Laʻau

Totoina tamato i pakete

O se metotia o le totoina o tamato i pusa eseese (e pei o pakete) ua lauiloa talu mai le ogatotonu o le seneturi talu ai. Mo le taimi muamua o lenei tekinolosi ua faamatalaina i totonu o se tusi na saunia e F. Allerton, lomia i le 1957. O le faʻaaogāina o nei atigi masini feaveaʻi mo le totoina e fetaui lelei i na itulagi e ono mafai ai ona faʻaaogaina ia laau toto i potu malulu i po pogisa po o timuga mamafa.

I le faaopoopo atu i le mafai ona totoina tamato i vaega o loʻo i ai le fulufulu toe maua poʻo le tau e mafua ai le faʻaleagaina o lenei aganuʻu e ala i le tuai o le paʻu, o nisi faʻalelei o lenei metotia na maua. O le gaosiga o oloa e siitia i le 20% pe sili atu, o fualaau aina e tupu ile 2-3 vaiaso muamua nai lo le masani, masani mo ituaiga taʻitasi.

O tagata o le taumafanafana o loʻo faʻaogaina lenei tekinolosi ua faamalieina i iuga ma o le a tele naua ni tali lelei. Tomato e totō i totonu o se pakete e mafai ona tuʻuina i le avanoa ma greenhouses. E lua metotia e aoga.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o le totoina o tamato i totonu o koneteina

O faʻamanuiaga o sea togafitiga e aofia ai:

  • O fanua e sili atu ona faʻatulagaina (aemaise lava i totonu o nai teritori o le aiga), e faigofie ona faʻafeiloaʻi i se isi nofoaga (i timuga o le tau i lalo o se faʻavao, i le vevela o le tau i luga o se nofoaga malulu).
  • Faigofie i le vai - o le susu uma e alu i le laau, ma e le toe alu atu i totonu o le eleele. Ole vaʻaia ole vai e manaʻomia ai le itiiti ifo o le vai, ae e tatau ona faia i le tele o taimi nai lo le eleele masani, aua e vave faʻapala le palapala ile pakete.
  • O mea uma e faʻaaogaina faʻasamaʻi e faʻaogaina uma e laau, ma aua le salalau i luga o le moega.
  • O vao e le o le ita e pei o le tatala, e sili atu ona faigofie le tatalaina o le palapala ile laʻau.
  • O le palapala i totonu o pakete e vevela vave, lea e faʻavaveina ai le atinaʻe o rhizomes ma, e tusa ai ma le vaega eleele o tamato. I nofoaga vevela, e le fautuaina le faʻaaoga o pakete pogisa, aua o le eleele e vave faʻafefe ma e le lelei mo laau toto. I nofoaga e iai le malulu, i se isi itu, o pogisa pouliuli e fesoasoani i le vave faʻavevelaina o le eleele, lea e mafai ai e aʻa ona faʻaleleia lelei.
  • I totonu o koneteina tapuni, o loʻo aʻafia ai le faʻalauteleina o faʻamaʻi pipisi, o laau e puipuia mai bears ma isi faʻamaʻi.
  • E faateleina le maua, o fua e tupu tele ma 2-3 vaiaso muamua nai lo tulaga masani.
  • A oʻo mai gutu o le autumn, e mafai ona tuʻuina atu tomato i se lauʻeleʻele poʻo se isi potu e faʻalautele le taimi e fua ai fua.

E le tele ni faʻailoga, ae o loʻo i ai foi:

  • I le amataga, laasaga sauniuni, o totogi tetele e manaʻomia mo le sauniuni o koneteina, faʻatumu i palapala.
  • Laufanua i paketi e manaʻomia ona suia i tausaga taʻitasi.
  • E masani ona manaʻomia le suāsusu.

Saunia mo le totoina o tamato mo le ola i totonu o koneteina

Ina ia mafai ona totoina tomato lelei i totonu o se pusa eseese, e tatau ona e filifilia le ituaiga laau talafeagai, le gafatia manaomia, saunia le eleele.

O a ituaiga o tamato e mafai ona tupu i pakete

E mafai ona e filifili e le faʻaogaina (i luga o le auala, pe a manaʻomia le ave o laau i isi nofoaga) ma ituaiga umi (tele lava mo greenhouses, pe a iai tamato i se nofoaga tumau).

E sili ona fetaui mo lenei ituaiga auala eseese lea o loʻo i ai se aʻa pakete ma e le o se mea e tupu tele ai le eleele. Tomato faʻatasi ma laulaʻau lauitiiti lauitiiti ua tupu aʻe e lelei ona faʻaleleia.

A e totoina ituaiga o meaʻai vave, e mafai ona e maua se seleselega e oʻo lava i le vave.

Eseesega e toto mai i luga - Honey Spas, Gloing Glory, Yantarevsky, Heart Volovye, Kobzar, Vavega o le Lalolagi, Malachite Box.

Laititi ma laʻititi-Linda, Rocket, Roma, Nevsky, La La Fa, Honey-sugar, Faʻamaʻa paʻepaʻe.

Cherry - Bonsai, Pygmy, Garden Pearl, Minibel.

Pe a tutupu fua muamua ituaiga e talafeagai mo le faasaoina, ma maua se seleselega tele i se taimi latou te le o seleseleina ai, e mafai ona e suamalie tomato lanumeamata poo fualaau aina suamalie i se alala. O le faʻamautuina o tamato ma le faʻaopoopoga o laau afu ma mea manogi o le a mafai ai ona faʻatamaoaigaina le taumafataga faatasi ai ma vailaau faʻamanuiaga faaopoopo.

O a pakete e mafai ona faʻaaoga

Pepa poʻo isi koneteina e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 lita. Paʻu, palasitino, e oʻo lava i ogalaau laupapa e talafeagai.

Ae o oloa gaosi o le a tumau le umi. O ipu e tatau ona aunoa ma lalo, pe iai foi ni pu mai le pito i lalo, e pei foi o se lua i luga o le puipui o le itu mo le lelei o le fesuiaiga o le ea o le eleele. Talu ai ua vevela vave pakete pogisa, ua fautuaina e toe valiina i lanu lanu.

Laʻau talafeagai mo le totoina o tamato i totonu o koneteina

Mo tamato, o le eleele lafulemu lelei e sili ona talafeagai. E saunia le faʻafefiloi mai le eleele (e sili mai i le kukumba bed), peʻa, oneone, humus, faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le pefu.

O le eleele e faʻamaʻiina i le sasaʻaina lea i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. E le gata i lea, e tatau ona e faia se minerale sauniuni mo kulimi.

Saunia o koneteina mo le totoina o tamato

O se koneteina mo le totoina ua saunia talu mai le pau.

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻamaʻi le koneteina e ala i le togafitia i se vaifofo o le paluga palatini poʻo le Bordeaux. O lenei faiga e tatau ona faia i tausaga taʻitasi ao le i suia se mea fou i totonu o le tane.
  • O se vaega o le tele o le mata poʻo le isi alavai e maualuga le 5 cm e sasaa i le pito i lalo o le pakete. Ona faaopoopo lea o le palapala.
  • E tatau ona teu i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo fafo i totonu o se lua 30 cm le loloto.

E faʻamamafa le suavai i le tasi taimi pe a uma ona faʻatumu pakete, ona faʻafeinuina lea e le manaʻomia seia oʻo i le tautotogo.

Ae afai e teu le koneteina i totonu o se kiona, ona e manaʻomia lea e faʻapipiʻi le kiona i luga ina ia sili atu ona tumu i le susu i le tautotogo.

Lauina o fatu ma le sauniaina o fatu

Toto Tomato e mafai ona faʻatau pe ola tutoʻatasi. O faʻatulagaga sauniuni uma, faʻatupulaia o fatu mo laau toto, o loʻo faʻatinoina e pei o masani masani mo le totoina o tamato ile lauʻeleʻele poʻo mo greenhouses. O le taimi mo le lūlūina o fatu e filifilia i le 2 masina muamua mai le faʻatulagaina o le totoina o fatu i pakete.

Faʻavasega le fatu, filifili le tele ma aunoa ma le faaleagaina, siaki le germination i le vai faʻafefe. Ona faʻamaʻiina lea, faʻamaluluina mo le germination, tineia i le maualalo o le vevela.

Faʻailoa i totonu o pusa o loʻo i ai le eleele eleʻele i le loloto e le sili atu ma le 2 cm, tuʻu i se nofoaga mafanafana. A oʻo mai pine muamua, ona tuʻuina atu lea o koneteina i se nofoaga e susulu lelei.

  • E faia se togi pe a uma ona aliali mai laʻau moni muamua e lua, faʻaloloto i le eleele i le maualuga o cotyledons.
  • Tuʻu masani le fafaga mai le pulu moli, fafaga i le 10 aso pe a uma le germination.
  • Totoina pe a faia le laau e tusa ma le 10 laupepa.

Tekinolosi o le totoina o tamato i pakete

O fualaau mo lenei metotia ua filifilia ua leva ona tupu pe a ua atoa lona lua masina. E mafai ona totoina i le 2 vaiaso muamua atu nai lo le mea e masani ai, pe afai o le a iai i totonu o le kiona mo le taimi muamua poʻo, pe a mafai, e mafai ona feaveaʻi fualaau i totonu o le potu pe a fai e iai ni fulufulu toe faafoi.

O fagu taitasi e tuʻu tasi i le taimi.

  • Fai se malolo 15 cm loloto.
  • Ua sasaa le suavai lelei i se vaifofo o le palamati (1 g mo le 10 l).
  • Toto se togavao. E fautuaina e faʻaloloto i le pito i lalo o laʻau ina ia mafai ai ona sili atu aʻa.
  • Latou te momoe faʻatasi ma le eleele, faʻaleleia, faʻafeinu.

Tausiga o Tomato i se nofoaga tumau: faletalaupapa poʻo fanua tatala

A oʻo ina totoina tomato i totonu o pakete, o le vaega sili ona taimi e alu ai le taimi o le sauniuni lea o koneteina ma totoina. O le tausiga atili o nei laau toto e aofia ai i le faiga tutusa e pei o tulaga masani mo le totoina o tamato, e sili atu le faigofie nai lo moega:
E faʻaititia le veleina, aua i totonu o ia vaomatua laʻitiiti e le vave tupu, e pei o le avanoa.

  • Faʻamamaina o le palapala, faʻavave faigofie togavao. Ina ia sili atu ona faigofie, o le pito i lalo e tipi.
  • E fautuaina le faia o le mulumulu e lelei ai le puipuia o le susu i le palapala ma puipuia mai faʻamaʻi pipisi.
  • Latou te tauaveina ni pine i le taimi, sei vagana ai ituaiga mea e le o manaʻomia ai sea taualumaga.

Faʻasalaga ona o le vave faʻamagoina o le eleele i totonu o pusa e manaʻomia tele faʻafeiloaʻi, ae i se tau maualalo nai lo moega.

  • O le leoleo e faia mo ituaiga umi ituaiga 10 aso talu ona totoina, mo ituaiga e maualalo le ola - pe a uma le 15.
  • Pe a tupu i totonu o greenhouses, e manaʻomia le faʻaleleia masani.
  • E puipuia faʻamaʻi faʻamaʻi pei o luga o moega masani - pe a uma ona totō i se nofoaga tumau, aʻo lei tupu aʻe ma mulimuli mai.
  • E faʻaaogaina fugalaau i le 3 taimi i le vaitau o le tuputupu ae.

O le totoina o tamato i totonu o pakete e le gata ina mafai ona maua ai se avanoa, ae maua ai foi le tele o fua ma le vave seleseleina o meaʻai suamalie (mo ona ituaiga) fua mai le vao.

O se mea e le masani ai le totoina e mafai ona avea ma teuteuga teuteu o se nofoaga o togalaau.

Fai mai Mr. Summer Resitala: tulaga e le masani ai mo le totoina o tamato i pakete

E i ai isi auala e toto ai tamato i pakete. O lea la, na totoina e nisi o fai togalaau ni tamato i le tautau laau e teu ai avanoa, lea e ola mai ai fatu laau mai le lua i lalo o le fagu. I le taimi lava e tasi, o le lelei o gaioiga, o le tofo ma isi uiga o le ituaiga o loʻo faʻasaoina.

E mafai ona e totoina le tamato i totonu o se fagu i luga ole hydroponics, e mafai ona e faʻaaogaina lenei metotia i na o totonu ole tulaga ole greenhouse. Mo nei filifiliga e lua, ua faia ai tekinolosi faʻapitoa e mafai ai ona ausia taunuuga maualuga.