Laʻau

Lotoga o togalaau i le faʻasologa o le togalaau: mamanu o lau togalaau

O le ata o le fale o le taumafanafana e manatu i ai o se tau e le taliaina, e na o le elite e mafai ona maua. O le mea moni, e leai se taumafaiga tele poʻo se tupe alu e manaʻomia. O moega masani e faigofie ona liua i se mamanu. O mea uma talafeagai e fai i totonu o soo se togalaau masani. Afai e te manaʻo e faʻatau se mea, o le a taugata tele, aua o le mea sili ona taua iinei o le manatu lea. E tatau lava ona e filifili i le manatu e te fiafia ma amata ona faʻaaoga.

Manatu 1. Luga "i le faavaa"

O le faʻapipiʻi mai laupapa masani o le a fesoasoani i le faia o se togalaau togalaau. E mafai ona e faʻaaogaina se fafie, faʻalanu poʻo isi mea laupapa laupapa avanoa. Mo le moega e sili atu i le tasi le vaitau e auauna atu, e taua le puipuia o itu mai le pala. E mafai ona e faʻailoaina fafie faʻatasi ma se mea faʻapolopolo faapitoa poʻo le faʻaaogaina o se isi mea faʻaaoga tupe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu sulfate (apa copper sulfate) o le a sau e laveai. Ua lava le togiina o laupapa taʻitasi i le vaifofo, ona valiina lea mai fafo. A maeʻa lenei togafitiga, o le moega e ola i le lima tausaga.

Ole laʻau e le tatau ona faʻafefeteina i le suāuʻu masini faʻaaogaina, a faʻapea o mea oona o le a ulu i le eleele.

Manatu 2. Lauga i mea e le masani ai

Aʻo faataamilo le moega ma itu, e mafai ona e sii i luga ae o le eleele. O lenei tali faigofie e sili ona aoga. Mo le fausiaina o itu, soʻo se mea e avanoa e talafeagai: fagu palasitika poʻo tioata, tile, fasi pepa - o le sili atu ona le masani, o le sili atu ona manaia. O elemene elemene e te manaʻomia e tietie solo ai i le tala o le moega i le lumanaʻi, mo le faigofie, matou te fautuaina e te faailoga muamua. Afai e tele itu, fai ni togavao mo i latou, a leai o le mamanu o le a le mafai ona faʻaaoga.

Iloilo ma le faaeteete mea ua filifilia. E le tatau ona filifilia muamua ni mea leaga po o mea faaleagaina, a leai o le a latou faaleagaina le vaaiga.

Manatu 3. Siʻi i luga

O se taimi faʻaonapo nei o moega maualuluga. Ole timu e le fufuluina ai, o le la susulu e le mago, ma e faigofie ona tausia, ona e le tatau ona e faʻavaivai. E oo lava i laau i luga o ia moega e sili atu ona malosi ma maloloina: o le mamanu e le faatagaina vao ma puipuia ai meaola faalafua.

Luga maualuga e mafai ona tuʻuina atu soo se foliga, ma fausia mai soʻo se mea. E moni, i lenei tulaga, o le malosi e muamua oʻo mai. E masani lava, o piliki poʻo poloka poloka e filifilia mo se moega. Afai e te manaʻo i fafie, faʻaaoga le mea e sili ona faʻatuatuaina.

E sili atu ona faigofie le tausia o le togalaau, lea e maualuga lona 1 m ma le lautele o le 90 cm.

Manatu 4. Manoa nai lo moega mo fugalaau

E mafai ona totō le laau i se ituaiga o meaola vateatea. E le gata ina foliga lelei, ae mafai foi ona e gaoioi le fugalaau faataamilo i le nofoaga: tuu i totonu o le la pe ave ese mai le timu. O ipu mafolafola, paʻu, ipu tuai ma isi vaʻa e teu malu e talafeagai mo le matafaioi o le "fagu." Aua nei galo e uiga i le faiga talu ai nei mo le tuputupu ae i taga.

E sili atu le le faia o moega i pusa o taavale, aua e mafai ona latou faʻaaogaina le palapala i vailaʻau.

Manatu 5. Luga mai nisi tulaga

O le tele o moega o le a fesoasoani e lavea avanoa i totonu o se vaega laitiiti. O ia fuafuaga e foliga mai muamua, ae o le fatuina o ia mea o le a manaomia ai sina taumafaiga sili atu. O atigipusa laupapa e tuu i luga o le tasi ma le isi o le a avea ma se faigofie faigofie o se moega e tele ituaiga. E mafai ona maua le fausaga maeʻa i le faleoloa.

E fautuaina le totoina o le zucini poʻo le totoina o fua i luga o le laasaga muamua, ma le au fetolofi, pei o kukama poo pi, i luga. Laʻau, pepa, tamato ma isi fualaau faisua o le a fetaui lelei i le ogatotonu pito i luga. I se faaopoopoga, i totonu o na togalaau fugalaau foliga matagofie.

Manatu 6. Lafoaia mea moega e le masani ai

O le moega o le a tulaga ese pe afai e te faʻaaoga mea le talafeagai e teuina mo oe. Vaavaai i mea o taoto i totonu o le fale. Fugalaau e ola i totonu o se vaa tuai e pei o se mea faitino mamanu faapitoa. E mafai ona totō fualaau faisua i luga o le laulau, faʻatumu pu i totonu o le paluga ile palapala. Liligi le eleele i totonu o le taele tuai - e te maua se isi tulaga faʻapitoa.

O faʻatulagaga faʻa-le-faʻaleaganuʻu e mafai ona le gata o se moega fugalaau. O moega ma fualaau faisua o loʻo i totonu o le kulupu e sili atu ona manaia.

Manatu 7. Auala i le va o moega

O le vavalalata ma foliga vaaia i luga o le laupepa o le a faaopoopo ai ni tulaga le masani ai. O le avanoa i le va o moega e mafai ona tumu i lauusiusi, iliili, maa ma isi mea avanoa. Ae maise lava o foliga ogaoga matala. Mai paʻu lapisi ma lanu lanu meamata e mafai ona e tuʻuina atu mosaics moni. E faia e se tasi ala mai i le tino o linoleum poʻo tapuni tuai, e le taugata ma leai se mea e sili ona manaia.

Faʻapitoa o auala teuteu:

  • vao leaga e le tupu ia i latou;
  • sili atu le sologa lelei o feoai solo i le saite.

O taotoga masani o le a pala, o lea ia fai itu i pito o le ala.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e mafai ona matagofie ma manaia moega mo fualaau aina. Matou te faamatalaina na o ni nai auala, i le mea moni, e tele isi. O le taimi lava e te amata ai le mamanuina o lau 'upega tafaʻilagi, o le ae maua ni manatu fou o faʻatali e faʻatino.