Laʻau

Growing Coleus mai fatu i le fale

Afai e te fia iloa le auala e tupu ai fatu mai fatu i le fale ma mea e tatau ona e faia, faitau le tusiga. O le a matou taʻu atu ia te oe faʻaaliga uma. Le amataga, o ni nai upu e uiga i le laau lava ia.

O Coleus e masani ona taʻua o le fugalaau lelei mo le togalaau: e faigata, le lelei, faigofie ona tausia ma i le taimi e tasi e teuteu lelei. O le faʻafefiloi o ituaiga eseese e ese i le lanu o laulaau, e mafai ona e faia ni fugalaau matagofie poʻo ni tuaoi e le mafai ona e vaʻavaʻai ese ai.

Growing Coleus mai fatu i le fale

O le fugalaau e mafua mai i le aiga o Yasnotkov, o ona aiga vavalalata o le mint, laulau. O lenei mea e faʻamatalaina ai lona igoa lona lua - upega tafaʻi. I Egelani, o le laau e taʻua o le croton mo e matitiva, e leaga le croton.

E sili atu ma le 200 ituaiga o laau toto, e aofia ai laau toto, ola i le natura natura. Na faʻatoʻa faʻamauina e le au faʻatoʻa le lisi i ituaiga ma faʻapipiʻi ma lau laʻau e le masani ai, ma e matua faigata lava ona faitauina. Laʻau sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga ma tagata tomai faapitoa:

  1. Coleus Blume (Scutellaria salinity) - o se laina o ituaiga eseese eseese. Sui mamalu: White-green matrimonial, mosaic mosaic Sabr, mūmū mūmū Scarlett, vine-cherry Wizard Pineapple. O lenei meaola e sili ona fiafia ile paolo.
  2. Vershaffelt o se eseesega o Blume ma lapoa lapoa, e oʻo atu i le 20 cm laulaʻau lauulu lanu moana lanu mumu.
  3. Black dragon i lanu viole lanu moana.
  4. Faʻanoanoa ma se lanu piniki piniki o laulaau.
  5. Se osofaʻiga o le la e faʻafefiloi ai le tele o lanu mumu.
  6. O le sukalati malulu o le lilac-brown color, o nisi taimi ma se lanu matamata lanumeamata.
  7. Faʻauli ma ni lanu mumu-lanu samasama o foliga le lelei.
  8. Saturn o se fugalamela green exotic ma se pito i luga o paʻu.
  9. Collins Gold ma pusa laulauina o laulaau o lanu malulu ma se lanu lanumeamata i le veto tutotonu.
  10. O le tele o isi leo eseese ma le tele o leo, faatasi ai ma le atoatoa ma le lafoaia o laulaau, fausia ma lauiloa, tasi le mita ma le 10-centimita dwarfs.

O le fugalaau o le upega e le mafaamatalaina, mou atu, toetoe lava a leiloloa i tua o le matagofie o isi ata na valiina.

O le croton ua faʻasalalau atu i le tamaloa mativa i le fale, e masani lava ona o le vavaeina po o fatu. I tulaga uma e lua, o le taualumaga e le mafua ai ni faigata ma ni fai togalaau, e tusa lava pe o le muamua lea laau i la latou faiga.

Taʻuina o aso

I totonu o lona tuaʻaga faʻasolopito - i Aferika - o le laau o se aganuʻu masani. I o tatou latitudes i togalaau ua tupu e pei o se tausaga, talu ai o soo se metotia o le toe gaosia e maua ai ni taunuuga sili ona lelei. I le avea ai o se tagata aloaʻia, latou te ola i le fale, faafou le fugalaau i le 2 tausaga. O le natura masani o le faʻaaloalo o le faʻaleagaina lea i le 3 tausaga o le olaga.

O le tautotogo ua manatu o le vaitaimi sili ona lelei, mai ia Mati ia Aperila, o fuaitau faapitoa e fuafuaina i tulaga tau fesuiaiga ma fuafuaga o le tau - e fiafia tele le upega. O vaʻaiga o loʻo aliali mai i le taimi o le luluina i lenei vaitau o le a tuʻuina atu ma le malamalama. Ma i le vavalalata o le mafanafana, taua tele i le tele o itulagi, o le a latou malosi malosi ma faaitiitia le vevela i + 26 ... +18 ° С o le a siitia atu e aunoa ma se gau.

Mo le mamanu o le fale vevela, e mafai ona e toto fatu mo laau toto i le taumalulu po o le tautoulu, ae e tatau ona e faamamaina fualaau ma tausi lelei le tausia o le vevela manaomia. Afai o le "croton mo e matitiva" o le a tupu i luga o le windowsill fale po o le faletalimalo, o le a faia soo se taimi, ae o le ai ai se manaoga mo se malamalama faaopoopo i le taumalulu-tau malulu.

E masani lava, e malilie tagata nonofo i le taumafanafana i se tafaoga ma le kalena o le masina, e taumafai e faʻailoa aʻo i ai le fetu i le tuputupu aʻe.

Filifiliga o fatu

Faʻatau faʻatau e le Faʻatoʻaga mea totino i faleoloa faapitoa, aoina mai na oi latou lava, maua mai uo i le atunuu, uo.

E taua tele le manatuaina o fatu o ituaiga totoga eseese e le mafaamatalaina, o le uiga sili ona teuteu o le laʻau - o le lanuina o laupepa laulaau i laau talavou o le a matua leai lava se faamoemoe, o le a toe faia ai faʻamaʻi matua i mea vavalalata.

E iai se tulaga talitutusa e tupu pe a totoina ni fatu na aoina mai fugalaau o loʻo i ai - e faigofie tele ona faʻafefeteina.

O le mea lea, ia maua ai laau mama "mama" i le faʻaaogaina o fatuga faʻatau po o tipi. Fans of surprisings willingly use of seeds of unknown origin, they themselves start on experiments with cross pollination.

Laʻau talafeagai

Mo le germination, o faʻataʻitaʻiga faʻatau e talafeagai - lautele poʻo le totoina o laau totō. O nisi taimi o le faʻafefiloi o eleele e fatuina tutoatasi e tusa ai ma le polokalame:

  • 1 lepu o fanua fanua;
  • 1 itula o le vaitafe o le vaitafe;
  • 1 le palapala Faʻafanua eleʻele mo fualaau poo peat.

O le isi fesuiaiga o le fualaau oona:

  • 1 sipuniti o le peat;
  • 1 h Humus; 1 sipuniti oneone;
  • 1 h. Sphagnum malo.

O vaega uma e faʻamaʻi, faʻafefiloi lelei. Ina ia aloese mai faʻamaʻi o le vae, e palu faʻamalama papalama o gaʻo faʻamalosia. O le taunuʻuga o se mea faʻaleleia lauulu.

Lavelei sauniuni

O le luluina o loʻo faia i totonu o se mea e masani ona faʻaogaina ai fatu - laupapa poʻo le palasitika. O se mea muamua e manaʻomia o pu i le pito i lalo e faʻafefe ai le susu. O le maualuga 5-6 cm, o lea ia lava le avanoa mo se centimeter layer of drainage.

Mo le puipuia o vailaau suamalie mai faʻamaʻi, ono fufulu muamua ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i le vaʻa poʻo se vaivaiga vaivaiga o le potassium.

I le lumanaʻi, mo fualaʻau, o le a manaʻomia ni atigi pusa taʻitasi, mo tioata e faʻafefe, afifiina o gaʻo susu, ma pusa faapitoa o pepa pepa e masani lava ona fetaui lelei. Afai e faamoemoeina le totoina o totonu ole fale, e vave ona faia se salu i totonu ole fagu tumau.

Laveina o tekonolosi

O fualaau teuteu teuteu e laiti, e pei o fatu poppy, o lea e faia ai ma le faaeteete le faagasologa.

Fai laasaga nei i le laasaga:

  1. O fatu e togafitia i se vaivaiga vaivai o le manganese poʻo se isi sigicide, pe a le faatauina i le faleoloa. O loʻo faʻafefiloi i totonu o le vai mo le 10 minute, ona faʻamago, ia mautinoa e vavae ese. Mo le faʻatauina o mea e faʻatau, e le manaʻomia le faʻataʻitaʻiga.
  2. E tumu le pusa fatu i le meaʻai, pe a uma ona sasaa le alavai i le pito i lalo ma se paʻu lava - faʻalautele le gaʻo poʻo le maa o se vaega itiiti, piliki gau. E le afaina le eleele ina ia le maua ni fatu ona o le le lava o le ea.
  3. E tatau ona totoina fatu taitasi. E faigofie mo lenei mea ona faʻaaoga se taʻaloga masani, faʻamalo malie lona pito.
  4. E le tatau ona faatumu mea totō. E oo lava i le vaega sili ona lanu o le eleele o le a faatuai ai le tupu mai o laau toto.
  5. Faʻamaua se vasega pepe mai se atomiser faʻasaʻo solo. O lenei mea o le a taofia ai le tanumia o fatu.
  6. O le koneteina e ufiufi i le tioata poʻo se ata felanulanuaʻi, tuʻu i se nofoaga mafanafana ma lelei. O le vevela aupito sili ona lelei o le mea o loʻo i ai o le +23 ... +25 ° C.

E faʻamaʻaina vao i aso uma mo le 30 minute, e faʻafefe ai vai mai le ata. Afai e manaʻomia, faʻaopopoina le faʻaleleia o vai. O tupu muamua e tupu mai i le 10-15 aso.

Cole togafiti tausiga

O laau totō e maua mai fatu e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Vai vai pe a manaʻomia. E tuāina 2-3 taimi i le aso, o lea latou te masani ai i tulaga e ese mai i le fale siva.

Pe a tupu aʻe le totogo muamua o laʻau moni, latou te filifilia. E lelei le susu o le eleele ile aso. E toliina uma totō taitasi ma se sipuniti ma faʻafeiloaʻi i se ipu ua saunia, lea ua uma ona liligiina le alavai ma le palapala palapala. Ua tuu le fatu i se nofoaga fou, latou te faaopoopoina le eleele. Mai lea taimi, e le o toe manaʻomia se falemalama. Ae ia mautinoa e puipuia le tupuga mai fafo mai faʻataʻitaʻiga.

A maeʻa se palu, e te manaʻomia:

  • susu - 2-3 aso uma ina ia le malolo le palapala;
  • top dressing - i le mavae ai o le 2 vaiaso ma fomaʻi faʻapitoa mo fugalaau poʻo le lautele, faʻamalosia faatolu ona malosi.

E tatau ona manatuaina o na tagata e ese mai le lanu - o le ituaiga o laulaau lau lanu ma o latou lanu - e le o vave mai, ae na o le 2 pe 3 paipa o laulaau moni. A o faagasolo lenei vaitau, e amata ona masani tagata aʻoga fou i le ea fou - latou te faʻasaʻo ai.

I le taimi lava e tasi e fuafua po o le a le malamalama o loʻo manaomia e meaola laiti. O le lanu susulu o lau o loʻo fautua mai ai le manaʻoga mo le susulu o le moli. Laʻau lanu meamata - o lenei laau e manaʻomia le ufiufi, aemaise i le aoauli.

O fualaau aina e totoina i eleele matala pe a maeʻa le mafanafana o le tau. Mo a latou mea le lelei uma, o laau e le fiafia i le malulu o le po. Mo i latou, latou te filifilia ni nofoaga faʻamalamalama lelei i eleele lelei, puipuia mai le matagi i matu ma faʻataʻitaʻiga.

Afai o le luluina sa faia i le taumalulu, pe a uma le tafe muamua, e gaugau vao vao i potopoto tetele i aso uma 25-30. O sea tuputupu aʻe umi o fualaau e manaʻomia ai le faʻasao 2 vaiaso pe a uma ona faʻavasegaina.

E fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau, aʻo leʻi totoina fatu, ia latou faʻaeteete lelei i latou lava ma uiga eseese o le laau. O nisi ituaiga o meaola e fautuaina e totō ile laufanua i le 4-6 i le matua.

Na fautua mai Mr. Dachnik: o le olaola mai fatu i totonu o fualaau

O lenei mea fou o se mea fou fou lea e faʻamalosia ai galuega a tagata o le mafanafana. O fualaau e le manaʻomia se togi, o le tulaʻi foʻi e le tele se taimi e alu ai.

Poloaiga a Germination:

  1. Pepa fuamoa e iai le lapisi o le 3-5 cm e ave.
  2. Tuu i luga o se palatusi.
  3. E sasaa le suavai i totonu o le apa i ni vaega laiti seivagana ua tumu atoatoa le paʻu.
  4. I totonu o palards, o mea loloto loloto e faia i le fetaui ma e tasi le fatu ua tuu.
  5. Ufiufi le paleti ma se tapuni malamalama.

O isi tausiga e faia e pei ona masani ai: vevela, malamalama, masani ai le susu - i aso uma 3-4.

Afai e leai ni laumei laiti, o fatu e totoina i ni mea tetele. I lenei tulaga, ua totoina i le 2-3 fasi vaega, ma a latou totogo, vavae ese ma le faaeteete ia koluma ma se naifi malosi e vavae ese ai laau.

Talu ai e iai ni meaʻai e maua mai i le peat, e fafagaina ai fualaʻau. Faʻaaogā faʻamaʻi masani faʻapitoa o le maualalo o le faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, Agricola, Fertik mo laau teuteu, ma faʻafefe i latou i le maualuga ile tolu i le tolu taimi lalo ifo nai lo le fautuaga a le kamupanī. Vai le tuufaatasiga i le 10-12 aso.

Latou te faʻaosoina le taimi o le totoina o fatu i totonu o ipu: o aʻa vevela e amata ona malepe i totonu o le mama o papa.

E tipiina ma le totoa ia seleulu faʻamaʻi ma tuʻu i totonu o se ipu malamalama. Ona faaopoopo lea o le eleele, susu. Afai o le taimi lenei e mafanafana le tau.

Pepa fuamati na o le pau lea o le toe faafoi - o le tau maualuga. O lo latou faʻaaogaina e manaʻomia ai le tele o tau tupe, aemaise lava pe a fai o loʻo i ai se fausaga tele. Ae na manumalo le 'au faʻamafanafana i lenei faʻalavelave. O le togafiti o le faʻaaogaina lea o le paʻu cellulose o taga masani lauti. O loʻo tatala ma le totoa, o se fasi uʻamea, pe afai ei ai, ua aveeseina, ma faʻafefiloi le palapala o a latou paʻu, oneone ma oneone lafulemu. Ona faʻamaluluina lea o le meaʻai ma o loʻo tuʻuina fatu.

O le tele o fai togalaau o loʻo faʻaaogaina lenei metotia e sili ona lelei i laulaau lanu meamata, talu ai e mautinoa e leai ni mea e mafai ona afaina ai fatu.