Miniature rose

Rose: foliga, lanu ma le manogi

Rose lauiloa matagofie o togalaau ma greenhouses. O lenei laʻau teuteu faʻapitoa o loʻo maua i foliga o laau vevela. O ia o le ituaiga Rosehip Family Pink.

O nisi taimi e masalosalo tagata pe o le a le rosa - o se laau laʻau po o se vao vao. Masalo o na masalosaloga e tupu mai i le mea moni o loo i ai laau o le igoa lava e tasi - na tulaʻi i luga Ieriko, ua togitogia, lea e aofia ai i le oona. Ae ui i lea, o nei mea e eseese aiga.

I tua atu, o le rosa o se vao laau o loo ufiufi ai laau talatala, ma o fugalaau e eseese foliga ma se tele o petals. O fugalaau fugalaau e ofoina mai se manogi manogi.

E tele ituaiga o rosa, e tofu ma le tele o ituaiga. Po o fea lava e le tupu aʻe ai se rosa i aso nei, o lenei fugalaau, faafetai i le filifilia, e tupu uma i le itu i saute ma latū latitu.

E te iloa? E i ai ituaiga eseese e sili atu ona teteʻe i frog malulu. E aofia ai laulaau paʻu (rose rose, roseine, ulu-fulufulu, feusuaʻiga tamaitai, prickly, ma isi), Roses Blush, John Cabot, Champlain, Adelaide Hudless, Gurney Kelsey, Alexander Mackenzie, Hope for Humanity).

Rose foliga

O le Roses e suaina i togalaau, greenhouses ma moega fugalaau, teuteu i paʻu, fale ma rabatki. E lelei tele i le nofo toatasi ma le faʻavaeina o vaega. I le faʻaopoopoga, ua tupu tupu rosa mo le tipi, ona o le mea sili ona lauiloa. Ua tupu foi rosa i le fale.

Faʻalagolago i ituaiga, o loʻo i ai ni eseesega ile auala e tupu ai le rose. E i ai ituaiga o rosa:

  • fetolofi (e oo i le 30 cm);
  • miti laiti (e oʻo i le 40 cm);
  • vao (sili atu ma le 60 cm);
  • Roses masani (e oo i le 100 cm);
  • tagi paʻu o le tagi (e oʻo i le 150 cm);
  • colony rose (2.5 m);
  • oso aʻe maualuga (sili atu i le 3 m).
Manaomia se auiliiliga auiliili o rosa o ituaiga taitasi, aua latou uma ei ai a latou lava uiga ma eseesega. Mo nisi faamoemoega o le galueaiina ua filifilia ona foliga vaaia.

Folau pe taʻeina le palapala. Mai le igoa e mafai ona e mateina o lenei ituaiga meaola e sili atu lona lautele nai lo le maualuga. O Roses i le eleele e maua mai i ituaiga eseese, o nisi o ia mea e maualalo ma fugalaau fetolofi. O loʻo i ai ni mea mataʻutia i le paʻu o le paʻu, ma o loʻo ola faʻateleina ma e matua faʻalauteleina.

E tele filifiliga mo le teuteuina o le togalaau i lenei ituaiga o roses. Latou te le lelei, taumalulu-maʻa ma mafai ona fuga seia oʻo i le malulu. I le tausiga o rosa fetolofi e le manaomia ai le teuteuina masani o le mama. Ua aveeseina mai mama mai i latou, ma ua vaivai, ma ua malolo, o lona uiga, e na o le faamamaina o le tino e faia.

O fugalaau fetolofi e aofia ai ituaiga eseese: Kubana, Crystal Fairy, Deborah, Siesta, Zomerwind, Le Card Season, Hellow, Larisa, Diamal, Ferdi, Knirps, Scarlet, Ballerina ma isi. Latou te lelei mo togalaau faʻataʻavale, o le a avea o se teuteuga manaia o le sone o le fugalaau fugalaau, o tuaoi.

O se tamai lanu. O lenei ituaiga o rosa na sau i Europa mai Saina, na tupu i le 1810. Laʻau o lenei ituaiga e oʻo atu i le maualuga 20-40 cm. Faʻamatalaga o le laau o se tamai laʻau: o laʻau laiti o le matagofie o le fausiaina o fugalaau fugalaau 1.5-2 cm le lautele. O fugalaau e foliga mai i ni mea e le lelei, e masani ona manogi, e eseese lanu. O lau pelelaau laititi e olaola lelei ma toetoe lava a faʻaauau.

Eseese o laʻau miti e aofia ai fugalaau e le faaluaina, fugalaau e lua fagu, ma o fugalaau e fuga mai lemu gogo pata. E fafagaina e pei o rosa i totonu, totō i moega fugalaau, i luga o fugalaau moega, i totonu o pusa. E mafai foi ona totoina i eleele matala, ae i se nofoaga lalelei ma le suavai lelei.

Eseese o laʻau miti: Heidi Klum Rose, Shuga Baby, Peach Clementine, Aprikot Clementine ma isi. O nei ituaiga e puipuia mai faʻamaʻi ma eseese i lanu.

Laʻau fugalaau. O le kulupu vine e aofia ai rosa kulupu, noisytovye. O lapisi laʻau e masani ona faʻaaogaina i vaega faʻavae i tua o lanu lanumeamata. O latou e sili ona lauiloa mo teu oloa, ma e moni lava o laʻau sili ona lauiloa i le lalolagi.

Hybrid Tea Roses ia i ai le mamalu e pei o se fugalaau tele o foliga matagofie i luga o se pale umi. O le fugalaau ei ai lona foliga mataʻutia, o le paʻu vevela po o le satin petals, o se laʻau matagofie ma lanu.

O lenei ituaiga o rosa e amata ona fuga mai ia Iuni ma fuga seia oo i gutu o le taumalulu. O fugalaau e masani lava ona vavae ese i luga o ni paʻu, ae atonu o ni mea laiti laiti i le pito o totoa saʻo. O le taamilo i le maualuga e oo atu i le 60-100 cm. O se kulupu vevela o le roses, o lea e tatau ai ona e ufiufiina mo le taumalulu.

Fiafia ituaiga o rosa pamu: Gloria Day, Black Baccarat, Mainzer Fastnacht, Faalua Lua, Golden Medallion, Cleopatra, Chopin ma isi.

Roses laugatasi. O lenei ituaiga o rosa e manaia. O le laasaga maualuga ei ai se ituaiga o fale e sili atu le lelei o laau o lenei ituaiga i se togalaau e tasi i le ogatotonu o le mutia pe i luma o le togalaau.

O Roses laugatasi e mai le 40 cm i le 100 cm le maualuga. O le foliga o le pale e lapotopoto. E sili atu i luga o le shtaby le laʻau o roses ma le floribunda (na maua i le amataga o le 20 senituri, o le vaega i le va o le vine ma le polyanthus Roses) i luga o le shtambi 80-100 cm le maualuga.

Faʻafefeteina le Tagavai Rose. O lenei ituaiga o roses e oʻo atu i le 150 cm le maualuga. Ua faia e ala i le faapipii i luga o se laau malosi-o le lauulu-fulufulu po o le mafiafia o rosa o le palapala-ufiufi ma le feʻaveaʻi o rosa. O se taunuuga, o galu e sau mai le laau, o nisi taimi i le eleele. Mo le faapipiiina, e taua tele le filifilia o ituaiga o le taumalulu-o loʻo ola lelei i se vaitau tau fetogi ma e fuga mai pea.

O le kolisi na tulaʻi. E oʻo atu i le maualuga o le 2.5 m. O se mea lauiloa tele o rosa. O se mea e pei o se laau vavae, ae o le faapipiiina ua faia e le gata i le pale, o lona uiga, i le ape o le ogalaau, ae i le atoa o le ogalaau i totonu o se siaki siaki. E mafai ona faapipii eseese i ituaiga eseese. O lenei aganuu faigata i le taimi o le fugalaau e afaina ai ona foliga vaaia e le masani ai, ona o fugalaau ua fugaina ua fuga mai i ni auala eseese - foliga vaaia ma lanu. E taua le filifilia o le vaʻa saʻo - e tusa lava pe sao saʻo.

Agai aʻe luga. O vaega o le fausaga o le aʻeina o rosa o mea nei: o lenei ituaiga o roses e vaevaeina i le 1.5-3 mita le maualuga o laau totino, lea e manaʻomia le lagolago ma maua ai ni fuga mafolafola maumaututu - o aʻee, ma rosa faatasi ai ma ni afifi umi ma pulumu umi e oo i le 5 mita le maualuga - tagata taʻavale .

Climate i ai fugalaau tetele ma eseese tikeri o terry. E faia i luga o pupuʻu laʻititi e tupu mai i lala skeletal. O le fugalaau e tasi ma toe faʻaleleia. Tele mea manogi.

Ramblers e faʻamaonia e le mea moni o fugalaau e aliali mai i luga o le mama o tausaga ua tuanaʻi - tasi ma le tele. O fugalaau e laiti, eseese tikeri o le terry ma e aoina i mea vaivai. Latou te sili atu le faʻasaʻo i faʻamaʻi faʻamaʻi nai lo oso.

Fiafia ituaiga eseese o le aʻeina o rosa: New Dawn, Flamentments, Maritim, Jasmina, Amaretto, Amadeus, Rosana, Salita, Schneewaltzer ma isi.

E taua! Luga o togalaau, faʻasalalau e le metotia o le fatu, e le faʻafeiloaia o latou uiga uma. Ina ia puipuia i latou, e manaʻomia le faʻaleleia o le laau i se auala vavao - e ala i le faapipiiina poʻo le fuga.

O a lanu lanu, lanu lanu

O le fugalaau fugalaau o loʻo i ai se faʻamatalaga lautele o le faʻaalia, e ui i lea, e pei ona taʻua i luga, e tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese e ese mai foliga mai le tasi i le isi. Ae o le lanu palota, e tele naua, ma o nisi e mataʻutia i latou i fafo. O mea ofoofogia o le filifiliga na latou ofoina atu i le lalolagi ni lanu eseese o rosa - monophonic and multi-colored.

O le mea sili ona taatele i aso nei o rosa monochrome o lanu e pei o le mumu, lanu piniki, paʻepaʻe, samasama, kulimi, moli. Ae o aso nei e mafai ona e maua rosa ma lanumeamata, lanumoana, uliuli. O le mea moni, e leai ni laʻau uliuli uma i le natura. O le laau e leai sona gaʻo, ina ia mafai ona e aumaia lenei lanu. E mafai ona e aumaia se siliva maroon. O laumei uliuli uma lava e faia e ala i le valivali o pulupulu o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se fagu i le vai pe a fuga le fugalaau.

O rosa lanu moana e maua mai e ala i le tuufaatasia o genes rose ma pansies genes. I le rosa lava ia, o le gutu e maua ai le lanu moana po o le lanumoana ua le o iai. E 14 tausaga o galue malosi e fatu ai se rosa lanumoana.

Ae o Roses e le o ni monotonous, o lona uiga, lua-lanu, tele-lanu, lanu, fefiloi, valiina ma e tele ituaiga tagata tafaoga. O ituaiga o Chameleon e faʻamaonia i le mea moni o le a suia le fugalaau i le aluga o le taimi. I le faʻasologa o mea e mafai ona fai i le taimi e tasi o fugalaau o lanu eseese. O se faʻataʻitaʻiga o le Masquerade eseese.

E tele lapisi e lua-lanu. I le taimi lava e tasi, e mafai ona tafe mai lanu mai le tasi i le isi, o nisi taimi o le eseesega i le lanu o se toga e matua mataʻutia lava. E i ai rosa, lea e fai ai le teuteuga o fugalaau i le ogatotonu o le fugalaau. E i ai fugalaau o loʻo i ai i le pito i luga ma le pito i lalo o le petal se lanu eseese (Piccadilly eseese). I nisi o ituaiga, o le vaega autu o fugalaau fugalaau e lanu i le tasi lanu, ma luga o le pito - i se isi. Po o le vaega autu o le tasi lanu, ma o le isi lanu e mafai ona iloa mai le faavae.

E i ai ni rosa ma ni pito i autafa o pito o petals. Ina ia fatuina ituaiga o ituaiga, e faaopoopoina le gene poʻo le tulip i le DNA. A maeʻa lenei fesuiaiga, togitogi, laina ma isi uiga o fugalaau fefiloi o loʻo aliali i luga o petals. O se faʻataʻitaʻiga o le tele o rosa pipisi o Rosa Mundi.

O laʻau vali e valaʻaulia, lea e maua ai ni mea mumu mumu, o se fulufulu fulufulu poʻo se paʻepaʻe papaʻe. Eseese lanu vali - Regensberg.

E te iloa? O laumei faaleaganuu e tupu mai i aiga feʻai. O le masani masani o le rose vao o le lauiloa vao vao lauiloa. Briar lava ia mai Europa i matu. O se laumei o le rosa na aumai mai Sasaʻe Tutotonu. O nei ituaiga o roses e taua o tupuaga, ituaiga vine o rosa.

Eseese o foliga o petal

O ituaiga o peti o le rose e faapenei:

  • pala;
  • punou;
  • talo;
  • toothed.
O le tele o ituaiga o rosa ei ai petala tuʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o Nevada). O nisi o laʻau o le lauti ma le floribunda Roses ua gaugau petals (eseese Alex Red). E maua mai i le pito i luga o le rosa ia laumei i luga o le lapisi, e foliga tutusa i foliga o fugalaau o meaʻai (eseese Ef J Grothendorst). O se faʻataʻitaʻiga o le tele o rosa ma faga o manu - Naʻo Joey.

Fugalaau fugalaau

O nisi o roses ei ai mea e pei o meaʻai, peonies, camellias ma isi fugalaau. O le foliga o fugalaau o le rosa e eseese foi. Rosebuds o:

  • faatasi ai ma le nofoaga autu (pulou);
  • ma le nofoaga tutotonu;
  • pa'ū;
  • faʻapitoa;
  • ipu;
  • oso i le nofoaga tutotonu;
  • pala;
  • faalua laina;
  • pompons
Roses faʻatasi ma se nofoaga tutotonu o se ituaiga masani o fugalaau fugalaau. O loʻo i ai i totonu o ituaiga o lauti 'olo o le rosa. O loʻo faʻaalia i le umi o petalifale totonu lea e gagau i totonu o se lua.

Fugalaau fugalaau ma nofoaga tutotonu - o petale i totonu e le o vavalalata. Latou te faia le ogatotonu ma se pepa e le tumau.

Pauina o fugalaau - o le saʻo lea. I le faaiuga o le totoina o gaʻo e faʻateleina faʻaalia ina ia mafai ai ona vaʻai faʻamatalaga.

Fuga foliga o fugalaau e pei o lenei: o le tele o penefiti faʻamalosi e fausia ai se polo e ufiufi ai le ogatotonu o le fugalaau.

Rose Shape - tele petals e faia se pesini, aʻo le ufiufi le ogatotonu o le fugalaau.

Aʻa i le 'ato ma se fausaga sikuea o rosa ia i ai ni petale i totonu e le mafai, ae faʻatulagaina ni vaega se fa.

Flat rose fugalaau - tele gaʻo o se mea faʻamafolafola, e laʻititi le paluga i le ogatotonu o le fugalaau.

Fugalaau fugalaau Rosette foliga e pei o se pafolafola, sina paluga i le ogatotonu o le fugalaau. E i ai le tele o petals, lea e faatulagaina i laina masani. Petals i lenei pepa e puupuu.

Pompon fugalaau foliga - O se fuga lauulu fugalaau ma tele petals pupuu faatulagaina i laina masani.

E taua! I luga o le fugalaau fugalaau e faigofie (5 petals), lua-faalua (10-20 petals, o loo i ai i le 2-4 laina o fasi 5 fasipepa taitasi), faalua (20-50 petals, o loo i totonu o 5-8 laina), lua-lua (50) ma le tele o petals ua faatulagaina i le 8 pe sili atu laina).

O a laʻau o fugalaau

O laulaau o rosa e faigata, pine. Latou te aofia ai faʻamalosi, petiole ma le tolu pe sili atu laupepa. E toʻatele e talitonu o le totoina o ituaiga o roses e tatau ona 5 laʻau, ae o se faʻaʻoleʻole lenei mea. O le i ai o laʻau e lima o le faʻaalia lea o laʻau tihi lauti, ae mo i latou e le o se tulafono malosi.

O le luga e mafai ona lamolemole, susulu lelei, lamolemole, susulu, matte (paʻu), mimiti. O le lanu o laulaau o roses e mafai ona lanumeamata, lanumeamata lanumeamata, lanumeamata mumu, apamemea. O le tele o lau o le vao vao e laʻititi nai lo o laau totō. O uiga uma o laʻau e faʻalagolago i le eseese o roses.

E taua! O ogalaau o rosa e lilo i vao tuitui, lea e oo mai i ni eseesega tetele ma foliga. O se puipuiga masani lea o le laau, lea e mafai ona e afaina ai oe lava ia.

Aua le ulaina fugalaau: faʻavasegaina o rosa i le manogi

O Roses o fugalaau ia o manogi manogi. E tele ituaiga o roses e faʻaaoga i ana meaʻai - e leai se manatu e tasi o le "manogi manogi". O ituaiga taitasi ma ituaiga eseese ei ai a latou lava uiga o le tofo. E mafai ona ese le malosi, amio o se manogi, tusi faapitoa.

O le manogi sili ona malosi o le rosa e mafai ona lagona pe a fuga mai se pua. Faatasi ai ma le vaivai o le pua, e vaivai ai le manogi. O le mea moni, o loʻo faʻamatalaina i le mea moni o le manogi o le fugalaau e tuʻuina atu e toso ai iniseti. O peti Rose e faʻamalosi ai le suauu taua, e sili ona manogi ai.

E ese le manogi o Roses. E i ai mea manogi manaia, ma o loʻo i ai mea e inosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Rose Foetida e sili atu le manaia e pei o le laumei. E i ai se manogi matagofie "lanu piniki", ma o loo i ai fualaau, meli, pi, uaina, ma manogi manogi o roses. O loʻo i ai rosa e manogi e pei o lili o le vanu, puʻupuʻu (eseese Mauris Utrillo), moa.

Pink manogi e fesootaʻi ma le manogi o le suauu paʻu na maua mai le Kazanlik rose ituaiga. Palu manogi sili ona manogi Gallic, Alba, Tamaseko, tsentifolnyh. O manogi lanu piniki masani e masani lava ona faʻapipiʻiina e isi faʻamatalaga - lanu moana, fugalaau, vanilla, maʻau.

Fualaau suamalie Roses o loo i totonu o le tele o rosa. O le manogi manogi mālūlū e faʻapipiʻiina i faʻamaʻi o le fusi, nectarine, moli, lemoni, meloni, faʻi - o se eseesega tele. O nisi o Roses Roses e manogi e pei o apu, ma e ese le Rosa Eaganteria ma e manogi ai lau laititi.

E lauiloa lauti manogi manogi. E mafai ona faamatalaina o se paluga o le uaina o le uaina, nasturtiums ma fua. Roses ma le manogi manogi: Moulinex, Pegasus, Jane Austen, Gloria de Dijon ma isi.

O le isi mea manogi o nisi ituaiga o rosa o le musika O le manogi suamalie manogi ma fualaau suamalie ma le meli e faʻaalia e le o peti rose, ae e ala mai i ona sima. E faʻalogo na o mea manogi pe afai e te faalagolago i fugalaau. Eseese o musk Roses: Felicia, Baf Beauty, Cornelia, Daphnia ma isi.

E i ai roses e manogi mea manogi ma laau afu. O Madame Figaro o se manogi manogi, Agnes Schilliger e manogi e pei o le uaina - nutmeg, togafiti, vine ma lenamon. O faʻamaumauga o le rosa ua tuʻuina atu ia Viridiflora ma Rein de Violets.

Roses ma meaʻai sogisogi Hans, Chrysler Imperial, measina, Crimson Gloria, Rouge Matai.

Laʻau vanilla ituaiga e iai Jardins de Bagatel, Rosoman Jeanon ma isi.

Pulu muro ese mai ituaiga eseese o Austin. O se mea manogi manogi lea, o se mea e faʻaalia ai le manogi o le anise.

Fugalaau fugalaau ma uiga o rosa. O Roses e mafai ona manogi e pei o jasmine, lili o le vanu, lili, freesia, lilac. O nisi taimi ei ai sina manogi manogi o violets.

Balsamic manogi - itiiti lava le faʻasoa, le fiafia. O loʻo i totonu o lapisi mossy. E i ai ni pusi ma ni uila e ufiufi i lauulu e foliga pei o le galu. O lauulu lea e tuʻuina atu le manogi. Ina ia e lagona le manogi, e tatau ona e suʻeina le villi i ou tamatamailima. O se faʻataʻitaʻiga o le tele o moa ua tulaʻi o William Lobb.

Sa i ai se vaitau na le popole ai le aufaipese e uiga i le manogi o le faʻaalia o ituaiga, o le tele o na mea e le taua. Ae O le sosogi o rosa e taua, o mea manogi e sili ona lauiloa, ma e oʻo lava i le tulaga o se tagata manogi i le taʻitaʻiina o nurserist nurseries ua faʻaalia. Mai le eseese o roses e fusi ulu.

O le tele o meaola eseese ma ituaiga eseese, e matua ese lava mai le tasi i le isi, o foliga o fugalaau, lau, ma manogi. Ae o i latou uma e tasi i le matagofie ma le lauiloa mo le teuteuina o togalaau ma fugalaau. Pe a filifilia rosa mo le totoina, e tatau ona e faalagolago i tulaga e manaomia e le laau ma e mafai e le fai togalaau ona saunia, faapea foi ma le faigata o le galueaina - e le o ituaiga uma o roses e mafai ona tupu se mea fou.