lalolagi.Aʻo le amataga o le falemaʻi e le manaʻomia.

E le mafai ona maua ni fatu i le siosiomaga o le fale, o le mea lea o le faʻalauteleina o le togafiti e ala i le vaevaeina o rhizomes. E tele vaega e vavaeese, faʻafefete i le pefu laupapa, mamago ma teuina seia totoina. Tulaga lelei mo le tuputupu aʻe o le laau - o se lauʻeleʻele poʻo se lauʻeleʻele, e mafai ona ola i totonu o le togalaau.

E seasea lava ona gasegase le togafiti, latou te mataituina le foliga mai o se apogaleveleve mite. E togafitia i se fasimoli solution, ava malosi. E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau oona pe afai e aina le aʻa.

Fugalaau totoga

Ina ia faamemelo i le uiga masani o le faʻaogaina o mea totino, e tatau ona e faatali mo le lua tausaga. I lenei tulaga, o le tofo o le aʻa ua faasolosolo ina leaga. Mo le ausia o tulaga vavalalata o tausiga ma le tausiga e ese si ese. Faʻamau i totonu o le pusa. I le autumn, e le toe eliina aʻa; e faaitiitia le vai seia oo i le amataga o le tautotogo. Taʻu le gaʻo. Ona faafou lea ma fafaga fagala e fai ai ni fuga. Mulimuli ane, e suia le palapala i tausaga uma.

Seleseleina

I le autumn, ia Oketopa poʻo Novema (o nisi taimi muamua) o pito o lauusiusi lauusiusi e lanu samasama ma vevela. O lona uiga - ua uma le laʻau, taofi le fafagaina o se vaiaso aʻo leʻi eli. Lisi le aʻa, mama. O le seleselega e 1.5 taimi sili atu nai lo le fua. Ona mago i le la mo 2-3 aso. Teu i le vevela o + 2 ... 4 ° C i le fogafale i lalo, cellar. Afai e manaʻo ai, ia tipi i ni paʻu manifinifi, faʻagogo.