Fua o le gaosiga

Le tamaʻi gaʻo gaʻo - teuteu fale fale kesi

I le fale, e mafai ona e totoina so o se laau toto, pe afai e te tausia lelei ma tausi lelei.
E masani lava i totonu o togalaau aina ma luga o le faamalama e mafai ona e vaʻavaʻai i se tamaitai lalelei ma muamua le gaʻo (Сrassula), pe pei ona taʻua i tagata - "laau tupe". O se tulaga tulaga ese lea o le au fai meaʻai, lea e sili atu ma le 300 ituaiga.

Mo lona faʻalelei ma foliga matagofie, e toʻatele e fiafia i le gaʻo fafine Petusula itiiti. E faasolosolo malie lemu ma e le o se mea sili ona faigata ona tausia. Filifilia lenei ituaiga o "laau tupe" e faatumu ai se tamai togalaau aina, e tatau ona e iloa tulafono faavae o le tausia oi latou. O lenei mea o le a maua ai e le laau se siosiomaga lelei mo le tuputupu ae.

Uiga

Crassula Crassula laitiiti (Crassula Minor) - eseese ituaiga o meaʻai, o se ituaiga o Crassula ovata. O lau o le laau e laiti tele - e le sili atu i le 1.5 inisi le umi ma 1 centimita le lautele. E mamao tele. O le lanu e sili ona manaia, lea e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻia soʻo se faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma se laʻau felafolafoaʻi - o le pito i luga o le laulaau i luga ma lalo ifo o loʻo lanu mumu ma o le ogatotonu o le lau o loʻo lanu lanumeamata. E faʻatatau i le moli, e suia e le fale i totonu o lona paolo.

O le ogaumu o se tamaʻi tamaʻi laʻitiiti laʻitiiti i lanu meamata, meaʻai ma vaivai. I le aluga o taimi, pe a paʻu laʻau pito i lalo, o le a le aoga ma maʻe. O lenei meatotino o le laau e mafai ai mo le fausia o tamai laau ao tuputupu ae.

Tausiga ile

Le tuputupu ae o se "laau o le ola maloloina" matagofie ma le matagofie, lea, e tusa ai ma le tele o talitonuga lauiloa, e tosina atu le tulaga tau tupe i totonu o se fale, e le mafai e aunoa ma le tausiga lelei. O nei mea elemene o le a le tele se taimi, ae o le a maua ai le laau ma meaʻai talafeagai ma maua ai ni tulaga mafanafana mo le tuputupu ae.

Muamua e tatau ona e filifilia le tagata gaʻo lelei i le faleoloa. E tusa ai ma le soifua maloloina o le laau fai mai lona foliga mai.
Lea laʻau e tatau ona faʻaleleia, e aunoa ma ni stains ma ni mea maʻa, e leai se iniseti ma faʻamaʻi. O le ogalaau e gaosi, e aunoa ma ni mea vaivai ma ni faʻalavelave.

Faʻamasinoga

A maeʻa le faʻatau ole laʻititi o le tamaititi, e tatau ona totoina i se eleele talafeagai. E masani lava ona latou saunia le eleele mo le cacti pe saunia foi le mea e fai i luga ia latou lava: 1 vaega o peat, leaf and ground sod, and 0.5 sand sand. O le eleele e tatau ona vaʻaia lelei, mo lenei mea, o le a sasaa atu i lalo ni piliki pisia po o se malala.

O le filifiliga o le ulo lava ia e faalagolago i le maualuga o le pale o le laau. O tamaʻitaʻi fafine e sili atu le papaʻu, ae lautele ipu, o la latou aʻa e laiti ma e le manaʻomia se avanoa.

E masani ona faʻatulagaina i taimi taʻitasi le faʻapipiʻiina o le gasegase laʻitiiti i le tautotogo e ala i le auala o le faʻafefeteina, tausia o se fasi vaega o le coma i aʻa.

Faʻasa

E manaʻomia e le gaʻo gaʻo se vaiinu faapitoa. O le faʻaaogaina tele o le suavai e mafai ona oo atu ai i le oti o le "laau tupe". O le eleelea o le eleele e tatau ona naʻo le taimi e magumago ai i le loloto e silia ma le 3 senitimita.

Mai le tautotogo seia oo i le faaiuga o le tautoulu, o le tamaititi laʻitiiti e fafaguina i le tasi vaiaso i le 1-2 vaiaso.i le taimi lava e manaʻomia ai e le eleele. I le taumalulu, pe a siitia atu le laau i se potu malulu, na o le pau lava le mea e tatau ona faʻamamaina ai le faʻafefiloi o le palapala i le masina.

Aua neʻi faʻatagaina ma faʻamago le ele, ina ia le faaleagaina ai aʻa o Krassoula. Afai e leai se susu o le laau, o le a vave ona matala i lau o le pogisa, lea e lanu ma taofi le susulu.

Faʻafefe faʻafefe faʻafefe ma le fesuiaʻiina o aʻa ma le aʻa.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le tamaititi laitiiti e faigofie ona faʻaogaina i le pale. O lenei mea e mafai ai e oe ona avea ma se mea teuteu lelei mo le fale-tele-fale. A oʻo loa i le 3-4 pauna o laʻau e ola i luga o le toto, ona toe faʻaaogaina lea o le isi. 3-4 faʻafouina o loʻo toe faʻafouina i lenei nofoaga, ma o le a toto le lala i itu eseese.

E mafai ona teuteuina ni lala uumi o fuga. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se naifi malosi poʻo se lau, ma le nofoaga o le tipi na faʻafefeteina i fafie poʻo le muʻa muʻa.

Faʻamamaga o le ea

O le tamaititi laiti, e pei o sui uma o le aiga, e le tali atu i le manava o le ea ma e le manaʻomia ona pupu lau. E mafai ona faʻaaogaina le vai inu o se auala e fufuluina ai le pale mai le efuefu.

Fertilizer ma laei

I le taumalulu, o le tamaʻi gaʻo e fafagaina i se faʻalapotopotoga lautele poʻo le cactus nutrient solution, faʻaaoga le afa o le fualaau. Ua lava le faia o le togafitiga e tasi i le masina e tuʻuina atu ai le fale ma le tele o mea e manaʻomia mo ausilali. I le tautotogo ma le taumafanafana, faʻamafanafana faʻatasi ma le dose atoa 1 le taimi i le 3 vaiaso.

Malamalama malamalama

Crassula itiiti le telefoni. I le taumafanafana, mai le vevela o le la e tatau ona pritenyat e aloese mai le mu i luga o le pale. I le taumalulu, o le laau o loʻo faʻaalia i se nofoaga lelei poʻo faʻamalamalamaina i se moli e totogi ai le leai o se malamalama masani.

Laasaga masani

Tolstyanka o se laau vevela alofa. I le tau mafanafana, o le malulu mafanafana mo Crassula ua manatu e 20-25 tikeri nai lo zero. I le taumalulu, e tatau ona maua ai le maualalo o le vevela - e oʻo atu i le 15 tikeri, o lea e lelei ai le totō o le laau.

Faʻatauga auala

Vaʻaia fatu ma lau laʻau. O auala pito sili ona faigofie e mautinoa ai le aʻafia ma le alualu i luma o le laau.

E tipi le lau ma tuʻu i totonu o le vai mo se aso. Ona tuʻuina lea i totonu o se ulo ma fufuluina i le eleele. Faʻasaʻo tele.

O le toe gaosia e le oti e le faigofie. E vavae ese le 'au mai le laau, mago mo le 1-2 aso ma faʻafefiloi i totonu o le faʻafefiloi o le eleele ma le oneone poʻo totonu o se paluga ua saunia mo le cacti. O le faʻamafaʻi muamua e faia i le maeʻa ai o le 3 aso, e mafai ai e le fale ona faʻafetaui laʻititi. O le eleele o loʻo mulimulitaʻi lalo ole a faʻataunuʻu.

Fuga

O le "laau tupe" e fuga mai i le na o le vaeluaina po o le sefululua tausaga o le olaga. O le laau e maua ai se aū ma fugalaau laiti. O lenei mea matautia e mafai ona matauina na o le taumafanafana.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tamaititi laitiiti o le crassula e afaina i faʻamaʻi pipisi. O ona laʻau e masani ona osofaia e se uila, o se apogaleveleve mite, aphid, o le aʻa e aafia ai aʻa ma mealybugs, haʻi. Faailoga o le faʻamaʻi e le gata o iniseti vaaia ma a latou oloa gaosia i le tino i luga o le pale, ae faʻapea foi le le fiafia, pala, mea i le laʻau.

O le aveesea o meaola faalafua o le a fesoasoani i iniseti e faʻatau atu i faleoloa. La latou vailaʻau faʻamaʻi o meaola faalafua mo meaola faalafua, ae saogalemu mo le laau toto.

E sili atu le faigata ona faʻateʻa ese le anufe lea na aʻafia ai aʻa. O le mafuaʻaga o lona faʻaali ma tufatufaina atu e mafai ona sili atu le inu i le vai malulu mai le tap. Afai e afaina le anufe i se malie, e tatau ona toso ese mai fafo o le ulo, faasao aʻa mai le eleele coma, fufulu, togafitia ma sui faapitoa o le antifungal ma totoina i totonu o se paluga eleele fou.

O le tamaititi laitiiti o Crassula mo le atinaʻe lelei ma le tuputupu ae e manaʻomia ai le fesoasoani a tagata. O lenei tamai laau ma le uluai laau o le a avea o se faaopoopoga matagofie i le togalaau o "ola ola" o suauu pe o le a malie i le mata i se laau e tasi.

Ata