Faatoaga

O se faʻafeiloaiga faʻafeiloaʻiga mai Belarus - o se ituaiga o peleina Vyanok

O le matagofie ma le manogi e le mafaagaloina o vine vine i le vaitaimi o le vavao e masani lava ona faamemeloina e tusisolo o loo faamatalaina lenei mea ofoofogia i le tele o lanu susulu ma faaalia.

O le mea moni, o lenei tamai laau matagofie, ma le totoina lelei ma le tausiga e mafai ona maua ai le tele o le olioli i lē e ana.

I totonu o le tautotogo, o fugalaau matala ia e faatumulia ai le nofoaga lata ane ma o latou manogi, i le taumafanafana - suamalie, ruby ​​vine, o se mea taua matagofie o soo se togalaau, ma, ioe, mea matagofie ma le faaopoopoga, tuuina atu le tele o mea fiafia i tagata matutua ma tamaiti.

I se faapuupuuga, o le peleni o se laau lea e sili atu nai lo le agavaa i totonu o so o se togalaau, mai le itu i saute e oo atu i nofoaga e malu ma malulu. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona ia fiafia i le alofa mai le tele o faifaatoaga e ola i luga oa latou faufauga.

I le taimi nei, o se fuainumera tele o momo o cherries, ua fuafuaina mo le totoina i tulaga eseese.

O se tasi oi latou o le Belarusian ituaiga eseese o cherries Vianok, lea e iloga i le le mautonu ma le maualuga o gaioiga, o se faamatalaga atoatoa o uiga ma ata o le fua mulimuli ane i le tusiga.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le puletaofia mo le fausiaina o lenei ituaiga e aofia ai le au a le Institute of Horticulture o le National Academy of Sciences of Belarus, o lona uiga, o ana tagata faigaluega: E.P. Syubarova, R.M. Sulimova, M.I. Vyshinskaya ma le TS Tele

Na faʻaaogaina o se matua. vasega "Novodvorskaya".

I Rusia, mo lana suesuega i le setete, "Vyanok" na folasia i le 2004, lea, faafetai i ona uiga matagofie, o le maualuga ma le faigata o le taumalulu, na vave ona avea ma tagata lauiloa i nai tausaga muamua ina ua uma ona foliga mai.

O ituaiga eseese o cherries e pei o Morozova Dessert, Generous ma Zhukovskaya e lauiloa foi.

Foliga vaaia Cherry Bream

Mafaufau eseese i foliga vaaia o le laau ma fua.

Laʻau

"Vyanok" e faatatau i togi o lagona lagona faamoemoega lautele o le umi o le vaitaimi o le matua. Laʻau eseese e umi ma tele, ia i ai se pale maualuga maualuga o le mafiafia o le lautele, foliga o pyramidal. O le maualuga o laau toto matutua e mai le 2.5 i le 3.0 mita.

Kharitonovskaya, Fairy ma Chernokorka e aofia ai foi i le eseese o lagona.

Fua

O fua o lenei peleni e le tele tele, o le mamafa o le mamafa o vine e tusa ma le 4 kalama, lapotopoto, lamolemole, susulu, maoaʻe paʻu oona. Vavaeese mai le au - faigofie, e aunoa ma le susu.

Papa - laʻitiiti, e tusa ma le 3.1 - 5% o le aofaiga atoa o le fetusaveina i fafo e aunoa ma se taumafaiga.

O le tino mumu lanumoana e iloga i le tele o le manogi, o le maualuga maualuga, ei ai le manaia lelei ma le fiafia.

O le lanu o le sua e faatatau i le griots poʻo le soli, ma le sua o le lanu uliuli. Totoina o iloiloga o fualaau aina - 4.5 points. O lenei vaega e aofia ai foi le Griot o Moscow, Volochaevka ma Vladimirskaya.

Fruiting plants grow from the third year of his home in a permanent place of residence. O le lelei atoatoa e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana (i Iulai).

Ata







Uiga o se ituaiga

O se tasi o mea taua o le ituaiga "Bream" o lona tofo lelei. O le vailaʻau faʻasolosolo o ona fua e pei ona taʻua i lalo:

Numera oFaʻavae
Vaevaega mamafa o mea matagogo11,4 %
Faʻailoga faʻamalosi1,1 %
Sahara7,82 %
Ascorbic acid5.2 mg / 100 g
Pectin0,47 %

I le faaopoopo atu i ai, e maualuga le maualuga o le tusa ma le 13 tone i le hectare.

Maualuga maualuga o loʻo faʻaalia e Black Large, Nadezhda ma Rossoshanskaya Black.

O lenei taunuʻuga e maua lafoaʻi 5 x 3 mfaʻaaogaina o aʻago vao, ma lelei faigata taumalulu, e mafai ai e le laau ona ola saogalemu i le umi o le vevela le lelei, e aofia ai ma le maualalo.

Faʻafetai i ai lava-fertility o le vailaʻau o loʻo i ai le malosi e nonoa ai le sili atu ma le 20% o ovaries pe a afaina i ona lava paʻu. E le gata i lea, o se palota sili ona lelei mo isi ituaiga.

Mayou, Novella ma Yenikeev Memories e iai foi le tamaoaiga.

Fautuaga aoga: O le lumanai o le seleselega o cherries e tele lava ina faalagolago i le tatauina lelei o vine. Afai e te tipiina i ni afifi, e mafai ona e faaleagaina le lala o le bouquet, i luga o le malo lea e faalagolago i ai le fua o le laau.

Faatasi ai ma uiga lelei o le ituaiga "Windmills" e taua foi ona matauina. tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua. Lenei pele itiiti le maʻaleʻale i coccomycosis ma moniliasis. Faʻailoa atu i le faigofie ma le le lelei i le agrotechnology.

Resin, Tsarevna Felt ma Morozovka e faaalia ai foi le le mautonu i le galueaiina.

Toto ma tausi

Ina ia mafai e le au pele ona lagona le lelei i totonu o le togalaau ma taʻitasi ona fua mai i le tausaga, o le tausisia o ana tulafono totoina e taua tele. E talafeagai le tuʻuina o laau laʻititi i luga o le teritori e iai le puipuiga lelei o le matagi. Le fesuiaiga sili o lona tulaga: tamai elevise i saute sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo o le togalaau.

Motugaafa: O le a ola lelei le Cherry i autafa o pa puipui, o fale eseese ma fale puipui, lea e faaputuputu ai le kiona, puipuia le laau mai le malulu. Aua nei tuu le laau i le paolo. Ona o le faʻaaliaina o lālā i totonu o le pale ma le vaeluaina o mata, o le a aʻafia ai ona aʻafia.

Cherry o se eleele lelei lanu moana ma le moli, ma lelei lelei le ea ma le vai.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o eleele mamafa, o le a tuputupu malie lemu ma maua ai le tele o fua.

E le lelei tele foi Sandstone mo lenei laau.

O le pine o loʻo i ai le tuputupu ae o le tuputupu ae ia i latou, o le mea lea e le maua ai se taimi e sauniuni ai mo le vaitaimi o le taumalulu.

E le fetaui laufanua mo le totoina ona o lo latou maualuga ma le malulu. O lona uiga, i lenei tulaga, e manaomia e le laau le taitaia o le tele o ituaiga o mea tau eletise.

O le faailo sili ona lelei o le eletise eleele o le 6.5 - 7.0, o le loloto o le nofoaga o le eleele eleele e mai le 1.5 i le 2.0 m.

  • Faʻamasinoga

    Cherry sili atu le fetaui lelei toto toto. O loʻo tuʻuina atu lua pupuʻu mo lenei mea. e tusa ma le 70 - 80 cm, ma le loloto o le 60 cm.O le pito i lalo e ufiufi i se palapala o le eleele lanu uliuli faatasi ai ma le faaopoopoina o se vaega laitiiti o le faapalaga po o le suamalie lelei (e le silia le 15-30 kalama i le laau). O loʻo faʻapipiʻi le uila po o le fugala omea.

    E taua: e le faʻafefeteina manua, lime, faʻamaʻi faʻamalosi i totonu o le lua pe a le mafai ona faia le toto!

    O le aʻa aʻa i luga o le eleele, i le amanaia o le mea moni e mulimuli ane o le a nofo i lalo e tusa o le 2-5 cm.

    E manaomia le tipiina o le laau talavou. I le taimi lava e tasi, e faʻapuupuuina matagaluega autu ma le taʻavale e le 1/3 o le umi.

  • Laʻei pito sili

    A lelei ona "faatumu" le faatoaga i le tausaga muamua ma le lona lua o le olaga, e fafagaina ai le laumei talavou i le ammonium nitrate i le fua faatatau o le 15-30 g i le laupapa falaoamata.

    I le amataga o le fuaina (mo 3-4 tausaga), 4-6 kg o fugalaʻau faʻasaina, 9 g o le potassium ma le vailaʻau ma le 6 g fulukafa ua faaopoopoina i le sikuea mita sikuea o le pale i le faʻaogaina. O lenei fafaga e faʻailoa tasi i le 4 tausaga.

    I le tautoulu, e fafagaina ai cherries i fuamoa ma le potassium, ma aumaia i latou pe a latou eli i totonu o se laau. Folie top dressings e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaau e tineia ai manu faalafua e aoga tele mo lenei aganuu.

  • Faʻasa

    O le Cherry e matua faigata lava ona lava le susu. Ia faʻaeteete ma le faʻaeteete e tatau ona mataituina i le vaitau o lona tuputupu aʻe ma le fua o fua.

    I le leai o se vaitau, o le a faʻafeinu loa i le maeʻa o le vaʻa, i se mea i le faaiuga o May, i le amataga o Iuni, i le afa lona lua o Iuni, 3-4 vaiaso talu ona tupu, ma ia Iulai, pe a manaʻomia.

    E tatau ona manatuaina o le tele o le suavai i lenei vaitau e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamaonia o le fuaina o fua o le a gaoia ma le maua ai a latou ata.

    Ina ia mafai e le au pele ona tumau i le vaitau o le malulu, i le tau vevela e tatau ona faʻafeinuina mai ia Setema i le amataga o Oketopa. Fua o vaʻaia: 50-60 lita i le 1 sikuea mita, i le loloto e tusa ma le 40 cm.

  • Teuteu
    Ina ia maua se seleselega lelei o fualaau suamalie ma manogi, e tatau ona vavae lelei ia cherries. Faia lenei mea aʻo leʻi fagua ia fatuga, i aso muamua o le tautotogo. Trimming e faia i ni auala se lua: e ala i le faaitiitia poʻo le faʻapuupuuina.

    Thinning e aveesea vaivai, lala mama ua tupu i le itu sese. Pe a faʻapuʻupuʻuina, o le vaega o le tuputupu ae ua aveeseina, o se mea e faʻaleleia atili ai le ola o laau. Trimming e le tatau ona malosi.

    I le taimi lava e tasi, o le muamua 5-6 tausaga o laau ua na ona fausiaina e taofia ai le faʻavaivaia o le tuputupu aʻe o weni laʻitiiti ma le faateleina i le taimi o fualaau aina suamalie.

Maʻi ma faʻamaʻi

Variaso "Vyanok" ua manatu e matua puipuia i le tele o faamai. Ma, o le mea e sili ona taua, e le mafai ona faʻaalia i lona fili autu - coccomycosis, faʻaalia i foliga o ni lanu mumu-lanu enaena o loʻo faʻaalia i laulaʻau ma fugalaau piniki - o le faʻaogaina o mea faʻapitoa, o loʻo faʻaalia mai i lalo.

O le iʻuga, o lau laʻau mago ma paʻu'ū, ma pe a faʻamaloloina le maʻi, o laʻau e faʻamaluluina ia Iulai, ona e le mafai ona ola le lāʻau tiga e tusa lava pe na o sina taumalulu laitiiti.

O le faamai e mafua mai i se mea malie e ola i laulaau paʻu o loo i luga o le eleele i tafatafa o le laau. I le tautotogo, e salalau solo ona spores i le togalaau ma afaina ai laulaau lau.

O le tetee i coccomycosis e mafai foi ona mitamita ia Ashinskaya, Tamaris, Podbelskaya, ma Lebedyanskaya.

I le puipuia o le atinaʻeina o lenei maʻi, e taua le tauaveina o le lavelave faigata o cherries i se taimi talafeagai. O latou numera e tatau ona itiiti ifo i le 4 i le tausaga:

  • 1 - i le amataga o le tautotogo, gaʻo fulafula. Faʻamatalaga faʻasolosolo faʻamalosi (Bordeaux liquid, made, copper oxychloride, ma isi).
  • Lona lua - i le taimi muamua e fufulu ai. Tapenaina o le vaega ("Skor", "Topsin M").
  • 3 - i le taimi lava e maeʻa ai.
  • 4 - lua vaiaso talu le 3rd.

E mafai foi ona togafitia togalaau pe a uma le seleseleina o vine, pe a osofaia e aphids.

Mo le sili ona lelei, o vailaʻau faʻaaoga e tatau ona suia. E lelei foi le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o fesoʻotaʻiga ma fualaau faʻasaina poʻo faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma iniseti e faʻasaga i meaola faalafua Faʻatasiga lelei: "Skor", faasaga i coccomycosis ma "Fufanon" mai aphids.

I se aotelega, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le totoina ma le tausiga lelei, o le pele "Vyanok" e lelei le aʻa i soo se togalaau. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona tupu aʻe i itulagi ma se malulu malulu. Ma, i le mulimulitaʻia o tulafono faigofie o le gaosiga o le gataifale, o le tausia o le pulega saʻo o le faʻamaina ma le faʻasusu, o lenei agalelei matagofie o le a fiafia i tausaga uma ma se seleselega tele o mea manogi, suamalie ma suamalie.

Afai o loʻo e suʻe se ituaiga e vave ai ona eʻi, faʻalogo i ituaiga o Morozova Dessert, Resin poʻo Podbelskaya.

Matamata i le vitio e uiga i ituaiga eseese o cherries.