Shchitovka

Tulaga lelei mo le tausiga o togalaau

I lalo o le natura masani, e nofoia le togalaau i totonu o se vevela ma le vateatea. O le laʻau lenei e ola i le afa mita le maualuga. I le vao, e fuga mai i le vaitau o le taumafanafana-autumn, o fugalaau e foliga mai o se rosa, lapoa ma sili ona manogi.

Faatoaga togalaau togalaau

I le fale, o le togalaau matua Jasmine, ua totoina i le afa mita. E i ai lau lanu lanumeamata lanumoana ma fugalaau paʻepaʻe ma se manogi manogi.

Totoina ma totoina laau toto

O le faʻatoʻagaina o se faʻatoʻaga tele, ma ina ia e fiafia i lau fugalaau, e tatau ona amanaʻia uma faʻalautelega ma manaʻoga i lona faʻaleleia ma totoina. O le eleele mo le togalaau e manaʻomia le fafagaina, taʻe ma le manava. E mafai ona e saunia le gaioiga o loʻo manaʻomia i vaega tutusa o turf, coniferous and leafy soil with the addition of sand and peat. E mafai ona e faʻatau eleele ua saunia, o le eleele sili mo azaleas. Ina ia aveese le tele o alkali mai le palapala mulimuli ane, ia faaopoopo i ai se lua mataua o le citric acid pe a fausua. O togavao laiti ua fautuaina ina ia toe totoina i tausaga uma, ma fugalaau matutua i le lua pe tolu tausaga, o le seleseleina o aʻa o aʻa.

Afai faatoa e faʻatau se laau toto, aua nei e faanatinati i togalaau faʻasalaga i totonu o fale. O le Gardenia e mataʻutia, ma e manaʻomia ni nai vaiaso mo ia e sau ai i ona mafaufauga pe a uma le femalagaaʻi mo se mea e faʻafeiloaʻi ai i se nofoaga tumau. O le Gardenia e iai sona aʻa faʻapipiʻi, o lea e tatau ai i le fesuiaiga ma aveese mai le ulo ma le faʻaeteete, faatasi ai ma le palapala. Ona sosoʻo ese lea o le eleele, ma sosolo aʻa ma totō ile eleele fou.

Malamalama ma le vevela

Mo le faʻatoʻaga e taua tele le filifilia o le nofoaga saʻo. I le tau mafanafana, atonu e susunuina i le faamalama i saute, ae manaʻomia e ia se malamalama faifaipea. O le mea lea, o sasaʻe poʻo sisifo o le a sili ona lelei.

E taua! I le taimi o le atinaʻeina o le taʻavale e le fautuaina e toe fetuunai le fagu pe liliu i le isi itu. O le faʻatoʻaga e nofouta i soo se suiga.

O le vevela aupito sili ona vevela mo le fugalaau e + 20-22 ° С, i le taumalulu taumafai e teu i le + 16 ° C. Manatua: e le mafai e le laau ona toleni tusi.

Faʻasalaina ma totoina fugalaau

E taua le iloa pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei le togalaau i le fale. A faʻaaogaina le vai faʻaaogaina vavaeese vai i le vevela o le potu. E toatele faifaatoaga fautuaina mo nei faamoemoega e aoina timuga. A oʻo ina tupu le palu, e tatau ona masani ona faʻasusu, ae ia mautinoa e le tu le vai. O laulaau o le ulo e tatau ona masani ona sosolo, taumafai e aua nei paʻu i luga o pusi poʻo fugalaau. Mo le susu lelei e mafai ona e faia ai se paʻu mo le ulo ma faʻatumu i vaʻaiga o vaitafe susu. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai, ae aua nei faatagaina le eleele e malogo. Afai e galo ia te oe le faʻafefeina o se togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, sasaa le vai malulu, o lau lanu samasama, amata ona mou.

Luga laei ma le tipiina o laau

E le fautuaina le fafagaina o le laau i totonu o le ono masina talu ona faʻatau. Ina ia maua le ata aupito sili ona lelei, o le laau i totonu o le faleoloa e masani ona lofia. A o faagasolo lea vaitau, faʻamalolo i se vaifofo vaivai o laʻei pito i luga - 1:10. I le tautotogo ma le taumafanafana, e fafagaina le fagaina i le lua vaiaso faatasi ai ma se mea faigata (Uniflor, Pocon). O le mea sili ona lelei mo le faʻatoʻaga i le taimi o le tuputupu ae, o se tuufaatasiga o loʻo i ai le uʻamea, e lava le fafaga i le amataga o le tautotogo ma le taimi lona lua ia Iuni. I le faaiuga o Mati, o le malologa e 14-aso i le suāsusu e tatau mo le faʻavaeina ma le lelei o le atinaʻeina o pulupulu.

E faʻapefea ma afea e faʻamautu lelei ai togalaau? A maeʻa le vaitau o le fugalaau poʻo le vaʻaia o le togalaau e tatau ona vavae. E seleseleina lanu i le afa o latou uumi, i le vaitau o le tuputupu ae, e mafai ona e togiina pito o tumutumu fou. O lenei mea e faʻaolaina ai le tuputupu ae o taamilosaga laʻau ma matagofie ai le faia o le pale o le vao. I le vaitau o le fugalaau o le faʻamalauina o le togalaau ua faʻaumatia.

Auala e faʻaleleia ai togalaau

O le toe faʻaleleia o togalaau faʻataʻitaʻiga o se faʻagasologa umi ma le faʻaogaina. A uma ona totoina e le faʻatali mo fugalaau i le tausaga lava e tasi. Gardenia e tatau ona faʻaaoga i tulaga ma maua aʻa.

Laʻau

Mafaufau pe faʻapefea ona faʻaleleia togalaau i le fale. I le amataga lava o le tautotogo, e selesele ai le 10 cm le umi. E mafai ona e aʻa i totonu o le vai, muamua le faʻafefeina i totonu o se faʻalauiloa o le aʻa o le aʻa. Mo le aʻaina i le eleele, o le pito i lalo o le tipi o le a aʻafia i le aʻafia ma aʻafia ai aʻa. Le eleele mo le faapipiiina o Gardenia ao le i saunia saunia mai le peat, oneone ma le eleele suamalie. Lafoaʻi pe'ā uma ona totōina ni faʻaoga mo le 'eleʻele lauʻeleʻele, faʻapipiʻi i se fagu tioata. Aua nei galo i le ea faifaipea ma pulu. O le a oso mai uluai fugālaau i totonu o le masina.

Fatu

Mo le metotia o le fatu, ua filifilia ai fatu sili. E le tatau ona faaleagaina pe afaina. I le amataga o le tautotogo, ua totoina i le palapala, lilo i le eleele, ona susu ai lea o le eleele. I totonu o le potu o le a tausia ai fatu toto, e le tatau ona teuina le vevela i lalo ifo o le 23 ° C. E vave ona tulaʻi vave mai ma le faʻamautu lelei ma le faʻasaoina o le vevela.

Winter Gardenia Content

E manaomia e le laau se gaioiga faapitoa i le taumalulu. Afai e leai se malamalama o le togalaau, o le a vaivai. I le vaitau o le taumalulu, ia tuʻuina atu ia te ia faʻamalama faʻavae. O le palapala o le ulo e tatau ona faʻamamaina, e ui lava i le faʻaitiitia o le faʻasaina i le taumalulu. O le vevela e le tatau ona pa'ū i lalo + 16 ° C. O le aʻafiaga o aʻafiaga e le tatau ona sili atu. I le vaitau o matagi malolosi i fafo atu o le faamalama i luga o le faamalama i lalo o le fagu e taua tele le tuʻuina o se fasi pulu mo le faʻamautu tele.

Mea aoga o le faʻatoʻaga

Ua leva ona faʻaaogaina togalaau faʻatoʻaga e avea o se vailaʻau vailaʻau. Mo togafitiga, faʻaaoga aʻa, laʻau ma petals. I le cosmetology, e talisapaia le suauu taua o le faʻatoʻaga.

O loʻo i ai i le vailaʻau ni vailaʻau o loʻo i ai le malosi ma le faʻamalosia. O le laau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le vevela, e aveesea ai ituaiga uma o le mumū. E faʻaaogaina mo malulu, faʻamaʻi viral, faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo, ma mo le toto. Lotini o decoctions faʻamalolo manuʻa, faʻamamāina tiga o le mu, hematomas ma tuʻimomomo. E faʻaaoga togalaau e aveese ai toxins mai le tino. E faʻaaoga e le tagata e manaʻo e aveesea le mamafa.

E te iloa? E le mafai ona aveesea mai le manogi o le togalaau. O lea la, o le manogi lauiloa o Chanel Gardenia e le o iai moni le manogi o fugalaau. O le manogi e lafoina e ala manogi ma latalata i Jasina togavao ma faʻamalosi.

E tele faʻatoʻaga e ola i le vaomatua laupapa mausali lea e avea ai ma meafale, mea faamanatu ma musika. E faʻaaogaina fugalaau Gardenia i le kuka, tofoina i latou teas, brews ma jams. I le aromatherapy O le manogi o togalaau togafitia togafitia ma toe faʻaleleia le soifua maloloina pe a uma ona gasegase, faʻataʻitaʻiga i le olaga. O le manogi o fugalaau e faʻaleleia ai lagona, maua ai le malosi. O le suauu taua o le faʻatoʻaga i le mea manogi e faʻaaogaina e avea o se manogi pe a fatuina ni mea manogi.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi aʻafia o togalaau: fofo

Faʻatoʻa faʻaleagaina togalaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Afai e faʻapipiʻi le togalaau i le togalaau, o le mafuaaga o le le lava o le vevela poʻo le susu i le ea.

Faʻalogo! O le tetea i luga o laʻau o lona uiga o le palapala e le lava le malosi. E mafai ona e foia le tulaga i le faaopoopoina o le sua o le tipolo i le vai mo le fafaga.
A faʻaalia mealybug i luga o laʻau faʻatoʻaga togalaau faʻasaina ua ufitia. O lenei vailaau e leaga ai le sua o laau, lea e mafai ona oo atu ai i le oti. O le parasite e tatau ona aveese ma faʻasalalauina i se vaifofo faapitoa, mulimuli i faatonuga. I totonu o faleoloa mo le meaola o loʻo i ai le tele o nei meafaigaluega. Spider mite lafoaʻi se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, matago ma vevela. E tatau ona togafitia togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti. I le faatoilaloina leoleo togafitiga lanu enaena. Ole fesoasoani a le Actellic fesoasoani tele.

Se mea manaia! Gardenia ua faatusa i le alofa faalilolilo, ma o tamaʻitaʻi o Farani e faʻaaogaina fugalaau e fai ma faʻamatalaga.

Afai e te iloa pe faapefea tausia togalaau i le fale, ma mulimuli i tulafono uma, ona tusa ai lea ma le saienisi anamua a Feng Shui o le laau o le a aumaia le manuia ma suiga lelei i totonu o lou fale.