Fualaau aina

E faʻapefea ona toto kukama i lau faapaologa: o se laasaga i lea laasaga o aʻoaʻoga

Kukama - aganuu fualaʻau o le aiga o le uka. O le laau toto e tele fualaau aina ma e matua faigofie lava ona tupu. Nai lo le faʻatau mai o laau, taumafai e toto totama i luga o le faʻasaʻo ma fatu. E faʻapefea ona toto le kukama i le fale, ma o le a talanoaina i lenei tusiga.

Eseese kukama mo le ola i luga o le faapaologa

O fualaʻau lelei ma le lelei o kukama e faalagolago tele lava i le filifilia o ituaiga eseese o lenei fua. E le o ituaiga uma o kukama e talafeagai mo le totoina o kukama i luga o le faapaologa. O nisi o meaola e tupu i totonu o koneteina sili atu nai lo isi. E tatau ona faʻaaogaina fualaau 'eseʻese e tasi e faʻavasegaina e le tagata lava ia. O ituaiga siliva e sili ona manuia mo le faletalimalo o: "Aperila", "Zozulya", "Lototele", "Biryusa", "Gribovchanka", "Muamua", "Buying", "Marinda", "Connie", "Kukaracha", " "," Ging "," Stresa ". E le gata i lea, o fatuga nei na faia e le au faifaatoaga mo le totoina o kukama i totonu: "F1 City Cucumber", "F1 Balcony", "F1 Balagan", "F1 Maea", "F1 Hummingbird", "F1 Machaon", "F1 Garland", " F1 Tomboy ".

E te iloa? Afai i luga o le pusa i fatu kukumba e te vaʻai i le faʻailoga "F1" - ia mautinoa o nei mea o hybrids. Ina ia maua ai cucumbers paʻu, o tagata tomai faapitoa e pasia ni ituaiga eseese se lua. O fatu o le a oʻo mai ona o se taunuuga o le augatupulaga muamua, faʻapuupuuina le "F1". "F" (Faatumu) Faaliliu mai le faa-Italian o lona uiga "fanau", ma le "1" - o le augatupulaga muamua.

Filifiliga o pusa mo le ola o kukama

E pei o pusa mo le totoina o kukama e mafai ona faʻaaogaina ni ipu, vases, pusa. O le tele o le gafatia, sili atu mo kukama. O pusa lapoa o le a sili atu le palapala ma, e tusa ai, o le a mafai ona uumi le vai. Peitai, pei o le tulaga o so o se laau, o le tele o le susu e mafai ona afaina ai aʻa. O le mea lea e tatau ai ona tausia lelei alavai. E fautuaina foi le faʻaaogaina o koneteina e taofi ai le vevela, e pei o pusa paʻu palasitika po o atigipusa. O le isi filifiliga mo le totoina o kukama i luga o le faapaologa o loo i totonu o pusa pipi poʻo ato (ipu). O le mea lea, o se pusa telē, loloto ma le pogisa e iai ni vaitafe e faʻavaivai o le a sili ona lelei mo le totoina o kukama i le fale.

E taua! Afai e le fou le koneteina, aua nei galo e fufulu mama. ao le i faaaogaina. Fsuia laau e manaʻomia i taimi uma ona fufulu ipu. I totonu o le koneteina faʻaaoga e mafai ona i ai ni siama natia pe iniseti fuamoa, lea e mafai mulimuli ane mafua ai le tele o le faaleagaina o le fua.

Laʻau mo le totoina o kukama

O le lelei o le eleele mo le totoina o kukama e tatau ona pito i luga. O se eleele lelei, tamaoaiga ma maloloina mo kukama o se faʻafefiloi o le palapala otaota faʻatasi ma le tele o faʻamalaʻau. Aua neʻi faʻaaogaina le eleele togalaau, atonu e afaina i siama ma faʻamaʻi. E le gata i lea, o lenei eleele e leaga mo le vai. Saunia se paluga faapitoa eleele e fetaui ma manaoga o le kukama laau. Mo le faia o lenei mea, ia faʻafefiloi le tele o eleele eleʻele, humus vine, perlite ma peat.

Fatuina sauniuni aʻo leʻi totoina

Sauniuniga o fatu aʻo lei totoina kukama o se tulaga taua tele. Muamua, o fatu e tatau ona faʻamaʻi. Mo le faia o lenei mea, faʻafefete cucumbers i le lumanaʻi mo le 10-15 minute i se vaivaiga vai vaivai o le palatini ma faʻafefiloi i vai mama. O le isi, tuu fatu i luga o se susu susu, gaugau i ni papa, mo aso e lua i le 23 ° C. A maeʻa le fulafula, ia ave fatu i le pusaaisa mo le 24 itula. I lenei sauniuniga o fatu kukama ua manatu ua maeʻa.

Lauina o Kukama Toto

Tui fatu i le eleele mafanafana. O lea e ola lelei ai laau toto, o le palapala vevela o le palapala e tatau ona le itiiti ifo i le 21 ° C. Fai se malologa i le ogatotonu o le palapala, tuu le 6-8 fatu iina. Aua le totoina ni fatu se tele, a leai o le a minoi kukama. O le totoina o le sili atu i le 5-6 fatu o le a matua faateleina ai ou avanoa e manuia ai. Mai luga, e aunoa ma le afaina, ufiufi i se palapala o le eleele. A uma le lūlūina, faʻaleleia le palapala ina ia tafe loloto le loloto o le vai. E leai se mea e manaʻomia, e ui i lea, e faia ai ni vai vai.

Tulaga mo le totoina o kukama i luga o le faapaologa

Kukama e fiafia i le vevela, o lona uiga la o le tulaga autu mo le ola aʻei totonu o pusa o le susulu o le la. A uma ona lūlūina le fagu e tatau ona tuʻu i se mea susulu ma susulu. Ina ia maua se seleselega lelei, faʻafefe masani ma faʻasusuina le fale ma le faʻamalositino e taua foi. Kukama i totonu o pusa e faigofie ona maua i meaola faalafua e seasea ona tupu i le togalaau. O le apogaleveleve e mite ma gaʻo. O nei meaola faalafua e toetoe lava a le vaaia i le taimi muamua. Ae ui i lea, ona o le numera o iniseti leaga e faateleina, o taunuuga mo le laau e mafai ona faatamaia.

O tumutumu matutua o ni iniseti laiti laiti. I le taimi o le suālaʻau, e mafai ona e vaʻaia pe faapefea ona alu ese mai luga o le palapala. O le tele o le faʻaleagaina e mafua mai i aʻa o nei iniseti, faʻaputu i tua o laulaau o le kukama ma suʻi suamalie. O miti vavave o anufe mumu mumu e faʻaputu i luga o lau. E pei o le gasegase, latou te afaina ai pe a suʻeina meaʻai mai lau. O le mea sili ona faigofie mo le faʻasaoina o le apogaleveleve ma le tumutumu o loʻo faʻaleleia i le vai (o nei iniseti e le fiafia i le maualuga maualuga).

Tausia kukama i luga o le faletusi

E i ai tulafono faigofie o le a fesoasoani e puipuia ma puipuia au laau totoma. O le tamaoaiga, eleele mauoa o loʻo tumau pea i le susu susu o le vaega taua o le tausisia o kukama i totonu. O le isi, ia vaʻavaʻai atu i foliga o le tausiga o kukama i luga o le faletusi.

Puipuiga mai le susulu o le la

I le vaitau atoa o le tuputupu ae, taofi se pusa kukama i le la. Ina ia lava le malamalama ma le vevela i lenei vaitau, e manaʻomia le kukama pe a ma le ono itula o faʻaalia saʻo ile la. Ae ui i lea, i le lumanaʻi, ia puipuia le vao mai le vevela o ave o le la ma taofia le mu o laulaau, e tatau ona teuina le pusa i se paolo malulu. E taua foi lenei mea i le silasila i le mea moni o le vevela o le tau i le vevela ma le vevela i totonu o koneteina e vave faʻavave vave.

Nip

O le tuʻuina o kukama i luga o le faletala o le aveeseina lea o ni aʻa o se laau laʻititi ina ia mafai ona pulea lona tuputupu ae. E masani lava ona fausia le ogalaau kukama i se tasi mea. Mo le faia o lenei mea, ia toso ese taimi masani le mea e taʻua o "mea e faʻaaogaina" - faʻamautuina pito o le mama. O le ogaumu autu e mafai ona amata amata ona gaosia pe a tupu le laau i le atoatoa. Ua aveeseina lauʻau laau ina ia le maua ai le malosi mai le laau. O le vaega o totoe o le paʻu e pipiʻi i luga o le ovary, aʻo tuʻu ai le laʻau e tasi. Ina ia malamalama lelei le taimi e totō ai kukama i luga o le faapaologa, o loʻo i ai se tulafono faigofie: e ave faʻamaʻi pe a maeʻa foliga o le 5-6 laupepa, ma a maeʻa foliga o le 10 laupepa o le laau ua patipati.

Tulaga faʻatau

E taua le vai mo le tuputupu ae o kukama. Vaʻai totoʻa i le auala e fafaga ai kukama. O le tele o fualaau 'aina i totonu o pusa i le vevela vevela e manaʻomia le 1 lita o le vai i aso uma O lauʻau kalapu e nofo i se eria tele, ma atonu e manaʻomia nisi vai. Tuʻu laau totō ma le tele o vai. Ia mautinoa e oʻo le vai i aʻa o le laau. E tatau ona susu le palapala, aua le susu. Ae ui i lea, aua lava nei faatagaina le eleele e faʻamamago, e pei o le eleele vevela o le a taofia le tupu aʻe ma taʻitaʻia ai le seleselega oona. E le gata i lea, o le eleele malulu e mafai ona mafua ai le pala. Siaki i taimi uma le susu o le eleele aʻo leʻi faʻafefe. Afai e foliga mai e mamago, ona oʻo loa lea i le taimi e toe faʻafeinu ai.

Laei sili o vao kukama

Kukama i luga o le faapaologa e manaomia ai le masani ai ma le tatau ona fafaga, lea e fesoasoani i la latou fausiaina lelei. Ia mautinoa ia tausia lelei meaʻai, ae ia taumafai e aua nei togi luga le kukama. Faʻaopopo faʻatasi fua faʻaletausaga i le vaiaso, aemaise lava i le vaitau o le tuputupu ae. Ia faʻamamafa le faʻamamaina o le eleele aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻalaʻau atili, pei o le faʻaopoopoina o le faʻaleleia i le eleele māgo e mafai ona fatuina ai faafitauli. O le mea lea, taumafai e faʻaaoga na o vai faʻamaʻi vai. O fuālaʻau faʻasusu o loʻo i ai le vailaʻau, fuamoa ma le potassium e aoga foʻi mo kukama. O le Nitrogen e faʻaleleia ai le tuputupu ae o lau, phosphorus e faʻaleleia ai le tulaga o aʻa, ma aʻafia ai le pāmalolo i le malosi atoa o laau. Ia mautinoa ia mulimuli i le tui ua faʻamaotiina e le kamupanī faʻatoʻa.

E taua! Taumafai e aua le faʻaaogaina fagotaga i vailaau e tineia ai manu faalafua. O le tele o vailaʻau e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino o le tagata. Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau vailaʻauSiaki i taimi uma lapataiga i luga o le igoa.. A ao le i ai le tFufuluina fua o fuālaʻau e faʻatoʻa ese ai mai latou vailaʻau, palapala ma siama.

Laʻau vao e lagolago

Ina ia mautinoa le tuputupu aʻe o laau i le lumanaʻi, e mafai ona tuʻuina vao i se lagolago. E le gata i lea, faʻafetai i le faʻavaveina o le laʻau i le lagolagosua o le laʻau e sili atu le susulu o le la. O le lagolago e tatau ona lava le malosi; e mafai ona tu saʻo i totonu o se atigipusa ma se laau. Soo se fasi laau poʻo se solo (lattice) e mafai ona avea o se lagolago. Afai o loʻo e leiloloa i se filifiliga, tuʻu atu le fiafia i se vaʻaiga. O se auala faigofie ma sili atu ona faatuatuaina e tausia ai laau. O le kalapu vine o le a tupu ae i luga, lea e mafai ai e oe ona teu avanoa.

O le seleselega kukama

O le tele o kukama i luga o le faapaologa e mafai ona aoina malie, i le matua. O fua ua sauni e seleseleina pe a oʻo atu i le tele o loʻo faʻaalia i luga o le taga fatu. O le tele o ituaiga ua saunia mo le seleselega i le va o le 55 ma le 70 aso ina ua uma le lulu. O le kukama matua e tatau ona i ai se lanu uliuli lanu meamata ma ia faʻamausali foi i lalo o le faʻavaivai vaivai. Aua nei faatagaina fua e fua, a leai o le a latou oona i le tofo. Ina ia aua nei faaleagaina le laau, aua nei toso pe taʻe le fua. Nai lo lena, tipi ni kukama mai le vine ma fagu.

E te iloa? Komepiva e ola vave vave. O le laau e mafai ona faʻasaina i le umi mo ni nai aso. O le tele o kukama e te aoina i le taimi, o le tele o fua o le a avea.

O le poto uma lena o le tuputupu aʻe kukama i le fale. E pei ona mafai ona e vaʻai, e le faigata tele ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. Kukama e manaʻomia le mafanafana, laufanua lafulemu ma faʻainu vai masani. Taumafai e mulimuli i nei taʻiala faigofie, ma o le a mafai ona e fiafia i se seleselega lelei mai laau taʻitasi.