Faatoaga faatoaga

Toa moa manulele ma le faʻateleina o le tumau - ituaiga o Langshan

Sa masani ona iloa le fanau a Saina o moa ua taua o le Langshan i totonu o faifaatoaga o manu felelei. O lenei ituaiga o moa na faʻapupulaina faapitoa e le au faifaatoaga Saina mo le gaosia o le tele o meaʻai ma lelei.

O Saina i matu o loʻo taʻua o le nofoaga na fanau ai le lanu Langshan, mai le mea na aumai ai i le teritori o Peretania Tele ma Siamani i le 1870s.

Na talia o ia e ala i le sopoʻia o le laʻititi ma le uliuli . Mai Siamani, o lenei ituaiga ua salalau atu i le salafa o le lalolagi.

O lenei ituaiga na aumaia i Rusia 30 tausaga mulimuli ane. Faatasi ai ma lana fesoasoani, na faʻamoemoe le au faifaatoʻaga e faʻaleleia le tulaga lelei o moa mamafatu i totonu o le lotoifale, lea e matua eseese lava tuaa.

Na o le 1911, na mafai ai e tagata atamamai mai Rusia ona atiae se tulaga fou mo lenei ituaiga o moa.

O lenei ituaiga o moa na gaosia faapitoa e maua mai ai le tele o meaʻai e sili ona lelei. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se gaosiga lelei o fuamoa, lea e maua ai le lelei o le faatinoga o le tasi lafu mamoe.

O le taimi nei e lua ituaiga o moa Langshan: English moss-legged ma Siamani e leai ni seevae. O manu felelei laiti e le eli i luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e le aumaia ai nisi mea faʻalavelave i tagata e ona.

Faʻamatalaga faʻamatala Langshan

O Chickens Langshan e matagofie lava foliga vaaia. Ae ui i lea, latou te maua lelei tumauE mafai ai ei latou ona fetuunaʻi i soʻo se tuutuuga o le taofia.

I moa o lenei ituaiga o le tino tele ma maualuga, o loʻo tauaveina se maso maso. E le gata i lea, o Langshans o loʻo i ai ata nei o fafo:

  • O ponaivi o nei moa ua faateleina le malosi.
  • Laititi, lauitiiti ma ulu lona ulu.
  • Faʻasua le umi.
  • Pelu ma ni tautaliga laiti.
  • Fuʻu faʻatasi ma sina pisa.
  • O le siʻu o loʻo i ai le foliga o se pusa.
  • O le tino e maualuga, mafolafola, ae i le taimi e tasi e matua mamana lava.
  • Pusa ma le pusa lautele.
  • Leʻau ma le siʻu ua i ai se ufiufi ufiufi ufi.
  • O le pito i tua e lautele, ei ai se foliga o le oval, lea e tulaʻi latalata atu i le siʻusiʻu.
  • Umi tutusa ile lautele.
  • O le manava mafiafia ma fulufulu mafiafia.
  • O le susulu o loʻo faʻaleleia lelei.
  • O metatarsus e fesoʻotaʻi faʻatasi ma ni tamatamai lima e fa.
  • E sili atu le alofa o pou nai lo le taʻavale, ona e laʻititi.
  • E i ai moa a le moa i le pito i lalo.
  • Pou uumi uumi.

O se faʻafitauli le talafeagai mo moa Langshan uma o soʻo se isi laina o tua nai lo le lipre. E le tatau ona i ai ni ulu ulu i luga o se ulu tele.

E le gata i lea, o moa ma ni vae pupuu, vavae lauusiusi, fata mafolafola, ma paʻepaʻe paʻepaʻe ua teena. I totonu o pusa, e le tatau ona sili atu le maualuga o paʻu o siʻusiʻu nai lo fulu o le siʻu. E tatau foi ona i ai ni matai i le pulu.

Malu felanulanuaʻi

Na mafai e le au faʻatoʻa ona maua ni lanu eseese o nei moa. O Langshan papaʻe, uliuli ma lanumoana. Na mauaina nei mea ina ua mavae le sopoia o moa papaʻe ma ni uliuli.

White birds e iloa e fulu paʻepaʻe paʻepaʻe. Ae ui i lea, latou te le o aofia ai ni mea le mama mai isi lanu ma lanu. Ae ui i lea, o pulu o lenei lanu e ono i ai ni fulufulu samasama. Ae o le gutu ma le isi mea, o loʻo i ai sina laititi e fai. O mata o nei manulele e masani lava e uliuli.

Black Langshany e masani ona maua i totonu o faifaatoaga o manufasi. O nei manulele o fulufulu uliuli atoa ma sina lanu lanumeamata. O le gutu o Langshanov e lanu uliuli foi, ma o le alofilima ma tamatamailima e faasolosolo malie ina mumu pe a tupu matua. Mata e lanu enaena-enaena.

Pulu mumu O laumei Langshan o loʻo faʻaalia i fulu lanumoana, lanu uliuli ma mata uliuli. I polōlū lanumoana, o le plumage e sili atu ona paʻu le lanu nai lo moa ma fulufulu palanoa.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O le ituaiga Saina o le hens Langshan e eseese i le maualuga o aano o manu. E manaia le tofo, o lea e pei o le au faifaatoaga uma. Faʻatasi ai ma le maualuga o le aano o manu, o lenei ituaiga e maualuga lona gaosiga. E ola vave vave pou, ma e mafai ona maua e le au matutua matutua se aofaiga e oo atu i le 4 kilokalama.

Chickens Langshan e le faʻamaoni mo le anotusi. E mafai ona latou ola i soʻo se tulaga taumalulu, ma e le manaʻomia foi se tausiga faaopoopo. O le mafuaʻaga lea e talafeagai lelei ai i latou mo faifaatoaga o manufasi e le o lava le poto masani i le tausiga o moa.

O le mea e leaga ai, i laʻititi laiti o lenei faʻasologa o se vavaeesega mai tulaga o loʻo i ai nei o le ituaiga e masani ona matauina. Mo le au fai poto masani e mafai ona avea ma se suiga taua, aua e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina vave o Langshans. Tagata e amataina poʻo le au faifaatoʻaga o le moa a le amateur e le mafai ona gauai atu i nei mea na vavaeeseina.

Fuga Faʻaopoopoga

O le setete o le lafu matua e aafia ai i taimi uma le fua o le vevela o Langshanov.

Ma e tatau ona e amanaʻia le matutua o tagata matutua, o latou tulaga, gafatia gafatia ma le tulaga atoa o le lafu. A maeʻa lena mea, e tatau ona amanaʻia uiga lautele o le fuamoa: o le mafiafia, amio saʻo ma le mamā o le atigi.

I luga foi o le setete o fuamoa e mafai ona aʻafia ai le nofoaga o nusipepa, o le lelei o le teuina ma le fesuiaiga o fuamoa, faʻapalapalaina. Afai e le saʻo se tasi o nei laasaga, e mafai ona pagatia fuamoa Langshanov.

Ina ia aloese mai faʻafitauli i fanau e le fua mai, e masani ona filifilia fuamoa fuamoa a manu. E leai se mea e tatau ai ona faʻafefeteina fuamoa i se laulaʻau mataʻetaʻe ma le vevesi poʻo le taʻavale. O nei fuamoa e tatau ona vave teena. I le faaopoopo atu i nei fuamoa, e le mafai ona e faʻaaogaina na mea na talepe i luga o le fola.

Aʻo filifilia lelei fuamoa, e mafai ona e amata mataʻituina le vevela. E tatau ona manatua o fuʻa a Langshanov e le mafai ona faʻafeteina suiga vave i le vevela. E moni lenei mea i le vaitau o le taumalulu pe a feoti fuamoa ma moa.

Tausia le talavou

E ui i le mea moni e faʻapea o laumei o le laumei o Langshan e le lelei ma e mafai ona tausia i soo se tulaga, e tatau i le faifaatoaga ona malamalama o le faatinoga a le matua matua i luga tonu lava o le tausiga lelei.

E pei foi o isi ituaiga, Langshanov moa ua manatu e sili ona vaivai. O le mafuaaga lena latou te manaʻomia ai le totogiina o le maualuga o le gauai. Ina ia mafai e le moa ona ola maloloina ma faigata, e tatau i le tagata e ona le faatoaga ona filifili fuamoa mo le susunuina i tagata soifua maloloina ma malosi.

O le mea moni o le vaivai ma maʻi Langshans o le a le mafai lava ona maua mai se tamaʻi maualuga, e maua ai le lelei o manu.

Chicks Langshanov e mafai ona matua mafatia i faʻamaʻi pipisi. I le avea ai o se tulafono, latou te salalau vave i fale moa ma le le lelei o le ea ma i totonu o potu laiti e nonofo ai le tele o moa. O le puipuia o manu laiti mai faʻamaʻi pipisi, o tui masani ma tui vailaau e tatau ona faia.

Afai e naʻo se tagata tomai faapitoa e mafai ona mataʻituina le soifua maloloina o moa, ona mafai loa lea e se suiga fou i le faʻaleleia o Langshanov ona mataʻituina le tulaga o le mea e faʻaaogaina ai ma le lapisi. E masani lava o le talavou e afaina mai vai inu ma le susu.

E taua tele le faʻamautinoa e le faʻafefeteina e tamaʻi moa le tane ma le vai, ona o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le susu, vave vave ona tupu i luga o le fola. E mafai ona e faʻaaoga oneone oneone ma fatu tetele o le oneone, mutia ma le anufe pei o le moega mo moa o Langshanov.

Aua neʻi galo e uiga i meaʻai lelei o moa moa. E tatau ona latou maua mea uma latou te manaʻomia mo le saoasaoa o le tuputupu ae ma le mamafa. Afai o le tuputupu aʻe o le tamaititi e leai se mimiti, ona amata ai lea ona aʻafia lo latou ola maloloina ma le alualu i luma.

O le taumafa o moa e tatau ona suia ao faasolo ina matutua. I aso muamua pe a uma le pulou, e tatau ona tuʻuina i luga o poumoa Langshan ni gutu e gaosia i le sana ma palu fuamoa.

A maeʻa lena, e mafai ona fafagaina fatu o le saito. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faaopoopo le multivitamins i le taumafataga e tausia ai le soifua maloloina o le moa i le tulaga saʻo, lea e mafai ona faatauina i soo se togafitiga vailaau. Nai lo le vai, o moa e masani lava ona tuʻuina atu i ai se teuteuga o le siama e faʻamalosi ai le puipuiga mai le aso muamua o le olaga.

Mo manulele matutua

O Langshan matutua e fai ma moa ua oʻo i le matua. O lenei ituaiga susu mai i le 18-23 vaiaso o le olaga. Ina ia taunuʻu i lenei tausaga, e totoina ai le ola o tamaʻi moa ma manoa i le tasi o moa.

Afai o le pululogi e faʻaalia le osofaʻiga, ona tatau lea ona latou tipiina le pi. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e valaʻau i se fomaʻi e saʻo le vaʻaia le gutu o le manulele, lea o le a puipuia ai le faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi.

Fafaga faʻi ma moa i se tasi o le henhouse e tatau ona maua mai i mea e fafaga ai. O lenei mea e mafai ai e lē e ona Langshanov ona faʻatonutonu le tuputupu aʻe o le maso maso i itupa uma e lua. O nisi taimi e tupu mai ai paʻu o loʻo paʻu i tua talu ai ona o le mea e le afaina ai, ma le moa - i se isi itu. I lenei tulaga, e manaʻomia le fafagaina o ato, a leai o le a le maua e le manulele matua le mamafa o loʻo manaʻomia.

E taua foi le amanaia o le tele o roosters ma moa. E tele tagata e tatau ona aveesea mai le lafu a matua, a leai o se moa e mafai ona faamanualia ai se moa laʻititi aʻo faʻaipoipo, ma o le a afaina ai le faiga faʻasosolo.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata e ona le Langshanov ona mataʻituina le amio a le au taʻavale. O lenei ituaiga o fanau e leai se gaosiga tele tele, ma e mafai ai ona leaga.

Uiga

Roosters breed Langshan mafai ona maua le mamafa mai le 3.5 i le 4 kilokalama. E tusa ai ma moa, o lo latou mamafa ola e eseese i le va o le 3 i le 3.5 kilokalama. I le tausaga e tasi, o taʻitasi taʻitasi o le laumei Langshan e mafai ona oʻo atu i le 100-110 fuamoa. O le fua, o fuamoa taitasi, o loʻo i ai se lanu uliuli-lanu samasama o le atigi faʻatasi ma lanu enaena lanu enaena, e mamafa le 56 g.

O na faʻatinoga ua lava lea e tupu ai ni fanau fou ma maua lelei ai aano o manufasi mo le faʻatau.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

  • O le mea e leaga ai, e le o se mea e seasea ona maua ai moa Langshan. Ae ui i lea, e mafai pea ona faʻatau mai faʻatau talavou o lenei ituaiga po o fuamoa i le faatoaga "Pticaillage"lea o loʻo i le eria o Yaroslavl.

    O le faatoʻaga moa ua tu i le 140 kilomita mai Moscou i se eria e mama le faʻalogo. O iinei e mafai foi ona e faatauina mai manufelelei matutua mo le gaosia i luga o se faatoaga tumaoti. E tele faʻamatalaga e uiga i fuafuaga o le faatoaga e mafai ona maua i la latou upega tafaʻilagi www.ptica-village.ru pe valaau +7 (916) 795-66-55.

  • O le faʻatauina o moa ma fuamoa o laʻau moa a Langshan o se moa moa i totonu o le nuʻu Kurkurovo i le eria o Moscow.

    E mafai e se faatoaga ona faatau uma fuamoa Langshan, moa, ma tagata matutua. O le tau o le manulele e mafai ona maua i le upega tafaʻilagi www.kurkurovo.ru poʻo le telefoni +7 (985) 200-70-00.

O le ituaiga o moa Dorking i aso nei e le o lauiloa tele i nisi vaega o Rusia ao tatou mafaufau i lenei tusiga. Saili le mafuaaga!

Analogs

Faatasi ai ma aano o manu, o le mea e sili ona tutusa ma le ituaiga o le Langshan Plymouth. O pou o lenei ituaiga o loʻo i ai se tino tele ma ni fulufulu mafiafia. O fusi e ufiufi i le tino e mafai ai e manu felelei ona teteʻe malulu. O i latou, e pei o Langshans, maua aano lelei o manu ma le taua tele o mea taumafa.

Ae peitai, o la latou gaosiga e sili atu le maualuga.

O plymouth brooks e mafai ona ave i le 180 fuamoa i le tausaga, aʻo Langshan e na o le 100-110 fuamoa. O le mafuaʻaga lenei o se ituaiga ituaiga o moa o le a fetaui ma tagata o manu felelei o loʻo mananao i se taimi puupuu e maua mai ai se numera manaia o moa.

O isi ituaiga e mafai ona faia ae le o Langshanov Brama. O pou o lenei ituaiga o loʻo i ai se tino tino tele e mafai ona taofia le maso maso. Latou te sologa lelei i le rūsia o Rusia, o lea latou te fetaui lelei mo fanua tumaoti. E le gata i lea, latou te le manaʻomia le savali faifai pea, lea e manaʻomia ai se togalaau tele.

Chickens of Brahma e oʻo atu i le 160 fuamoa i le tausaga, o lea e mafai ai e se tasi ona fai mai e sili atu le lelei o le gaosia nai lo Langshans. I le taimi lava e tasi, o le mamafa o se moa e mafai ona oʻo i le 5 kilokalama ma le gaʻo tatau.

Faaiuga

O le gaosi a le Hans o Langshan e itiiti ifo ma e le masani ai faʻatasi ma faifaatoaga ma faifaatoaga tutoʻatasi i tausaga taʻitasi. O lenei ituaiga o fanau e faasolosolo lava ina le toe aoga ona o le maualalo o le gaosiga, ae ui i lea, o faifaatoaga-tagata tomai faapitoa o loo faaauau pea ona tupu lenei ituaiga ina ia faasaoina ai le vaitafe.

I le avea ai ma sefe moa lelei e lelei tele le faʻaaogaina o Brama poʻo Plymouth. Ae o tagata atamamai poto masani e mafai ona taumafai o latou lima i le tausia o Langshans.