Faatoaga

Fuga o le vao vavalaʻau ma faʻamalosi tele o le au pele Generous

Generous Cherry - o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa ma taatele o le taloina vao. O mea taua o lenei vasega o faʻamaʻi ma le fuaina o le kulimi.

E ui lava i le mea moni o ituaiga vao e le o se mea umi, Cherry Generous, faʻatasi ai ma le teuteuina o taimi, mafai ona ola ma fua mai mo le silia ma le 30 tausaga.

Generous Cherry o uila ma le masani Cherries, o se faʻamatalaga atoa o ituaiga ma ata e mafai ona faitau ma vaaia mulimuli ane i le tusiga.

O se ituaiga o cherries e sili atu le taua o loʻo le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa.

Faatasi ai ma ituaiga mea ese, Volochaevka, Vyanok, Moscow Griot ma Zhukovskaya e taua foi le matauina.

O le tulafono autu o le galueaina - togafitiga vave taimi, fuga ma le totoina lelei.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Generous Cherry o se taunuuga fevaevaeaʻi solo tausaga taʻitasi o le fatuina o fatu Lelei.

O le palota na auai atu i ai cherries o ituaiga eseese, e aofia ai le steppe. O le gaosiga na filifilia e fai ma sui o le Sverdlovsk S.V. Zhukov ma N.I. Gvozdyukova.

Ituaiga eseese Zoned Maoaʻe i le 1959 i Ural, Sisifo Siberia ma le vaega o Volga.

E tele taimi e maua ai lenei peleni i togalaau Belarus, Baltic, Iukureini, ma fafo atu o le soviet-soviet space.

I nei oganuu, e masani lava ona maua e se tasi ituaiga ituaiga e pei o Lebedyanskaya, Lyubskaya, Malinovka ma Mayak.

Faʻaaliga o le au pele

Mafaufau eseese ia foliga mai o le laau fua ma ona fua.

Laʻau

O le laiti laau toto, 1.5-2 mita le maualuga, ma laʻau paʻu ma luga o fugalaau. E faʻasolosolo mata, laʻititi.

O lau e lalelei, umi, lanu, lanu lanu meamata lanu meamata, ma pito i luga ma nifo laiti i tafatafa. O fugalaau e paʻepaʻe, faʻatasi ai ma le totoina lelei o gaʻo, e faʻatupulaʻia ai le 3-4 vaega i se tasi o mea e le talafeagai.

Le fua

O vine e le tele tele, e mamafa le 3-5 g, uila lanumumu, lapotopoto, aua e te oso pe a televave. O le paluga o sina pulu laitiiti, faatasi ai ma se manogi manaia-suamalie ma le manogi manogi.

O le autalavou, Morozovka, Nadezhda ma Novella e iloga foi i la latou tofo lelei.

O le maa e lapoa tele, faigofie ona vaʻaia. O le uʻu e umi ma manifinifi. E le afaina fua.
Vailaau faʻamaʻi

FaʻavaeNumera o
Mea inu suamalie12,2%
Sahara6,7%
Acids1,5%,
Ascorbic acid13.2 mg / 100g
Vitamin P318.2 mg / 100g

Ata





Uiga o le ituaiga

Maoaʻe ma le iloa na maua sea igoa. Gauaʻi - fualaau faisua eseese tele. Mai se tasi togavao e mafai ona e mauaina e oo atu i le 10-15 kilokalama o vine. Faateleina le Faateleina o Amataga 3-4 tausaga talu ona tulaʻi. O lenei cherry ua fuga mai o le sefulu tausaga mulimuli o Me, ma o vine na amataina i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema. Latou te matua i le taimi e tasi, o lea e faia ai le seleselega i ni vaega.

Vyanok, Podbelskaya, Uralskaya Rubinovaya ma Tamaris o loʻo faʻaalia foi le maualuga o fua.

Foafoaga agalelei-fua eseese. Ae ui i lea, ina ia faʻaleleia le fua o le seleselega, e mafai ona e totoina se numera o ituaiga o mea e fai ai filifiliga: Polevka, Maksimovskaya, Ural Standard, Subbotinskaya.

O le isi mea e le mafaamatalaina o Generous e mafai ona mafaufau i ai matuai lelei faigata taumalulu.

O ia mafai ona tetee atu i le vevela i lalo--35 - 45 F. e aunoa ma le faaleagaina o le paʻu ma le tipi.

I le taimi o le fuga e mafai ona faʻafesoʻotaʻi e tusa lava po o ni laugutu tetele

O le mea lea, e fautuaina le ituaiga mo le tuputupu ae i le itu i matu.

E ese foi le teteʻe o le taumalulu e eseese ituaiga Tsarevna Felt, Ashinskaya steppe, Lyubskaya ma Morozovka.

Toto ma tausi

O le taimi sili e totō ai se peleni o le tautotogo. Eseesega Mataʻutia o le eleele, ae sili atu le faʻaogaina o nofoaga mo le totoina i luga o le maualuga, e le lolovaia, mago, ma eleele palapala oneone.

E tatau foi ona i ai le saite lelei le malamalama ma aunoa ma le ufiufi. Mo cherry, e tatau ona e filifili lelei puipuia mai nofoaga o le matagi i matu.

O le eleele mo le totoina e amata sauniuni i le tautoulu. O le 'upega tafailagi e eli lemu, lime, ma pe a uma le masina, e faʻaaogaina fomaʻi.

E mafai ona e faʻaaogaina i le vai slurry, i le fua faatatau o le 1: 2. Ma e mafai ona e faia se lelei mūmū solo po o le faapalaga (15 kg i le sq m m).

Ia mautinoa e faʻaopopo faʻamaʻi faʻamaʻi: 80-100 gr. superphosphate ma e tusa ma le 50 kalama. potassium sulfate i sikuea mita m

O lua foi ua saunia i le tautoulu. Lisi lo latou loloto 40-50 cm ma pe tusa ma le lautele 70-90 cm

I le pito i lalo ua faʻapitoa le palapala: o le pito i luga o le eleele ua fefiloi ma le aofaiga lava o le faapalaga ma faaopoopo le 30 kalama. superphosphate, 15-20 gr. paluga chloride ma pe tusa ma le 1 kilokalama o le fafie.

Tuu se fatu laau i luga o se sulu i totonu o le lua ma tanumia mausali. O le totōina o le taloina o le talone e le faʻafefe.

O le ū o le matua e tatau ona tuʻuina i luga o le eleele. O se lua i luga o itu, mo le fausiaina, e fausia i tafatafa o le lua.

Ina ua tulaʻi i totonu o lenei vaieli 3-4 pakete vai ma ia mautinoa e suamalie i peʻa poʻo le faapalaga.

A totoina le laau toto, ona lua tausaga muamua lea, o le tausiga atoa e na o le fausua, e le mafai ona faʻamaʻaina le eleele ma aveeseina vao. I le tautoulu, o le eleele faataamilo i fatuga, ma le faaeteete, ina ia le faaleagaina ai aʻa, ua eliina i se loloto e tusa ma le 10 cm.

I le tausaga lona tolu, i le tautotogo, o le taimi lava e liusua ai le kiona, latou te faia le aʻa muamua e fafaga. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga fualaʻau faʻasaina, mo se faʻataʻitaʻiga, ammonium nitrate poʻo urea. I le tautoulu - superphosphate ma le sulfate sulfate.

A amata ona fua mai le peleie - o le numera o laei e faateleina. O le tasi vaeluaga o le masani o le faʻamaʻi faʻasamaʻi e sili atu ona lelei ile faia i le tautotogo, ma le lona lua - pe a uma ona tupu.

O le fafagaina o fafaga e faia i le 2 tausaga, ma faʻavae - tasi i le 5 tausaga. I lalo ifo o le autumn totoga e faaopoopo ai le phosphorus ma le potassium.

O le laau talavou e fafagaina le tele o taimi pe a mu le eleele. I luga o se vai e tasi e faʻaaoga ai 3-4 pakete vai i sikuea. m

O le faʻafia ona faʻaitiitia o cherries fruiting e oo i le tolu taimi i le tausaga. O le taimi muamua na fafaga ai le vao i le maeʻa ai o le fugalaau, le lona lua - i le taimi o le matua o vine.

O le lona tolu faʻasusu o loʻo faia i lalo o le taumalulu, ia Oketopa. Faatasi ai ma se malosi malosi o le lamala e tatau ona fafagaina atili. Mo se tasi o nei faʻaaogaina le faʻaaoga e le itiiti ifo i le 5-6 pakete vai i sikuea sikuea.

I le faʻaopopo atu i le faʻamalolo, faʻamaʻiina ma le faʻamalo, togavao vao e tatau ona faia se teuteuga faaletausaga.

E tatau ona i ai i le tagata matua se 10-15 lala malosi. Mo 4-5 tausaga, e tatau ona atoatoa le palealii o le uʻamea. O isi teuteuga o le a na o le lagolagoina.

I le amataga lava o le fulafula o fatugaʻo, e mafai ona e iloa po o fea lālā e tatau ona aveese ma e le tatau ai. O ogalaau uma, vela ma ua mamaʻi ua oti ma faʻagasologa o nofoaga e vaʻaia ai ma le tele o togalaau.

E taua le manatua e le mafai ona faʻapuupuuina pupuleni faaletausaga i lenei vasega. O le teuteuga e manaʻomia e faʻatino i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi lalagaina.

Ia mautinoa o le aveese ma le leai o se aʻafia o le tuputupu ae o le aʻa.lea e matua vaivai ai le laau. Pe a teuteuina e taua le aloese mai le tele o le mafiafia, ma vave aveese uma lala ola i totonu o le togavao. E le gata faʻalauteleina fua, ae faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o faʻamaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Maoaʻe, e ui lava e le masani, ae faʻateleina i faʻamaʻi masani e pei moniliosis ma coccomycosis.

O lenei peleie e matua puipuia lava i meaola faalafua, ae mafai ona mafatia i nisi taimi mai se osofaiga. mucous sawfly ma cherry aphids.

E tupu i le vaitau o timuga malulu umi. E faʻapefea ona iloa le lamatiaga o le taimi ma puipuia le peleni?

Monilioz - O faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina ai le fale atoa.

Moniliosis pathogen e toso i luga o le paʻu o lala ma lala, ma amata ai ona faaali mai na o ia lava i le taimi o le fuga o le cherry. Muamua, o le paʻu, o le tipi ma lau o loʻo aʻafia.

O loʻo ufiufi i le ulu papaʻe lanu enaena, lea e tupu aʻe i totonu o le laau ma e taʻitaʻia ai le paʻu ma maeʻa faʻamago o lālā ma lau. O fua afaina e vave ona pala, mago ma mafai ona tautau i lenei pepa i le taumalulu uma. I lenei tulaga, o le oona o le galo i totonu ia i latou e tumau pea seia oʻo i le tautotogo.

Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi e te manaʻomia e le aunoa aveese pepa pisia, pana ma vine, ma ia mautinoa e susunuina. Muamua ma pe a uma le fugalaau e manaʻomia faagasolo le togavao ma se vaifofo suamalie o le copper oxychloride.

A maeʻa le seleselega, faʻapipiʻi lelei le faʻaaogaina o le 1% o le paluga o Bordeaux. I le avea ai ma se puipuiga, o lenei fofo e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai cherries i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo mai lau.

Coccomycosis faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, ae masani ona afaina ai laulaʻau ma vine.

E mafai ona e vaʻaia i le amataga, e ala ile foliga i le pito i luga o lau o lanu mumu.

Latou te ola vave ma ufiufi uma lau, ona o ai lea i fua.

O paʻu ua afaina ua pauu atoa i le ogatotonu o le taumafanafana, ma ua mamago le sua. Afai e le togafitia le maʻi, o le a maliu le togavao i le tausaga a sau.

O le anufe o coccomycosis e sili atu i luga o laʻau paʻu. O le mea lea, e taua tele i taimi talafeagai mama ma susunuina lau, ma togafiti lelei ma vele le palapala.

O le faʻafeteina o lenei maʻi e lelei fesoasoani togafitiga faalua o le togavao ma le eleele i lalo ifo o le 1% Bordeaux paluga pe tasi foi, pe a uma ona tupu, ma le copper oxychloride solution.

O le tetee i coccomycosis e iai ituaiga ituaiga o cherries Zhivitsa, Black Large, Rovesnitsa ma Fairy.

Slimy cherry seefly i luga o Generous e aliali mai, ae o le afaina e mafai ona aumaia tele. O 'auʻau o lenei pepe iniseti e fafaga i luga o laulaʻau. O fafine laumei latou te tuʻuina fuamoa ile vaega pito i lalo ole lau, ma a maeʻa le 10-14 aso, e aliali mai ia mea.

E mafai ona e tauina i latou e masani ona vaʻaia le eleele faʻataʻamilo i le togalaau ma togafitiga o le vao ma iniseti.

Aphid tuʻu laumei mo le taumalulu i luga o laʻau o cherry, lata i tumutumu.

I le amataga o le tautotogo, o aʻafiaga ua amata ona fafaga i luga o le lau o lau laulaau, ma e mafai ona vave faaumatia le laau.

E faʻaaoga e aphids le faʻaaoga pulupulu i sauniuniga faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-le-aganuʻu.

E fesoasoani tele i le fofo o le fafie (300 g i le 3 lita o vai inu). Faaopopo sina fasi fasimoli pulu pipi, faamama, aumai le suavai i le 10 lita ma sasaa 2 tbsp. l vineta.

O lenei fofo o loo sosoloina i se laau vao ao leʻi amataina. O le mea e lelei ai, e seasea ona asiasi atu i meaola faalafua.

O ituaiga eseese o cherries i aso Soviet o se tasi o le sili ona galueaiina. Na faamanuiaina o ia i le faatoaga a le faatoaga ma ona lava togalaau. Ma o le taimi nei o Generous e matagofie talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloa, ma faʻatasi ai togafitiga vave, o loʻo ola lelei i nofoaga faʻasao.

Le lelei o le ituaiga:

  • maualuga ma masani ona gaosia;
  • mea faigata o le taumalulu;
  • afaina o le lamala;
  • loto fuatiaifo;
  • sili atu le tofo ma le lelei o oloa o vine.

Cons:

  • e mafai ona aʻafia i nisi taimi e moniliasis ma coccomycosis;
  • O fua o vine ua tupu i le taimi lava e tasi.

O le gaosiga e manaia ituaiga eseese o cherries, ma le tele o mea lelei.

E mautinoa lava o le a ia fiafia i faifaatoaga amateur.

Matamata i le vitio e uiga i le faamaʻi o cherry coccomycosis ma le auala e aafia ai.