Laʻau

Hionodoxa: totoina ma tausi ile eleele

Chionodoxa (Chionodoxa) - o se vaitau puupuu o se vaega o le aiga Liliaceae. Vaega o tufatufaga - Crete island, Asia Minor.

Faamatalaga o le Botanical

Bulbous toto, lea e faʻapupulaina ai le fugalaau ma lau o le lanu uliuli:

  • fomu - lautele-laoneolate poʻo uʻu, umi - e oʻo i le 12 cm.
  • logo-foliga foliga, lanu - mai le paepae i le lanumoana. O le fua o loʻo i le foliga o se atigipusa fiafia ma fatu pipi.
  • o pupuvao e ese, umi - 30 mm, lautele - 1.7 cm. Faʻapipiʻi faʻatapulaʻa laiti.

Hionodox lucilia ma isi meaola

E 6 ituaiga o chionodoxes o loʻo avanoa mo le fausiaina i le fale:

VaʻaiFaʻamatalagaLeaFugalaau
Vaitaimi
Giant (tele-fuga)Homeland - Asia Minor. O foliga vaaia le lelei, o le pulufana ei ai le foliga o le oval, o le taamilosaga mai le 1 i le 3 cm. Ua manatu o le faavae o ituaiga eseese ma le lanu moana ma le lanumoana.Numera, basal, umi - mai le 9 i le 13 cm. Pepa - laina, lanu - lanumeamata lanumeamata.Faʻasalaina, faʻapuʻupuʻu paʻu. Buds faʻatasi ma le lautele e oʻo i le 6 cm. Lulu lanu moana po o le lilac, o le pharynx - blue blue. Mati-Aperila, umi e tusa ma le 3 vaiaso.
LuciliaO se pulu lapotopoto po o le faʻaloloa o le pulu faʻatasi ma le lapoa e tusa ma le 2 cm. Na aumai i Europa i le 1765. O le laau e le lelei ma taumalulu-faigata.Linear, faʻapuupuu.Laititi, fai ni faʻailoga lima. Lanu - lanu po o le lanumoana. I totonu o le puipui mai le 3 i le 5 taʻavale. O le amataga o le tautotogo, umi - e tusa ma le 2 vaiaso.
Sardinia (Sardinia)Uluai vaaiga. Brown lapopoa pulu, lapotopoto e tusa ma le 2 cm. Faʻaiʻuina i fua.Linear, lanumeamata lanumeamata.Laititi, loloto le lanumoana, ia i ai se fesuiaiga o le kulimi kulimi i le pharynx. O le umi o le pipi e oo i le 15 cm. O le sefulu tausaga muamua o le tautotogo, umi - e oo atu i le 2 vaiaso.
FaivaLe sui aupito itiiti o le ituaiga. Faʻaaoga tele e teuteu ai ni fugalaau fugalaau e tele ituaiga.Tele, faʻaogaina. O le foliga o le laina.O le pulupulu e iai lanu mai le lanumoana e lanu piniki, o le lapoa - e oo i le 2 cm. Aperila-Me.
PaʻepaʻeBrown onioni e oo i le 2 cm i le lapoa. E le lelei le fesoʻotaʻi ma nofoaga pogisa.Linear, lanumeamata lanumeamata.Srednerosly, lanu - mai le paʻepaʻe i le lila-piniki. Buds e oʻo ile 1 cm. I le amataga o le tautotogo, umi - e tusa ma le 2 vaiaso.
ForbesLe manatu sili ona lauiloa. Tatala i le 1880 i Turkey, tupu aʻe i le peat ma le palapala.Linear, faʻapuupuu.Blue, o le tumutumu e paepae. O le aofaʻi o le taamilosaga e oʻo i le 2.5 cm. Mati.

Hionodox lanumoana lanumoana ma isi ituaiga

Mai nei ituaiga o chionodox o ituaiga muamua na fafagaina:

VaʻaiFaʻamatalaga
Violet BeautyBulbous faʻamamaluina i foliga o le logo. Lanu - lanu violē, pharynx - o le vine.
Blue giantO le lauiloa, o fugalaau e laiti, lanu enaena, o le autu e sinasina. O le ogalaau e oʻo i le 15 cm. E saʻo le laʻau.
Le faʻafefiloiO se laau laʻitiiti e eseese ona lanu (o le paʻepaʻe ma le lanu violē).
AlbaMaualuluga e oo i le 14 cm le maualuga. Laʻau saʻo, laina.

Taimi faʻaleleia

O le vaitaimi sili ona lelei o le amataga lea o le tautoulu, ona oʻo mai ai lea o tulimanu vai i luga o fugalaau. Latou te filifilia vaega uma e lua o loʻo faʻamalamalamaina ma le malulu.

Chionodox totoina

Pipi-tamaiti e tuu i le loloto o le 80 mm, i le va oi latou e tatau ona i ai se mamao pe a ma le 50 mm.

O fatu e totoina i vaʻa na muaʻi faia, faʻalauteleina e le 20 mm (o le fua muamua e faʻatatauina i le isi tausaga).

O le laau e gafatia lelei le gaosiga, e oʻo lava i laau faʻamalosi e faigofie ona fefaasoaaʻi. Mo le totoina o le autumn, ua aveeseina pulu hionodox mai le eleele i le ogatotonu o Iulai ma teuina i se nofoaga matutu ma pouliuli.

Chionodox Care

Faʻatasi ai ma se nofoaga filifilia lelei mo le totoina, o le fugalaau e le manaʻomia se tausiga faapitoa.

Afai ei ai se avanoa, pe a maeʻa le laʻau, o le eleele o loʻo fuga i le fugalaau e liu suavai ma vele vao ua aveeseina.

E le o faia ni faʻataʻaiga, aemaise lava pe a tulaʻi i totonu o Rusia Tutotonu, o loʻo iai i le vaitau lea ua tumu le eleele i le susu. E fafagaina i latou i ni minerale faigata, faia aʻo leʻi lanu samasama o laʻau.

A maeʻa le tuputupu aʻe o le vaitau, o nei laau e le toe manaʻomia le tausiga i le avanoa.

Suiga ma toe gaosia

O le auala aupito sili ona lauiloa o le toe gaosia o le vaevaega o le tamaʻi pepe; i le taumafanafana e tusa ma le 4 tamaiti.

A aunoa ma le suia o le nofoaga, e mafai ona tupu le fugalaau e oo atu i le 10 tausaga, ae o le tasi taimi i le lima tausaga uma ona vaeluaina ona nifo, vaevaeina i ni vaega ma toe totoina.

E aveeseina le pulu mai le eleele i le ogatotonu o le taumafanafana, pe a oʻo i le vaega o le eleele o le chionodox e liua samasama ma faʻapala. O le eleele o loʻo feaveaia i Aukuso poʻo Setema.

O le totoina o se laau ma le fatu fatu e le o se filifiliga pito sili ona lelei, talu ai o nei fugalaau ua faateleina le numera i le totoina o le tagata lava ia: i luga o le mea e toto ai le laau o loo i ai se fasi fanua o manu lea e lauiloa i alipi e ave i fafo atu o le togalaau.

Maʻi ma meaʻai

Talu ai o le chionodox o se laau o le bulbous, e afaina mai le faasologa lenei o faʻamaʻi:

  • malie;
  • lauulu ma le paʻepaʻe;
  • Achelenhoeids;
  • Fusarium

O nei faʻamaʻi faʻaleaga saʻo le pulou, latou te aʻoaʻoina e uiga i le toilalo ona o le samasama ma le mimiti, pe a leai se mea e mafai ona suia. A o le totoina nei fugalaau, o le totoina o mea e teu i Fundazoom.

Latou te puipuia ai foi le faaleagaina o le susu i totonu o le palapala, aua o lenei mea e mafua ai ona suia le aʻa. O le a le mea e aʻafia ai le lanu enaena. O lea ituaiga laau e le lelei ona atiaʻe ma toetoe lava a le fuga, o foliga vaaia e tiga.

O meaola faalafua, o roi ma aʻa mite mite e matautia foi.

Ina ia faʻaumatia 'iniseti, o le laau e lūlūina i acaricides Akarin, Actellik poʻo Aktara. O manulele ma manulele e tulieseina e paʻu maona o loʻo salalau i luga o le 'upega tafaʻilagi.

O nisi taimi, o slugs e aafia ai le hionodox;

O fautuaga a le Susuga a Summer Summer: hionodoksa i le fuafuaga o le laufanua

O foliga teuteu, foliga matagofie, foliga le lelei i le tausiga ma le umi o le fugalaau o mafuaaga ia e masani ona faaaoga ai le laau i le teuteuina o togalaau.

O meaola masani ma mauga maualalo e fesoasoani ia chionodox e faʻaalia ai lona matagofie sili atu, ma pe a totoina i tafatafa ane o se laau totoga, o le fugalaau e foliga mai e le mafaamatalaina.

E faʻaaogaina e teuteu ai moega fugalaau faʻatasi ma isi mea faʻapitoa. Toto i autafa o mea e gaosia ai, galulolo, hellebores. O se tuufaatasiga faatasi ai ma taffodils, dwarf irises, ma crocuses ua manatu lelei lava.