Laʻau

Colchicum poʻo colchicum: faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

Colchicum colchicum o se laau mai le aiga puʻepuʻe. I se isi igoa, colchicum, autumn. Na tupu e tusa ai ma le igoa o le itulagi o Georgia, lea e sau ai le fugalaau. I Rusia, sa faaigoa ia te ia - "laau o le autumn, fale malulu," ma le Igilisi o le "tamaitai le lavalava". E tupu tele i Europa atoa ma Asia. Colchicum e le lelei ma lauiloa i fugalaau fugalaau.

O se tasi o tala anamua a Eleni o loo taʻu mai ai o se fugalaau e foliga mai i le toto o loo i ai ia Prometheus. Fai mai le isi kopi na fesoasoani le colchicum e toe faatasia le atua fafine tina o Demeter ma lana tama teine ​​Persephone.

Fugalaau Colchicum - faʻamatalaga ma foliga

Colchicum - fualaau vao o se vaitau puupuu o le olaga. O nei mea e pei o le paʻu ma laʻau lapopoa e pei o le vao vao poʻo le lili o le vanu. I totonu o le 2 vaiaso, o fugalaau e paʻuina e iniseti, ona mate lea o le kolisi.

O le fua o fua o le pusa e faia i le tautotogo o le tausaga a sau i le taimi lava lea e tasi e ola ai lau laʻau, lea e umi lona umi e oo i le 25-30 cm. O le oval corm ua ufiufi i paʻu paʻu. E tele ni gafa e tupu mai ai.

O ituaiga autu ma ituaiga o colchicum

Mamanu i le tautotogo po o le autumn ma fugalaau matagofie golat eseese o le lilac ma le piniki.

VaʻaiFaamatalaga / Height, cmLeaFugalaau, vaitau fugalaau
Ankara (Bieberstein) (Colchicum ancyrense, biebersteimi poʻo le triphyllum)Laititi, fuga vave. E oʻo i le valu taʻavale. E taʻitasi le tolu laulaau.

10-15.

Faʻasalaga faʻasalaga, ola i le taimi e tasi ma fugalaau. Mumu i le faaiuga o le fuga.Violet. 10-12 aso.
Yellow (Colchicum luteum)O le laau e talitutusa lava ma le mutia, o se pupuʻu puupuu, o pulupulu ma le uumi o le 3 cm. O le faʻamatalaga muamua na faʻaalia i le 1874.15Green, laugatasi, tupu i le taimi e tasi ma fugalaau.Yellow. Mati-amataga o Iulai.
Hungarian (Colchicum hungaricum)O le laau e talitutusa ma le mutia i luga o se puʻu puupuu. Muamua na faamatalaina e tusa ma le 20 tausaga talu ai.I luga o le fogaeleele o loʻo i ai ni mea manogi. Faʻaalia ma faʻamago i le taimi lava e tasi faatasi ai ma tumutumu.

Paʻepaʻe po o le piniki-lanu violē ma maʻa o le lanu mumu.

Eseese Velebit Star. Pink ma uila auro.

Suavai-alofa (Colchicum hydrophilum Siehe)4-8 faʻapipiʻi mai fafo, tuputupu aʻe 2-3 cm le umi.

10-12.

Lanceolate foliga lapopoa, tuputupu ae i le taimi e tasi e pei o tumutumu.Pink, lanu viole, lanu viole po o le lanu piniki.
Tufted (Colchicum fasciculare)

Fugalaau fugalaau, fai faatasi ma laʻau pe a uma le kiona.

10-20.

Paʻepaʻe paʻepaʻe pe papaʻe.

Mati-amataga o Iulai.

Regel (Colchicum regelii, Colchicum kesselringii)O se fugalaau laʻitiiti mai le 1-2 cm i le 7-10 cm. E faʻafeiloaʻi ai gutu ile -23 ° C.

5-10.

Lanceolate faʻatasi ma se ulu lapotopoto, vaapiapi, ma se togalaau, na vaneina i luga o le pito.Snow-paʻepaʻe ma aʻafia o le paolo pele. Mati-Aperila.

Colchicum autumn ma ona ituaiga: matagofie ma isi, ituaiga

O kolchicides o Autumn e sili atu ona lauiloa nai lo kolchicums o le tautotogo. O le salalau o ituaiga o meaʻai e sili atu ona maualuga i le ituaiga o Colchicum Magnificum.

VaʻaiFaamatalaga / Height, cmTutu cmLeaFugalaau
Agrippa (fesuiaiga) (Colchicum agrippinum)E oo i le 3 buds i luga o le tasi laau, 2 cm le lautele.

40.

Green, lafoaʻi, faia se galu i autafa o le pito. Faʻaalia i le tautotogo.Violet. Aokuso-Setema.
Bornmüller (Colchicum hanaumuelleri)Fuga i le vao. Ua tusia i le Tusi Ulaula. E oʻo i le 6 fugalaau, valu 8 cm.

12-15.

Malamalama lanumeamata, tuputupu aʻe ma fugalaau.Pink ma se paʻu lanu violē. Setema-Oketopa.
Tulaga matagofie (Colchicum speciosum)Ua iloa mai talu mai le 1874, o le tele o ituaiga o nei ona po e maua mai ai. E oʻo atu i le 3 i luga o le pononcle.

50.

Green, i ai le umi o le 30 cm, mago ia Iuni.Alboplenum. Terry, paepae.
Atrorubens. Vaioleti ma se 'afa-paʻepaʻe leo.
Faʻamamaina. 9-10 lanu viole lanu.
Palemia. Pink.
Huxley. Suiga lanu mai le piniki ma le peleni.
Byzantine (Colchicum byzantinum)Silafia ma le tausaga 1597. E le masani. 12 fua e tupu i luga o le tasi pulu.

20-60

O le lautele o le 10-15 cm ma le umi o le 30 cm, vavae ese, ola i le tautotogo.Paʻepaʻe po o le violē Aokuso-Oketopa.
Kilikiila (Colchicum cilicicum)Silafia ma le tausaga 1571. I luga o le tasi pulu e tupu i le 25 buds.Green, lafoaʻi, tupu i le tautotogo.Pink-violet ma se paepae paʻepaʻe. Setema-Oketopa.
Kochi (Colchicum kotschy)E lauiloa mo le sili ona teuteu. Laititi, tele alavai.

5.

Poto.Laʻau ulaula.
Eseesega (Colchicum variegatum)I le vao i totonu o maʻa. E oo atu i le 3 pulumu.

10-30.

Faʻasolosolo lanu lanu moana, vaʻavaʻai i pito. E mafai ona fetogi.Pink, pele, lanu viole, lanu enaena.
Autumn (Colchicum autumnale)Lelei le tau. I luga o le tasi pulu e masani ona tuputupu ae le tele o pepe.

37.

Toe foʻi i le tautotogo, mago i le taumafanafana.Lilac, paepae, lanu piniki. 3-4 vaiaso.
Shadow (Colchicum umbrosum)Tuai.

10-15.

Lanceolate, 15 cm le uumi ma se talofa lapotopoto.Laʻau viole po o le uʻamea paʻu. O le amataga o Aperila.
Fomina (Colchicum Eformnii)Fuga i le vao. Ua tusia i le Tusi Ulaula. Taofi i le 7 buds.

20-30.

Malamalama malulu lanumeamata ma villi.Vaifiti, lanu viole. Aokuso-Oketopa.

Atinaʻega o fafo o le kolchiki i totonu o le eleele

Filifili lelei le suavai, vaʻavaʻa, faʻapalapala eleele. E fiafia o ia i le susu susu i totonu o laau poʻo vao, o nisi taimi e tulaʻi i le la e mafai. E tasi le nofoaga e mafai ona faia mo le 5-6 tausaga. A o faasolosolo ina matutua, o tamaiti laiti laiti-o fanau o mai i totonu o le faamoega, ona le toe vevesi ai lea o le fugalaau. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia le totoina o le laau.

Taimi faʻaleleia

Fugalaau e totoina i taimi eseese. Mo le fuga i le tautotogo, e manaʻomia le totoina o le autumn, mo le autumn - taumafanafana, mai le afa lona lua o Aokuso.

Tulafono o le totoina o colchicum

O se moega mo le totoina ua saunia muamua. Ua tumu le eleele i se pakete o le humus ma le oneone (1 pakete / sq.m.), Superphosphate (100 g / sq.m.) Ma le efuefu (1 l) ua faaopoopo.

Aʻo leʻi faia lenei mea, o loʻo faʻapipiʻi ai pulufana i le Maxim: 1 le sachet o le 4 ml, 2 l o le vai. O sauniuniga sauniuni ua fuafuaina mo le gaosia o le 2 kilokalama o mea totō.

O tamaiti laiti e totoina i le loloto o le 6-8 cm, tele -10-15 cm. O se vaega o le oneone e sasaa ifo i lalo o pulu taʻitasi. O loʻo iai i se mamao e 20-30 cm. A uma ona totōina, e lelei le faʻamamaina o le fugalaau ile vai. O le tui e tupu mai i le anufe, e tatau ona tulaʻi i luga atu o le eleele, e le mafai ona vaʻaia.

I le taotoga, e taua le manatuaina o le fugalaau e afaina, e tatau ona e taulimaina ma le faaeteete, puipuia o ou lima mai le faʻalavelave faʻafuasei o le sua.

Laʻau faʻaleleia o Colchicum

Faʻapipiʻi le fugalaau e faʻaaoga ai tamaiti laiti ma fatu.

Faʻaleleia e tamaiti

Laasaga i lea laasaga:

  • A uma ona faʻamamaina laʻau, ia eli i fafo pusa.
  • Mumu i totonu o le masina i totonu o se fale malulu ma vaʻaia.
  • Aveʻesea aʻa ma aʻa.
  • I le aso 15 o Aokuso 15-25, totō i totonu o se moega fugalaau, faʻalauteleina i le tolu taimi.
  • Totoina vave totoina bulbs bulbs fuga i le vaitau muamua.

Faʻaauau le colchicum mai fatu

Pe a faʻatupuina fatu, e taua le mafaufau o lenei metotia e faʻalavelave, o le mea lea e seasea ona faʻaaogaina, aemaise lava mo le fausiaina o ituaiga meaola, aemaise o le tautotogo-totogo.

O le luluina o fatu e faia i le eleele tatala i le taimi lava e uma ai le seleselega. Faʻapipiʻi i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae (Zircon poʻo le Epin: 40 pa'ū ile 1 lita o le vai). O le totoina o fatu e faatauina, o le teuteuga muamua e faia i le susu i totonu o le pusaaisa mo ni nai aso.

Laititi e ola le lelei, e tele ni tausaga. E vave ona fuga, ma tausi lelei i le 6-7 tausaga.

Tekinolosi taufaatoaga e alu ifo i galuega talafeagai i le veleina, totoina ma le faasusu.

Le tausiga o le Colchicum pe a uma ona toto

O le siakiina o fugalaau e faigofie. E taua le mataʻituina o le eleele. E ui lava i le faigata o le taumalulu, e mafai ona malolo i le taimi o le kiona, ae o le mea e tatau ai ona mulimulitaʻi i mea o ausilali: lau lauʻeleʻele, humus, compost e oo i le 10 cm le maualuga.

Faʻasa

E le manaʻomia e le colchicum le fausiaina. I le tautotogo e lava le susu i totonu o le eleele, i le taumafanafana e mate ai ona lau. Faatasi ai ma lona le lava i le tautoulu, ua suamalie le laau, ma taumafai e aua nei paʻi atu i meaola.

Laʻei pito sili

Afai o le eleele i le taimi o le totōina o pulufana sa lava lelei, i le lumanaʻi e na o le afifi o le tautotogo e manaʻomia. O le taimi muamua latou te fafaga ai le kiona i le ammonium nitrate (10 g / sq.m.). O le laei lona lua pito i luga i le amataga o Me ua faia i le sulfate sulfate (15 g / sq.).

Suiga

O le gaosiga o le Colchicum e faia 1 le taimi i le 2-5 tausaga. O le faailo o le faʻaititia o fugalaau ma tataina i latou.

Ua saunia le fanua i luma atu ia Iuni. O le faʻatauina e tutusa ma le taimi e totoina ai tamaiti laiti.

O le lelei o le eleele o le faʻamaʻaina, o le sili atu lea o le tuputupu ae o vaomatua ma o le fugalaau e sili atu ona manaia.

A maeʻa lau lau ile maeʻa o Iuni, ona eliina lea o fugalaau, fesuiaʻi ma fufulu mama. Ona momotu lea ma sogasolo i se vaifofo o le paluga mo le 30 minute. O mea totō e faʻamago ma faʻamamaina mo le teuina seia oʻo i le masina o Aukuso i totonu o se potu malulu (faʻavave le sili atu i le +25 ° C).

Pests ma faʻamaʻi o colchicum

I le taimi o timuga umi timuga, e mafai ona faaleagaina fugalaau e le botidis, o lona uiga. lanu manu pala. O le afaina o le faamai e mafai foi ma le tele o le susu i le fugalaau poo le maualuga o le eleele i lalo. E masani lava, o lamala oti e muamua ona mafatia ai.

Ina ia faʻafetaia le faʻamaʻi, ia faʻaaoga se tasi o fualaau oona nei, faʻaopopo i le 10 lita o le vai:

  • Topa 2 ml;
  • Cuproxate 50 ml;
  • Champion 30 g.

O Colchium e mafai ona faaleagaina e slugs ma snails, e fiafia tagata fiafia i laulaau. Ina ia fefefe ia i latou, latou te faaopoopo i ai maataua, tamai laumei, fuamoa, malala i lalo o laau.

E lelei le faʻatulagaina o koneteina i le vai e lata ane i le nofoaga o mea totō, lea o le a faʻalavelaveina ai foi le latou gaioiga.

E fautuaina mai e le Susuga a le Summer Summer: vailaau faafomai o le laau

O le kolchicum e faʻaaogaina e le gata o se laau totō, ae faʻapea foi o se vailaau togafitiga. Faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa e avea o se laxative ma diuretic. E maua i latou i le tiga i faʻamaʻi o le gout ma le rūmati.

O le laau e oona, e tatau ona ave ma le faaeteete.

I togafitiga faʻapitoa, faʻamalositino, mea manogi ma vailaʻau e faʻaaogaina e fesoasoani ai i le kanesa ma maʻi faʻamaʻi.

O se laau matagofie e fiafia i mata pe a uma le kiona. Ma le manuia, e fesoasoani i le taulimaina o faʻamaʻi faʻapitoa. E tatau ona toto i le togalaau ma faamemelo i le tautotogo po o le tautoulu.