Totoina o le nut i le tautotogo

Fautuaga o le Totoina o Laʻau

O le tolo o se puna sili o le matagofie, soifua maloloina ma le lelei. E taua foi o le "Laau o le Ola", aua o loo i ai se aofaiga tele o vitamini (E, A, P, C, B), ma elemene (sodium, calcium, magnesium, potassium, iodine, iron, phosphorus) ma mea e ola ai.

E tele suʻega e faʻaaoga ai le kino, e le gata i vailaau faʻasoifua maloloina ma faʻataʻitaʻiga aloaia.

Ina ia ola tutoatasi o se vavega o le a manaomia e se laau le poto ma sina onosai.

O lenei o le ae iloa le auala e tupu ai le kuline.

Auala e filifili ai mea mo le totoina

O mea mo le totoina o palanisi e mafai ona avea o ni fatu, o fua o le laau lava ia, ma e mafai ona faatauina mai ni laau.

Tatou te filifilia ni laufanua mo fatu

Fua mo le totoina e manaʻomia le filifilia o le maualuga aupito maualuga. E tatau ona latou aunoa ma se faʻaleagaina, tusa lava pe foliga ma lapoa tetele. O fatu filifilia e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma malulu.

3-3.5 masina ao lei totoina, e tatau ona tuu ia fatu i totonu o se atigi pusa oneone ma tuu i totonu o se potu e le sili atu i le 7 tikeri, o le fogafale poo le potu o le a avea ma nofoaga lelei mo lenei. E tatau ona maitauina e le mago le oneone, ae e susu pea.

Se isi filifiliga mo le totoina - fualaau

O le filifilia o laʻau o le paina e talafeagai e faʻalogo lelei i le paʻu o le laau ma aʻa. Afai ua mago le paʻu ma aʻa ona pala, o le faailoga muamua lenei o maʻi poʻo le iai o meaola faalafua. O se aʻa malosi e avea ma faailoga o se fatuga maloloina. Ina ia mautinoa o le a totogo lelei le laau ma o le a fua mai se seleselega tele i le lumanaʻi, e sili atu le liliu atu i tagata tomai faʻapolofesa mo le faʻatauina o tipu. O tagata faʻapitoa o le a saʻo le fausia o se palapala eleʻele o le a puipuia ai le tuputupu ae ma le sosoʻoina o laufanua.

Taua le filifiliga o le nofoaga

O le filifiliga o se nofoaga mo le totoina o se paina e tatau ona matua taua tele, i le mataupu faavae, pei o so o se isi laau fua.

O a mea e manaʻomia ona mafaufauina

O le tola o se togalaau mauga. Faatasi ai ma le susulu lelei o le la, e tupu aʻe ai o ia i se pale matagofie ma le salalau, o le mea lea e le fiafia le paina i le vavao. Afai o le a e totoina ni laau, ona vaeluaina lea o le mamao i le va o le lima mita. O le tuusaunoaga o le vaega pito i luga. O le pa'ū o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona maua mai le 3-6 tikeri ma oʻo atu i le 18-20 tikeri, e faʻatatau i le tuʻufaʻatasiga o fualaau.

O le a le palapala e talafeagai

E le fautuaina le totoina o se kulimi i luga o se laufusi, eleele faʻasaina, faʻapea foi ma nofoaga maualalo.

O le filifiliga sili mo le totoina o le a susunuina le susu (o se eleele e iai sina vaega o oneone ma tumu ai le palapala).

Matou te agaʻi i sauniuniga o le 'upega tafaʻilagi

A o lei totoina vine laau i le eleele, o le tele o galuega sauniuni e tatau ona faia ina ia mautinoa ai le lelei o le seleselega i le lumanaʻi. E tatau ona faʻamaonia le fuafuaga, o lona uiga. aveese uma laau mai ai, ma faʻavasega.

Pit ma lona tele

E tatau ona eli le lua i le aso o le totoina o le seedling, ina ia mafai ona puipuia le maualuga o le susu i totonu, aua e le mafai ona sasaaina le vai i totonu o le lua. O le lua ua eliina i le tele 60 Kl.

Aua nei galo e teu

Afai i totonu o le nofoaga ua saunia mo le totoina o se kulino, o le eleele lafulemu e papaʻu, ona tatau ai lea ona lelei le faʻaleleia o le palapala. O le faia o lenei mea, faʻafefiloi manulele, lefulefu ma superphosphate (2 ipu o le apa i le pakete o le manua ua palu ma le superphosphate). O se pu e faia i totonu o le lua, pe tusa ma le loloto o le 80 cm, ma faʻaaoga le tonisi sauni.

Sauniuniga sauniuni, o le mea autu lenei: tulaʻi

Aʻo lei totoina, e tatau ona sauniuni le launiu: afai ei ai ni aʻa ua afaina, e tatau ona vavae lelei. I le taimi o le totoina, e tatau ona faʻalautele faʻamalosi aʻa i laasaga i se tulaga tuʻu. Malosiaga ma le eleele, amata mai le aʻa o aʻa ma agai malie agai i luga. O aʻa maualuga e le tatau ona loloto mai le eleele, i le loloto e tusa ma le 6-7cm.

O le a le taimi sili e toto ai

E le mafai ona totō ni vavae i le tautoulu i taimi, e le sili atu i le masina muamua aʻo muamua le kiona, ma i le tautotogo. Taimi sili atu ona lelei, pe a uma - tautotogo. Talu mai afu malulu ma matagi e mafai ona afaina ai fualaau laiti.

Maualalo loloto mo se fua

O le loloto o le lua mo le totoina o le kalani seedlings e faalagolago sao lava i le tele o ona aʻa. O le loloto pito i lalo e tatau ona 70cm. Peitai, o se mea e manaʻomia muamua mo le tuputupu ae lelei o le laau, o le loloto o le lua e tatau ona 30-40cm. umi nai lo le aʻa.

Aua nei galo le vai

A uma ona totōina se kiona, o le eleele o loʻo siomia ai le fatuina e siʻosiʻomaga, ma o loʻo siomia ai le lua o loʻo fai ai sina atuatuvale laitiiti.

O laau talavou e manaʻomia ai le faʻasusu, i lalo o fatuga taitasi - 15-20 lita vai.

Walnut Fertilizer

Ma o le eleele o loo siomia ai le laau e le malogo pe pala, o le palapala e tatau ona mulimulu. E mafai ona faia lenei mea i le sawdust, meataalo meamata ma vaomago ma se laulau e tusa ma le 2-3 cm. Ina ia mafai ona aoina timuga ma faaleleia atili ai meaʻai o aʻa, e tatau ona fausia se faaputuga eleele ma le tuufaatasiga humus i le fatuina i se fua faatatau o le 3: 1 50cm mai le ogalaau. Pe a ma le lua vaiaso talu ona totoina oe e te manaʻomia le faʻamaua tele o le fatu, e tusa ma le 15-20 lita. E tatau ona faʻataunuʻuina vaiinu e tusa ma le tasi i le lua masina. O laau e maualuga lona maualuga i le 4 mita e mafai ona faʻaitiitia le malosi.

Atonu e foliga mai o se faagasologa o le galue malosi mo se tasi e ola aʻe i luga, ae talitonu mai ia te au pe a aumai e le laau ia fua muamua, o le a e lagona e aoga.