Fua o le gaosiga

Le totoina lelei ma mealilo o le totoina

I se tasi o aʻoga Rusia, na fesiligia ai tamaiti pe o le a se mauga o le mauga ma e ofoina atu ni tali se tolu: o se manulele o le aiga o thrushes; vaomatua e aofia ai laau ola; laau o le Rosaceae aiga. E toatele tamaiti na talosaga mo se fesoasoani i luga o fonotaga. I le mea moni fieldfare (Igoa Latina Sorbaria, na mafua mai sorbus - rowan) - e le o se manulele po o se laau, ae o se ogalaau e maualuga lona 2-3 mita, o le nofoaga masani o Asia, faapea Siberia ma le Sasaʻe Mamao. I lalo o tulaga masani, e sili atu le fiafia o laufanua i vaitafe ma undergrowths, susu ma marshy.

O laau toto e foliga mai e tupu vave vave ma le fesoasoani a aʻa, ae o ituaiga o lenei laau e faapitoa ona teuteuina mo mea teuteu e le matua malosi tele.

E te iloa? O le kalati e faʻaaogaina e le au fai togalaau e avea o se laau teuteu ma matagofie tele mo le toetoe tolu selau tausaga.

O laʻau lauolaola o le efuefu o le mauga e foliga tutusa i foliga o se laau e talitutusa ma igoa, o lanu piniki muamua, o lanu lanumeamata i le taumafanafana, ma le auro po o le lanumoana i le autumn. O le fugalaau o le grassberry e amata ia Iuni, pe a ufitia le vao i le malamalama (paʻepaʻe poʻo le beige) i lalo o foliga o pyramid eletise, lea na ia maua ai le igoa "fuefu lele".

Filifiliga o le nofoaga ma saunia sauniuniga eleele mo le totoina

Mountain ashberry e le o se tasi o laau leaga leaga. E mafai ona lagona le lelei i le paolo, ma i nofoaga susulu. O le nofoaga sili mo le totoina o se fitafita i le vaomatua o se nofoaga vevela na ufitia i le taimi sili ona manaia o le aso. E mafai ona ola le laau i luga o soʻo se palapala, peitaʻi, o lenei fale teuteu o le a sili ona manaia ma matagofie pe afai e te tuʻuina atu i ai se vai mama ma le tamaoaiga i le eleele o le faʻaleleia o le eleele, e puipuia mai vai inu. O le filifiliga lelei o se eleele le lelei ma le le mautonu (pH level from 6.5 to 7). E mafai foʻi ona e faʻafefiloi i le fua tutusa o le humus, oneone ma le turf. I nofoaga matutu ma le lelei, ua leaga le maile.

O afea ma pe faapefea ona toto

O le taimi sao mo le totoina o se vaʻaga o le amataga o le tautotogo. E le tatau ona fefefe i le maluluina o le laau, o lenei ogalaau e matua puipuia lava i le maualalo o le vevela ma e faigofie lava ona aʻa, e tusa lava pe le lava le la e faamafanafana ai le eleele. E le manaʻomia ni mea faʻapitoa mo le totoina. Tuʻu na o latou i totonu o lua pe a ma le 35 cm le loloto, fufuluina i se palapala lelei o le palapala, mamoe ma le vai lelei. O le mamao i le va o faʻataʻitaʻiga e tatau ona filifilia e amanaʻia le mea moni o le a tupu malosi le vao.

E mafai ona totōina laufanua i luga o ni vaega e le mafaitaulia o loʻo i ai se malosi malosi, ae i lenei tulaga e tatau ona faia lelei pristvolny circles, e maua ai se siva loloto atu mai le itu o le mauga ina ia mafai ai e le vai ona taofiofi i totonu o le lio ma maua ai le susu ma le aʻa o aʻa.

Faʻafiafia le vao ma faʻaaoga i le mamanu

O le taumalulu taumalulu lelei ma le tumau e faigofie ai i se mauga maualuga ona mauaa aʻa i tulaga o le aai, ia i ai pea i le leo o lona malosi teuteuina, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i mamanu o togafitiga faʻapitoa ma faʻatoaga a le malo. Mo mea teuteu, e mafai ona faʻaaogaina le fitafita i togatogo taʻitasi ma i se vaega, o pa puipui e maua mai ai, i se faaopoopoga, e mafai ona faʻaaogaina e maileia le eleele i luga o mauga, lea e matua faʻateleina e le tele o aʻa na tutupu mai i lenei laau. I luga o le talafatai o vaʻa faanatura ma le faʻaogaina o laau, e matua matagofie lava le matagofie o vaʻaiga o paluga o mauga.

Faatasi ai ma soʻo se mea lava e mafai ona e totoina se vaʻaga, ae o le faia o le taunuuga e foliga mai o le galuega a se tagata faʻailoga laufanua faʻapitoa, e naʻo lou manaʻo e faʻaali sina mafaufauga ma le maelega. E mafai ona avea ma elemene autu o le faatoaga, pe afai e te faataamilo i le mutia o laufanua teuteu laau. E mafai, i se isi itu, ona faʻaaogaina i se vaega, taʻalo ma fugalaau eseese ma fomu laau ma tuʻufaʻatasia i faʻasalalauga muamua ma lelei. E mafai ona teuteuina e le laau lenei le laʻau o laau poʻo le paolo o isi laau totō, e pei o le lilac laʻau paʻepaʻe.

O le vine i le foliga o vao malulu e foliga fiafia tele, ona o le tutusa o laulaau ma se fulu, ma pe a tupu le laau, o le ata e matua ofoofogia lava. Mo le mafai ona tuufaatasia o le natura ma le teuteuina o se fanua, e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga ma le au faʻapitoa o laufanua natura. E taua tele le mea moni o le fitafita ua amata ona fuga mai vave, pe a oʻo ina maua e isi togalaau togavao se vaega lanumeamata ma le susulu o lanu i totonu o le togalaau e le lava. I le taimi lava e tasi talu ona totogo le fugalaau e foliga mai e manaia lava.

E taua! Po o le a lava le auala e faaaoga ai sulu i le fuafuaga o le laufanua ua filifilia, e taua tele le tausia o le aʻa o le laau faiva e faatapulaa ma e le mafai ona ola lemu.

I le faʻaopopo atu i togalaau faʻatoʻaga, e mafai ona faʻaaoga lelei le fitafita vao mo isi tusi talosaga. O lenei mea totino o se filifiliga sili ona lelei mo le faʻaleleia o alatele i le auala, cafes ma nai fale laiti. O se fofo faamanuiaina e mafai foi ona manatu o le totoina i tafatafa o laina o eleele faatapulaaina e manaomia ona faatumuina i lauusiusi - faataitaiga, vaeluaina auala i luga o auala tetele, motu i pa, ma isi. O le le mafai ona tuputupu ae i lenei tulaga e ala i tuaoi faalenatura, ma o nei vao matua o le a foliga matagofie .

E te iloa? I le faʻaopoopoga i mea teuteu, e mafai foi ona faʻaaogaina le vaʻaia mo le faʻalauiloaina o le soifua maloloina: tipi mai le fugalaau o le vao vaovao o loʻo i ai mea totino, o loʻo mauʻoa i vitamini, ma faʻaaogaina mo le fufuluina o le gutu i le angina. O laulaʻau ma fugalaau o lenei laau e aofia ai se mea e mafai ona faʻateleina ai le toto, ma o le mea lea e faʻaaoga ai le fitafita vao e taofi ai le toto i totonu. I tala faʻasolopito, o le paʻu ma laʻau o le vaʻaia e faʻaogaina ai faʻamaʻi o le sooga ma le rūmatism. Na maitauina foi ia meatotino o le gataifale o le afaina o pusi mauga.

Auala e tausi ai le tagata

Mountain ash - O le vao e matua faigata lava, e le o se mea e faʻafefeteina ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E lava le faʻaleleia o le laau i aso taʻitasi, ia tuʻuina i ai meaʻai (humus, peat, compost, ma isi mea) e talafeagai mo lenei mea, ma faʻamalo ai foi mea leaga pe a maeʻa le mutia (e le o tele le mea e fai ai le tausiga o le laau, ae mo faamoemoega matagofie - i le efuefu o le mauga, e pei o le lilac, o flusu ua le toe mataʻutia ma foliga le lelei).

Auala e fai ai le faʻasuina

Mo lona le mautonu, e le mafai e le ябabinnik ona faʻamago. I le taimi lava e uma ai ona totō ma aso o loʻo mulimuli mai, e tatau ona faʻamafaʻi le tele o le laau. A maeʻa ona amataina le togavao, e mafai ona avea ma faʻamalosi malosi (ia le itiiti ifo ma le lua pakete i le fafie) faalua i le masina. Ioe, afai e vevela tele le tau, e mafai ona faia le vai i le tele o taimi.

E taua! O vao laiti e sili atu le faigata i le malosi o le fausua nai lo le matua.

O le fanua e matua faʻafetai tele e le gata i aʻafiaga o aʻa, ae faʻapea foi mo le tele o lau laʻau, ae e mafai ona faia muamua pe a uma le goto, ina ia le susunuina laula susu i susulu susulu.

Toto ma vele

Ole togafitiga o le palapala ile vaevaega e manaʻomia ai se mea itiiti. E oo lava i laau toto e manaʻomia ona fufulu vao leaga i le vaitau muamua pe a uma ona totoina: faʻalauteleina, o le aʻa o le vaomatua e faʻasaʻo ese ai vao leaga uma. E tatau ona tatala le alalaʻau ina ia faʻamalosia le eleele i le okesene ma e le malogo, ae e mafai ona e puipuia oe lava mai nei faiga masani e ala i le mulumuluina o le palapala ma le faapalaga, peat ma lau humus, e lava le faia faalua pe faatolu i le vaitau.

Fertilizer mo ash ash

O le aʻa o le fanua e manaʻomia ai le palapala mama. O le mea lea, e manaʻomia ona fafagaina i taimi uma mea e gaosia i le meaola, ma faʻafeiloaʻi faʻamaʻi i ni vaega laiti i le pito i luga o le liʻo latalata poʻo le tanumia faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le vaʻaia o le palapala. E le tatau ona eli i luga le palapala, o le faʻafefiloi faʻafefiloi ma le palapala ile taimi e aunoa ma se fesoasoani.

Mai faʻamalaʻau o minerale, e manaʻomia ai le phosphorus, potassium ma le nitrogen. O nei elemene e mafai ona faia i le tulaga o granule i le na o le fufuluina o latou i luga o le mea e tasi pe faalua i le tausaga i le fua faatatau o le maualuga o le 20 g o le tuufaatasiga i le 1 mita sikuea o le vaega.

Laʻau faʻamalosi

E faʻapipiʻi lelei e le laufanua ma faʻamalieina ma le alofa se lauulu. O le mea lea, e mafai ona tuʻuina atu i lalo o vaomatua o laufanua, faʻataʻoto tausaga taʻitasi le seleseleina o le tautotogo. Talu ai ona o le fuga o laau afu e tupu i luga o weni laʻititi na lafoina i le tausaga oi ai nei, o le teuteuina e le afaina ai le fausiaina o paʻu.

O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e teu ai le laau i se foliga sili ona lelei ma le laumei. Vaʻaia ma muamua foliga ola ola Faʻamasinoga o se vaʻavaʻa, tipi i le afa mita ma e oʻo lava i lalo ifo. O sea lauulu lauulu e tatau ona faia i taimi uma - a itiiti ifo ma le faatolu i le vaitau: i le tautotogo ina ua maeʻa le faʻamalolo muamua o vine, i le taumafanafana ma le amataga o Oketopa.

Resistance o le agavaʻa i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

O mauga eleelea e matua malosi lava ma e seasea ona afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Mo lālā talavou, e mataʻutia le aphid green, e suʻe le sua mai le amataga o lau, o le fea tulaga latou te laʻau ma faʻagogo. O nisi taimi o le fitafita i le fanua e afaina ai se apogaleveleve, ata o lona olaga i le mea muamua e mafai ona vaaia i tua o laulaau.

O le laau e aafia i nei mea faʻamaʻi o loʻo togafitia i le "Fitoverm" poʻo le "Mitakom" (30 ml o le mea i le pakete vai). O le faʻataʻitaʻiga pe a mavae sina taimi e tatau ona toe faia. O togafitiga faʻasalalau a tagata mo aphids e faʻafefeteina o le kalaka, laumei po o aniani.

Ole mosaic viral e mafai ona taia se laau vaivai ua le mafai ona taugofie. A oʻo mai laulaau i luga o lanu samasama, e faʻaalia ai le faʻamaʻi, e tatau ona vevela ma susunuina le vao.

I le atoaga, e mafai ona fai mai ma le mautinoa o le sē o se mea e le lelei le totoina, totoina ma le tausia lelei e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga.