Fua o le gaosiga

Tulafono mo le tausiga o Beloperone i le fale: faatonuga, faʻamatalaga ma ata

O le Beloperone e taʻua i nisi taimi o le potu mafanafana, aua o ona tumutumu e pei lava o le fiafia.

E ui o le paʻepaʻe paʻepaʻe e talitutusa ma se laau e sili ona lauiloa i Rusia, na aumai mai Mekisiko.

Faamatalaga faʻamalosi

O le Beloperone o se faʻalauteleina o le fugalaau o le fugalaau e pei o le faʻamasinoga, o le aiga o Acanta, e faʻailoga pe tusa ma le 60 ituaiga. E i ai le foliga o se laau totogo, e le masani ona masani ai se laau.

O fatuga o ni laʻau faʻapitoa, o loʻo faʻaalia i le faʻamaina vaivai. O lau e lapoa, e laʻititi ifo i lalo, o loʻo i luga o le umi atoa. O le foliga o laupepa o foliga fuamoa, foliga o le aū ma elliptical.

I luga o le fufuluina e oo i le 1 mita le uumi, e foliga mai e maua ai ni lanu samasama, samasama-mumu, po o se lanu piniki mumu. O le faʻaogaina o mea e aofia ai maʻa faʻatasi ma le taʻavale mai le lanumeamata i le mūmū, e pei o faʻasologa o aʻa i foliga.

O fuga e tumau mai le 6 i le 10 masina, e faʻatatau i le ituaiga. O le mautu o le fugalaau e le taua, o le susulu matagofie o loo i ai le galuega teuteu autu o le laau.

Nofoaga masani - Amerika i Saute.

FUAFUAGA! O le Beloperone e lauiloa e igoa o le "laumei" po o le "potu o le potu".

Ituaiga fugalaau

Ufi

Pipi - masani ona maua i totonu o le fale faiva. Muamua mai Mekisiko, lea o lona igoa lona lua - "Mexican Beauty". Lafoaʻi le ovate, lalo. O fugalaau e lua-fuga o le mafiafia o le paʻu o le manava e tupu aʻe i luga o le fualaau o le totogo mai le sinusina o paʻu mumu lanu mumu.

Suiga

Ituaiga o papae papaʻe papaʻe; E oʻo atu i le maualuga o le 80 cm. O le ogalaau e tele lava lona faʻalauteleina, o paʻu ua paʻu'ū, laʻau vaʻavaʻai faʻafefeteina. Lulu mumu, fugalaau paʻepaʻe. Faʻailoa le avanoa o le alualu i luma faifaipea.

Gilded

E iloa e le isi igoa Faamasino Plumbagolist. Fale o le Aigaland - Pasila. O le seminapulu laʻititi laʻitiiti, e oo atu i le 50 cm le maualuga. Lafoaʻi sina mataitusi, paʻu, vaʻavaʻa. O fugalaau e mama-lanu mumu ma e umi le 5 cm le umi.

Plumbagolist

O le aiga o lenei ituaiga meaola e le o Mekisiko, ae o Pasila. O le vaega o lenei paʻepaʻe e sao, o le lauulu o laulaau e fai si laʻititi, e le faʻamavaeina ia mea, ma o fugalaau e lauiloa i se lanu violē.

E faʻapefea foliga o le ata

O lona aʻa e matua manifinifi lava. E mafai ona umi ni aʻaae i totonu o la latou fausaga latou te matua vaivai lava.

O le aʻa e lanu meamata. I totonu o tagata matutua e mafai ona tupu mai le paʻu enaena.

O laʻau o loʻo faʻafeagai ma iai se foliga o le fulafula laiti. O latou lanu e lanu meamata ma e laʻititi lava.

O fugalaau e paʻepaʻe, ae o loʻo tapunia i latou i ni mea susulu i le faʻalavelave. O lo latou paolo e mafai ona lanu piniki-samasama, paʻu po o le mumu-lanu moli.

E faʻapefea ona tausia lelei ile fale?

O le totō i totonu o se fagu fou e mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga. Afai o loʻo e suʻe mo le vaitau e sili ona talafeagai, e sili atu ona fai i le tautotogo.

Afai e te manaʻo e vaʻaia Beloperone, fai vave loa pe'ā uma le faʻatau. Saunia vave le palapala ma tago lelei le aʻa. Aua nei galo e tatau ona e toe totoina le laau i punavai uma. Afai e matua malosi tele, e tatau ona faia i nisi taimi i le sefululua masina.

E tatau ona lelei le eleele mai le lua-lima o le eleʻele ma le laʻau laufanua, faʻapea foʻi ma le tasi vaelima o le peat ma le aofaʻiga o le oneone ma le humus. I le faʻafefiloi e tatau ona faʻaopopoina se nai ivi falaoa.

E tatau ona piki e le ipu avefeʻau i le tele. Afai e tupu aʻe le fale, faʻaaoga se isi fagu.

Faʻailoga i le vaitau o le mafanafana e tatau ona faʻalelei. Fafaga le laau i le vai i le taumalulu seasea manaʻomia. Laufanua i totonu o se fagu i le va o le suāsusu e tatau ona itiiti sina susu.

E le manaomia le maualuga o le maualuga. A itiiti i le tasi i le vaiaso, e manaʻomia ona fafaga vai.

E le fiafia le mafanafana. Paʻu vevela aupito maualuga - e tusa ma le luasefulu tikeri, ma le taumalulu - e le sili atu nai lo le sefulufitu, ae le itiiti ifo ma le sefulutasi.

Ae mo le moli, E fetaui lelei se malamalama malamalama ma malamalama. O avega saʻo e le fetaui. O le nofoaga sili ona lelei e lata i le faamalama i le itu i sasae.

I le maualuga o le vevela, e tatau ona faʻamaʻaina le palasite. e le silia i le tasi i le tolusefulu aso. O le taimi atoa o totoe e faalua taimi, e ui i le taumalulu e tolu taimi e mafai ai.

Fuga o le sua e toetoe lava o taimi uma. Afai e faʻafuaseʻi le faʻagasologaina o le faagasologa ma e le toe faʻaauau mo se taimi umi, e tatau ona e aveese fugalaau tuai i le taumalulu. O le laau e mafai ona taua o se mea faʻalelei. E mafai ona ola umi. E fautuaina e toe faʻafouina i le taimi o le olaga e ala i le vavaeina o meaʻai laiti.

E tatau ona e tipi na o fugalaau, pe a faʻamago, ma siaki, pe afai ua umi tele.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

Laʻau - toe gaosia e amata mai ia Ianuari ia Aukuso:

  • lapisi laiti ua tipiina i totonu o le 10-15 cm
  • o le tipi ua togafitia i le vaifofo tuputupu aʻe
  • 'oloʻo totōina i totonu o se atigipusa o loʻo iai se faʻafefiloi oneone-oneone, faʻasaina tele ma ufitia i le tioata poʻo le afifi palasitika
  • pe a mavae le 40-50 aso, e mafai ona faʻapipiʻiina le tipi i totonu o se ipu tumau
TAULAʻI! Faʻaauau le vevela i le maualuga o le 20-25 ° ma le tele o le vai i le vai mafanafana.

Fatu - o le luluina e faia i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati:

  • ao lei totoina, o fatu ua gase mo aso e lua i le vai mafanafana
  • ua tumu le tane i le eleele (palapala eleele ma oneone - 4: 1)
  • o fatu e tufatufa tutusa ile luga ma ufiufi i sina vaega itiiti
  • fualaau totō ua totoina i totonu o fagu

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Faʻafitauli i fugalaau e tupuga mai le tausiga le talafeagai:

  • tosoina po o le tele o le palapala palapala
  • fufuluina i le faʻamalolo
  • le lava le malamalama, aemaise i le taumalulu
  • solia o le vevela
  • leai se ea

Pests ma faʻamaʻi

O le tele o taimi e masani ai ona maua mai i le alofilima. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le iniseti ma le tipiina o nofoaga ua faaleagaina. O nisi taimi o pusi vaʻaia ma aphids osofaʻiga faʻapitoa. Ua faʻaumatia i latou i se vaifofo o le fasimoli ma le vai.

O se laau e mafai ona iai nei faafitauli:

  • Faʻasologa o fualaau samasama. E tatau ona faaopoopo le malamalama. Afai e le mumu le tau, o le a faia se moli.
  • Winter leaf leaf. Ma i lenei tulaga, o le lanu e manaʻomia ai le malamalama.
  • Faalauteleina o le ala. Manaomia le faʻanenefu o le ipu e faʻamafanafana.
  • Lanu samasama i laulaau. Toe suia le eleele. E manaʻomia foi faʻamaʻi.
  • Nofoaga lanu uliuli e lata ane i inflorescences. Taumafai e aua le sasaa vai i luga ia i latou.

Beloperone - laau matagofie

E toetoe lava o taimi uma e ola ai, lau laititi, se numera tele o mea e manaʻomia - o mea ia e fiafia ai le potu.

Ina ia mafai e le paʻepaʻe ona fiafia i se tuufaatasiga o fugalaau mananaia ma faʻapupula o lanu susulu, e taua le manatuaina naʻo tulafono faavae o le tausiga.