Faatoaga

Old English pear variety i luga o lou tuafale - Duchess pear

Vae eseese o pears Duchess pear e tele ituaiga meaʻai. I le gaosiga e faʻaaoga i luga o se fua tele.

E lelei tele femalagaiga. Me faʻaauau i laau ma fale teu oloa. Ua sili ona suamalie suamalie.

Isi faʻamatalaga o le ituaiga o le vine Duchess, tulafono o le totoina ma le tausiga, ata o fua o ituaiga uma o lenei ituaiga.

O le a le ituaiga o talo e faatatau?

O se eseesega eseese ma le lautele o le faaaogaina. O loʻo i ai se mea manaia, malie, o le tino ma se suamalie suamalie. I luga o se sikuea 5, Tasters na togiina le Duchess pear e 4.8 points.

E faʻaaoga lelei i vailaʻau - o se vaega sili ona lelei i le gaosiga o faʻamaʻi o le tale. O vine na faia mai pears o lenei vailaʻau e iai mea e maua ai hypoallergenic.

Tasi le alofa i tamaiti ma tagata matutua, tuʻuina mai le suamalie mai pepe e oo lava i pepe. Peresi-calorie pears, o le faavae o le lisi meaai. E aofia ai se tele o vitamini ma minerale.

O le Duchess pear ua vaevaeina i ni ituaiga eseese:

  • Duchess Angouleme.
  • Faʻasalaina Moscou.
  • Duchess Moscow togalaau.
  • Winter Duchess.
  • Summer Duchess.
E masani lava, o le amataina o tagata fai togalaau ona faʻalavelaveina ituaiga o pears ma mafaufau, mo se faʻataʻitaʻiga, ei ai le eseese o Bere Duchesse. O se faʻasesega loloto lenei, Bere ma Duchess - lua ituaiga eseese eseese o pears!
  • Pear Duchess Angouleme e maualalo le malosi. Faʻasalalauina tele i le Caucasus ma Crimea. Faʻatasi i ituaiga o fua o le toto. Fruiting mai le 70 i le 150 kilokalama mai le tasi laau.

    I le vaitau o fualaau aina e mafai ona vave ulufale. Peʻa tele, pe tusa ma le 1 kilokalama. I le foliga - faʻafefe. O le fuaitau o le taumafa i le averesi ua ausia i le amataga o Aukuso.

    O fua i laau e mafai ona tumau mo se taimi umi - seia oo i le masina o Novema. E talisapaia le matagofie, o le manogi matagofie o fualaau aina ma le tofo faapelepele.

  • O ituaiga nei e mafai ona mitamita ma le matagofie ma le tofo: Fairytale, Red-side, Krasulia, Lada ma Pet Yakovleva.

  • Wild Moscow Duchess e oʻo atu i le maualuga o le sili atu i le 20 mita.

    E lapoa, lapotopoto, lanu paʻu paʻu. Fugalaau e taunuu i le 3.5 inimita, paʻepaʻe i lanu ma paʻu piniki paʻepaʻe.

    Fugalaau e tupu ia Me. O se mea sili ona matagofie o le meli. O fua e sili ona latalata i le pau.

    Pears of small sizes - mai le 150 kalama, laʻititi o laʻau - e oo atu i le 400 kalama. Mai le tasi laau e alu ese mai le 100 i le 250 kilokalama.

    O le olaga o Moscow Duchess e 80 tausaga. Faʻaauau le toe faia - i le lua tausaga. Faʻapenaina e fatu.

    E tupu mai Pear Duchess Moscow i Moscow, i le Caucasus, le Europa o le Rusia, Central Asia.

  • Faatoaga Moscow Duchess maualuga e oʻo atu i le 30 mita. E i ai i le aiga Rosaceae. E i ai fugalaau paʻepaʻe ma le tele o faʻamalosi.

    Peʻa tetele, e oʻo atu i le sili atu i le 800 kalama. Le lanu mumu ma se lanu samasama samasama. Fualaau aina sapalai 16%.

    Faatasi ai ma se taimi umi e teuina ai i luga o le vao, o fualaau aina e leai se tofo. Faʻaaoga tele i le fuegogo. Ia i ai se tamaoaiga aoga i le gaosiga faatekinolosi.

  • Pear Duchess Winter mafua mai Belgium. E matua tupu tele i Uzbekistan, Crimea ma le North Caucasus. Manua tele e uiga i le tau ma le eleele.

    Fualaau lelei i luga o le oneone. Nofoaga alofa e puipuia mai le tau ma matagi malolosi.

  • Eseese o pears Duchess Summer Vaʻavaʻai Peretania faʻa-Peretania ma fualaau tuai. O lenei ituaiga o mea e le lelei ai le tagata lava ia ma e manaʻomia ni elemene.

    O isi igoa o lenei ituaiga e iloa: Viliamu le taumafanafana, Williams, Williams Bon-Chretien.

    E tusa ai ma le tulaga o loʻo iai i Crimea, o le Duchess Summer e oʻo i le lona tolu i le maea ai o Bere Bosk ma Bere Ardanpon, o le a e vaʻaia se ata o fua o lenei ituaiga ma se faʻamatalaga atoa o uiga.

O ituaiga o taumafanafana e aofia ai foi: Carmen, Ilyinka, Cosmic, Limonka ma Victoria.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Pear trees o se vasega o Dyushes D'Angulem, Wild Moscow ma le Togalaau Moscow tupu i luga o le teritori o Rusia.

O i latou o ituaiga e sili ona fiafia i ai o faifaatoaga amateur. Maua anapogi vave e aunoa ma le tele o le mautonu ma maualuga maua.

O fua e suamalie, suamalie ma se paʻu manifinifi. E sili atu ona faʻaaoga i totonu o fale.

Pear Duchess na faaliliuina saʻo "Duchess" - duchesse. O le ituaiga na fafagaina e se tagata tomai faapitoa i Egelani - Wheeler. O le tufatufaina o Duchess o le Williams. O le muamua taʻua o le ituaiga e pau i luga 1796

O se isi faʻamatalaga o le vailaʻau Duchess, fai togalaau, fautuaga mo le totoina ma se ata o le fua o le a e vaʻai ai pe o le a le foliga o lenei peʻa.

Faamatalaga eseese Duchess

Faamatalaga o fualaau aina ma laau

  • Pear Duchess Winter laau toto, lapopoa lautele lautele i foliga o se pyramid, o le tuputupu ae malosi. E oʻo i maualuga maualuga, ae faʻalautele i le taimi mo se taimi umi. Paʻu Emerald o le lapopoa o le fua tele.
    Mo ituaiga eletise e talafeagai lelei: taumalulu "Bere Ardanpon", French "Williams".

    O fua e mafai ona nonoa faʻatasi ma fusi poʻo le tupu faʻatasi. I le taimi e teuina ai lala mo se taimi umi. Pear Duchess taloina le pale o le Winter, reach 800 kalamaVaai atili i ata o lenei ituaiga. Lelei vavalalata femalagaaiga. O le lau o le fua e lamolemole.

    Paʻu ma se manogi manogi manogi lelei, lamolemole, lelei tele.

    Saunia e e valivali le uila susulu po o le paauli samasama samasama. I le itu o loʻo i ai se laititi susulu. O le tino e paʻepaʻe i le lanu, faʻafefeteina, mafiafia tele.

    Ua suamalie suamalie ma sina manogi. Fualaau aina e faʻaaoga fou i fuamoa fualaau aina poʻo le gaosia - i le gaosia o siamu, marmalade, uaina. O le ituaiga e masani ona fetaui mo le faia o lole suamalie.

  • Pear Duchess Summer (Williams) faʻamatalaga o foliga vaaia - o fua i luga o lālā e mafai ona pipii mo se taimi umi, e pipii atoatoa i le pito i lalo o le aʻa. Faʻatasi faʻatasi ni vaega se 2 pe 3. Fua e fua tele. I totonu mamafa mai le 80 i le 180 kalama.

    O le foliga e lautele, ma le pito i luga ma le maualuga. O le paʻu o le fualaau aina e manifinifi, o le lanu o le maʻa maʻa. Faatasi ai ma le faaiuga mulimuli Lamea lanu samasama ma se timu manino e susulu.

    O le pulupulu o le fualaau aina e laʻauina, ma se suamalie lelei, kulimi-lanu moana. Tatau uaina-suamalie, sina vevela, faatasi ai ma le tofo o le nutmig. O loʻo i ai se faʻalesiga lelei o suka, ei ai lona manaia matagofie.

    E mafai ona 'aina' aʻai pe fou. Iga, compotes, fualaau lole, o lole e faia mai le taumafanafana. O paʻu vela ua suamalie ma e faʻaaogaina i le faia o muesli.

Ata






Uiga

Aʻo tulaʻi i luga o aʻafiaga o le tuputupu ae malosi Winter Duchess i le taimi o le fualaau aina e naʻo le 7 poʻo le 8 tausaga le ulu atu.

I le quince, o laau aina e amata ona fua mai mo le 4 pe 5 tausaga talu ona toto.

O taunuuga iloga na maua ai vine na faapipii i luga o se dwarf rootstock teuteu.

Winter Duchess e mafai ona afaina matua matua. Aveese le seleselega ia Oketopa pe a uma lau laʻau pau i luga o le laau.

E mafai ona oʻo atu i le lua masina - pe a oʻo ia Tesema.

Faauma oʻo atu i le matua i le sefulu tausaga muamua o Oketopa. Fua e mafai ona faʻaauau seia oʻo ia Me masina o le tausaga a sau.

Faatasi ai ma se taimi umi e teuina ai seia oo ia Aperila, e ono le toe maua ai le tofo o le fua, ae tumau pea le fou.

Lelei teuina i totonu o pusaaisa. Fua o fualaau aina mai le 80 i le 150 kilokalama mai le tasi laau aina.

Talosaga i fualaau malulu. E tatau ona malupuipuia fanua mo le totoina o laau toto mai le matagi ma maua ai le eleele lelei.

O le tetee o le aisa o ituaiga eseese foi: I le manatuaina o Yakovlev, Cathedral, Karataevskaya, Noyabrskaya ma Nika.

O le laau o le Summer Summer e malosi tele. Lelei manumalo i tau malolosi. E i ai lona lautele tele foliga. Crohn Duchesse lafoaʻi. Lulu ma le paʻu laau e lamolemole ma se lanu enaena.

Vili fua, mafiafia. Maua se fuainumera tele o lemoni lentils. O laʻau e susulu, lamolemole.

O le foliga o le mafiafia o le oval, o le lapoa tele. O laʻau e mafai ona gaugau i foliga o se "vaa".

E mafai ona alu ese mai le paʻu mai le pito o le laau. I foliga vaaia, e faasinoina, puupuu.

Fugalaau fugalaau e matua nofouta lava i le vevela. Fruiting occurs at 6 or 7 years o le totoina.

Pear Duchess O le Summer is to the self-infertileioe. se ituaiga e manaʻomia ai ni mea faʻaopopo eletise.

O tagata e sili ona lelei i latou e aafia i lenei laau e eseese: Fugalaau e sili ona fiafia "Fiafia e sili ona fiafia", vao poo togalaau "Forest Forest", "Bere Ardanpon".

O fugalaau o le tau mafanafana E faʻaputuina i le faauoga o le 6 po o le 7 vaega. O le fugalaau e faatatau i le tuai, o le taimi o se faagasologa uumi.

Fugalaau e mafai ona faʻafefeteina le vevela ma le tau e le manaʻomia.

O le ituaiga o loʻo maua fua lelei. Mai le tasi laau fua e mafai ona ao mai mai le 230 i le 250 kilokalama.

O le seleselega e faia i le ogatotonu o Aukuso. Fualaau aina i le averesi e oʻo atu mai le 5 aso i le 1 vaiaso.

Afai e aveese pears mai le laau muamua, o le fua e mafai ona oʻo i le 14 aso. E tatau ona maitauina o le teuina umi o le paʻu e le tatau ona avea ma le lanu samasama - o le fualaau aina e tatau ona i lalo ifo, o se tamai kamupani. I totonu o se fale teu malu fualaau aina e tumau i le 45 aso.

Winter and Summer Duchess - tutusa ma eseesega:

  • Winter Duchess pear ripening mulimuli mai le seleselega, e tupu ia Oketopa. I le Summer Duchess - ia Aokuso.
  • Uma E fufulu pears o foliga paʻu, e oʻo atu i le 800 g kalama. O fua o le taumafanafana Tafaʻi le tele o le laʻau. I le mamafa e mafai ona oʻo mai le 80 i le 180 kalama. O le foliga e lautele, ma le pito i luga ma le maualuga.
  • O le Winter Duchess ei ai se paʻu ma se manogi manogi mama, lamolemole, ma le manogi. O le paʻu o le Summer Lyshes e manifinifi, ma se manogi manaia o le meli.
  • I totonu o se fale teu malu, o fua o ituaiga uma e lua e teuina mo le 45 aso.
  • O ituaiga uma e lua o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o le faʻasaoina o sua, moli, fualaau mama, marmalade.
  • O le taumalulu o Dushes ua faʻalauteleina, ma le lautele o le pale i foliga o le pyramid, o le tuputupu ae malosi. O le laau o le Summer Summer e malosi tele. Taulelei lelei i tau malolosi. E i ai lona lautele tele foliga.
  • O le tau faʻaleleia o Winter ma Summer Duchesse e leai se eseesega. O ituaiga uma e lua ua totoina i le lua tausaga o Aperila.
  • I le avea ai o se mea faʻaleleia, o le mulumuluina o le Winter and Dushes o le a faia i le taimi o le toʻatoʻo aʻo leʻi paʻu le vevela ma pa'ū.
  • O ituaiga uma e lua e le mafai ona puipuia i faʻamaʻi. Malosiaga e mafai ona osofaia e aphids, sucker. Laititi siaki siaki.
  • O le ituaiga o ituaiga e lua o Dushes e fiafia e fiafia i ai. Mai ia i latou, e tatau ona puipui le laau i se tamai pa.

Toto ma tausi

O le taimi aupito sili mo le totoina o togalaau o Winter and Summer Dushes O le sefulu tausaga o Aperila.

O le totōina e tatau ona faia aʻo leʻi totoina laau.

O le le mafai ona taliaina le loloto o le laau, e mafua ai le oti o le fatu.

Pe a totoina, e le sili atu i le tasi le mita le lautele, lautele - 70 centimita.

FUAFUAGA. E faasaina le tuʻuina o le fua fou i totonu o le lua. E mafua ai le mu i tiga o rhizomes o fualaau aina.

Ua sasaa le eleele lanumoana i le paʻu o le eleele pe a le faʻapalaina le palapala. Ua faʻaleleia le fanua e ala i se mea laititi o compost peat (lua pe tolu pakete i luga o le tasi vaitusi). Mai i le mea e tupu mai ai e fai ai se pusa.

Ona tufatufaina atu lea o aʻa o le 'au. E mautinoa lava e manaʻomia e le laau le lagolago a le anti-girder. O se siteki e lafoina i totonu o le eleele i se mamao loloto lava ma o le ogalaau e seleseleina ua totoina ma le faaeteete i ai.

E tatau ona faʻaaogaina togalaau i le tulaga o le leai o se mea poʻo le valu. E fesoasoani lenei mea e teu ai le laau mai mea e le manaʻomia.

O le mea autu i le tausiga o se fua o le mulching. E lelei mo le puipuia o le lalolagi mai le tau ma le vevela malosi o le vevela. E pei o le mulch fertilizer mo Duchesse faʻaaoga vao, vao maualuga ma le vaomago.

Faʻasalaga faia i totonu o le tautoulu aʻo leʻi faʻaitiitia le vevela ma le faʻafefe.

Totoina laau e tatau ona faia i le taimi o le tautotogo.

I le 1 tausaga o le tulaueleele e tatau ona faʻapuʻupuʻu i le 1/4 i le va o fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le ogatotonu. O lenei tulaga o le a mafai ai ona totoina le seedling i le maualuga ma i itu.

2 tausaga talu ona tulaʻi, o le totonugalemu o le laau e tatau ona faapuupuuina e le 25 simita. Laʻau faʻasolosolo e faʻavae mai le 5 i le 8 senitimita.

O le mea lea, o lala pito i lalo e sili atu le umi nai lo le pito i luga - ua fausia se kesi faʻatapulaʻa.

Ina ia faʻaputuina Polo mai matagi malolosi ma gutu malulu, mo le taumalulu e talafeagai mo le malutaga. O le pito i lalo o le laau ua afifiina i ie laumei ma le talafou.

O le puipuiga sili mai aʻa malulu o le kiona. Snow e faaputuputu i ni aofaiga tele e uiga i le tipi, lea e mafua ai le vevela vevela o le laau.

Lauina o laau e tatau ona faia ao le i oʻo i le taimi o le tautotogo e tupu aʻe i le aofaʻi o le lua poʻo le tolu pakete mo tausaga taʻitasi o le olaga o Dushes. E le gata i lea, e tasi le vai e tatau ona faia i le sefulu tausaga muamua o le tautoulu.

O le fafagaina o se fualaau suamalie i le tausaga muamua o le olaga e le manaomia, talu ona uma ona faaleleia le pu i le taimi o le totoina. O le tele o le suauu e tatau ona faʻaaoga i le tautoulu. O minerale e aumai i tausaga taʻitasi.

I le sikuea mita: mai le 20 i le 30 kalama o le potassium chloride; mai le 20 i le 25 kalama o superphosphate; mai le 20 i le 25 kalama o le masima masima. E tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau i tausaga uma e tolu.

I le sikuea mita: mai le 5 i le 8 kilokalama o le faʻamalolo. O le viliina o lua o le laau ua eliina o vaeluaga ua faia e fai ai le faʻamaʻi. i le loloto e 15 i le 20 senetimita.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le malulu o le tau Uma ma Summer Duchess pears na aafia i le paʻulea na mafua ai ona leai se fua o fua.

O fua e mafai ona momotu, ma o le tino e le aoga ma leai se aoga.

O fua e mama i luga o laau e ono pa'ū ona o le mamafa tele.

O Duchess e le mafai ona puipuia i faʻamaʻi. E ono osofaia aphids, suckers. E i ai le maualalo o le faapaleʻaleʻa ma le malosi o le taumalulu.

Laititi siaki siaki. Ina ia foia le pala, e tatau ona fai i le vaitau o le fuga.

O le togafitiga e faia i le afa pasene o le copper copper oxychloride infusion poʻo le tasi pasene o le hexane bordeaux.

E fautuaina le laʻau leaga e mu i se afi. O nei laupepa o loʻo avea ma punavai autu o faʻaaliga o lenei faʻamaʻi. O loʻo siomia le eleele i le "Nitrafen" (0.3%).

O aʻafiaga e puipuia i le paʻu: Elegant Efimova, Otradnenskaya, Severyanka Krasnoshchekaya, Skorospelka mai Michurinsk ma Yanvarskaya.

Puipuiga mai le paʻu e tatau ona faia muamua aʻo leʻi tataina ni laau i luga o tumutumu.

Lelei sili "Oleokuprit" poʻo "Karbofos", faataapeapeina i le 10 lita o le vai i le 90 kalama. Aveʻeseʻese aʻa ona o organophosphate insecticides.

O laau matutua manaomia ona puipuia mai manu. O Kora Dyushes e fiafia e taumamafa. Mai ia i latou, e tatau ona puipui le laau i se pa puipui, ma o le nofoaga lava ia e puipuia mai malo e le manaomia i fale po o pa.

Faaiuga E tele ituaiga o talo e ese mai le Duchess. Maua se vaitamini ma faʻaaoga elemene taua. O le fua o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi, malie, o le tino ma se meaʻai suamalie.

O fua e fua lelei. Vaʻaia lelei i luga o togalaau laʻitiiti po o fanua faʻatoʻaga faʻapitoa. Laʻau o loʻo aʻafia i faʻamaʻi eseese. Fai se seleselega mauoa i fesuiaiga eseese.

Matamata i le vitio e uiga i le totoina o le Duchess.

//youtu.be/sgisWoknf-Q