Fua o le gaosiga

Croton: tulafono o le suʻeina o mea manaia i le fale

Croton (po o le codiahum) o se fale o le fale, e iloga i lona lalelei uiga ese.

O ia ituaiga o Croton e lauiloa tele i fugalaau: Pied, Petra, Excelle, Tamara.

Faatasi ai ma lenei mea fugalaau le leleimanaʻomia se tausiga faapitoa.

Sui le mea e le tatau ona sili atu ma le tasi ile 2-3 tausaga.

Talu mai le totoga o le croton tumau tumau, e tatau ona e iloa uiga uma o le gaioiga: pe a sili atu le lelei e faatino ai, o le a le palapala ma le ulo e sili atu ona faʻaoga, ma sili atu.

Faʻapitoa

Croton transplanted tasi i le 2-3 tausagaI nisi tulaga e faʻatagaina le gaosiga pe a mavae le 4 tausaga.

E le mafai ona paʻi fugalaau mamaʻi A leai, o le fugalaau atonu o le a oti.

E le mafai ona faʻalavelave ia Croton i le vaitau o le vavao. O le mea lea, o le taimi aupito sili ona lelei mo se gaioiga o le Mati. O le taimi lea ua amata ai le tuputupu ae o vaitau.

E taua tele mo se codplant transplant pe a uma ona faʻatau, e sili ona lelei le faʻamaeʻaina i se taimi vave e mafai ai.

O le mea lea na ola ai le fugalaau i totonu o le faleoloa ma ao faagasolo femalagaaiga i le fale e mafai ona taʻitaʻia ai le lau o le a magumago ma pau ma isi maʻi Croton, ma totoina le oti.

Croton ua totoina mo ni mafuaaga:

  1. Sogi i le taimi atoa vaivai, o lona sui e talafeagai;
  2. E amataina le aʻa ma avea ma sina avanoa i totonu o le ulo. O le mea lea, o se faailoilo o le taimi e toe faʻaleleia ai le fugalaau o foliga mai o aa i le fogaeleele.

Soo se mea mulimuli ane e tatau ona 2-3 cm sili atu nai lo le muamua. Faʻaaoga e tatau ona avea ma se palasitisi poʻo le maʻa.

O ipu o le omea e tatau ona ufiufi i le manaia lena faʻaitiitia le lamatiaga o le eleele ma fufulu lau fugalaau.

Faʻaopoopoga faatonuga

Muamua e manaʻomia e saunia le eleele. O lona fatuga faʻalagolago i tausaga.

Mo talavou, o le palapala mo le gaosigaina e aofia ai le oneone tele, eleele lauolaola ma fanua eleele suamalie ua fefiloi i le ratio 1: 2: 1. Mo se tagata matua, o le fua faatatau e 1: 3: 1, faasologa.

E mafai ona e faʻaaoga le eleele ua faʻatauina i le faleoloa. Totonu i ai fautuaina e faaopoopo se vaega eleele lanu. A o le totoina le mea muamua e tatau sasaa ai se vaifofo vaifofo ole potassium ma matutu.
E tatau ona fetaui le pito i lalo alavai - kiliati poʻo le maʻa. E tatau ona faʻatumu ¼ vaega o le ulo.

A maeʻa ona saunia le ipu ma le eleele, e mafai ona e alu i le totoina o le Croton:

I lalo fetaui lelei alavai, ua tumu le eleele mai luga. Ua susu le eleele ma o le malolo ua faia i le ogatotonu.

Mai le tuai na aveesea mai Croton. Ave ese faʻaeteete. E le mafai faʻanenefu aʻa ma aveesea le eleele mai ia i latou. Ua totoina le laau faatasi ai ma le eleele.

Tuusaunoaga faia se fugalaau e fesuiaʻi pe a uma ona faʻatau i le faleoloa. Mai aʻa o sea Croton e tatau ona e liaʻi ese le tele o le mea e mafai ai. Ae ui i lea, faʻasese foi aʻa e le fautuaina;

O le ufiufi o le aʻa i aʻa o loʻo tuʻuina i totonu o se mea fou i se mea fou ma tumu i toega o se eleele fou. I totonu o se fagu e le tatau ona i ai se faaseeo le mea lea, o le lalolagi e matua vaivai lava;

O le Croton ua totoina e fausiaina. I le maea ai o le toe totoina o mea manaʻomia maualuga maualugao le mea lea e tatau ai vai i aso uma. E faapena foi fautuaina e sulu lona i fafo o le pamu moli.

Fatuina (vaevaeina o vao)

O nisi taimi e tumu ai le laau i totonu o le ulo. I lenei tulaga e tatau ona faʻalautele le croton (nofo).

O le faagasologa e fautuaina foi ina ia amataina. i le amataga o le tautotogo.

Puni na saunia muamua ma le faʻavaivai ma le meaʻai (faʻamatalaga mo talavou ma mo tagata matutua). I se tasi aso ao lei totoina se laau na matua fafagaina.

O le nofoa o loʻo mulimuli mai. Ua aveese le togafitiga o le fodia ma vaevaeina i ni vaega: fale autu ma tamaiti lauiloa. Laʻau tele totoina i totonu o se fagu tele ma le eleele mo laau matutua.

Laʻau laiti tuʻu i totonu o tamai fagu ma le eleele mo fugalaau fugalaau, faʻapipiʻiina i paʻu palasitika ma faʻapipiʻi i se nofoaga mafanafana.

Mo laau toto e mauaʻa, latou te manaʻomia vai i aso umama le vevela o le eleele e tatau ona 30 tikeri.

Faaiuga

Faia e Croton le totoina o fale sina taimi. Ae ui i lea, o le sauniuniga o le palapala, le filifiliga saʻo o le ulo, faʻapea foʻi ma le taʻaloga lelei taua tele i le soifua maloloina.

Ma e na o le matauina ma le faaeteete o tekonolosi o le toe totoina ma le sili atu le tausiga, o le a mafai mo se taimi umi ona fiafia i le vaaiga matagofie o se fugalaau tropical.