Viticulture

Rizamat vine vine

O tausaga taʻitasi, faʻafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, o loʻo tele atu foʻi vine vine e aliali mai.

E mautinoa lava le lelei lenei, talu ai o loʻo taumafai pea tagata saienitisi fou e faʻaleleia le tetee o lenei laau, ma faia ai se "mea sili-ese."

Ae paga lea, ae i le tuuga mo le lagolagosua, o le lelei o vine, aemaise lava foliga vaaia o le paipu, e masani lava ona faamatuu atu mai le gauai.

E le gata i lea, ua galo ni ituaiga matua tuai, ae o le mea moni, e ui lava i nisi o latou vaivaiga, e sili atu ona lelei i le tulaga o le tofo o fua.

E tusa o se vine vine e le o toe galo, o loʻo i ai le igoa "Rizamat", ma taʻu atu ia te oe i lenei tusiga.

"Vaʻaia o aso ananafi" - o le ituaiga e taua o Rizamat e tatau ai?

E tele lava tali tutusa e uiga i lenei ituaiga mamalu, lea e leai se aia tatau atoatoa. Pau lava le mafuaaga na mafua ai e nisi tagata uaina ona faatagaina i latou lava ia foliga o lo latou lelava ma lo latou naunau e toto se vine ma galo ai ao lei seleseleina.

Aua i le mea moni, vine "Rizamat" e manaʻomia ai le tele o le gauai, tausia ma le faaeteete ma vaavaaia i le gasologa o le tausaga. Ae ui i lea, mo ia taumafaiga, ua sauni le togavao e toe totogi ma le agalelei ma le tele o fua mai vine matagofie ma aemaise lava vine suamalie.

O lenei ituaiga o loʻo taua o le vine vine: sili mo le taumafa fou ma mo le gaosia o vine. Na faia e se vine vine lauiloa tele mai Uzbekistan e igoa ia Rizamat Musamuhamedov. E faigofie lava ona mate le igoa o le ituaiga vine fou ua faaigoa ia te ia. Mo le mauaina, faʻaaogaina isi ituaiga vine e lua, o loʻo i ai le igoa "Katta-Kurgan" ma le "Parkent". Ae ui i lea, o Rizamat sili atu nai lo ona matua i le tulaga lelei ma le tofo o fua.

O le a le mea e foliga i ai le vine Rizamat ma oa foliga latou te maua?

O le faamaualuga moni o lenei ituaiga vine vine o ona fuifui. E i ai la latou lapoa lapoa ma le tele. I le taimi lava e tasi, o fusi ua liliuina, ma le anoanoaʻi o vine, o loʻo tuʻuina i luga o le 'auʻau e le o faʻamalosi. O fualaau vine Rizamat e foliga mai i le paʻu. O le tele o vine latou te matua mamafa - e tusa ma le 15 kalama. O se uiga iloga o le ituaiga o le lanu o vine: o le lanu oo latou paʻu e piniki, ae o le tasi itu o le fale e masani lava ona i ai se lanu malosi, lea e mafua mai i le aafia i le la.

E taua foi le maitauina o le mafiafia o le paʻu e le maualuga, o loʻo ufiufi i se paʻu vevela i luga. Ae peitai, pe a 'ai, e le o lagona lelei, e pei lava o ponaivi, e le sili atu i le 4 i le pusa.

O le tofo o vine "Rizamat" e sili ona lelei. O le aano e maualuga tele ma pe a 'e' ai ai. E le gata i lea, o le aano o le tino e suamalie: o le maualuga o le 5 g / l, o le fua lea e fua mai i le taimi o le matua, o le maualuga o le suka o fualaau aina e oʻo atu i le 23-25%, o se faailoga sili ona maualuga mo vine.

O le a le umi e faʻataunu ai le vine Rizamat ma o le a le fua o le fua o lenei ituaiga?

O vine "Rizamat" e faatatau i ituaiga vine muamua. O le matua atoa o ona fua e oʻo mai i le faaiuga o Aukuso po o le amataga o Setema. I le averesi, i lalo o tulaga masani, o le taimi tuputupu ae o le vine vine o lenei ituaiga e sau i le 150 aso.

E taua tele i le taimi o lo latou malūlū o le eleele o loʻo tumau, a leai o le a mafai ona malosi malosi ia vine.

E le gata i lea, e taua tele le aveeseina o fuifui mai le vao i le taimi lava e amata ai lo latou matua, ona e le mafai ona teuina i se ituaiga.

E tele naua le aofaʻi o le vasega. O lenei mea e tele sona sao i le matua lelei o ona aʻa. I le averesi gaosia o vine vine o "Rizamata" ma se eria o le tasi hectare e mafai ona ausia le 200-250 pasene. I le taimi lava e tasi, afai e te tausisia mea uma e manaʻomia mo le faʻatupulaia o lenei ituaiga vine, o le seleselega o le a sili ona lelei i le foliga vaaia ma lona tofo.

O a nisi uiga o vine Rizamat e mafai ona mafua ona o lona taua?

O le mea e leaga ai, ae o le mea moni lava, o le mea sili ona lelei o vine o lenei ituaiga, o le tofo ma le tele o fualaau aina, e mafai e le togavao ona tali atu i le tausiga lelei ma le faʻaeteete. Faatasi ai ma uiga lelei o le eseesega e tatau foi ona matauina:

• Fualaau lelei ma lelei lelei.

Maualuga maualuga ma le i ai i luga o le fugalaau o le bisexual vao, lea e le gata ina lelei, ae o se seleselega lelei.

• Se vaitau puupuu o le matua o le seleselega, lea e mafai ai ona e totoina se ituaiga e le gata i Asia Tutotonu, ae faapena foi luga o le sami i Black Sea ma isi itu i matu.

• Fualaau lelei lelei ua gaosia mai le vine vine Rizamat.

Eseesega eseese "Rizamat": o le a le mea e tatau ona saunia pe a tupu?

O le faʻamautuina o le vine vine ma le ituaiga Rizamat, e tuʻu lemu, e le o se mea. E pei ona matou taʻua, vine e mafai ona tafe pe a malie le susu i le palapala. ae le gata i lea, e matua afaina ai i latou i le oumati ma le paʻu palapala. E le gata i lea, o le tetee i le maualalo o le vevela o le ituaiga e itiiti - e le mafai ona faʻaliliu atu le taumalulu e aunoa ma le malulu.

O le mea lea, o le galueaina o lenei ituaiga e manaʻomia ai le tele o le tausiga mo le vine: o le faʻaauau pea o faʻamaʻi ma faʻalilo mo le taumalulu, mataʻituina le tulaga o le vine.

Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i le togavao e faʻamaʻi ai faʻamaʻi fatu, o isi fuataga e masani ona faʻaaogaina e aʻafia ai le faaleagaina o fualaau aina e ala i otaota. E matua faigata lava i luga o le ogalaau pe a aliali mai vine i luga o le laau pe aafia i le oidium. O le mea lea, mo lapisi e tatau ai ona seti se mailei faapitoa ma se sua suamalie tele ma le mea oona.

E le gata i lea, o le le lelei o fualaau "Rizamat" e tatau ona aofia ai e matua le mafai lava ona faʻaaogaina e tui puipui. Nai lo lena, e mafai ona faia lenei mea, ae le fautuaina ona o le le lelei o fesoʻotaiga ma isi ituaiga vine.

O le i ai o laasaga e mafai ona aafia ai le lelei ma le tele o le seleselega. Afai o isi faʻatoʻaga o loʻo faʻatūina i luga ia i latou, o le a faʻavaivaia ai le malosi o le mea autu, ma faʻapipiʻi ai fualaʻau ma vine. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona aveeseina le laititi i luga o se toga vine.

O le a le mea e fai pe afai e leai se taimi e tausi ai se togavao vine, ae e te manaʻo e totoina lenei ituaiga o vine?

E le o tagata uma e iloa le i ai o se ituaiga vine e talitutusa lava ma le "Rizamat", lea e toetoe lava tutusa lona igoa - "Rizamat Stable". E le aoga tele le tausia i le igoa lava ia, talu ai o eseesega i le va o nei ituaiga e lua e lava, e ui lava o loʻo i ai nisi uiga masani. Muamua lava, o le "Rizamat Stable" e sili atu ona aʻafia i le ouma ma le paʻu, e faʻafefe ai gutu ma suiga i le vevela o le vevela.

E sili atu ona televave vave nai lo se Rizamat faigofie - uma 130-135 aso talu ona ulufale i le vaitau tuputupu ae. E le gata i lea, o vine e sili atu nai lo lona muamua: e tusa ma le 18 kalama (e ui lava o le tautau vine o Rizamata matua ua tele atu ma sili atu ona matagofie). E le gata i lea, eseese lanu lanu, lea na faaleleia ai ituaiga lanu piniki.

Ae peitai, e tusa lava pe o le a le lelei o le "Rizamata Sustainable", ae lei faamanuiaina o ia i le ausiaina o le lelei ma le tofo o fua o Rizamata faigofie. O le suka i totonu o vine o le vasega muamua e na o le 17%, e tusa ma le 23% o le lona lua. E le gata i lea, o se vine sili ona mautu e na o fugalaau fafine, o le mea lea e manaomia ai le totoina o se ituaiga o palota e fuga i le taimi e tasi.

Tatou te totō vine vine Rizamat: o a ni uiga ma tulafono o le totoina o lenei ituaiga?

I tulaga lautele, o le totoina o lenei ituaiga vine e le ese mai tulafono faavae uma o le totoina o vine. ae peitai, o loʻo i ai ni faʻaaliga. Aemaise lava, o nei:

• O fualaau suamalie Rizamat e sili ona faʻaleleia e ala i le totoina o laau, talu ai ona faapipiiina i luga o se eseesega eseese e le maua ai ni taunuuga lelei ma faʻaitiitia ai le ola.

O le togavao o lenei ituaiga e malosi-matutua, e mafai ona nofo i se avanoa tele. E tatau ona mafaufau lenei mea pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai. E leai se mea e tatau ona matua mafiafia le vao, aua e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi faʻaleaga.

• O se togalaau e tasi e fetaui ma lenei ituaiga, talu ai e matua le manaomia ina ia mafai ai ona vavalalata ma isi ituaiga. Afai e te filifili e totoina le "Rizamat" i tafatafa o isi ituaiga, e sili ona lelei le faia i se laina tele, ao aluese mai isi vao mo le ono mita.

E malie foi le faitau e uiga i le vine vine o EG Pavlovsky

O a nisi mea manaʻomia mo vine mo le nofoa e tatau ona mafaufauina?

O faʻataʻitaʻiga ma le faʻamaʻiina o le ea malulu e matua afaina i soo se vine. O le mea lea, e sili atu ona lelei le totoina o lenei fualaau aina pe a lelei le ea, ae o le vine o le a puipuia mai le matagi tonu i matu. O le mea lea, o le itu i saute po o le itu i saute sisifo o le fale, poʻo se isi fausaga tuafale, e sili ona talafeagai. E mafai ona e totoina le "Rizamat" i tafatafa o arbors, ae peitai, e tatau lava ona e fausia ni lagolago faaopoopo mo le vao. Mai le faʻavaeina o le fale pe a totoina se togavao e manaʻomia ona e solomuli i le itiiti ifo ma le tasi le mita.

E le gata i lea, o se vaega taua i le tuputupu ae o vine o le eleele lea e totōina ai. E tatau ona māmā ma faʻaleleia ina ia mautinoa ai le alualu i luma o le aʻa ma faʻaleleia le vao i mea e manaʻomia.

O le fea taimi e sili atu ona lelei mo le totoina o vine vine Rizamat?

O fua o le totoina o vine e mafai ona matua eseese, aua o le totoina o lenei fualaau aina e mafai ona oʻo i le tautotogo ma le autumn. I le taimi lava e tasi, i soo se tulaga, o loʻo i ai uma faʻasologa ma togi.

O le totoina o le toto o vine vine e faia mai le faaiuga o Mati seia oʻo i le amataga o le masina muamua o le taumafanafana. o mea uma lava o le a faʻalagolago i le ituaiga o laau na e faʻatauina: tupu aʻe i le taumafanafana ma faʻapitoa i le taumalulu uma seia oʻo i le tautotogo, poʻo le tupu saʻo i le taumalulu mai le vine vine vine ua totō i le palapala. I le tulaga muamua, e tatau ona totō vine i le vave e mafai ai, ae i le amataga o le vevela muamua.

I le lona lua - na o le faaiuga o Me, talu ai o laʻau lanumeamata o le seedling e mafai ona faaleagaina i le malulu. I soo se tulaga, pe a uma ona totoina vine o le a manaomia ai le tele o le susu ma le puipuiga, seia oo ina fetuunai ma amata ona mauaa i se nofoaga fou. O le togavao e totōina i le tautotogo i le vaitau muamua o le tuputupu ae o le a mafai ona tupu lelei ma faʻapupulaina ona aʻa, lea o le a sili atu ona puipuia i gutu malulu (e ui lava e le aoga le nanaina o le vine Rizamat i soo se auala).

Ae ui i lea, o loʻo i ai ni nuances e mafai ona talia ai le totoina o vine i le tautoulu. Aemaise lava, o le i ai lea i totonu o fale tausimai o le tele o ituaiga o laau totō, lea e faʻaleleia ai lou avanoa e maua ai fualaau e manaʻomia. E le gata i lea, o le eleele e sili atu ona faʻamamaina i le tautoulu, e le manaʻomia ai le tele o faʻavaivai e pei o le tautotogo. E le gata i lea, O le totoina o le autumn, o le mea moni, o se auala o le faasaoina o le vine vine seia oʻo i le tautotogo, aua e le tupu i le taumalulu.

Faatasi ai ma se malutaga lelei, e le faaleagaina le toga ma ua tupu le matagofie o le tautotogo. I le tautoulu, e sili ona lelei le totoina o vine i le ogatotonu o Oketopa, pe a uma ona pasi le fatu i le taimi malolo, ae e leai lava se malulu ma malulu.

Le totoina lelei o vine "Rizamat": o a mea lilo i tua atu?

O le mea lilo o le totoina lelei o le vine Rizamat o loʻo i le sauniuniga muamua o le lua mo le lumanaʻi i le lumanaʻi. A uma mea uma, mo le tupu lelei o le vaomatua, e manaʻomia ai se aofaiga tele o fomaʻi, lea e faʻaaoga i le pito i lalo o le lua i le taimi o sauniuniga. Aemaise lava, o gaoioiga nei e tatau ona faia:

A itiiti ifo i le 2 vaiaso (pe afai e te fuafua e toto i le tautotogo, ona oʻo lea i le tautoulu) e te manaʻomia e eli se pu e tusa ma le 80 inisi le loloto ma tutusa le lautele.

• O le 5 cm o le maʻa o loʻo paʻu i lona pito i lalo.

• Pe a uma le solo, e 10 centimita o eleele lauusiusi, 2-3 pakete o le humus, ma toe 10 centimita palapala.

• O lenei "keke" uma ua maeʻa faʻafefiloi (na o le paʻu e le paʻi).

• O le mea e maua mai ai le faʻamalaʻau ua ufiufi i se isi vaega o palapala ina ia le mu ai aʻa o le fatu ma le fuga.

• O le lua o loʻo totoe aʻo le i totoina, o lea o le a faʻavaivai lelei le fugalaau.

I le vaitau, a o le palapala i totonu o le lua, e manaʻomia ona e suʻeina le fatuga e manaʻomia. Pe a filifilia, e tatau ona e gauai totoa i aʻa: e tatau ona papaʻe ma e le faʻaleagaina. I se fatuga maloloina, o le tipi e lanumeamata.

A o lei totoina, e tatau ona faia se vine vine mo ni nai aso i totonu o le vai, lea o le a aafia ai le afaina o aʻa.

O le totoina saʻo o vine o loʻo i ai i le mea moni e faapea o le fatuga na tuʻuina i totonu o le lua i le maualuga o lona aʻa aʻa e faasolosolo lava ona ufitia i le palapala seia oʻo ina ufitia le lua. A maeʻa o se lagolagosua e ave i tafatafa o vine, e matuai malulu lava, ma o le eleele o loo siomia ai ua ufitia i le tele o mulch. I le taumalulu, e lilo le vao i le oneone, ma i le tautotogo ua ufiufi i se atigipusa pusa ma se sulu mo le pito i luga o le fatu.

Tausia lelei - o se faʻamatalaga o auala talafeagai e fesoasoani e faʻatupulaʻia le seleselega

E taua tele le suaina o vine, aua o le palapala i lalo ifo e le tatau ona lagona le suiga o le susu. E taua tele le faia o lenei mea aʻo lei tupu le togavao ma ao faia le vine i luga o fuifui vine. O le sasaa saʻo o le vai i lalo o le vao o lenei ituaiga e le aoga. E tatau ona eliina ni lua vaʻaia faʻavaivai, poʻo le faia foi o meaʻai i le eleele, lea e tanumia ma mulimulu pe a uma ona faʻava. E pei o le mulch e sili atu ona lelei le faʻaogaina o moa pe faʻapouliuligia laʻau. O le vaega lelei o le mulch e 3 inisi.

O laʻei pito i luga o vine o le faavae lea mo le siitiaina o le taua o le togavao, o lea e talanoa ai i le laau. O vine e faapitoa lava le manaomia o le paluka-phosphate fertilizers ma mea tau meaola. E manaʻomia ona e faia pe pe a eliina, poʻo le fausiaina o se togavao.

E taua tele ituaiga o vine vine "Rizamat" e masani ona fufulu ma aveese tamaiti. Ona o lenei mea, o le togavao o le a tosoina ma sili atu ona faʻaleleia, o le faavae lea mo le puipuia o faʻamaʻi faʻaleagaina o le togavine. E faapena foi O lenei vailaʻau e fautuaina e tuli le fuʻa ma tipi ese laulaau i nofoaga o lo latou faʻatupulaʻia malosi. O le faʻamalosiina o le vao e tatau ona faia e aunoa ma le faʻafefe mo le laau toto: o ata taʻitasi e tipi pe tusa o le ono kk kk.

Ina ia puipuia le togavao mai le aafia i le paʻu ma le oidum, o le togavao e togafitiga faʻasolosolo ma sauniuniga faʻasolosolo 3 taimi i le vaitau. E talafeagai le faia o sea faiga 2 taimi aʻo le i fuga o le vao ma i le taimi o le fausiaina o pi i luga o mea e tutupu. O fualaau aupito sili ona lelei o le tuufaatasiga o Bordeaux, tapenapakata ma tapenaga sauniuni.