Laʻau

Auala e taulima ai aphids i mataupu eseese

I totonu o Europa, e tusa ma le 1000 ituaiga o aphids e faʻalauteleina i laau totō ua faʻamatalaina. Le lanu o iniseti e eseese mai le lanumoana lanumeamata i le uliuli, umi - mai le 0.5 i le 1 mm.

Le lamatiaga o aphids i laau toto

E aʻafia e le au Epiana le fafagaina o laʻau ma tuʻuina atu mea vevela. Laʻau vavalalata e sili atu ona faigofie ile fungal, siama ma viral infections.

O le anufe e matua sili ona lelei. E mafai e le tasi tamaitai ona tuʻuina atu i le 150 fuamoa i le taimi. Ole suiga i se tagata matua e 7 aso. Mo le tasi le vaitau, e mafai ona faia le gaosiga mai le 10 i le 17 tupulaga o le iniseti. I lalo o tulaga lelei (i totonu o se fale lauʻeleʻele), e mafai e le tasi aphid ona aumai le 5 * 109 tagata e tupu mai. Ona o le i ai o apaau, o le parasite e faigofie lava ona agai atu i laau tuaoi.

Setega iniseti secretions - pate - tosina pipi. Polokalame o le vaomatua faalenatura ma i le taimi lava e tasi o meaola faalafua o le togalaau e fesoasoani i le faasaoina o le aphid population e ala i le fesiitai o fuamoa ma aphid larvae, faapea foi ma le puipuia mai fili masani (ladybugs).

Fai mai Mr. Summer Resitala: metotia ma auala e teteʻe ai aphids

O ituaiga uma o aphids i luga o laau eseese ua faʻaumatia e tusa lava pe tutusa auala ma auala. E i ai foi ni eseesega eseese ma e sili ona fiafia i nisi aganuu.

E faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu ma mea faigaluega, faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo ma meaola.

Faʻataʻitaʻiga ma auala

O le aveesea o le parasite faʻatasi ma se vaitafe po o lima e fautuaina i nai aso uma. Ia mautinoa ia aveese pepa ua afaina. O fili faalenatura e fafagaina (tamaʻitaʻi, taligalu, uʻu, lalaga). Faʻaumatia meaola faʻapitonuʻu ona o faailoga o loo i ai i le va o poloaiga o le vaomatua ma aphids. Lisi o le moega e totoina laau totō e aʻafia le aʻafiaga: aniani, garlic, kāloti, pi, Chamomile Dalmatia.

I totonu o le faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga, e tele meafaigaluega gaosi e totoina e togafitia ai iniseti vailaau.

Ulutala

Auala fai kuka

Talosaga faʻaoga

O se vaifofo o se fasimoli inisetiini poo se suavai suamalieO se sipuni sipuni e fafagaina i totonu o se lita o vai.Ina ia aua nei faaleagaina le laau, o le palapala ile togafitiga ma vai alkaline e tatau ona ufiufi i le polyethylene poo le pepa. O le faʻatinoga o loʻo faʻatino i se ao puaoa pe i le leva o le afiafi.
Faʻaaogaina o laʻau tomato2 ipu o laʻau tipi ua faʻafefiloi i totonu o le 2 ipu vai ma faʻaauau mo se aso.Aʻo lei totoina, o le mea e maua ai le paʻu e faʻamamāina e ala i le susu ma le afa-lita o le vai ua faʻaopopoina.
Laʻau afu3-4 laʻau o le laau ua nutimomoia, 2 teaspoons o le suāuʻu manogi ua faaopoopo atu ia i latou ma ua faʻaosoosoina le paluga mo se aso. A maea le filiga, faʻaopopo le afa o le lita o le vai ma le sipuniti o le suāpala.Aʻo leʻi totoina, 2 sipuni vavalaʻau o le concentrate e faʻafefeteina i totonu o se ipu vai.
Faʻasoʻotoga o le shag500 g paʻu o le a sasaa atu i le 1 lita o le vai inu ma kuka mo le 30 minute.Aʻo leʻi faʻaogaina, ua faʻasese le mafaufau i le pakete vai.
Ash faʻavae oloaLua ipu tioata o le efuefu ma le 50 g o le faʻaumea tagamea ua sasaa atu i totonu o se pakete vai inu. Faʻamalosia 12 itula.A o leʻi pulumu, o le oloa ua faʻamamaina.
Apple Cider Vinegar Solution1 le sipunipuni o le suka o le a faaopoopo i le 1 lita o le vai.Ua saunia le fofo mo le fufuluina o laʻau.
Fofo o le susu75 g o le uʻamea e oso i se pakete vai.Ua saunia le oloa mo le susunuina.
Faʻamasinoga a Amoni2 sipuni tele o le amonia ma le 1 sipunamu o le fasimoli vai ua faaopoopo i se pakete vai.
Faʻamatalaga o le Mustard30 g o le paʻu ua oso i le 10 l o le vai.
Infusions o wormwood, yarrow ma celandineO le mutia ua susu i le fua faatatau o le 1: 2 ma ua saunia se teuteuga.1 lita o le concentrate ua faʻamaʻapeina aʻo lei sasaina i totonu o se pakete vai, lea e faʻaopoopoina ai le 40 g o le sapalai tagamea.
Faʻasaʻo vai2 sipuni tele o le lime ua fafagaina i totonu o se pakete vai.Faʻaaoga ao le i toto fatu.

Meaola o meaola

O faʻamatalaga lelei na maua e Fitoverm (Aktofit), Spark BIO, Bitoxibacillin. O le faʻavae o tupe o le microflora (viruses poʻo siama) e faʻaleagaina ai iniseti.

Le Fitoverm sili ona lauiloa. E aliali pe a uma le 48 itula. O le taunuʻuga aupito maualuga o loʻo mataituina i le aso lima. O le umi o le gaoioiga puipuia o se vaiaso. E aoga i le ea i luga aʻe o le +20 ° C.

O le faʻaleleia o le totoina e fautuaina i aso uma e 7.

Vailaau Mataʻutia

O loʻo faʻamatalaina i latou i le maualuga o le inisetiidal activity. Ona o le lamatiaga e mafai ona tutupu i tagata, e tatau ona faʻatatau tonu i le mulimuli i faatonuga. O le fale o le fai togalaau e aofia ai: Kalash, Biotlin, Karbofos, Aktara, Tanrekom.

O se tasi o mea e masani ona faʻaaogaina Actara. Iniseti e amata ona oti pe a mavae le 6 itula. O le vaitaimi puipuia e tele lava ina fuafuaina i tulaga tau fesuiaiga ma e ono fesuiaʻi mai le 2 i le 4 vaiaso. E lelei le sooupu i soo se vevela. O le puipuia o pi e tatau ona faʻaaogaina i le afiafi poʻo le timuga.

Aphids i luga o tamato: auala e tau ai ma pe faapefea ona fai

Tomatoes e le o muamua i luga o le lisi o aphids e sili ona afaina. O latou faʻamaʻi e sau mai i mea totō faʻataʻatia.

O le faʻailoga muamua o le aphid o le faʻaalia lea o laʻau moa faʻamalosi i luga o tamato.

Ona o le suamalie o laulaau i tamato, pe a faʻaaogaina le masini, e faʻavaivaia le vai pe faʻaaogaina foi le pulumu, o lima ua suia i se vailaʻau maʻoti. Toe faia ni nai taimi seia oʻo ina leiloloa ato. Laʻau afaina ua faʻaumatia, aemaise lava pe afai latou te ola i le pito i lalo o le aʻa. Faʻaaoga togafitiga faʻasologa o loʻo faʻamatalaina i luga.

O meaola o meaola, na maua ai e Fitoverm le sili ona faʻaaogaina. E tumau i le eleele mo le 30 itula, i luga o poloka lanumeamata lanumeamata - e oo atu i le 3 aso. Spray na fautuaina ina ua mavae le 7 aso 4 taimi. Ina ia saunia le fofo, 8 ml o Fitoverm ua solo i le 1 lita o le vai. Taumafai e sulu le pito i lalo o lau, pe a maua ai iniseti. E mafai ona faʻaaogaina lenei vailaʻau i le taimi o le fualaau aina, tamato pe a maeʻa ona faʻaaogaina pe a maeʻa le 7 aso, e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i vailaau. E na o tumato fuamato e faaaoga ai.

Aphids i luga o le pepa toto

O le tele lava o taimi, o fualaau o pepa e ola i luga o le windowsill faatasi ai ma isi laau toto. A oʻo mai aphids, o faʻamatalaga na faʻamatalaina muamua e faʻavae i luga ole fasimoli tagamea e faʻaaogaina. Afai ei ai se manaʻoga mo togafitiga faʻamaʻi o le pepa, e aveesea laau mai le potu.

Aphids i fualaau kukama

O le faʻatoʻilaloina o kukama e faʻaalia i le faʻapuupuuina o mea faigaluega, le lelei ma le faʻaleagaina o lālā ma fualaau aina, faʻapipiʻi o antennae. I lalo ifo o le vaega lanumeamata o le laau, e mafai ona vaaia pusa.

Ina ia mafai ona faʻafeteina iniseti, faʻatafunaina laulaʻau ma laʻau e tipi ma faʻaumatia. Mo le togafitiga o laau totō, faʻaaogaina togafitiga faʻasolosolo, faʻaaogaina o meaola ma meaola.

Aphids i luga o fualaʻau eggplant

Afai e tupu le eggplant ile matala, e tosina mai o latou fili masani - ladybugs ma manulele (manu felelei, manu) e tau ai ma iniseti. Afai e maua i totonu o le fale lauʻeleʻele ia aphids i luga o fualaau aina, o le a vavaeina ma faaleagaina ia aʻafia.

E faatagaina e faʻaaoga se tali mafanafana e faʻavae i iniseti insecticidal poʻo le fasimoli. I tulaga ogaoga, o le faʻaaogaina o iniseti vailaʻau e mafai.

Aphids i currants ma isi fualaau aina suamalie

I le tautotogo, e fautuaina le sasaa o vao vao i luga o le vai inu. O vaega afaina o le laau e tipi ma susunuina. O se auupega aoga o se soa soa-ash solution. 2 sipuni tele o le fasimoli vai ma le 0.5 l o le fusi laupapa ua solo i le 5 l o le vai. O pito i luga o lala e fautuaina ia togi i le paluga ua saunia.

O vailaʻau faʻasolosolo e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ona o lo latou lamatiaga i tagata pe a faʻaogaina nisi auala e pulea ai.

Aphids i laʻau aʻau, cherries ma isi fualaau 'aina

O nisi taimi e mafai ona maua aphids i lau o le apu. O pine laiti e masani ona aafia. O le iniseti, 'ai a latou sua, mea lilo faʻamalosi e mafua mai i lau laʻau, ma puipuia malu malo. O le mea lea, i le faʻaaogaina o meafaigaluega puipui, e tatau ona e taumafai e ulu i totonu o laʻau gaugau. E sili atu le faʻaaogaina o aphids ao leʻi amataina le vaitau o le fugalaau, ina ia aua nei afaina ai iniseti pollinating (bees ma bumblebees).

Latou te faʻaaogaina se fusi tulimanu o loʻo ofuina i luga o se ogalaau e taofia ai le mafai o aphids mai le ulufale atu i aphids. E mafai ona faʻatau i le faleoloa pe faia faʻatasi. O le faavae o se paʻu paʻu ma le gel mai vao (Adamant, Taracid, Proshka Brownie). E mafai ona suia le laumei i le afifi ma le afifi palasitika, ma le gel ma le suauʻu mausali.

I le tulaga o le faaleagaina o iniseti, e mafai ona e taumafai e fufulu ese le laau i se vaitafe, tipi pito i luga o tipu ma aveese (mu).

E fiafia le faifaatoaga e faaaoga le pefu asu ma se fofo e faavae i le amonia. Ina ia sauniuni, faʻafefiloi 100 ml o le 10% o le ammonia solution, o se sipuni sipuni o le faʻamaʻafi tagamea (palmitic acid) ma le 10 l vai. O fualaau aina (cherries, plums) e togafitia i le auala lenei ma se va o le 7 aso i ni taimi i le taimi o le fua.

I le leai o se ammonia, latou te faʻaaogaina se fofo o le aiga poʻo le fasimoli o fasimoli, faʻapea foʻi ma faʻaogaina o meaʻai faʻamalosi ma le vevela lea e faʻaaogaina e pulea ai aphids i fualaau aina (tamato, kāpeti poʻo beets), e pei o yarrow, wormwood ma St. John's wort.

O fualaau oona e faʻaaogaina sili ona aoga, o loʻo taʻua i luga.

Fualaau faʻasaina mo fualaau aina

Mo le togafitiga o laau aina, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau i se mea faitino-faʻafesoʻotaʻi le gaioiga o le gaioiga, lea, o le aʻafia o le laau, e taulai atu i ona tulaga tuputupu ae. I le faʻaaogaina o se vailaʻau vailaʻau, e tatau ona manatuaina o tupulaga fou o iniseti, lea o le a foliga mai i le tusa ma le 3 vaiaso, e mafai ona faʻafetaui i ai. O le faʻatoʻaga a le faʻatoʻaga e aofia ai iniseti:

  • faʻafesoʻotaʻi faʻaogaina o le intestinal: Aktara, Biotlin, Tanrek, Confidor Extra, Voliam Flexi, Angio Forte;
  • e le o se mea faʻapitoa e faʻafesoʻotaʻi: Aliot, Neofral, Kinmiks, Decis Profi.

E faʻaaogaina le sauniuniga 30 Plus ma le Profilactin, o le faavae o le paraffin ma le organophosphorus. O le togafitiga muamua e faia i le amataga o le tautotogo.

O le tele o tagata o manufelelei e sili atu ona lelei fua laau eseese, mo se faataitaiga, o le apple ma le pear e masani ona osofaia e le apple apple apple aphid, cherries - cherry aphid, peitai, o auala mo le puleaina o le parasite tutusa.

Aphids i roses

Mo le togafitiga o rosa, o mea lava ia e tasi e fautuaina e faʻaaogaina e gaosia ai fualaʻau. O le 4-itula o le faʻasolosolo o aʻa i totonu o le taele vai e lelei foi, mo le sauniuniga e 400 g o le aʻa o le laau ma le 1 l o le vai ua palu. A o lei totoina le laau, o le tau o le gasologa ua uma ona faamamaina ma ua suia le volume i le 10 l (1 pakete).

I le fesoʻotaʻiga o aphids on roses, o loʻo faʻaaoga lelei se masini moa. O se fofo e faavae i luga o lea mea ua saunia e ala i le soloia o 2 sipuni tele o le oloa i le 10 l vai.

O vailaʻau faʻamalosia ua faʻamautu lelei le Lumama ma le Lulu, faʻaaogaina e tausisia ai le saogalemu o fuataga.