Laʻau

Growing Salpiglossis mai Fatu

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou mafaufau i faʻaaliga uma o le olaola o le salpiglossis mai fatu, taʻu atu ia te oe le auala e filifili ai le nofoaga sili mo le totoina, pe faʻapefea ona totoina ma pe afea. Ae muamua, o ni nai upu e uiga i le laau lava ia.

O Salpiglossis o se laau toto i le aiga o nightshade, e masani lava i Aferika i Saute. O se fugalaau e le masani ai ma se lanu matagofie, lanu paʻu o petals (auro, paʻepaʻe, lanu viole, samasama), vevela ma vevela manino. O lona igoa ua faaliliuina - "o se laulaufaiva na tuleia i totonu o se paipa."

E i ai tausaga faʻaletausaga, tausaafia, ituaiga o meaola. Faatasi ai ma i latou, o faifaatoaga na totoina i lalo, eseese, maualuluga ituaiga. O tausaga taʻitasi e lauiloa ia i matou, e pei o Ali Baba, e oʻo atu i le 80 cm le maualuga ma e iloga i le lanu mumu, lanu eseese. O fugalaau ei ai pea le manogi manogi.

O Salpiglossis ua ola i ni moega fugalaau, i luga o auala, latalata i arbors, tuufaatasi ituaiga eseese o le tasi i le isi, faatasi ai ma le fala, le lobelia, petunia, le ato. O ituaiga eseese e matagofie i taga faamalama, balconies, verandas, ma e faaaoga mo teu.

Growing Salpiglossis mai Fatu

Faʻapipiʻi le laau i fatu. E lua auala - ia toto saʻo i totonu o le palapala poʻo le totoina muamua o fualaau. I faleoloa fugalaau e mafai ona e filifilia lau ituaiga e sili ona e fiafia i ai pe aoina i luga o le saite.

O le tuputupu ae mai fatu i le taimi e tatala ai le eleele e lelei mo nofoaga ma se mafanafana o le tau. Fugalaau o le a amata i lenei tulaga ia Iuni. I le tautotogo, pe a mafanafana le tau, e mafai ona e amata galue ia Aperila-Me.

I le nofoaga ua filifilia, humus, oneone, ash ash ash e faaopoopo i le eleele. E faʻateleina le manogi o le peat, ma o le fugalaau e fiafia i mea e le paleni, o le a le gaʻo ma faʻafefe eleele. Ona latou eliina lea o le eleele, faia ni togavao ma se loloto o le 25 mm. Faʻailoa i se mamao o le 20-25 cm. Taʻuni i le eleele, faʻafeinu. Pe a totogo fatu ma ola i le 3-4 cm ua vevela i fafo, ma tupu ai ni aʻa malolosi.

Pe a totoina i le tautoulu, e toto muamua fatu, ae pe a mavae ni ogaoga ogaoga atonu e le tupu. Ina ia faia lenei mea, muaʻi sauni le eleele: aʻo leʻi faʻataʻagi, ia faia ni fugalaau talafeagai, ia eli i luga. Ona tatau lea ona e faatali seʻiloga e leai se mea e toto ai le eleele ina ia le amata ona tupu muamua fatu. Totoina i le auala e tasi e pei o le tautotogo. Mo le taumalulu, latou te ufitia lelei i le lutrasil, laʻau matutu, faʻamaʻi lala.

Lauina o fatu

I le ogatotonu, e sili atu ona lelei le totoina o se fugalaau. O fatu e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma meaola faalafua, o lea latou te le manaʻomia ai ona gaosia. O le laau e fiafia i le le mautonu, eleele palapala. O loʻo fautuaina le sui e faʻamamāina i totonu o se vai vai poʻo le ogaumu mo le 40 minute. E mafai foi ona e faʻatau eleele e saunia mo le totoina o laau i le faleoloa.

Taimi e toto ai fatu mo fualaau - vave Mati:

  • Saunia ni vailaau lautele, papaʻu.
  • Sasaa eleele palapala ma mea o loʻo i totonu o le eleele, oneone, mafu i le maualuga o le 2: 1: 0.5.
  • Ina ia faʻaitiitia le acidity, faʻaopopo se tamai peat.
  • O le eleele e susu susu.
  • Tufatufa fatu i luga o le laufanua atoa e aunoa ma le faʻafefeteina, na o sina mea itiiti lava i le palapala. Fai mamao le lautele.
  • Toe moe ma le tu, vai mafanafana e faʻaaoga ai se fagu vali.

Afai e tuʻuina i ni pusa eseese, ona tuʻuina lea o 2-3 fasi vaega (faʻaaogaina lālā vaivai). Ufiufi ma se ata tifaga, tioata. I le fale, latou te filifilia se nofoaga matagofie e maua ai le vevela + 18 ... +20 ° С. Tuu pepa ile pito i luga, pe a talafeagai ai, ia puipuia pupu mai le la susulu. O le fatuina o le fatu e masani ona 80%.

Tuputupuina o laau

O se atigipusa e iai fatu o loʻo faʻagasolo i aso uma ma faʻamaʻi pe a uma 2-3 aso. 15-20 aso i le maea ai o le totō o totogo. E le vave aveeseina fale puipui, muamua mo 1-2 itula, ona 3-4. A maeʻa ona faʻavae le muamua paipa o laʻau moni, ona toso lea i ni pusa eseese.

Faia lelei ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina aʻa aʻa.

O fualaʻau e tuʻuina i luga o se mea malamalama, o loʻo ufiufi mai le susulu o le la. I le taimi o le tupuga tuputupu aʻe, ia mautinoa e togiina ae leʻi tuʻuina i luga o le togalaau. Faʻamama lemu, ia mautinoa o le palapala e le mago. I lenei laasaga, atonu e manaʻomia e le laau le lagolago ina ia le malepe ai le mama ma le mama. I le timuga o le tau latou te tuʻuina atu ai faʻamalamalamaga i le tino.

Aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le eleele, e faʻamaʻaʻaina fatu laau, ave i le auala poʻo le faletalimalo mo ni nai itula.

Faʻamasinoga

I le ogatotonu o Me, latou te filifilia se nofoaga mo le tau i luga o se moega fugalaau. O le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻamalamalama lelei, vaʻaia, faʻalelei. O le salpiglossis nofoaga e sili ona fiafia i le la, malu mai le matagi, i totonu o le paolo o le a faasolo ina vaivai.

Laasaga e ala i Laasaga Laasaga:

  • Mo le lua po o le tasi ma le afa vaiaso, latou te eli le palapala, faʻapipiʻi le pefu, falaoamata i le falelotu.
  • Laʻu, humus poʻo le peat e faʻapipiʻi i le eleele palapala.
  • Pe a oʻo i le seti o le vevela e le laʻititi ifo nai lo le 10 ° C, latou teli i luga ae leʻi totoina.
  • E totoina totogo i se mamao e 30 cm.
  • Muamua, o vai e faʻamaʻaina, o le mea lea, faatasi ai ma se pu, e tuʻuina atu i totonu o le totō toto e ala i le pasi auala ma sausau i le eleele.
  • Toe faʻafeinu, pe a manaʻomia, faʻatūina ni lagolago.
  • O le eleele ua mulched ma le faapalaga.

O le fugalaau o le a fuga mai ia Iuni ma o le a fiafia lau vaitau seia oʻo ia Oketopa.

Tausiga i fafo

O isi tausiga e aofia ai le fafagaina masani i lalo o le aʻa i le vai mafanafana (latou te aoina muamua i totonu o se pusa tele ina ia faʻamafanafana i le la). E le tatau ona faʻatagaina le suaina o le eleele, a leai o le a mamae le vao ma e le toe faʻafoʻisia. O lologa e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina. O le eleele pe'ā uma ona faʻataʻamilo i luga o laau e faʻasaʻo, o vao e seleseleina. I le afiafi i le tau vevela, sulu le pupu.

E fafagaina faʻaluaina i minerale ma organic mixla faalua i le masina, aemaise lava i le taimi o le vavao. Maʻeu, aveʻesea faʻamalosogo. Toto le togatogo tutotonu e fausia ai se togavao matagofie.

O meaola faalavela, e mafai e fugalaau ona afaina ai pipi; e faʻaumatia e le faʻafefetega o le sikaloka, vai inu, poʻo iniseti. Pe a aliali mai le aʻa po o le aʻa, eliina vao, faʻaumatia, o loʻo faʻamaligiina le palapala i fuluʻi. E mafai ona tupu lenei mea i taimi uma, timuga mamafa, suavai mamafa, vevela maualalo, pe afai o le fugalaau e tupu i le paolo.

Fai mai Mr. Summer resident: aoina mai fatu o le salpiglossis

Salpiglossis e mafai ona faʻaleleia le fatuina o ia lava pe afai e mafanafana le tau i timuga. O tagata o le taumafanafana e mafai ona aoina fatu i le tautoulu ia Oketopa. O le tele o mea e maua i luga o le vao. A maeʻa ona mimiti, o loʻo faʻaaogaina se fualaau pusa. Ua vaeluaina, faʻagogo i se pogisa, mago, vavao vao. Tuʻuina i totonu o se ato taga, toe totoina i le tautotogo. O le tupuga o le fatu e tumau pea mo le 4-5 tausaga.