Laʻau

Lily totonu: faʻamatalaga, ituaiga, totoina ma tausi

O le lili o se laʻau faʻapitoa e puʻeina ma se pusa tuusaʻo ma fugalaau matagofie e pei o se logo. O vailaau i totonu e aofia ai agapanthus (lili Aferika), amaryllis, gimenokallis (lili spider), hippeastrum, eucharis (lily Amazonian).

Faamatalaga ma foliga o le lily totonu

O ituaiga uma e iloga i lanu matagofie o lanu eseese. Tuputupu ae mai le pusa. Fuga i luga o fuga o le fulu e pei o le fuga o le fana. O nisi e lafoaia se manogi manaia.

E sili ona taʻutaʻua i totonu o lili i totonu o le fale e vaʻaia ma vavalo.

Ituaiga o Lotoga Faaletino

Mo se faʻamaoni saʻo i le va o tamaʻi teine ​​ma le gaogao, e masani ona fenumiai, e tatau ona e usitaʻia faamatalaga nei. Muamua o loʻo faʻaalia e ituaiga, le lua na o hybrids. Agapanthus

VaʻaiFaʻamatalaga
AmaryllisVaʻavaʻai laʻau i le taimi o taotoga. E fuga mai i le amataga o le tautotogo, ia Setema. Fugalaau e pei o fugalaau lanu eseese mai lanu paʻepaʻe ma mumu mumu i luga o se mea papa. O le pulou o le lapotopoto po o le vevela i foliga ma ufiufi i lanu lanu lanu.
HippeastrumE masani lava ona ufitia i le faapalepale i le tausaga atoa. Naʻo nisi o meaʻai e lafoina i latou i le malologa. E mafai ona fuga faalua i le tausaga, ae masani ona faʻaaogaina mo le faʻasalalau i se aso patino. Fugalaau e fuga mai i luga o se uʻamea mata. O loʻo faʻatusalia mai e hybrids o lanu eseese. Pepa e foliga mai i luga o le paʻu ma lauulu paʻepaʻe.
Agapanthus, Lily AferikaE fuga mai i le tau mafanafana o le taumafanafana ma fuga seia maeʻa le autumn. Ole agapanthus ole faamalu e masani lava ona tupu ile lanu moana.
HymenocallisE fuga i le taumafanafana po o le taumalulu. Taʻu se uʻamea umi i fugalaau e foliga tutusa ma totoga faʻafefete o spiders.
Eucharis, Lisa FaraniE aveeseina e le laau se fua o fugalaau manogi paʻepaʻe i luga o se maualuga maualuga. Faʻamalie faalua i le tausaga i le maeʻa o le tautotogo ma le tautotogo. I le ogatotonu o le fugalaau ei ai se pale lapoa na faia e ni laʻau tetele. O se vaega o le fugalaau o se fuainumera tele o tamaiti ma aʻa, o lo o punouaʻi i le ele.

Toto lili i totonu o se ulo

A maeʻa ona maua ni lili, ia siaki le pusa ma auina atu mo le 2 vaiaso i le pusaaisa mo se malologa puupuu. Saunia se ipu e tatau ona fetaui ma le siʻi. Filifili se fagu puʻu ma le 20 cm. Amaryllis

E faʻatumu le fagu e faʻaaoga ai se faʻafefiloi o le eleele e fai i le mea e fai ma faʻapipiʻi ma mea e teu ai pe e te faia. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi 2 vaega o le palapala eleele, 1 vaega o le turf ma le peat, ona faʻaopopo ai lea o le oneone paʻu e pei o se mea e tatalaina. O se laulau o loʻo faʻalautele le omea po o ni maʻa laʻititi o loʻo taoto i le pito i lalo o le fagu, ona sasaa ai lea o le eleele ua saunia.

A o lei totoina, o togafiti fugalaau e togafitia i se vaivaiga vaivai o le potassium i aso uma pe i se fofo o Maxim (4 ml i le 2 l). Tutu mo le 30 minute, ona faʻamago ma toto i totonu o se ulo.

A o leʻi oʻo mai le vaʻa, o loʻo faʻapoto le pusa i se potu pogisa ma le vevela o + 18 ... +20 ° C.

Tausia fale mo lili

A oʻo mai le amataga o le totogo, tuʻu i luga o se susulu malamalama, i le mea latou te maua ai se vaalele fou.

Hippeastrum

Mo le atinaʻe tatau o le laau toto ma le matagofie o fua, e tatau ona matauina le tele o tulafono:

  • o le eleele i totonu o le ulo e tatau ona tatalaina ina ia maua ai le ea i aʻa;
  • faʻafeinu masani o eleele mamago ma le faʻalauiloaina o meaʻai (i lenei tulaga, faʻaaoga vai inu);
  • pe a tatala, aveese vao leaga;
  • lafoaʻi e manaʻomia le faʻaleleia e le aunoa, lea e mafai ona tuʻufaʻatasia ma laʻei pito i luga i luga o laʻau ma mea e faʻaleleia ai meaola;
  • faatasi ai ma le oʻo mai o le pulupulu, o loʻo lagolagoina le lagolago mo fatu maaleale.

Lily lily after flowering

I le faaiuga o le fuga, o le ipu ma le pulu mo le 1-1.5 masina ua tuu i se nofoaga malulu. A o lei amataina le vaitau fou, o le laau ua totoina i totonu o se eleele mama fou faatasi ai ma le faaopoopoina o se vaega itiiti o le efuefu. E talafeagai mo le toe gaosia ua filifilia mai tamaiti. Hymenocallis

Lily e le fuga: mafai sese

O le mafuaʻaga o le leai o se vaʻaiga o ni mea sese pe a tupu:

  • E manaomia e le laau le saunia o le ea fou ma le malamalama.
  • Filifili se tamai fagu mo le totoina, o lea i se tele o eleele o le a tupu aʻe ai le pulufana e tupu ai fanau.
  • Tuʻu le fugalaau ma le tele o meaʻai, fafagaina e le aunoa.
  • O le maualuga o le susu, faapea foi ma lona leai, e taofia ai le fatuina o pulumu.

Maʻi ma meaʻai

Faʻasalaga lelei, o le lily i totonu e seasea aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ae ona o le tele o le susu i le maualalo o le vevela, e ono tupu ai le mumu mumu. O le fua o le tauiviga o le tipiina lea o se mea pala, pe a uma ona sapalai i le koala. Faʻasoa foi ma le fungicide Maxim. Mo le tele o aso, ua tuʻuina le puʻu toto e aunoa ma le fafaga.

I le ea vevela, o aʻafiaga e aʻafia e le apogaleveleve mite, mealybug, poʻo le iniseti iniseti. O le auala pito sili ona faigofie e taulimaina ai, o le faʻaleleia lea o le vaʻai lata ane mai se fagu moli.

I le tulaga o le tele o meaola faalafua, o fugalaau e togafitia i iniseti:

  • Gaosiga (4 g i le 5 l o le vai);
  • Karbofos (6 g i le 1 lita o vai).
Eucharis

Faatasi ai ma le tausiga taimi, o le a fiafia le laina o le aiga i lona matagofie mo le tele o tausaga.