Laʻau

Kalanchoe i fale + ituaiga ma ituaiga

O Kalanchoe e ola i le vevela o le tau i Saute ma Aferika o le taumalulu, Asia i Saute ma latitudes latina o Amerika i Saute, e silia ma le lua selau ituaiga. Ona o le gafatia e faʻaleleia ai le susu ile tisipenisione, o le laau e aʻafia i le vaega ole suauu ma ua umi ona manumalo i fatu o fai togalaau, talu ai e le faigata le tausiga o fale.

Ituaiga ma ituaiga o Kalanchoe

E ui lava i le eseesega o ituaiga o ituaiga o loʻo i ai nei, e fa ituaiga o Kalanchoe e totoina i totonu o le vaomatua i totonu:

VaʻaiFaʻamatalagaMaualuga (m.)Lea
CirrusFaʻailoa e pei o se mea teuteu poʻo vailaʻau vailaʻau. Faʻapenaina e tamaiti, o loʻo faia i luga o laupepa.E oʻo i le 1.Oval, faʻamafiafia i velesinalini lapotopoto, maualuga le totogia.
FiaE pei ona taua e foliga tutusa ma se koale koko ma taliga taliga. Inflorescences o loʻo i ai i le foliga o se palu poʻo se faamalu. Corolla lanu violē poʻo le mumu.0,3.O loʻo ufiufi i se viso le lagona o le ufiufi, ia i ai se mea e ese mai le foliga, e fetaui lelei i se mea faʻasolo.
BlossomfeldNa totoina e le au faʻatoʻaga ni ituaiga eseese ma lanu samasama, mumu, lanu piniki ma moli. O le tuaa vao ua i ai ni mea mumu mumu.I tulaga masani e oo i le 0.6, i totonu - 0.3.Mafiafia, fuamoa, o loʻo i ai i luga o pou.
DegremonaLaʻau tele. O fugalaau lanu piniki-paʻepaʻe ua aoina i se mea tele. Faʻapipiʻiina i luga o laʻau i luga o le pito o lau. I le tele o tulaga, o le pepe e aʻa ona aʻa ma pau ese mai le tina, faatasi ai ma se ulufale lelei i totonu o le eleele, e aʻa lava.I lalo o tulaga masani, e oo i le 2, ma i le fale - 50 cm.Green po o le lanu ma le lanu violē poʻo le lanu enaena.

Kalanchoe tausi i le fale

Tusa lava po o fea ituaiga e filifilia mo le galueaina o fale, e manaʻomia e Kalanchoe le tausiga tatau, lea e aofia ai mataupu faavae nei:

  • Talu ai ona o le laau o se mea faʻapitoa, o le nofoaga sili mo le fale o le a avea ma faamalama sili ona malamalama. Ae o le susulu o le la e solia, o lea e tatau ai ona e ufiufi le ulo.
  • I le amataga o le tautotogo, e fausiaina le vai i le 1 le taimi i le vaiaso i ni vaega laiti, e tatau ona fafaga fualaau aina uma a itiiti ifo ma le 1 taimi i le masina.
  • I le tau vevela, e manaʻomia le ea fou, ma a maeʻa ona totoina le fatuina o tulaga mo le tuputupu ae o laʻau ma lau.
  • I le taimi o totoe, o le aganuu e amata ona saunia ia Aokuso, tipi ese ia atigipusa vaivai ma fausia ai le tulaga manaomia ole laʻau. Faʻaitiitia faʻaitiitia le vevela i totonu o le potu i +18 ° C, aʻo faʻaitiitia le faitaʻaga ile 2 taimi, ma le ao ile aoauli i le iva i le sefulu itula.

Kalanchoe totoina

O le ki i le alualu i luma alualu i luma ma le atinaʻeina o Kalanchoe o lona vavalalata talafeagai. Ma iinei o mea nei e taua.

Filifili le pu

Fugalaau - e tusa lava po o le a le matua o le fugalaau, e filifilia le ipu mai le eleʻele eleʻele, talu ai o lenei mea o loʻo i ai se fausaga palu ma mafai ai e aʻa ona manava.

Mo laau laiti, ave ipu mai le 12 i le 20 dm, matauina o le tulafono: mulimuli ane e tatau ona 2 cm le tele nai lo le isi.

Mo laau totō matutua, e fautuaina e filifili ipu o loʻo tuʻuina i totonu le ipu muamua i tafatafa o le mea na filifilia. Afai e te filifilia se voluma tetele, o le a le mafai e le aganuu ona fausia ni fugalaau, ae ia fausia uma ai ma fugalaau.

Faʻamanatu e le au faifaatoʻaga Amateur e sili atu i le taimi, o loʻo tuʻuina i luga o ipu ipu masima. O le mea lea, e tatau ona e teuteuina i se pusa paʻu ma isi elemene.

E taua le filifilia o ni ipu e aunoa ma se tupe mama ma faʻamaʻi faʻatasi ai ma le lautele o le pani, lea o le a maua ai le faʻamautu talafeagai. Aʻo lei toe faʻavasegaina, fufulu le vaa i le faʻaufi tagamea ma fufulu ile vai vevela.

E tatau ona faʻamago atoa, ina ia le aʻafia le aʻa pe a uma ona faʻavasegaina.

Soo

E fautuaina e tagata faʻatau le faatauina mai o se mea faʻapitoa mo le gasegase, lea e faʻatau i faleoloa fugalaau. E i ai se tulaga le fetaui pe foliga mai foi. Afai e le mafai ona mauaina sea palapala, o le tuufaatasiga e faia tutoatasi mai eleele mago ma laulaau, peʻa ma oneone, matauina le fua faatatau o le 4: 2: 1: 1. E lua puneti puno o le malala ua faaopoopo i le paluga ua saunia. Aʻo leʻi tuʻuina le palapala i totonu o le ulo, faʻaputuina alavai faʻavaivai, faʻaaoga pebbles, iliili poʻo le faalauteleina o le oneone mo ia. Blossomfeld

Taimi e gafa

Aperila ma Me. I nisi taimi, o le gaosiga e faʻasaina, talu ai o nei vaitau o le tautotogo e tupu ai le ola tuputupu ae. Young Kalanchoe e totoina i tausaga taʻitasi. Tagata matutua - taʻitasi 2-3 tausaga.

O faʻamatalaga mo le faʻafefeteina i ni ipu fou o ni aʻa ia na tafe mai luga mai pu o le fagu tuai.

Faʻasologa:

  • ia fufulu se pusa fou mo le toe gafa ma le faʻauʻu tagamea ma vai inu;
  • tuu se alavai faʻavaivai o le 2 cm;
  • tuu le paluga o le paluga ua saunia i le lua vaetolu o le voluma o le fugalaau fugalaau ma fufulu;
  • Ave ese le kalanchoe mai le fagu tuai, liliu i luga, ona tilotilo malie lea i puipui ma aveese ma le faaeteete;
  • fanua tuai ua fautuaina e aveeseina i se laau;
  • siaki aʻa, aveese mea faaleagaina, sasaʻa manuʻa i le paʻu o le carbon powder;
  • Kalanchoe tuʻu i totonu o se masini fou, faʻaopopo le eleele ma le laumei, e tatau ona uʻu le ua i le maualuga o le eleele;
  • vai le laau, o le pito i luga o le palapala e tatau ona alu ese mai le pito o le ulo i le 1-3 cm;
  • A uma ona faʻamamaina, tuu le fugalaau i le avanoa ua saunia mo ia.
Degremona

E fautuaina e le au atinaʻe le suia o le Kalanchoe i le taimi lava e faʻatau ai, talu ai i totonu o faleoloa o lenei ituaiga o meaola o loʻo tuʻuina i totonu o se vaega o le pa, lea e le talafeagai mo le tausiga umi. O le mea lea, e sili atu ona lelei le mauaina o se aganuu i le masina o Aperila-Me - i le taimi o le taamilosaga sili ona lelei. Pe a suia le totoga o se tagata matua, e leai se manaʻoga e faʻamamaina aʻa o le eleele. O loʻo tuʻuina i totonu o se pesini telē e iai se masini eleʻele.

O se laau totogo e le toe suia i lalo o soo se tulaga.

Kalanbere teuteuina

Ina ia fausia se foliga manaia, e manaʻomia e Kalanchoe le teuteuina ma le pine. Ua tipi ese pine pe a uma le taumalulu, faapuupuu i latou ile umi le uumi po o le afa - e fuafua i le setete o le laau. O le faʻatonuga lona lua e mafai ona faʻatino pe a uma ona tupu. Na totogoina e tamaʻi pine le taumafanafana.

Vaʻaia Kalanchoe

O le laau e faʻateleina ona faʻaleleia i laʻau, tipi ma tama teine. E mafai foi ona maua se metotia o fatu, ae e le o lauiloa.

Lea

Faʻaaoga uma le lua ma tipi, ae le faʻagogo. Ia saunia eleele lelei, tipi se laʻau ola maloloina ma faʻasaʻo le sone o le petiole i totonu, ufiufi i se pulou po o se fagu palasitika mai luga. E faʻamamaina le eleele, o le mini-greenhouse e faʻalauteleina taimi. I totonu o le sefulu aso, o le a mauaa le lau ma amata ona fausia se fale fou. Fia

Laʻau

E maua mai o se taunuuga o le seleseleina, o le umi o le uumi o le vavalo e 8 cm. Ua tuʻu i totonu o se fagu vai, ua faʻapipiʻi le carbon ua faʻamalosia e aloese mai le pala ma faatalitali mo aʻa e aliali mai. I le isi itu, ua totoina laʻau i totonu o se tamai fale lauʻeleʻele, ma a uma ona totoina, ua matutua i latou i tulaga masani.

Laititi tamaititi

O loʻo faia i luga o le pito o laʻau, paʻu'ū ma faʻamalosi i latou lava. O nisi ituaiga o meaola e fausia ai pepe i le fatuga o fatuga. I lenei tulaga, e sili atu le faʻatali mo le faʻagasologa e fai ma teu ai.

Fatu

E fautuaina i latou ina ia faʻaaogaina ina ia maua ai se vaaiga fou i lau aoina. E le gata i lea, o fatu na aoina mai se aganuʻu agavaʻa e le faʻaalia uma ana meatotino, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o le vegetative metotia i mea uma.

Fugalaau totoga

Afai o le tolu-tausaga e le totogo, ona tatau lea ona e iloiloina mafuaaga mo le tuai i le vaitaimi o le fugalaau. E aofia ai:

  • Faʻamalo le lelei - faʻamagoina o se uʻamea o le eleʻele poʻo lona faʻasolosolo. E tatau ona masani le agavaʻa ma agamalu ina ia le aʻafia le aʻa.
  • Televave po o le leai o se malamalama - e le o ni pupuni malulu, o laulaau e mafai ona maua ai le la, ma i totonu o se potu pogisa - faʻaosooso ma oti.
  • O le faʻateleina o le fufuluina - o le tele o taimi e faʻamaʻaina ai se laau, o le tele foi lea o le malosi o le a faʻaalu i le gaosia o meaʻai, ae le o le faʻavaeina o fugalaau.
  • O le tele o aso o le ao - Kalanchoe e manaʻomia le itiiti ifo ma le sefulu itula "moe."

Afai o nei mea uma e le o iai, ma o le a le toto le laau, ona faʻaaogaina lea o metotia o le faʻaleleia o lenei faiga. E masani lava, e mafai ona vaevaeina i:

  • e leai se mea e mafai ona fai - faʻatasi ai ma le fesoasoani o le faʻaleleia ma sauniuniga Ovary ma Bud;
  • natura - e ala i le faʻaitiitia o itula o le ao: i le afiafi peʻa aulia le 17.00, e ufiufi le laau i se atigipusa pusa, ma i le taeao e le silia le 7.00 e aveeseina ai.

Faatasi ai ma lenei aafiaga, o le aganuu e amata ona gaosia lelei fugalaau. A maeʻa le fuga ma le pala o fugalaau, e tatau ona tuʻu le Kalanchoe e malolo i totonu o se potu malulu i lalo o le fitu-itula o le ao.

Maʻi ma mea faʻamaʻi a Kalanchoe

E ui lava i lona le mautonu, o Kalanchoe e ono aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

UlutalaFaailogaTogafitiga ma le tausiga
Kalanchoe siamaO lau laulaau ua mou atu, ma lau lauusiusi ua amata ona faʻafefeteina ma le mamafa.Le togafitia.
Gau palaO lauusiusi o le laau e avea ma suavai ma ua ufiufi i se paʻu lanu.Ua aveese vaega ua aafia, faʻaitiitia le faʻaleleia o le ea, faʻapipiʻiina i le filogides.
Paʻu mumuO lau e mumu, mago, paʻu'ū, o le lanu uliuli e aliali i luga o le pito i lalo o le aʻa.O se faʻamaʻi faʻamaʻi e vavae ese mai i mea maloloina, faʻaitiitia le faʻafefe, e aveese vaega o maʻi ma togafitia ma sauniuniga faʻapitoa.
Sue lemuMuamua, o le lanu uliuli ma le vai e foliga mai, ona mate loa lea o pupu.O le faʻamaʻi faʻamaʻi e vavae ese mai isi, togafitia ma Rovral ma Soprol, faʻaitiitia le maualalo ile potu.
Faʻailoga o mamaO mama moli o loo aliali i luga o papatusi lau.Le togafitia.

I mataupu o faʻamaʻi ogaoga faʻaleagaina ma e pala, e sili atu le vavae ese o se togavao ola maloloina mai se laau toto ma gasegase nai lo le togafitia. E le gata i faʻamaʻi, e mafai e iniseti ona faʻalelei i Kalanchoe. E mafai ona latou gaoioi mai laau o isi ituaiga, aemaise lava pe afai o le potu e malulu tele pe o le palapala e mama tele. Cirrus

Kalanchoe pests

InisetiFaʻaaliga i lauAuala faʻapala
Umi o le motuMuamua, o togitogi samasama e foliga mai, o se laupega manifinifi, ona latou liua samasama, ua leaga laʻau fou.Faatasi ai ma se laumei muamua, ua fufulu laulaau i le fasimoli ma le vai, faatasi ai ma se manua tele, ua togafitia i latou i le malosi.
AphidsO le lauusiusi uma e liua le samasama ma le pala, ua lilofia i se ufi paʻu, uila.Faaaoga le pefu tapaa, ma iniseti: Commander, Bison, ma isi.
Faʻasologa o le tele-clawLatou te punou i lalo, ufiufi i le paʻu enaena, o latou ie ua punou ma faigata.Faatasi ai ma se lino laiti, ua fufulu laulaau i le fasimoli ma le vai, faatasi ai ma se malosi malosi, ua sosolo i Fitoverm, Vermitek, Akarin.
MealybugsUfiufi i le paʻu paʻepaʻe.Ua aveeseina vaega ua afaina, ua sausau i le suauu moli M-30 ma sauniuniga insecticidal.

Na fautua mai Mr. Dachnik: o le faamalologa o meatotino a Kalanchoe

I togafitiga faʻale-aganuʻu ma faʻatagaina, o vailaʻau faʻaleagaina o le sua o le suka e faʻaaogaina lautele: ona o ona mea e le faʻamaonia, e faʻaaogaina i gaioiga o nifo ma nifo, ao faʻamalolo maʻi, mumu ma le malulu. E taua mo le togafitiga o le tonsillitis ma stomatitis.