Faatoaga

Vitamin champion - ituaiga o apu "Kandil Oryol"

Apple o le fualaau aupito sili ona matutua a le lalolagi. E faigata ona maua se togalaau ia o le a le tupu ai ni nai laau.

E faʻaalia pea ituaiga fou ma hybrids o apu. O se tasi o ituaiga faatoʻaga faʻatoʻaga mulimuli e mafai ona mafua mai i le apple apple Kandil Orlovsky.

O le a le ituaiga?

"Kandil Orlovsky" o se ituaiga taumalulu o laau apu. Faʻatoʻaga o le galueaina: Faʻatoʻa tutotonu ma Central cente.

O pi o lenei ituaiga o loʻo teuina mo se taimi umi lava, seia oʻo i le faaiuga o Fepuari. Ona o le maualuga o mea o le pectin, latou te sili ona lelei ma jam. O lenei ituaiga o siamupini i vitamini. Ina ia tausia pea le seleselega, ae le o le maumau o ana meatotino, e tatau ona mataituina se tulaga faapitoa e teu ai.

O ituaiga taumalulu e aofia ai Molodezhnaya, Moscow Late, Orlovskoe Polesye, Winter Beauty ma Nastya.

Tipi mo le teuina o meaai i le faaiuga o Setema. Filifili fualaau e tasi, lamolemole ma fua lelei ma tuu lelei i totonu o pepa pepa poo pusa laupapa. E faʻamaligiina taʻitasi taʻitasi i vao mamago, vaovao poʻo le oneone. Teuina lelei i totonu o le potu, ma le t mai - 2 i le3. O le malulu o le ea e mai le 80 i le 95%.

"Kandil Orlovsky" o se vaega o le tauaveina o ia lava. O ituaiga sili ona lelei o tagata e faia ni mea e fai ai filifiliga mo ia: Antonovka masani, Aphrodite, Orlik, Freshness ma Venyaminovskoe. Ina ia maua se seleselega lelei, e sili atu le tuʻuina o nei meaola lata ane.

Faamatalaga eseese Kandil Orlovsky

Faamatalaga o le faʻaalia o le apu "Kandil Orlovsky":

O le laau e maualalo, tele le tele. Crohn medium medium medium, faatasi ai ma pupuni, paʻu o lala, ola toetoe lava i itu taumatau i le ogalaau. O le paʻu e lamolemole, e lanu enaena.

Lulu faataamilo, umi, enaena. Buds laiti, faʻasalalau. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, faʻaigoa, mamao, ma pito i luga. Inflorescence o le 4-5 fugalaau, susulu, piniki.

O fua e suamalie, tasi-itu, ae tele. Maso e uiga i 110-160 gr. O le faʻamalo, o laʻau faʻatasi ma se paʻu susulu, lamolemole ma le paʻu ulaula. O le aano o le samasama, ma sina lanumeamata lanumeamata, mea suamalie-suamalie suamalie, sogasoga, ma se manogi manaia manaia.

E aofia ai se tele o vitamini C.

O le maualuga o meaʻai e mafai foi ona mitamita: Gruszka early, Chosen, Rennet Chernenko, Quinti ma Krasa o Sverdlovsk.

Ata

O se tamai vaega o ata o le apu "Kandil Orlovsky":





Faʻasologa o talaʻaga

O lenei ituaiga na maua mai i le 1997 e faʻaaogaina ai le palotaina saoloto. O galuega e uiga i ituaiga o meaola na faia e E. N. Sedov, V. V. Zhdanov, E. A. Dolmatov ma Z. M. Serova. I le faagasologa o le fausiaina o fualaau aina o vine eseese o Wesley ma Ionatana. I le 2002, na faʻasilasilaina ai "Kandil Orlovsky" i le Setete Setete.

O nai upu e uiga i itulagi talafeagai mo le tuputupu aʻe o lenei ituaiga.

Tuputupuʻe tuputupu aʻe

Zoned "Kandil Orlovsky" i Central, North Caucasus ma Chernozem itulagi.

Ona o le faigata o le taumalulu ma le tetee atu i le tele o faʻamaʻi faʻaleaga, e mafai ona tupu i soo se mea.

O le vasega e maua ai le maualuga o le gaosiga e tusa lava po o le a le nofoaga o le tuputupu ae.

O fua maualuga o loʻo faʻaalia foi e ituaiga eseese o le Orlovskaya Beloritsa, le afafine o Melba, Antey, Autumn Low-growing ma le Winter Belar.

Tuuina atu

E pei o le 3-5 tausaga talu ona totoina, e amata ona fua mai le laau. A o laʻitiiti, e mafai ona oʻo atu i le 160 kilokalama. mai le tasi laau. Taumafa tausaga. I le aluga o taimi, o le fua o le seleselega e faʻaititia sinamu. O le aveesea o le matua o apu e amata i le afa lona lua o Setema ma o gatasi ma le tagata faatau tasi.

Fualaau aina lelei le tausia lelei ma le mafai ona feaveaia. Ina ia maua se seleselega lelei e tatau ona e tausia lelei le apu.

O le lelei o le tausia lelei ma le mafai ona feaveaia e masani ona faʻaalia i ituaiga nei: Malt Bagaevsky, Young Naturalist, Welsey, Chudny ma Orlovskoye Polesye.

Toto ma tausi

O le apu e tausi lelei gutu ile -35 C. Ae, ina ia ola lelei se laau ola maloloina, e tatau ona totō lelei.

O fatu laau e totoina, e masani lava i le tautotogo, i le saunia ma le faʻafefe lua. Filifili mo le totōina o le la, malulu malu, malulu, south or south-west.

Afai e le mafai ona totō i luga o se malifa, ona fai ai lea o se maualuga maualuga. O le malamalama ma le oneone itiiti loam ma loam o le a avea ma eleele lelei mo ia.

O Kandil Orlovsky e le fiafia i le paolo, e manaʻomia le malamalama tele. E puipuia i le paʻu ma le taumalulu-faigata.

Pits mo le totoina o le 70-80 cm lautele ma e sili atu nai lo le mita le loloto. Ia mautinoa e tietie se fatu laau toto. O faʻamalaʻau mili ma peat mixed with humus e faʻaopoopoina i le lua ua saunia. A maeʻa le 1-2 vaiaso, a maeʻa le eleele, e mafai ona e totoina se fatu.

O se vavae e nonoa i se pine e ala i le vavalalata "valu". O le avanoa i le va oi latou o loʻo taatia ai le ie mama poʻo le paʻu. O aʻa e ufitia i le eleele ma faʻaleleia lelei. A maeʻa le 3-4 vaiaso e mafai ona e fafagaina soʻo se tuputupu aʻe tuputupu ae.

I le tausaga muamua ina ua toto, e manaʻomia e le apu le tausiga faapitoa. Ia mautinoa e faʻaalu ni nai aʻa ma laei folia.

Muamua, o le nitrogen - i le tautotogo, ma i le taumafanafana - faʻaleleia faʻamalolo vai.

O le tausaga na sosoo ai, o le faʻapipiʻiina o le tautotogo o loʻo taofia ma o le fuga o aʻa o le autumn e faʻapipiʻiina i fugalaʻau-phosphate fertilizers.

O le "Kandil Orlovsky" o se ituaiga e maualalo le tuputupu ae, o lea e le tatau ai ona e totoina ni laau tetele lata ane, e mafai ona faalavelave i le atinaʻeina o le laau.

Pe a amata ona fua mai le apu, o le faapipiiina o meaai e faia i le fa 4 taimi i le tausaga. Mo fusi laʻau e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina, ma mo fugalaʻau foliar - minerale. A o le fafagaina ma mulimuli ane - e tatau ona faʻaleleia lelei le laau.

I totonu o lenei vasega, e matua paʻu lala i lalo o le mamafa o fualaau aina ma e mafai ona malepe. Ina ia aloese mai lenei mea, e talafeagai le tuʻuina o faʻataʻitaʻiga i lalo o latou. A maeʻa le seleselega, ona seleseleina lea.

"Kandil Orlovsky" ona o lona fausaga e le manaomia le teuteuina o le pale. O le teuteuina e na o le toe faafouina, mo laau matutua: aveese otaota matutu ma faaleagaina. O le a le faʻafefea ma pe faʻapefea ona faʻaleagaina?

Maʻi ma faʻamaʻi

"Kandil Orlovsky" matua puipuia i le paʻu ma e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi faʻaleagaina. O nisi taimi e mafai ona mafatia mai le osofaʻiga o meaola faalafua: o le apu o le apu, seefly ma aphids.

Aua neʻi galo e uiga i le puipuia o le faʻaalia o nei meaola faalafua e pei o le fualaau aina suamalie, anufe, meli codling ma moa miner, silkorms.

Metotia o le tauivi o le vevela o lālā ma lala ma faʻapipiʻi ma iniseti.

O ituaiga Apple o "Kandil Orlovsky" e matua le lelei lava ma e le manaomia ai se tausiga faapitoa. O le maualuga maualuga e mafai ona maua mai i se taumafaiga itiiti.

Ona o ona uiga lelei, o lenei ituaiga e vave ona maua le lauiloa i totonu o faifaatoaga.