Faʻatoʻa totoina laau toto

Lisi o ituaiga masani o mauga pine ma se ata

O le numera o ituaiga pine pine e latalata i le 120 ma o loʻo faʻatuputeleina pea. O le tele o ituaiga o meaola laiti ma mea laiti e foliga mai e faigata ona iloa. Mafaufau pe o le a le mea e aofia ai le pine o le mauga, oa ituaiga o lenei laau ma pe faapefea ona eseese.

Mountain Pine (Pine Mugo) Faamatalaga

O le pine pine i le natura masani e taatele i le pito i lalo o Central ma Europa i Saute. O lenei laʻau, o le vine e oʻo i le 10 mita le maualuga. O se uiga masani o le pine pine o le fausaga ma le lanu o le laau. A o laʻitiiti, o le paʻu o le lanu paʻu-lanu uliuli, ae o le taimi e ufitia ai i lanu enaena uliuli i le pito i luga o le ogalaau. O le mea lea, o le vaega pito i lalo e sili atu lona lanu nai lo luga.

Olela 2.5 cm le umi, uʻamea, lanumeamata lanumeamata. E aumai e le laau fualaau aina i foliga o vaʻa, e foliga mai mai le 6-8 tausaga. O le fugalaau e tupu mai ia Me, ma na amata ona tafe mai ia Novema i le tausaga na sosoo ai. Cones e oʻo atu i le 5 cm le uʻamea-lanu enaena. Latou te aliali mai i luga o laʻau laiti, lea e lanumoana i le taimi muamua, ae i le taumalulu latou te maua ai le taimi e faʻafefete ai. O se laau ile 20 ona tausaga e mafai ona ola e oo i le 20 mita le maualuga ma oʻo atu i le 3 mita le lautele. O le tuputupu ae faaletausaga o lala pepe e tusa ma le 6 cm.

Uili pine e faʻaaogaina e teuteu ai togalaau papaʻe, e faʻamalosia ai le pito i lalo. O le laau o le la-alofa, o le malulu, e maualalo le malosi, ola i eleele eseese ma e le fefe i lona faʻatusatusaga. E gafatia le vevela, tau o le taulaga, pa'ū. E le afaina faʻamaʻi ma faʻamaʻi pine.

Mugo mountain pine o loʻo i ai le tele o foliga teuteu o loʻo i ai o latou feeseeseaiga, ae maua mai se mea e sili ona fiafia i ai e tutupu i nofoaga lafulemu, tetee atu i le malulu, o le mafai ona ola i eleele eseese e aunoa ma ni manaoga faapitoa. Mafaufau i mea sili ona taatele.

Pine pine mauga Allgau (Allgau)

O le laau o se lala vao ma se pale paleni. O se mea iloga o le pine pine o Allgäu, lea e maua ai le matagofie o foliga vaaia, o le maualuga tele o le palealii ma manulele susulu i se lanu uliuli lanu uliuli. O le maualuga o se tagata matua e 0.7-0.8 m, ma le pale o le 1-1.2 mita. O tausaga taʻitasi e maua ai e le laau se 7-8 cm le maualuga. O nilala e umi, faʻaopoopoina i ni manoa 2 nila, lea e feliuliuaʻi solo i le pito.

O le ogalaau o le laau e lamolemole, mumu lanu, lea e maua ai se mea teuteu faapitoa. O le maualuga o le pale e faia ai le tele o pupuvaʻa pupuu e ufiufi i nilala. Faafetai i lenei laau e faigofie ona fausiaina. E mafai ona ola le laau i totonu o koneteina. Mai lenei laau afu, e mafai ona e ola i luga o se faletalimalo po o soo se faʻatagata o le a teuteuina foliga matagofie, papa papa poʻo paka.

Pe a totoina, e tatau ona manatuaina o le a tupu le laau i le sili atu ona leaga i nofoaga paolo ma le palapala mafolafola. I le taimi o le fetuʻunaʻiga, e manaʻomia e le manava se fale mo le taumalulu. O le laau e le faʻamaonia, e leai ni mea faʻapitoa i le tuufaatasiga o le palapala ma lona susu. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pepe Allgau pine e le faaleagaina.

Pine pine pine o Peniamina (Peniamina)

O se laau tuputupu ae lemu, o se pupufaʻi laau pipifana ua faapipiiina i luga o se ogalaau maualuga. O le pale e foliga mai e laugatasia, ogatotonu, 0.5-1 mita le maualuga. O le laau e maua ai le tuputupu ae faaletausaga o le 3-5 cm. O nila e susulu, lanu uliuli lanu. O pepe e pupuu, faigata. E ola le laau i luga o soʻo se eleele eleʻele ma e faʻaalia o le pi. E faʻaaogaina mo teuteuga i toga papa, togalaau ma paka, ola i totonu o pusa.

Pine Pine Carstens Wintergold (Carstens Wintergold)

O le ituaiga na maua e ala i filifiliga mai se fatuga o le pine pine i le 1972. O le laau o se laau laʻau po o le laʻau-tele ma se fulufulu lauulu. O le maualuga o se fale matua e 40 cm.

O se mea uiga ese o le mauga pine pine o Carstens Wintergold o le suiga lanu o nila e tusa ai ma le vaitau. O le polo lanumeamata e maua muamua muamua auro ma moli-lanu moana. O le a oʻo i le taumafanafana, o le lanumeamata lanumeamata ma se fulu samasama, e avea ma samasama auro e oʻo i le faaiuga o Setema, ma le samasama samasama i le amataga o le tau malulu.

O le laau e fua mai ai fua i le foliga o ni faʻamau e pei o ni fuamoa, 2-6 cm le umi, lanu samasama-enaena. O pupule laiti o se laau e puupuu, ei ai le tuputupu ae i luga ma ua i luga o se pale pupula, o le mea lea latou te le malepe ai i lalo ifo o le kiona. O le paʻu o le ogalaau e lanu enaena ma lanu enaena. O aʻa e sili ona paʻu, e sili atu ona maualuga.

Pine Carstens Wintergold e afaina i meaola faalafua: aphid, mites, beet beetles, Hermes, sulu. Ina ia puipuia le pine pine, e tatau ona iloa le manufeʻai i le taimi ma, e tusa ai ma lea, filifili le auala sao o le puipuiga i le foliga o se iniseti poo le fungicide. E mafai ona e faia se togafitiga puipuia.

E faʻaaogaina le laau i le mamanu o le laufanua. E aofia i paina sili ona matagofie. Faʻafou lanu lanu e faʻaaogaina e maua ai ni mea vavalalata i laufanua lata ane.

E taua! I le taumalulu, e tatau ona faʻamalo le pale paleni o mauga pine mai le kiona. O lenei mea o le a taofia ai le faʻavaeina o le aisa, lea e mafai ona avea o se tioata tioata ma susunuina le pale o le laau i ni nai aso susulu. Afai na faia le tioata ma e le mafai ona aveeseina e aunoa ma le faaleagaina o le laau, ona tatau ai lea ona pipiʻi lona lauʻeleʻele i le eleele uliuli po o le peat. Ma i lalo o le aafiaga o le susulu o le la o le a liusua muamua.

Pine pine mauga Chameleon (Chameleon)

O nei ituaiga manogi mafolafola eseese ma le pale tele o foliga le lelei. 4 cm lela umi e iai se uiga uigaese. O lana lanu samasama e suia ai la latou lanu i le mumu-lanu enaena pe a uma ona faʻafefete. O se tagata matua e tupu lona maualuga e oo atu i le 2 m. O le laau e faʻaaogaina mo le faʻapitoa ma le faʻavaeina o faʻalapotopotoga i totonu o laufanua.

E te iloa? O laau laʻau e maua ai le tino. Latou te faʻamamaina ma vaʻaia le ea, ma mafua ai le oti o le tele o microbes pathogenic.

Pine pine pine Golden Glow (Golden Glow)

Laʻau faʻamaʻavale Evergreen ma se pale paleni. O se tagata matua e maualuga lona 1 m ma e oʻo ile 1 m le lautele. O se faʻaaliga iloga o le pine pine pine o le Golden Glow o le suiga i le lanu o le nila mai le lanumeamata i le auro e tusa ai ma le vaitau. O nila e ola aʻe i ni afifi o le 2 sila taʻitasi ma i le taumafanafana e iai lanu lanumeamata lanumeamata, ma i le taumalulu - samasama susulu.

Fua i le foliga o lanu samasama-lanu enaena mafiafia. Crohn e pupuʻu i vaovao laʻitiiti laʻitiiti. O aʻa e latalata i luga, e faʻafesoʻotaʻi lelei. Faʻasaʻo le uliuli ma le lanu uli. O le laau e mama-alofa, ae paolo-faapalepale. E aʻafia i faʻamaʻi pipisi e pei o Hermes, Weymouth pine, Pine Aphid.

E talafeagai mo le mamanu o togalaau papa, togalaau, faʻatoʻaga a le heather. O le laau e faaopoopoina le susulu ma le manaia i le laufanua aemaise i le taumalulu.

E taua! Pine aphid, taia le laau, mafua ai le faapaina o nila ma le faamutaina o le tuputupu ae o laau iti. Ina ia puipuia ai le faaleagaina, e faaluaina ona totoina le laau i togafitiga lavelave i le amataga o le tautotogo.

Pine pine Hesse

O le ituaiga o Hesse o loʻo i ai ni pinesfines. O le maualuga o le eletise e 0.5-0.8 m. O foliga o le pale o le pine, sikuea le lautele e oo i le 1.5 mita le maualuga. O nilala e ola i ni afifi o le 2 nila, 7-8 cm le umi, sina pala, ua i ai se lanu uliuli lanu. O le maualuga o le maualuga o le pale e maua ona o le tele o pine e oo i le 5-7 vaega mai le tasi bud.

O le vailaʻau e faʻafeiloaʻi lelei ai le paʻu laitiiti. E leai ni mea faʻapitoa mo le palapala, ae le gafatia le faʻafefeina o le vai ma le faʻapipiʻi palapala. E fiafia i le suavai, lelei le susu, palapala palapala. E mafai ona tupu i luga o mauga. Faʻaaogāina i le faʻataʻitaʻiga mo le faʻaogaina o fanua.

Pine pine mauga Hnikizdo (Hnizdo)

O le ituaiga o Hnizdo sa fafagaina i le Czech Republic i le 1984. O se uiga iloga o lenei ituaiga o le pale paleni ma nisi o fuālaau tetele o loʻo faia ai se malolo i le ogatotonu i le tulaga o se ofaga. O le laau toto e oʻo i le 1.2 mita le maualuga ma tutusa le pale o le pale. O le tupu aʻe o aʻa laiti i le tausaga e le sili atu i le 4-5 cm. O vaʻamea e mafiafia, pupuu ma le lanumeamata. Fualaau aina i foliga o ni tamai cones 2-3 cm lanu enaena.

E faʻasaina e le laau le penumbra. Crohn e teena le susulu o le tautotogo. E fiafia i suavai suamalie, laulelei, faʻafefeteina eleele, ae faʻafefe le lamala le tumau ma faʻamalosi palapala. O pine pine o Hnizdo e faʻaaogaina mo faʻalapotopotoga taʻitasi ma vaega i le faʻasologa o le laufanua i luga o laʻau ma slopes. E mafai ona tupu i totonu o koneteina. Mo le faʻaleleia o le matagofie o le laau, e tatau ona faʻapipiʻiina le tautotogo ma faʻafeinu i le taimi vevela.

Pine pine mauga Hampi (Humpy)

Laʻau maualalo maualalo O le manulele e faatatau i laau afu faʻatasi ma le pale paleni tutusa. I le gasologa o le tausaga, o le tuputupu ae o lau paina e 4 cm le maualuga. I le 10 o ona tausaga, o le laau e maualuga lona 0.3 mita le maualuga ma le 0.5 mita le lautele. O le paʻu e enaena uliuli. O le maualuga o le palealii e mafua mai i le tele, malosi malosi, faʻalauteleina pupu. Latou te ola i ni pito i luga e faatatau i le ogalaau o se laau.

O le aʻa o loʻo i tafatafa o le fogaeleele, e faʻafesoʻotaʻi lelei. O pupuni e puupuu, 4.5-5.5 cm le umi, faatulaga i fasilaau o le 2 ala taʻitasi, o loʻo i ai le foliga o le selesaito ma se lanu meamata lanumeamata. I le taumalulu, o lona paolo e lanu enaena-e enaena, ma faasaga i lenei tulaga e foliga mai e ese le matagofie o lanu mumu-enaena. Fua o le paina O le manulele i le ituaiga o kesi e maualuga 2-4 cm le umi lanu enaena.

E le taliaina e le laau le faapaolo, o le vevela maualuga ma le maualalo o le susu. E leai ni mea faʻapitoa mo le eleele, ae o le i ai o alavai e faʻamalosia. O le anufe pine e puipuia i le kiona ma tulaga o le taulaga. MaE faʻaaoga lelei mo le mamanu i luga o le faletupe o se faatanoa, i luga o ala, ma isi. O lenei ituaiga paʻu paʻu e talafeagai mo le galue i totonu o pusa.

Pine Pine Kissen (Kissen)

O le Kissen pine eseese o loʻo i ai ma o loʻo i ai se pale paleni. O se uiga iloga o lenei ituaiga o ni pupuʻu pupuu, faigata o se lanu uliuli lanu uliuli, e le o le mafiafia. I le 10 tausaga o le matua, e oʻo atu i le 0.5 mita le lautele. O le tuputupu aʻe faaletausaga o weni laʻitiiti o le 5-6 cm. O fua i foliga o lanu enaena lanumoana lanumoana na tupu mo 2-3 tausaga. O le laau e le lelei, lagona lelei i tulaga o le taulaga. E mafai ona ola i eleele eseese, ae le gafatia le faʻamalosia ma le faʻamalolo o le eleele. E i ai se aʻa lelei. E le afaina faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pepe Kissen. O lenei vasega lelei e tuʻuina atu i totonu o le faʻatulagaga. O laau talavou e mafai ona pagatia mai le la.

Pine Pine Krauskopf (Krauskopf)

Ole pine pine 0.2-0.4 mita le maualuga ma le pale o le uluga e oʻo i le 1 mita le lautele O se vaega faapitoa o le ituaiga o Krauskopf o lala vavalalata o le laau e ola latalata i le eleele i le itu i luma. O nila e oʻo i le 6.5 cm le umi ei ai se lanu meamata lanu meamata. O Cones o ni kolonovidnye 2-6 cm le umi, o le lanu enaena.

O aʻa e i ai se tufatufaina atu o mea. O le laau e sili ona fiafia i le oneone maa po o le malamalama. O lenei vailaʻau e faʻatagaina le teuteu, faʻapipiʻi ma e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleaga. Faʻaaoga lelei mo le faʻamautuina o puipui ma le faʻamalosia o slopes ma ravine.

Pine Mountain Cockade (Kokarda)

O se tamai laau, o se uiga iloga o se lanu matagofie o le pale. O togi taʻitasi e 2 lanu samasama. I le vavalalata, o lenei mea e tupu ai le afaina o aloiafi i luga o le pale pine pine lanumumu.

E te iloa? O le laau anamua i luga o le lalolagi, ua iloa e saienitisi, o le pine o Methusela. E 4842 ona tausaga. Le nofoaga o le laau e le faailoaina atu i tagata lautele, ina ia le mafua ai le faaleagaina e le mafai ona toe faʻaaogaina.

Pine pine Laurin (Laurin)

O le tele o ituaiga, e masani lava ona i ai se paluga, o nisi taimi o le faapaleni. I le 10 o ona tausaga, o le laau toto e ola ile 0.5-0.7 mita le maualuga ma le palealii o le 0.8-1 mita. O le maualuga aupito maualuga maualuga e mafai ona ausia pe a mavae le 30 tausaga o le soifuaga ma e oo atu i le 1.5 mita ma le lautele e oʻo i le 2.2 m. Olani pine e mama, vevela, aoina i fagu o le 2 ala taʻitasi, e iai lanu lanu meamata ma le manogi. Fua i foliga o lapotopoto lapotopoto o lanu uliuli 2.5-5.5 cm le umi e itiiti.

O le laau o le la-alofa, ae e mafai ona tupu i se paolo malu. E fiafia i se laufanua suamalie ma lelei, e lelei le palapala. O lenei ituaiga o pine ua faʻaaogaina e fausia ai ni faʻasalaga poʻo ni puipui, e pei foi o mea o loʻo iai i le laufanua.

Pine pine Litomysl (Litomysl)

O le laau o se lala vao ua teuteuina ma le maualuga o le maualuga o le 0.2-0.5 mita i le maualuga o le maualuga o le 1.1-1.4 m. O nila e puupuu, faigata, susulu, lanu meamata lanu meamata.

O le laau e mama-alofa, o le malulu, e ola i eleele eseese, ae e sili ona fiafia i eleele palapala. Litomysl pine o loʻo faʻaaogaina i maʻa, ogaoga, ogaoga faʻalaʻau ma mo le ola i totonu o pusa. E faʻasaina e le laau tulaga o le taulaga, faʻamaʻi ma meaola faalafua e le faaleagaina.

E te iloa? Talu mai taimi anamua, o pine na faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. I le lalolagi faʻaonaponei, o ona faʻamalologa o loʻo faʻaaogaina lautele i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le tino, maʻi le mautonu, ma le cosmetology.

Pine Pine Little Lady (Little Lady)

Pine Pine Lady e faatatau i laau afu o loo i ai se pale paleni. O le maualuga o le laau e 0.2-0.7 m, le lautele - 0.7-1 m. O le tuputupu aʻe faaletausaga o weni laiti e 4-6 cm. O pupuʻu e puupuu, 2-3 cm le umi, lanu meamata, e ola aʻe i ni manoa o 2 nila.

O le laau o le malulu (e oʻo i le -34 tikeri), faʻafeiloaʻi le paolo puipui. E tupu tele i siosiomaga i le taulaga, matagi malosi, e le mafatia mai le kiona. E fiafia i le tafe, oneone, moli uila, sina suauʻu ma le le mautonu. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le eleʻele palapala, o le fale e puipuia i le faʻaleleia o vai ma lamala.

O lenei vailaʻau e faʻatagaina le teuteuina ma le tuiina ma e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Pine Pine Lady e faʻaaogaina mo faʻalapotopotoga taʻitasi ma vaega.

Pine pine Mati Mati (Mati)

Laʻau maualalo maualalo ma le pale. Mo le 10 tausaga, e oʻo i le 0.6 mita le maualuga ma oʻo atu i le 1 mita le lautele. E i ai i le laau ni nila uumi lanu lanumeamata uliuli. O le tuputupu ae faaletausaga o weni laiti e oo atu i le 5 cm.

E mafai e le laau ona faapaleni sina paʻu. E tupu i le tele o eleele e aunoa ma ni mea faʻapitoa. E faʻaaogaina uma mo le gaosia i totonu o koneteina ma luga o le eleele avanoa e fatu ai ni fatuga ma isi laau.

Pine pine Mini Pug (Mini Mops)

O le laau na filifilia mai i le dwarf pine ituaiga Mops. O se uiga tulaga ese o se pale paleni sili atu ona lapotopoto ma le alualu i luma lemu. O le fulufulu mago o Evergreen ma le tele o lala, o loʻo faia ai se pale pupula. O le tuputupu ae faaletausaga o weni laiti e 2 cm. E tatau ona i ai ni lanu lanumeamata lanumoana. Pe a ma le 10 tausaga e oʻo ai le maualuga o le 0.4 m.

O le laau e fai sina paolo, ma i lalo o le paolo e mafai ona oti. Na te aveina le tau o le taulaga, lauulu, kiona, kiona, matagi malosi. Pine Mini Mops e le o mamafa i luga o le eleele, ae e nofouta i le faʻapipiʻi eleele. O le tele o lenei ituaiga e talafeagai mo mauga papa, togalaau laiti ma mo le ola i totonu o ni koneteina laiti.

Pine o se laau e malosi malosi. E mafai ona ia fafagaina i se malosi taua, tuʻuina atu le toʻa ma le toʻa ma fiafia i lana faʻailoga.