Faatoaga faatoaga

Faʻaleagaina i totonu o moa: o gau i moa e mafai ona faʻamalolo, ae sili atu ona puipuia

O moa uma, ponaivi poʻo kusi o loʻo ola i luga o se faatoʻaga a le aiga ei ai ona lava uiga, ei ai lona lava uiga - e tutusa lelei ma tagata. Mataituina manufelelei mo le itiiti ifo ma le afa itula, ma o le a e matauina: o nisi o manulele e taua, o isi e faanatinati, ma o nisi e matataʻu.

O lona uiga, i le lalolagi manulele foi, ei ai foi lona choleric, sanguine, phlegmatic ma melancholic.

Aisea na matou amata ai lenei talanoaga? Ma le gata i lea, o le soifua maloloina o le manulele e faalagolago i uiga. Ma o le taimi nei e leʻo faʻamaʻi faʻamaʻi vailaau, ae e uiga i na mea na maua e le manulele i luga o lona ulu, suʻesuʻeina auala pito lata ane ma savali saoloto i fafo.

Pe a tuʻuina atu ni moa ni faʻataʻitaʻiga faapitoa, e tatau i tagata taʻitasi faifaatoʻaga ona iloa le mea moni, o le auala lea na te faʻaalia ai ana moa ma le kese i le lamatiaga o le manua.

E mafai e se manulele ona maua se faʻalavelave na o ia (ona o se paʻa pe afai e maua i luga o se mea, pipii i se mea), pe maua pe a maeʻa osofaʻiga o manu feʻai po o manu.

O le a le mea matautia?

O le vevela o moa o se mea e tasi ma e le mafai ona faia i le lafu atoa o le tele o faʻaleagaga, sei vagana ai manu feʻai e osofaia le lafu atoa ma toe faia.

Ae o le faaleagaina o se tasi pe sili atu manufelelei mai le manuʻa e mafai ona taua: mai vaiaso uumi o togafitiga ma le toe faʻaleleia, i le vavaeina o vae ma le malosi o le olaga atoa.

E leai se aoga e fai atu lena mea pe a mavae ni manuaga o ia tagata o le a le atoatoa? E le gata i lea, o le mea moni o le manulele e le mafai ona pa'ū ese mai le fua - e mafai ona matua malosi lava o le moa poo le pato o le a "matua galo" lava e uiga i ona tiute tauave ma o le a leiloa lona gafatia i le fuaina o fuamoa po o le faatautau.

Mafuaaga o manuʻa

O le mafuaʻaga sili ona taua o manuʻa i le moa e mafai ona avea ma le le faʻaeteete a lē e ona, faʻatagaina le lafu manu e alu i soo se mea, pe faʻapefea ma afea.

O le faatamalaina o le manulele lava ia e mafai foi ona faia se mea e fai ai se faasee: tioata tioata, fasi uaea, o isi mea taua e le mafai ona oo mai i luga o le manulele i luga o le ala, ae mafua ai foi ona lavelavea pe o le loloto o paʻu.

O apaau o se manulele e mafai ona manua ona o le pipii i le va o shtahetami. I se faapuupuuga, o mafuaʻaga mo manuaga e mafai ona tupu i le lanumoana. O le puipuia o manua i le vaega o manu felelei, ae masani i se saolotoga patino, e faigata.

Afai e te le o mautinoa e uiga i le saogalemu o au meaola i fafo atu o le lotoa, ona lelei lea, puipuia i latou mai le savali i luga o le mutia, i tafatafa o le vaitafe po o luga o le mutia i fafo atu o le faitotoa - o le ae lagona le toʻa, ma o au moa o le a saogalemu.

Symptomatology

E iai ituaiga o manua masani i manulele, o faʻamatalaga ma faailoga o le a matou gauai atu i lenei vaega.

Bruise

O se uiga o se manulele malosi tele, aemaise lava talavou, o loʻo naunau tele e aʻoaʻo e uiga i le lalolagi.

O se moa po o se tamaʻi pepe e mafai ona tuʻituʻi i soo se mea: e uiga i le uamea o mea taufaatoaga, e uiga i le faitotoʻa, e uiga i le pa, e uiga i le laau.

O le tuliloaina o iniseti, o moa e masani lava ona fai ma vaisu i se tulaga e le mafai ona latou vaaia se faʻalavelave faʻafuaseʻi i luma oi latou.

Afai e te matauina i ni nai sekone talu ai, o se moa malosi o loʻo taoto i le mutia, poʻo le savali, faʻavauvau mai le tasi itu i le isi itu, poʻo le le mafai ona toe faia le taumafaiga e savali ma manino le leiloa lona tulaga, pe ua lelavava ma faʻagesegese - o lona uiga ua afaina o ia.

Ma, masalo, o se manua o le ulu: o le moa ua i ai lenei masani leaga - e aunoa ma le iloa, ae e matua paʻu lona ulu.

Vaevae

O le gau e mafai foi ona maua mai e se tagata matua na faʻamausali lana amio.

O le gau e mafai ona avea ma se taunuuga o se osofaʻiga ma se faʻalavelave, faʻamalosi, osofaʻiga taufaamatau. Pe, pe a osofaʻia malosi se manulele.

O le tele o taimi, e maua ai le moa i fusi apa.E seasea, ae o gau o ponaivi e tupu.

O se gau gau e faigofie ona iloa ma e mafai ona vaaia e oo lava i se tagata e le o ni tagata tomai faapitoa, e oʻo lava ile mata le lava. E sili atu ona faigata le iloa o se faʻalavelave vavalalata, e mafai ona fenumiai ma le vavaeina o sooga poʻo le pulumu.

A lele e se manulele se apaʻau poʻo se vae, e tatau loa ona e faʻaali atu i le vete pe ave se X-ray.

Toto i totonu o totoga ma totoga

E maua e le moa lenei ituaiga manua i le auala lava e tasi - mai se osofaʻiga malosi, se osofaʻiga poʻo se taunuuga o se osofaʻiga a manu.

O ia manua e ono mafai foi ona o faatasi ma fusi. A vaʻaia ma momomo le tino i totonu, e le maua e le manulele le fiafia i meaʻai ma le olaga i se tulaga aoao, o le a faʻavauvau ma faʻavaivaia.

Chicken coccidiosis - o se faʻamaʻi e aafia ai lau faatoaga i soo se taimi!

Ua e faalogo e uiga i vine vine, ae e leai ni faʻamatalaga mautinoa? O faʻamatalaga talafeagai uma lava iinei.

Faʻailoga

O tulaga taʻitasi e afaina ai le siakiina e ese mai. Afai o le gau o le a mafai ona maitauina ma o lea, ona e iloa ai lea o le faʻasalalau poʻo le vaʻaia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi tagata atamamai i le falemaʻi vailaʻau. Le mea lava lea - faatasi ma le toto i totonu.

I le faʻaopoopoga i faailoga i fafo o manuʻa, faʻaaogaina X-ray ma suʻega.

E faapefea ona togafitia?

Ma le isi: ituaiga manua taitasi e manaomia ai se togafitiga ese.

I le tulaga o se manua itiiti, o le a lava le tuʻuina o le aisa i le mea manua ma tuʻu ai na o ia i totonu o se potu pogisa.

Ae, ina ia mafai ona aloese mai le afaina o le faiʻai ma le oti, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i se taimi talafeagai.

O se gau e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa poʻo le faʻamavaeina foi o se vaega ua manua.

O le toto ile toto e mafai ona taofi e sauniuniga faʻapitoa, ae naʻo lalo o le tulaga o togafitiga talafeagai i le fomaʻi.

O le mea autu i le togafitiga o manuʻa o le taimi tatau.. E tatau ona manatuaina o manulele o loʻo faʻavaveina le gasegase o le gasegase, ona o le faʻamalologa e sili atu ona televavave nai lo nai pusi poʻo ni taifau.

Afai e amata ona e togafitia le manua i moa i aso muamua e lua, ona iai lea o avanoa lelei mo se vave vave manuia.

I le tulaga o vaʻaia poʻo le gau, e tatau ona e faʻafoʻi le sui ua leaga i lona tulaga o le physiological (e pei ona i ai aʻo le i afaina), taumafai e aua neʻi faʻafeiloaʻi le fusi ma faʻatulagaina ina ia le fula le vaega manua o le tino.

A maeʻa lenei faʻatinoga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi. O i ai, o lau fagafaʻau o le a faʻataʻitaʻiina togafitiga faafomaʻi (e pei o tulafono, antibacterial drugs and ointments o loʻo faʻaaoga i mataupu faigata, ma o vailaau e faʻaaogaina i mataupu faigata) ma o le a fautuaina e faʻalauiloa vitamini tatau i totonu o le taumafataga.

O le isi togafitiga taua o le faʻamautinoa le maualuga o le filemu mo le manulele.

Puipuiga

I tulaga o manuʻa i le moa, o le matafaioi a lē e ona le faatoaga e avea ma auala sili ona puipuia.

E iloa e se tagata lelei le mea e mafai ai e ana fagafao ma le mea e matua faasaina ai fagafao, pe a latou lamatia le manua, pe a uma ona tuua le fale, pe o le a le mamao e ola ai le au faimalaga ma pe faapefea ona mafai ona maua se meaʻai mo i latou i le moa.

E tutusa foi le mea e faatatau i taifau tuaoi ma pusi, lea e masani ona i ai manu felelei, ae o le natura o loo avea pea i latou ma tagata faataumaoi.

Le puipuia o le lafu o manulele mai mea taufaamataʻu vaaia ma lē vaaia - o le galuega autu lea a lē e ona. O le faʻamalositino autu foi mo manua o le moa.

Paʻu le tiga i moa

I le masani ai, i le mauaina o se manuʻa matuia, o le moa e oʻo i se mea tiga, e pei o mea ola uma.

Na o le pau le mea atonu e faʻamafieseina ai le mea leaga laitiiti Tuai le tuai ona tali mai i le ola, o ana punaoa ua atiae nai lo punaʻoa a le faiʻai.

O lenei mea e faamatalaina ai le matautia o se meaola o se moa ua "ola", pe a faaauau pea ona alu ese pe a uma ona vavae ese lona ulu.

Ae ui i lea, o le tiga o le tiga, o moa e lagona lelei atoatoa ma o loo taumafai e puipuia i latou lava i malosiaga uma a la latou tino laiti. O le lafoina o au uma i luga o le tetee, o le hens e faaitiitia le faataatiaina o fuamoa i le tele o taimi, a le o lea latou te le toe i ai ile foga.

I le feagai ai ma se tiga matuia, o le a amata e le moa ona alaga leotele seia oʻo i le faʻanoanoa pe, i le isi itu, paʻu lemu. O nisi tagata, e pei o se tali tetee, filifili le auala e taʻua o le gaosiga - ia nofo, aua le tali atu i se mea.