Laʻau

Cherry Tyutchevka: fualaau malulu ma le suamalie

Cherry Tyutchevka - o se sui o ituaiga eseese na atiae faapitoa mo le vaega ogatotonu. E faigofie ona ia galo malulu ma e masani lava e le maʻi. Ae i le taimi lava e tasi, o le ituaiga o loʻo faʻaalia i le tele o fua o fualaau suamalie, e toetoe lava a lelei e pei o latou tagata i saute.

Faamatalaga o cherries Tyutchevka

Na mauaina Tyutchevka e ala i le sopoia o ituaiga suamalie suamalie 3-36 ma Red Dense i le All-Russian Research Institute o Lupine (Bryansk). I totonu o lenei inisitituti ei ai le matagaluega o fualaau aina e fua i le filifilia o togavao ma laau fua. O i ai i le faaiuga o le seneturi ua mavae se ituaiga fou o cherries na faʻaalia mai o se taunuuga o le galuega a le faifaatoʻaga M.V. Kanshina. I le 2001, na faamauina ai Tyutchevka i le Setete Setete o le Malo Rusia ma fautuaina mo le galueaina i le itulagi Tutotonu.

Totoga o mea

Cherries o le ituaiga o Tyutchevka e tupu mai i se foliga o se laau-laau umi ma se pale e le taatele. O laʻau e mamafa, umi, lanu enaena. O laulaau i luga o ia mea e tele, lautele, e aunoa ma le gasegase, i luga o petioles laiti. O fua muamua e aliali i luga o le 5 tausaga talu ona totoina se laau, o fualaau aina atoa ua matauina i le matua o le sefulu tausaga mulimuli ane. O le fua autu o loʻo i ai i luga o lala o le bouquet. E iai fugalaau fugalaau e fa ma uumi uumi ma pistils. O lenei peleina e lei vave tupu i le ogatotonu o Mei, ma o fua na amataina i le amataga: i le faaiuga o Iulai po o Aukuso.

O le ituaiga e toetoe lava o le tagata lava ia: e aunoa ma ni tagata eletise, o le fua e leai se aoga. E mafai ona avea ni paʻu ma ni laau o le vine e fuga mai i le taimi e tasi. O ituaiga sili ona lelei i lenei itu o Ovstuzhenka, Raditsa, Iput, Bryanskaya pink. I le gaosiga o alamanuia, o le fua faatatau o le gaosiga e tusa ma le 100 kilokalama / ha, o le maualuga e faamaumauina e 275 kg / ha. I fale tumaoti, pe tusa ma le 2 pakete e aoina mai se laau, o le maualuga o loʻo faʻamatalaina e 40 kilokalama.

O le fuaina o fua masani, e tusa ai ma le au fai togalaau, e tatau ona pe tusa o le 20 tausaga, lea, mo mafuaaga manino, e leʻi faʻamaonia.

O le ituaiga o le taumalulu-faigata, faigofie ona faapaleni gutu e oo atu i -25 e uiga iC, i ogaoga sili ona leaga i le vaeluagalemu (i le -35 e uiga iC) faʻamaʻi e oʻo i le 20% o fatugaʻo. Toe faʻafoʻi fulufulu i le taimi o le fugalaau ma faʻaitiitia le vevela i -5 e uiga iE tusa ma le 70% o fugalaau ua maliliu faatasi. O le faapalepale o le tiga e maualuga lona maualuga, ae o faʻamaʻi pipisi e pei o coccomycosis ma kleasterosporiosis - naʻo le averesi.

Fualaau Faʻamatalaga

Cherries Tyutchevka e iloga i fua matagofie o le maualuga nai lo le tele (tusa o le 23 mm le lautele, mamafa 5-7 g), lautele lautele, foliga lanu mumu ma togitogi. O le pulupulu o mea manogi, meaʻai, mūmū, vine suamalie ua valiina i se lanu mumu mumu. O fua o loʻo i luga o laʻau-tele. O le ponaivi e tele-lapopoa, oval, e le vavae ese mai le pulupulu o le tamaititi. E vave ona maua mai fua mai le sima, e aunoa ma le leai o se sua.

O fua o Tyutchevka e lapopoa, manaia, mafiafia lelei

O fua e suamalie (o le suka e tusa ma le 11%, acidity 0.4%), fuamalie, fua o le tofo 4.9 mai le 5 points. Faʻateleina ona feaveaʻi i mamao mamao, faʻatauvaʻaina e le au faifaatoaga o loʻo faʻatau atu ni peleni suamalie. Mo le lelei e mafai ona faʻatinoina, o fua e tatau ona aveʻesea ma 'au. I le vaitau o timuga aemaise lava, e faigofie lava ona osooso.

O le faʻamoemoega o le seleselega e lautele. O fua e faʻaaogaina fou, o le faasiliga e faʻamaʻi, faatagaina mo le gaosi: jam, compotes ma isi ua seleseleina.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Tyutchevka o se ituaiga e matua talavou lava, e ui lava, ioe, mo le 17 tausaga ua uma ona mafai ona faʻaalia ona uiga lelei ma maua ai ni faaletonu. I le avea ai ma itu taua o le ituaiga, fai mai le au fai togalaau:

  • maualuga fua o le gaosiga;
  • faaaliga matagofie ma le tofo lelei o fua;
  • fua lelei o laau toto;
  • le le mautonu i tulaga tuputupu ae;
  • maualuga le teteʻe ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faatasi ai ma aʻafiaga e aʻafia ai, o le tosoina o fualaau aina i le maualuga o le maualuga o le suamalie ma le manaʻomia mo eletise.

Totoina o momo kela Tyutchevka

O le tekinolosi o meaola o cherries o le ituaiga o Tyutchevka e toetoe lava a ese mai i isi ituaiga eseese e fuafuaina mo le totoina i se tau malulu o le vaeluagalemu. E aoga lenei mea i le totoina o se laau ma tausia.

Taimi faʻaleleia

O ituaiga Tyutchevka ua fuafuaina mo le itulagi Tutotonu, lea latou te taumafai ai e toto ni fualaau aina i le tautotogo: o le totogo o le autumn e tupu tele ma mafai ona mama mai fafo o fualaau aina e leʻi maua atoatoa aʻa. Ae ui i lea, o laau totō faʻatasi ma se aʻa aʻa e mafai ona totō i le tautoulu, ae o le tautotogo tautotogo po o le amataga foi o le taumafanafana e sili atu ona lelei mo i latou.

O le totoina o le tautotogo o Tyutchevka i le tulaga o laau toto e leai ni aʻa e mafai ona faia i se taimi e matua tapulaa. O le eleele i lenei taimi e tatau ona matua vaivai, ma o le a le toe fuga mai i luga o fatu laau, e na ona fufula. O le lamatiaga o le malulu matuia i le taimi o le tulaueleele e tatau ona pasia. O le mea masani, o lenei tulaga i le vaeluagalemu e atiaʻe i le vave po o le ogatotonu o Aperila.

Filifiliga o le nofoaga

E ui lava o le ituaiga Tyutchevka o le malulu o le kulimi, i le taumafanafana, e maua mai ai fua o fua suamalie, e tatau ona susulu le laau i le susulu o le la ma puipuia mai matagi malolosi, aemaise lava mai matu. Ia, pe afai ei ai se malulu filemu i saute. O se puipuiga mai matagi, puipui maualuga, puipui o fale ma isi laau fualaau "galue" lelei.

O cherry i le vaeluagalemu e sili atu ona toto i tafatafa o puipui, ma puipuia i latou mai matagi.

O le eleele sili ona manaia o le oneone manava po o le loamu i se uiga le tutusa ma se maualuga o meaʻai, i le leai o se mea e tafe ma e le lolofia e le eleele. O nisi taimi mo le totoina o cherries o se faaputuga puʻupuʻu e fausia faapitoa, sasaa ai eleele laulelei. Afai ei ai le taimi, ma sili atu pe afai o le 'upega tafaʻilagi e faʻateleina i vao vao, e muamua ona eli ma sina vaega itiiti o le humus (afa afa mo 1 m2), filifilia ma le faʻaeteete manua rhizomes.

Faʻaleleia o sauniuniga

E matua faigata lava ona eli lua i le tautotogo, o lea e tatau ona e faia lenei mea mai le pau, i soo se taimi. O le maualuga o le lua pele e 80-90 cm le umi ma le lautele, 50-60 cm le loloto. Lava ma le 50 cm, ae afai e mamafa le palapala, eli loloto, ma tuu le 10-12 cm o maʻalaupapa poʻo piliki gau i le pito i lalo e avea o se alavai. O le sauniuniga o le lua e tulaʻi mai ai mo Tyutchevka e le masani ai: ua lafoaʻi le vaega maualalo, ma o le pito i luga ua fefiloi ma fugalaʻau ma ua toe foi i le lua.

Fertilizers i le taimi o le totoina o le 2 pakete o le humus ma se pea paipa lima o le efuefu laupapa. I eleele vaivai, e mafai ona e vave faaopoopo le 100 g o le superphosphate, o isi minerale faʻamafanafana o le a manaʻomia mulimuli ane mo le faʻamafanafanaina. I le tulaga o eleele soona manogi, e tatau ona faaopoopo se penisina po o se lime laumei: i se fagu lita. Pe a totoina ni laau i le va oi latou ia tuu mamao mai le itiiti ifo i le 4 mita.

I totonu o togalaau tele, e totoina ai cherries i laina, pe a ma le 3-4 mita e tuu i le va o laau

Faʻamasinoga faʻalelei

E sili ona lelei le avea o se laau e lua tausaga le matua e pei o se fatuga: e tolu tausaga le matua e sili atu le leaga, ma mai se lau laau e tasi le tausaga o le a alu ai se tausaga e selesele ai. E taua tele le ola maloloina o paʻu ma paranesi, ma o aʻa e atiaʻe ma fetuunai. O le faiga o le totoina o cherries Tyutchevka tutusa ma le tele o fualaau aina.

  1. Afai ei ai se faʻaleagaina i luga o aʻa o se fatugala, o le a vavaeina i se nofoaga maloloina, pe a uma ona faʻamalulu aʻa i totonu o le vai mo ni nai itula, ma sili atu mo se aso. I le taimi lava lea ao leʻi alu ifo i lalo i le totoina o le lua, o loʻo aʻafia aʻa i totonu o le mash, o le tutusa o le omea ma mullein ma le tele o vai mo le tutusa o kulimi kulimi.

    O le faʻapipiʻiina o Clay i luga o aʻa e faʻapupulaina ai le faamaloloina o fualaau

  2. I le aveeseina o pupuni ma le tele o le eleele manaomia, latou te fausia ai se faaputuga i totonu, e sosoo ai ma se siteki malosi e lava le maualuga (ia le itiiti ifo ma le 80 cm i luga atu o le eleele).

    E filifilia le siteki ina ia oʻo atu i le lala muamua o le fatu

  3. A maeʻa ona faʻapipiʻi se pu i luga o le faaputuga, latou te filifilia le maualuga ona o lona aʻa o le sili atu i le centimita luga aʻe o le palapala (i le lumanaʻi e tatau ona tilotilo mai fafo mai le eleele). Lafoaʻi aʻa, faʻagasolo malie ona faatumuina i le palapala, faʻapipiʻi taimi.

    Faʻalagolago i le tulaga o le ū, pe o le a aʻa le laʻau ma o le a fua mai fua

  4. Nonoa le ogalaau e selesele i le siteki ma le "valu" e faaaoga ai se maea vaivai po o se fasi uila polyethylene. Sii lemu 2-3 pakete vai i lalo o le fatu.
  5. Afai e manaʻomia, faʻaopopo le palapala, fai laʻau i pito o le lua mo le faʻaleleia o le suavai, faʻaleleia atili le fatuina ma mulch le palapala i le peat, humus poʻo le vao ma se laulau 2-3 cm.

    E masani ona sasaa mai le vai mai se pakete, ae sili atu le faʻaaogaina o le suāvai ina ia sili atu ai le susu

  6. Tipi le fatu laau ina ia mafai ai e le vaega pito i luga ona ausia le malosi o aʻa e fafagaina ai: o le maualuga o le lua tausaga pe a uma le totoina e le tatau ona sili atu i le 1 m, o le umi o lala itu e 50 cm.

I nai vaiaso mulimuli ane talu ona totoina, ua faʻafefeteina ai se masini: i le tau vevela, ma atonu i isi aso uma. O le eleele i totonu o le lio lata ane e tatau ona susu i taimi uma. O le mulch lelei e mafai ona faʻaitiitia ai le taimi ole fafaga.

Laʻau togafiti

A aʻafia se fatu, e manaʻomia le fausua. O le malosi o le faʻaleleia o vai e faalagolago i le tau, ae e le mafai ona e faʻamago le palapala aʻo tuputupu aʻe le vaetogi fou, faapea foʻi i le taimi o le faʻatauina o vine. O le taumalulu taumalulu e manaʻomia. E oʻo atu i le 10 pakete vai e ono manaʻomia mo se tagata matua, ae e le mafai foi ona faʻaalu, aemaise lava i le taimi o le matua o le fua. O Cherry Tyutchevka e mafatia i le tele o le susu, ma tali atu ma le le taofiofia le tosoina o le fualaau aina, ma mafua ai ona paʻu mataua. O le mea lea, afai o timuga mamafa e amata i le 2-3 vaiaso aʻo lei seleseleina, e tatau ona ufiufi le poloka poloka i le paʻu palasitika.

O luga o laei e amata ile tolu tausaga talu ona totoina. E tai lua 2-3 tausaga, e fafagaina ai cherries i laʻau po o moa moa. E sili atu le tuʻuina o le paluga i le faʻaaogaina (1:10), e mafai ona tanuina le paʻu mama i luga ole itu ole pito o le pale. Ua lava paʻu o le manu ma, e tusa ai, o le afa pakete o le otaota, aumai ia i latou ae leʻi leva ona tupu.

O tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo, latou te tuʻuina atu ai le topega o le kulimi i luga o le 'eleʻele ma le mineral fertilizers. Urea sili ona lelei (25-30 g i le 1m2 ogalaau poloka). Afai o le a faʻasalalauina Uria i luga o palapala palapala, o le a toso i totonu o le aʻa aʻa pe a liusua. I le tulaga o se talosaga mulimuli ane, e tatau ona tapunia le taʻavale i se fugalaʻu papaʻu. Ia Aokuso, e fafagaina le peleni suamalie i le auala lava e tasi ma le sulfate sulfate (i le fua tutusa) ma le superphosphate (faalua le tele). O taimi taʻitasi, e faʻasusu ai le pusa tafatafa o le ogalaau i se fasi manifinifi o le fafie. O vao faataamilo i le laau ua faʻaleagaina faʻafuaseʻi i lona olaga atoa.

Urea (Urea) - o se tasi o mea e sili ona saogalemu ma faʻamalolo

Afai e sao le saʻo o le laau pe a totoina, e le umi se taimi e alu ai ma se meaʻai. O cherry e ola i luga o le vevela masani e masani lava ona taumafai e aua le totogia le le talafeagai. I le tautotogo ma le autumn, ua na o lala ua malepe ma mama ua vavae ese, ma le faaeteete e ufiufi manuʻa i le togalaau. O Tyutchevka e le faigofie ona vevela, o lona uiga, e seasea ona faia le teuteuina o le uila. Ae o le tuputupu ae o talavou i luga o tagata matutua i le maeʻa o le seleselega e faapuupuuina vave i tausaga taʻitasi.

Fale puipui mo le taumalulu e manaʻomia ai na o laau talavou i le 2-3 tausaga muamua. A maeʻa le taumalulu, e ufiufi le pitonuʻu i se mafiafia lanu o le paʻu oisa po o le meaʻai, ma tuʻuina i luga pito o laʻau. O le faʻamalosi i le numera manaʻomia o pine, o le laau lava ia, faatasi ai ma le pale, ua afifi mo le taumalulu faatasi ai ma mea e le i lalagaina poʻo mea e faʻaoʻo ai. Aʻo aliali mai le kiona, latou te lafoina i totonu o le liʻo lata ane, faia se kiona.

O fualaau laiti mo le taumalulu e liua i se ituaiga anufe, ae e tatau lava ona aveese le fale e manava ai i le taimi o le taumalulu

I le oʻo mai o le tautotogo, e le tatau ona e tuai e aveese le fale ina ia le tagi le laau!

O ogatogo Tyutchevka laau e faigofie ona faʻafeiloaʻi i taumalulu masani, ma afai o le lau o le lālā e amata ona malolo, e vave lava ona toe faʻaleleia. I le tulaga o le mamafa o le malulu, lea e seasea lava ona tupu, e tatau ona vavae ese vaega o le oti i le tautotogo.

Vitio: o le totoina o cherries i le vaeluagalemu

Maʻi ma meaʻai

Tyutchevka e seasea lava ona maʻi, ma ma le faʻaaogaina lelei o tekonolosi e le oʻo atu i sauniuniga ogaoga. O mea masani masani e puipuia ai: ia tatu ma susunuina laʻau pe a uma le pala, ia fufulu le paʻu paʻu ma eli le nofoaga. E toʻatele tagata fai togalaau latou te le amanaia le togafitiina o laau faʻatasi ai ma apamemea o loʻo aofia ai i le amataga o le tautotogo. O le tele o taimi latou te faʻaaoga ai le 1% Bordeaux vai.

Faatasi ai ma faamai o le peleni pele, lea e tatau ona gauai i ai, i le tulaga o Tyutchevka na o coccomycosis ma kleasterosporiosis ua valaauina. Coccomycosis o se faʻafitauli faʻaleagaina faʻaleagaina. I le tautotogo o le tautotogo, lanu enaena e oo i le 2 mm i le lapopoa i luga o laulaau o le laau ua pisia, ma a maeʻa le masina e aunoa ma se togafitiga latou te fusia i ni nofoaga tetele. Paʻu palapala - 'āiga faʻapitoa - o loʻo i luga o le laupepa. Laʻau e muamua atu i luma o le taimi.

O Coccomycosis e le mafai ona manatu maualalo: o laulaau i laʻau e iu lava ina faʻaumatia i latou, ma o le laau e faʻavaivai tele

E masani lava ona salalau le faʻamaʻi i isi vaega o le laau, o le mea lea e vaivai ai le laau ma mafai ai ona oti. O le Coccomycosis muamua e togafitia muamua (i le tautotogo) faatasi ai ma le paluga Bordeaux tutusa, ae ma le 3%, ma afai e le fesoasoani, o sauniuniga faapitoa e mulimuli ane faʻaaogaina: Horus, Skor, etc. i le taimi atoa.

Kleasterosporiosis (pu blotch) ei ai foi lona natura, e amata tutusa lava i le coccomycosis, ae mulimuli ane i fafo o pu i le nofoaga o le mea. Ole puipuiga ma le togafitiga e tutusa lelei ma coccomycosis.

Faatasi ai ma kleasterosporiosis, o laulaau e tafana, ma o mea uma e matua le lelei lava

E toetoe lava a leai ni meaola faalafua i talo o Tyutchevka, sei vagana ai le tele o vaʻa pele. O fualaau '' anufe 'o le taunuuga lea o lona gaioiga, ma o "anufe" o matala ia o le lele. O galuega faʻatoʻaga faʻaleagaina e faʻaititia ai le lamatiaga o lona tupu. Ma latou te taumafai e tau i le felelei e aunoa ma ni vailaʻau, ma puʻeina i paʻu: kvass pe faʻapipiʻi i fagu faʻalava. Afai o le lele e matua lelei lava, e tatau ona e faʻaaogaina iniseti: mo ituaiga o cherries, o loʻo aofia ai Tyutchevka, e mafai ona totoina vave pe a uma ona tupu.

O le lele e matagofie tele, ae o uiga o lona gaioiga e matua le lelei lava mo le fai togalaau

O le lisi o vailaʻau faʻamalosi e lautele, ae o loʻo taumafai le au fai togalaau e faʻaaoga sili ona lata mai, ma o le tele oi latou e lamatia i tagata. O le mea lea, o le usitai mausali i faatonuga aʻo galue, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma Actellik poʻo le Confidor e faʻamaonia.

E mafai ona asiasi i Tyutchevka ma siaki aphids. E tele ituaiga aphids e masani i le au faifaatoaga. O lenei tasi e uliuli, e oʻo i le 3 mm i le tele, sufulies juice from shoots and leaves. E sili ona lamatia i le afa muamua o le taumafanafana. E pei o isi aphids, latou te taumafai e tau ai ma metotia a tagata (faʻafefete o elderberry, wormwood, garlic, ma isi mea), ae faʻatasi ai ma se osofaʻiga tele latou te faʻaogaina ai meaola e tasi e pei o le vaʻa pele.

E pei lava o soo se aphid, e ola le au pele i malo uma

Iloiloga Aʻoaʻoga

O le tausaga lenei, na matua lelei ai le tumutumu o Tyutchevka, ma fuga ma nonoa. O le malulu na tasi, ae na ou uuina uma laau, ma matamata tetele lala. Sa vave ona ia malosi.

Olgunya

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=253&start=1530

O le tele o galuega ma cherries na faia i tausaga talu ai nei e M.V. Kanshina ma A.A. Astakhov, faifaatoaga o le All-Russian Scientific Research Institute o Lupine latalata i Bryansk. E faavae i luga o le sili atu ma le 40 o faʻataʻitaʻiga sili ona faigata na filifilia e i latou, na latou faia ni ituaiga fou.O le "suega" aupito sili ona ogaoga mo i latou, o le lua o le tauvaga leaga na mulimuli mai i le tasi i le isi i le 1995-1996 ma le 1996-1997. Na matou tutu i le suega Bryanskaya pink, Iput, Tyutchevka.

Ku!

//floralworld.ru/forum/index.php?topic=17912.0

Chermashnaya, Tyutchevka, Iput, Revna, Lyubimitsa Astakhova ... i le vevela i le taumalulu, e tusa uma lava o tulaga tutusa.

Faatoaga62

//www.forumhouse.ru/threads/33545/page-23

O Cherry Tyutchevka o se tasi o ituaiga sili ona lelei mo le pito i totonu. E tuʻufaʻatasia lelei uiga lelei o fualaau aina ma le le mautonu i tulaga tuputupu aʻe, faʻaogaina o le faʻaoga ma le maualuga o le vevela. O Tyutchevka e tatau ona sili ona lauiloa i le au fai togalaau.