Berry

Fautuaga lelei i le totoina ma le tausiga o dogwood

Faafetai i meatotino faʻamalolo dogwood - Laʻau e manaʻomia i togalaau uma. O ona laʻau suamalie-suamalie ua le gata ina mafai ona faʻasaʻoina le toto ma faʻamaʻalogaina le tele o isi maʻi, ae fiafia foi i le manuia i le kuka. Fai e Dogwoods ni mea suamalie, paʻu, faʻapipiʻi ma faʻaaogaina e pei o olive. Pau lava le faafitauli, o le aganuu i lima le mautonu e le fua mai. Sei o tatou taumafai e iloa po o le a le tulaga e manaomia e le dogwood mo le totoina ma le tausiga.

Totoina o dogwood

O lenei vaitafe ola 250 tausaga, e leai se sili atu i le lua i le lima mita le maualuga, fua mai fua i tausaga uma. E fiafia o ia i le malamalama, ae e lagona foi e ia le mafanafana i le paolo. Ua fetaui ma le malulu ma le malulu. E le gata i lea, o le laau e leai se tiga e tumau ai le fugasefulu-tikeri. E mafai ona teuteuina, faia o se pale i foliga o se laau poʻo se togavao. Ma mo le totoina o soʻo se eleele o le a talafeagai. I le tepa muamua, e foliga mai o le a tupu le dogwood e aunoa ma le tele o taumafaiga faaletagata. Ae ui i lea, o nisi mealilo o le laau o le a fesoasoani i le tuputupu ae vave ma limafoaʻi fua.

Taimi sili ona lelei ma le filifilia o nofoaga

O le mea pito sili ona talafeagai mo le totoina o lenei laau aina o le vaitau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. O aʻafiaga a Dogwood e maua aʻa i le tautoulu, e tatau lava ona e puʻeina muamua muamua i le kiona. Mo vaovao le lelei e talafeagai ma soʻo se nofoaga ma e oʻo lava i palapala papa. O le a tupu i lalo ifo o le mau i le itu i matu ma matu itu i matu.

O le fua o le seleselega o le a faʻaleleia ai le 'eleʻele-'oa, eleele vaʻalele, malamalama lelei ma le faʻamafanafana. Pe a filifilia se laupepa, e taua le amanaia o le tuʻuina atu o le vai o le eleele - o le suauu o le suauʻu o loʻo i luga o le eleele. E leai se aʻa o le laau i eleele eleele. Ma e tatau foi ona e aloese mai le omea ma mea susulu malamalama. O le lima tausaga muamua mo le totoina o dogwood o se penumbra lelei. I se taimi mulimuli ane, e mafai ona momoli vao i se tulimanu lelei o le togalaau. Ina ia sefe avanoa, e fautuaina le totoina o dogwood i le va o laau tuai, lea o le a puipuia ai ona aʻa mai le vevela. Laʻau e ola ma fualaau uma, sei vagana ai le kulino. O le lalolagi e tatau ona faʻamaʻaʻaina, faʻamaoaigaina i le calcium, alkaline.

E taua! Ina ia siaki le elemene o le eleele i le fale, tuu ni nai mataua o le vineka i luga o le lima. I totonu o se faʻavae alalaupapa, e fai ai ni nai moli laiti, lea e taʻu mai ai le tele o le lime.

Auala e filifili ai ni fatu mo le totoina

Pe a faʻatau se fatu, e tatau ona totogia faapitoa le aʻa: o le sili atu ona mamana - o le televave o le ola o le laau. Ma ia manatua foi: o se laau i se kopi se tasi o fualaau aina o le a le maua, e tele vao e tatau ona ola latalata ane. E tatau ona faʻasalaina oe i aʻa, vaivai, mama ma le leai ni ola ma faʻamaoniga manino o faʻamaʻi. E taua le faʻatau faʻatau mamanu ma lua poʻo le tolu aʻa o aʻa o le 30 cm le umi. Ia mautinoa o le paʻu i luga o le ogalaau sa atoatoa, e aunoa ma ni mimigi, ma lala - e aunoa ma ni mea e faaleagaina ma pa'ū. I le faʻamaonia mulimuli ane o le gafatia o le gaosiga o fatuga, ia faia sina mea itiiti i luga o le paʻu. Afai o le "manua" e lanumeamata, e te le o sese i le filifiliga; afai e enaena, vaai mo se isi dogwood.

O le suamalie o le laau e tatau ona lava susu. Afai e talafeagai ai, felauaiga uumi taimi e afifi ai i se ie susū ma tuu i totonu o se pusa tioata paʻu. Afai ua mamago aʻa i le taimi e tuʻuina atu ai, e tatau ona tuʻuina i totonu o se pusa i vai mo ni nai aso ao le i totoina. I mataupu pe a maeʻa le faʻatau e le mafai ona vave totoina se fatu laau, e totoina i se paʻu i le ata. E taua tele le faʻapipiʻi e le gata o le aʻa, ae o le afa foi o le fatu. E mafai ona teuina mo le masina le tele o le vai i totonu o lenei pepa.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Le tagata fai togalaau masani matou te mafaia ona aʻoaʻo pe faapefea ona toto dogwood. I le amataga, e manaʻomia le toe suʻesuʻeina o le fatu ma aveese mai ai lala ma aʻa ua faaleagaina i le taimi o le felauaiga. Ona maeʻa maeʻa lea o le aʻa o le mash mask ua saunia muamua. Afai o le totoina e tupu i le tautoulu, aua nei galo e aveese ma le faaeteete le lau laau mai le laau. Toe totoina o faʻatau fualaau aina e sili atu ile lua tausaga. O le totōina o pu e tatau ona papaʻu, ae faigofie ona faʻafeiloaʻi le rhizome. O le filifiliga pito sili ona loloto o le loloto lea mai le 30 i le 50 cm. E tusa ma le 15 pebbles poʻo le haiti e tatau ona faataatia ile pito i lalo. Afai e le lelei le palapala, faʻafefe i luga o le tolu vaefatu ile palapala palapala. E fiafia Dogwood i fanua o le tamaoaiga. E mafai ona faʻatamaoaigaina i le lime, lea e faʻafefiloi ma le meaʻai ile 150 g i le 1 mg. Manatua: o le aganuʻu e malamalama lelei i le faʻamafanafanaina, o le mea la pe afai e le faʻaopopoina soʻo se humus, e leai se meaʻai, leai ni fugalaau fugalaau, leai ni mea faʻamalaʻau. Na o le vai ma le eleele.

E te iloa? Mo le umi o fua o le suauu, o la latou lanu mumu lanu mumu ma le tofo, na taʻua e le Tatara Crimean le laau o se "vine sharyan".

Pe a lua le afa e tumu i eleele lauusiusi, e fafagaina lelei. A uma ona fufulu le vai e mafai ona tuu i totonu o le lua o le fatu. O aʻa e tatau ona faʻamalo saʻo, ma le uu o le ufiufi 2 i le 3 cm i lalo o le eleele. Pe a momoe, ia mautinoa e le mafai ona fusi ni aʻa i aʻa. Ina ia aloese mai ia i latou, e tatau ai ona soli lelei le mea totōina ma faʻafefeteina tele. O le nofoaga ole sulu e tatau ona tupu i luga o le 2 cm i luga ae o le eleele. I le aluga o le taimi, pe a faʻatutu le laau, o le a pa'ū i lona tulaga.

O le Dogwood e tatau ona mulimulu e tusa ma le 10 i le 15 cm. O le faʻatinoga o loʻo faia ina ia le malogo ai aʻa. I lea tulaga, e mafai ona e faʻaogaina ni pine o le pine, vaʻai, lau vaomago poʻo vao. Talu ai ona o le umi o le ola o laau i le taimi o le totoina tele, e taua tele le vaʻaia o latou alualu i luma i volumes. O le toga o le cornel e fautuaina ina ia faataatia e tusa ai ma le 6 × 5 mita. O laau laiti e mafai ona faʻatulagaina mo nisi taimi e isi aganuu, lea o le a aveesea i le mea e tatau ai. I le vaiaso talu ona totoina, o le eleele e latalata ane i le laau e tatau ona toe faʻatulagaina ma faʻafeinu.

Auala e tausi ai dogwood

E ui lava i le le lelei o le laau, o le tausiga lelei o fatu o togalaau e aofia ai le fafagaina ma le fafagaina, teuteu mama, aveesea o vao ma le galueaiina o togalaau. Aganuʻu e le faʻatagaina le sili atu o le susu, o lea pe a faʻafeinuina e tatau ona amanaʻia tausaga, vavalalata o le eleele, vai ma le palapala. I le averesi, e manaomia e laau taʻitasi ia le itiiti ifo i le lua pakete vai. E mafai ona faʻataʻavaleina i totonu o le taimi malolo po o le sasaa tuusao o pu i tafatafa o vao. A uma ona liligi le dogwood, e tatau ona ufiufi uma le ova. Suavai mo le suavai ua puipuia, e mafai ai ona mafanafana. Aua neʻi faʻamago le palapala - o le mea lenei e popole ai le laau. O le faateleina o fua, o le dogwood e fafagaina i le tele o taimi i le tausaga. E talitonuina i le vaitau o le tuputupu ae e manaomia e le falelaau le gaʻo-phosphorus mixga, ma i le tautoulu - potash.

O nisi tagata fai togalaau i lea taimi ma lea taimi e ese mai le humus ma le faapalaga, po o le tausaga i le amataga o le taumafanafana, latou te sasaa atu ai le paluga o le vai ma le moa moa i totonu o vao i se fua faatatau o le 10: 1. O isi e saunia le fomuisa mai le 0.03 kilokalama o le ammonium nitrate ma se pakete humus. E pei foi o se faʻaleleia talafeagai "Agrolife", lea e sosolo ai le eleele pito i luga o le aganuu. I le faaiuga o le taumafanafana, e sasaa le afa-lita o le ash ash ash i lalo o dogwood matutua taitasi. Ma a maeʻa le seleselega o le a lelei le faʻaopopo 0.1 kilokalama o superphosphates. Ae po o le a lava le mea e te fafagaina ai dogwood, o le lime o loʻo tumau pea le taua tele. O le mea lenei e faʻamautinoa ai le i ai o le konatela i totonu o le meaʻai, lea e aʻafia ai le seleselega i le lumanai. Faʻasoa lelei, e taua tele togafitiga masani ile eleele. E faia i le tausaga a itiiti mai ono pe fitu taimi, e tusa lava po o le a le matutua ma le fua o le laau. Amata i le tautotogo ma maeʻa i le tautoulu, pe a uma le seleseleina o vine. O le pito i luga o le eleele e salalau faataamilo i le sana o lona mulimulitaʻi.

E taua! E oʻo atu i le 25 kilokalama o vine e mafai ona seleseleina mai le dogwood tree e sefulu tausaga, ma oʻo atu i le 100 kilokalama mai le fasefulu-tausaga.

O auiliiliga uma o le dogwood

E masani lava i lalo ifo o le ogaoga o laau e toto ai vao vao. E tatau ona aveeseina, a leai e te ono lamatia le togalaau ma maua ai se "mea leaga." O Dogwood e mafai ona tupu aʻe i foliga o se tele-vao po o se laau. Lafoa le pale i fualaau laiti. Afai e manaʻomia, e mafai ona faia se teuteuga o le togalaau i se foliga V po o se lole candelabrum mai se fualaau suamalie. Afai ei ai sau laufanua vavalalata ma o le mataupu o le vaʻaiga avanoa e taua, mo le faʻafefeteina, ua fautuaina e totoina ni ituaiga eseese i luga o le tasi laau.

I luga o le fesili pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei le vao, e tali tali mai le fai togalaau: e le manaomia e le laau ona fausia se pale. I le amataga o le tautotogo, e aveese ai mea ua faaleagaina, lala ua mate, ma, pe a talafeagai ai, e matua vevela tele ma ua pipii. Laʻau e sili atu ma le sefululima tausaga le matua e manaʻomia se teuteu faʻasalaga. E faia i se faʻavaivaia o le tuputupu aʻe i le taufaʻaiuiuga o le taumalulu, pe a malolo le vao.

Dogwood faʻasaga o le kulimi: auala e sauni ai mo le taumalulu

E le fefe le laau e oʻo lava i ogaoga ogaoga. O laau o le a faigofie ona ola mai gutu e masani lelei i a tatou latitudes. O le mea moni, o le a mafatia tagata talavou i ni matagi malulu, e silia ma le 30 tikeri. O lea e leʻi tupu lenei mea, o loʻo totofi lelei laau mo le taumalulu. Mo lenei mea e talafeagai ai le afaina poʻo le faʻafefeteina. Ma ia puipuia aʻa, o le palapala o loʻo siomia faʻatalanoaina lelei. O le mea lea, i le taimi o le tautoulu i lalo o le suauu e totoina uma laulaau paʻu i totonu o le togalaau. O pamu e natia e tusa ma le 20 cm. O se laulau o le humus poo le peat e mafai ona faataatia i le eleele.

E faʻafefea ona faʻaaogaina dogwood i le fale

E mafai ona faia aganuu i ni auala eseese. O le faigofie ma faigofie ona maua, o le aʻafiaina o ni mea. Ina ia faia lenei mea, pine i luga o le eleele ma fufulu taʻitasi ma fufulu i le palapala. I le tausaga mulimuli ane, i le amataina o le taimi o totoe, o le laʻasaga laʻititi e vavae ese mai le faiga o le tina ma totoina i se nofoaga tumau. O le tele o auala e faʻaleleia ai galuega-faigaluega o le faapipiiina. E seleseleina le seleselega i le amataga ma le ogatotonu o le taumafanafana. Ua aveeseina laulauina e le tasi vaetolu ma tausia mo le sili atu ma le 6 itula i sauniuniga tuputupu ae tuputupu ae. A mavae lena, latou te paʻu i lalo o le paolo, ufiufi i le afifi. E i ai se tulaga lamatia e le o tagata uma o le a aʻafia. O dogwood filifilia na faʻamamaina i le fugaina. E faia lenei mea ia Aokuso ma Setema, talu mai i le taimi ua tuanaʻi o taumafaiga uma a le tui na le manuia. Mo rootstock faʻaaoga lelei-atinaʻe, mamana vao. O le metotia e aofia ai le fesoʻotaʻiga o le faʻamau fatu ma le ulu rootstock e ala i se faʻavae T-shaped. O le nofoaga o le tui e afaina lelei i le mea faapipii, ao tatala le gaʻo. Ia Oketopa, ua aveese le lipine. Afai e masani le fuga, e le uma le pepa. O le suauu o loʻo faʻalauteleina i lenei auala e fua mai ai fua i le tausaga lona tolu o le olaga, talu ai o loʻo faʻasaoina ai ona uiga.

Tomai faʻapolofesa faʻaaogaina le fatuwood seed method. E manaʻomia le tele o le taimi ma e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma le onosaʻi, ao fatuina le fatu umi ma faigata. Ma o le dogwood fruiting e sau i le 7 - 10 tausaga. Mo le totoina e filifili fatu o fualaau le fua. Afai e ufiufi fatu i se atigi maʻa, e mafai ona tipi, ma faʻavevelaina ai le germination. A le o lea, o le a na o le lua poʻo le tolu tausaga e mafai ona aliali mai ai. Laʻau totō i se nofoaga tumau ma mataʻituina le eleele palapala.

E taua! Ina ia tosina mai fatu i luga o le vinewood flowering, o le laau e sosolo i le vai vaivai vaivai.

Malosiaga o Cornel i faʻamaʻi ma meaʻai

E seasea ona aʻafia ai faʻamaʻi manu. Ae, e ui lava i le tetee o le laau, e tatau i se tagata e tausia lelei ona siaki ona lala ma ogalaau. E i ai taimi e foliga mai ai le paʻu i luga o laupepa o faʻataʻitaʻiga talavou. Ina ia foia, ua lava lava le togafitia o le aganuu i soo se mea malie. O fatuga leaga e tutupu i luga o lala mamago, lea e iu lava ina faimalaga atu i vailaau maloloina. E tele taimi e tupu ai lenei mea pe a fufulu mama le mama. Ua aveese vaega o le laau ma o le taimi nei ua latou faamautinoa e leai se foci malogo e aliali i luga. Lanu samasama i luga o laulaau, e pei o le ele, ua "aveese" e le tuufaatasiga a Bordeaux. Pau lau pau e tatau ona susunuina. E tupu le fua o le fualaau mūmū, i le taua e aʻafia ai le lime.