Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona faʻatulaga lelei le taumalulu o tubers o le begonia?

O le teu malu o le tubers o se tasi lea o faafitauli e mafua mai i le totoina o le laau Tuberous Begonia, lea e lauiloa i fugalaau o totonu ma togalaau. Ma o le a le oti o ia i le taimi malologa ma e le maʻi, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le taofia i le vaitaimi o le taumalulu.

Faamaumauga o sauniuniga mo le teuina o le taumalulu

Faʻaogaina lelei o le begonia tuberous i le taumalulu - muai manaʻomia. Afai latou te le faʻaaloalo, o le a totoina e le fatu fatu sina laʻitiiti, ma o le fugalaau o le a le lava.

Muamua lava, e tatau ona e tausisia tuutuuga o le aveesea mai eleele. Afai ua tuai, ma faatalitali mo le muamua kiona, e ono mafatia o ia. O faila o lenei fugalaau e le faʻafeiloaʻi i sina taimi pisi. Ae e le mafai ona e eli muamua. O le taimi lava e amata ai ona magogo le lau, e amataina e le fugalaau se masini malosi ma totogo mo le fugalaau e sosoo ai. O le mea lea, o le vave faʻaleleia mai le eleele o le a faʻaitiitia ai le numera o fugalaau i le taimi o le vavao.

I le maitauina o faailoilo muamua o le mimiti, taofi le fafaga. I le avanoa, e fautuaina e ufiufi le vao i le taimi o timuga.

Maitau lelei mo le tulaga o vaega eletise. O le taimi lava e taamilo ai lau lanu samasama ma pauu ese - o le taimi e galue ai. Aua le faʻaaogaina se vaʻa tele e mafai ona e faʻaleagaina ona aʻa vaivai. E le o pa'ū i lalo le tipi faʻamaʻi ma seleni fafie poʻo seleni.

Aua neʻi tipiina laʻau i le eleele - e mafai ona e faʻaleagaina le pusa. Tuu le vao 2-3 cm le umi.


A uma ona eli ese mai le eleele, faʻamama lelei lelei ia fatu. Fufulu i latou i totonu o le fale ma mafanafana ma malulu. Afai ei ai le maualuga o le susu i totonu o le potu, e mafai ona amata le pala i totonu o fatu. I le vaitau o tapenapenaga mo le taumalulu, na totoina ai fatu, o lenei faagasologa Lenei 15-20 aso.

O nisi taimi e le o faamoemoeina le timuga o le tautoulu i le tautoulu, ma o le a vave ona malolo laulaau o le laau. Talitonu sese o le aʻa o le vaega foi ua malulu. O le tele o taimi i taimi o pupuʻu pupuu, o le vaega eleele lalo ifo o loʻo tumau pea. Lisi na ituaiga tala ma taumafai e tausia.

E faʻapefea ona taofiofia se begonia faʻaseʻe i le taumalulu i le fale?

Luga o le tau i le taumalulu e le tatau ona sili atu i le 9-10 tikeri. O se tulaga tatau lea mo le fuʻaina o fugalaau. Faʻamamafana i le taimi lava e tasi Manaomia le faateleina (70-80%). E tele auala e faʻamautinoa ai lenei mea, e faalagolago lava i tulaga o loʻo ia te oe:

Faʻavae poʻo le pulou

Mo lenei auala e tatau ona saunia le pusa e tuʻu ai le tubers. E mafai ona avea lenei pusa pepa ma se pusa laupapa. E fautuaina e sasaa i lalo se vaega o le oneone, paʻu poʻo le vao.

O tagata fugalaau fugalaau faʻapitoa e tautala lelei i le faʻaaogaina o mea e maua i le gagana vermiculite mo lenei faʻamoemoe.

Vermiculite - faʻaaogaina tele o le minerale faʻaaogaina i togalaau ma togavao i totonu. E le pala ma e le paʻu i lalo o le aafiaga o le siosiomaga, o lea o iniseti ma siama e le totoina i totonu. O faʻamalama o loʻo tuʻu i ai o le ai ai i se faigamalo o le vevela ma le lava lelei o le ea. E le gata i lea, o le a le aafia i latou i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Mo le teuina o le vermiculite tubers e fefiloi ma le peat or sanddust.

O loʻo faʻapipiʻi faʻamaʻi i totonu o le tasi papa i luga o le vaʻa sauniuni ina ia latou le paʻi le tasi i le isi. Mai luga aʻe o le laʻau tuʻuina ua ufiufiina i se apa o se faʻafefiloi mo le teuina. E tatau ona aofia ai le va i le va o fatu. O kopi taitasi e tatau ona siosiomia moni e se paʻu o le faʻatumu o paluga.

O le pusaaisa

I le leai o se fogalalo poʻo se potu, e mafai ona teu fatu i totonu o le pusaaisa. O le mea ua maeʻa, faʻapipiʻi mea ua tuʻuina i totonu o se taga, fufulu i le peat ma le vermiculite, poʻo se faʻafefiloi oneone ma vermiculite. E manaʻomia le afifi faia ni pu mo le ea. Ona tuu lea o le afifi i totonu o le pusaaisa.

Afai e lava lau avanoa i le pusaaisa, e mafai ona e tuʻu fatu i totonu o le pusa pito i lalo mo le teuina o fualaʻau, faʻatumu i latou i se paluga o peat e pei ona i ai muamua. E faigofie foi ona faʻaaoga pusa meaai. Latou te tuʻuina fatu i totonu ma faʻatumu i latou pei o pusa faʻatasi ma le paluga o peat ma le vermiculite, poʻo le vao ma le peat. Ia faʻamautinoa o le faʻafefiloi o le backfill ua matua maeʻa lava, a le o lea o le begonias o le a pala pe faʻaleagaina e le anufe.

E faʻapefea ona taofiofia se begonia faʻaseʻe i totonu o se taumalulu i totonu o se fale mautotogi?


Faʻaaogaina muamua metotia faʻaaogaina mo lapopoʻa tetele, tagata matutua. O kopi laiti e laiti, ma faʻatasi ai ma ia teuina. E fautuaina e teuina i latou e ala i le tuu i totonu o ipu o le eleele. Faʻapipiʻi fatu i le eleele, e mafai ona e faia i ni fasi vaega i totonu o le ipu e tasi, ma tuu i totonu o se potu vevela ma malulu. Faatasi pe faalua faʻalagolago i le vevela o le ea vavalalata. E tatau ona faʻamamaina fanua o loʻo i ai fatu e teuina.

Wintering First Year Begonias

O le teuina o uluaʻi tausaga na maua mai fatu e eseese, aua o le taimi o loʻo totoe e fesoʻotaʻi. O le vaega oi luga o le eleele e le oti i le tautoulu, ma e tatau ona latou faʻaalu le taumalulu i totonu o ipu.

Talu ai o laulaau o fatu laiti e puipuia, latou te manaʻomia le malamalama. Ae le tatau i le vevela o le mea e le tatau sili atu i le 15 tikeri. Suavai le tausaga muamua ina ia aloese mai le pala.

E leai se faʻamalosi o faifaatoʻaga e fai ma nodules laiti e pei ona latou faia ma tagata matutua, matutua. Ae e le mafai ona faia lenei mea, aua o uluaʻi tausaga e tupu mai fatu e faʻaauau ona tupu i le taumalulu. Afai e teuina saʻo, o le a latou faʻamago.

Vaega o le vaitaimi o totoe o le begonias room

E manaʻomia foi e se fale e ola i le fale le teuina o le taumalulu. O le eseesega o le faʻaaogaina o le laau e le aveeseina mai le eleele.

I le tautoulu i le taimi lava e amata ai ona magumago ma mamago, o le a faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le faʻavaivai ma le tele o le vai. O laulaau, lea ua maeʻa maeʻa, vaʻaia ma le faʻaeteete ma fufulu le ipu i se mea pogisa ma malulu. O ia tulaga e talafeagai mo le fale e malolo ai ma maua ai le malosi mo le totoina i le vaitau e sosoo ai.

Leai se mea e tatau ona faʻalavelave ai le togavao malolo:
siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga, toe totoina. Siaki le tulaga o le aʻa. E naʻo le tatau ona faʻamautinoa e le malogo le eleele ma sina susu sina taimi. E taua tele lenei mea i le taimi o le faʻamafanafanaga, talu ai o le ea i totonu o falemaʻi ua mamago ma e mafai ona faʻamago le fatu.

Laʻau puipuia lelei i luga o paleni mafanafana poʻo lalo o le faletotolo faitotoa. E pei foi o le togalaau begonia, e mafai ona teuina le potu i le potu i lalo. Tuu saʻo iina i totonu o le fagu lea na tupu ai. Ina ia faʻaitiitia le malamalama, ia ufiufi ipu ma nusipepa poʻo ie vaʻaiga.

Aua nei toe totoina fatu i le eleele fou aʻo leʻi faʻamaʻeina - o le a amata ona tupu, ma e matua le manaomia.

E taua tele le fagu i le laau e leʻi tele naua le malamalama ma le sili atu o le susulu o le la. O le a ala mai le laau i luma atu o le taimi ma o le a totogo, e leai se taimi e tuu ai se numera tele o fugalaau.

Tupulaga Fafagu

O le taumalulu e muta i le begonias ia Mati ma Aperila. Aveese fatu mai le taumalulu ma faʻamafanafana i totonu o le potu. E mafai foi ona e totoina i latou i le susu susu po o le oneone ae lei totoina i le eleele. Aʻo leʻi faia lena mea, faʻaititia i latou mo sina taimi i totonu o le folasia o le vai.

Afai ei ai le tele o pulupulu i luga o se pusa tele. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻa, e mafai ona tipi i ni vaega. Tipi mea uila, suauu po o se malala.

O laau talavou e ola umi i le tautotogo, e manaʻomia ona faapipii ma maua i ni pusa eseese.

O le tausisia o nei tulafono faigofie o le teuina o le a fesoasoani e te fiafia i le taumafanafana lush ma le tele o le fugalaau matagofie o le begonias.

Ata

I le isi itu, e mafai ona e vaʻaia se ata o se faʻataʻi pipili: