Faatoaga

Apu manogi ma le aisa ma le aʻafia "Pavlusha"

O le tuputupu ae o le apu o le apu i Siberia sa masani ona manatu e le mafaamatalaina. Ona o le umi ma le mamafa o galuega a le au faifaatoʻaga ua tele ituaiga o ituaiga ua foliga mai ua fesuisuiai i tulaga faigata o le fesuiaiga.

O se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai Siberian gardeners e taua o le tele o apple o laau "Pavlusha".

O le a le ituaiga?

O laau Apple o lenei ituaiga, e fuafua i le itulagi o le galueaina, e mafai ona auai i le vaeluagalemu o taumafanafana ma ituaiga o taumafanafana. Fruiting annually ma le tele. E sili atu le maualuga o le aisa o le kiona, o le malulu o le kiona e mafai ona malulu, ae pe a uma le vaitau ua toe faʻaleleia uma ia laau. O le ituaiga o skoroplodny, o le uluai seleselega e maua i le lona tolu, le fa tausaga. Tetee i le siama.

O fua e manaia le tofo ma le manogi. O le taimi e teu ai e pupuu: mai le lua i le tolu masina.

Mo le maualuga ma le umi o le faasaoina o apu, ua fautuaina e matau nisi tulafono:

  • faʻamautinoa o se faigamalo o le vevela e leai se maualuga e sili atu ma le tasi tikeri Celsius;
  • fesuiaiga o fua e ala i le lelei ma le tele;
  • faʻapipiʻi i luga o fata poʻo totonu o pusa i le tasi, maualuga lua, tolu laulau;
  • faʻaaogaina o pepa poʻo le laʻau o fualaau 'aina, e le aofia ai le faʻafesoʻotaʻi o fua.

O fualaau o le apu o le momo o le "Pavlusha" e manaʻomia ai le felafolafoaiga. I lenei tulaga, e mafai ona faia se filifiliga o se tasi pe tele ituaiga o ituaiga eseese e fefaasoaaʻi le tasi ma le isi.

O le filifilia o palota sili ona lelei, mo se faataitaiga, Antonovka, Papirovka, e fesoasoani i le fausiaina o le tele o le ovary. O le mea taua, o nei mea e tatau ona avea ma faʻataʻitaʻiga taua ma le fuaina o le fuaina o le tausaga ma le fua o le fugalaau tutusa. Afai e le lava le avanoa i le togalaau e totō ai ni ituaiga eseese, o le palotaina o le apu e tasi o le a tupu mai laau lata ane o togalaau lata ane.

Faamatalaga eseese Pavlusha

O se laau o loʻo i ai le pale faʻatapulaʻaina o le vaeluaga loloto e oʻo i le maualuga o le 3 mita ma le lautele o le 2.5 mita.
E saʻo lava, e seasea maua mai ni lala. Fua o fualaau aina i le foliga o le faigofie ma le faʻalavelave faʻatasi ma ni paʻu lanu enaena pupuu ma le umi.

O laulaau e lanumeamata lanumeamata, lapopoa foliga tutusa ma se pito pito i luga, o le paʻu, o le pito o loʻo faʻauʻu i lalo. I le pito i lalo o le mea o loʻo i luga o le laina tele.

O fua e lapoʻa, lapotopoto, faʻalelei, faʻapipiʻi i luga o se 'auʻau faʻauʻu. O laʻau e samasama-lanumeamata ma sina lanu piniki, e iloagofie togitogi i lalo o le paʻu. O le mamafa o le mamafa mai le 40 i le 110 kalama, e faʻatatau i le nofoaga lelei o le laau i luga o le saite ma tulaga o tausiga.

Pulp i le laʻau oona, lanu, mafiafia, lanu kulimi. E suamalie ma malie le fua. Eseese pasene maualuga o vailaʻau faʻasolosolo, e pei o ituaiga uma o laau o le apu mo Siberia.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga apu o le "Pavlusha" na fafagaina e le aufaipisinisi a le Research Institute of Horticulture of Siberia na faaigoaina ia M. Liesavenko i le 1961 e ala i le saolotoga o le palotaina o le ituaiga "Borovinka" ua uma ona palu faatasi ma ituaiga o le taumalulu, o le tasi lea o le "Autumn Joy of Altai".

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

O le tagata nofo i togalaau o le Itumalo o Altai, na siitia mai Urals i Sasae Mamao.
O fualaau fou na taliaina mo suʻesuʻega e ala i faataitaiga faataitai i Barnaul, Omsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Novosibirsk.

E ui lava i le maualuluga o le taumalulu o le apu "Pavlusha", ae na maitauina le maluluina o laau i le malulu i luga o le 42 ° C. O le tuputupu aʻe o lenei ituaiga i luga o le piko o le apple Siberia na maua ai ni taunuuga sili ona lelei: o le taalili o le ogalaau na toetoe lava a toesea.

Tuuina atu

E amata malie le fua o fua: e amata i le amataga o Aukuso ma e tumau mo le masina. Fruiting annual, moderate. O le faʻateleina o le faʻaaogaina e mafai ona ausia ai le faʻatinoina o le faʻatinoina o fuataga o mea tau eletise. I le averesi, 12-15 kilokalama o apu ua aveesea mai le tasi laau, o le maualuga aupito maualuga na maua ai le 41st kilokalama.

Toto ma tausi

O togalaau siberia ua totoina lelei i le tautotogo, pe a vevela le palapala ma faʻafefe atoa.
O laau tuai e le maua aʻa e taufaamatau i le malolo.

O laau Apple e ola i luga o eleele laufanua matagofie.

O le auala e totoina ai i le malulu vevela e ese mai le tulaga masani i le aʻafia o aʻa o fualaau, e le faʻalauteleina, ae faʻalautele i luga o le faaputuga ua saunia talu ai nei, o loʻo momoe mai luga ma se laʻau lelei. I totonu o le eleele e tatau ona faʻavaivai. I le filifilia o se nofoaga talafeagai i luga o le fasi fanua, eli se lua 60 cm loloto ma 1 le lautele le lautele. Faʻatumu i laupapa ola maloloina, faʻapipiʻi nisi o eleele o loʻo totoe, ma le 30 cm faʻatasi ma se laulau o le eleele ua saunia ma le faʻapala.

O le palapala palapala e tatau ona eli lelei lelei faatasi ma le faaopoopoina o le vaitafe o le vaitafe ma le fomaʻi talafeagai. Lava le faia o 2 pakete o le humus ma le 60 g o le superphosphate ma le potassium sulfate. O eleele faʻamalolo e le talafeagai mo aʻau apple e tineia i le kulimi.

A o lei totoina le laau, o le laau laau e tusa ma le 1m le maualuga ua lafoina i le ogatotonu. E tatau ona faapipiiina le seedling i se lala i le itu i saute, a leai o le taimi o le fualaau aina e tumau mo ni nai tausaga.
E taua le aua nei momoe le ua i le ola o le laau, e faasolosolo malie lava i lona maliu.
Faʻataʻaliʻoliʻo le laau toto e fai ai se uʻamea eleʻele mo le faʻamauina o vai ma sasaʻa tele. E faʻafefe le eleele ina ia aloese ai mai le fausia o se mea e pala, lea e taofia ai le maua o le okesene i aʻa.

Teuteu

O le taimi aupito sili o lenei faiga o le tautotogo.

A o laʻitiiti, ua faia le teuteuga ina ia faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o le laau ma faʻateleina ai le tele o fua. Mo le apu o lenei ituaiga ma se pale paleni, teuteu o le pito sili lea ona itiiti; e mafai ona e aveesea pama o loo tauivi ma lala autu ma pale o loo tutupu i totonu.

O le mea autu e le o le tuʻuina o le vao i nofoaga o vaʻa mamao.

I le uluai teuteuina o se laau talavou e oo atu i le 3 tausaga, o le tele o lala e faapuupuuina i le 40 cm, i le lumanai - e 15-20 cm. O le tautotogo o laau e masani ona faia le faamamaina o lala mamago i laau matutua.

Faʻaiga ma fafaga

Vaʻai le eleele eleele e faʻaleleia le fale ma le susu mo le taumafanafana atoa; i lalo o le tau vevela, e oʻo atu i le fasefulu lita o le vai e faʻafefe ai le tasi apu.

O se vaega o le fausiaina o ituaiga Siberia o le auala lea o le faapaina o le pale mai luga e pei o le timu.

A oʻo mai le laʻei pito i luga i le faʻaleleia o le vai, i tafatafa o le ogalaau i se mamao e 1 mita latou te faʻavaivai ma sasaa vai e aunoa ma le afaina o le laau lava ia.
I le avea ai o se faʻaopoopoga i le leaga o le tau, e faʻapipiʻi faʻaopoʻopoina faʻamaʻi i le palapala: peat, superphosphate, humus. Mo le tuputupu aʻe lelei o le tamaʻi meaʻai e manaomia ai le gaʻo.

Tausiga o taumalulu

I le autumn, pe a alu le laau i le taumalulu, o le eleele faataamilo ai e tatau ona eli ma faasolosolo malie lava ona ufiufi i le humus, pe tusa o le 20 cm le paatusi ina ia aloese ai mai le maalili o le ogalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Tusa lava pe o gaioiga a faifaatoaga e ola ma tausi a latou togalaau, o laau e faʻaalia i taimi faʻaalia i faʻamaʻi ma osofaʻiga faʻamaʻi. O le mea lea Ia mautinoa ia togafitia tulaga ma ni fofo faapitoa. mo le puipuia o faʻamaʻi, puipuia le tupu mai o iniseti leaga ma faʻafefe ai.

O le kalena o le pulupuluina o le apu o le a fesoasoani ia te oe e faʻatautaia le taimi o mea o le a oʻo mai.

Tausaga:

A o leʻo le pupuʻu
Spray i le vevela i luga + 5 ° C
Puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaumatia o iniseti na sao mai le taumaluluCopper sulfate, DNOC poo nitrafen
VaitaimiFaʻafoega o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻiBordeaux paluga, fofo o le'apamemea po o le uamea, chlorophos (faasaga i vili ma anufe)
tolopoina o le sulfur colloidal (pe a aafia i siama)
Faʻatafunaina o Suʻe Mata ma CoppersChlorophos solution
Faatafunaina o anufe, fualaau aina, sucker, aphids, ticksUrea (karbofos)
Faʻaolaina o anufe 'aina o laʻauLe faʻamalolo o le Ectobacterin
Ina ua uma ona tupuLafoaia mai siama ma meaola faalafua (mites, fuʻa, larvae ma caterpillars o pata ma moa)Bordeaux paluga, Urum, cupro cupro, iron sulphate
15-20 aso pe a maeʻaSasaina le tuufaatasiga o fatuga e faasaga i moli, miti ma suʻi pepe, paʻu1. Chlorophos + karbofos.
2. Taofia le paʻu DDT + urea

Summer

Afai e talafeagaiPest ControlKarbofos, Intavir ma isi. Insecticides
Feteenaʻi ma faʻamaʻi fatuFaʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le faʻaopoopoga o le fasimoli

Autumn

A uma ona aoina le fua ma seia oʻo i le laupuipuiga o faamai ma le faaleagaina o meaola faalafuaCarbofos solution

O le sini a soo se fai togalaau o le faia lea o se togalaau manaia o le a maua ai se seleselega lelei.

E ala i le totoina ma le totoina o le apu o le Pavlusha ituaiga, e mafai ona e maua i lou aiga ni fualaau lelei ma lelei e lelei mo le faʻaaogaina fou, i le suamalie ma le faʻaaoga i le kuka.