Fua o le gaosiga

Totoina tulafono mo le rhododendron ma tausi i le avanoa mo le togavao i toga

Tele ituaiga rhododendrons (azaleas)o loʻo ola i paka ma togalaau i le taimi o le vaitau o le taumafanafana, e matua ufitia lava i pulou o fugalaau sili ona lalelei - kulimi, piniki, lanu viole, lanu samasama, moli - e foliga mai o ni puao e nofo i lalo mo sina taimi i luga o le mutia.

E tele lava ituaiga o laau e ola lelei i tulaga o le vaega pito i totonu.

Faʻamasinoga

Eseesega ma nofoaga filifilia

Mo le totoina i le malae vaʻaia e fautuaina e filifili taumalulu taumalulu.

O le totoina o le rhododendron, e sili atu le filifilia o le itu i matu o le saite, lea e susulu i le la ile taeao ma afiafi.

O le nofoaga lelei e tatau ona avanoa le avanoa i luga ae o le togavao e matala, ae i itula o aoauli e le tatau ona pauu i luga o le ata - e pei lava o se pine pine pine.

O tuaoi vavalalata o rhododendron-azaleas e tatau ona laau ma aʻa aʻa - pine poʻo le paʻu.

Afai o loʻo lata ane ni laau o loʻo iai, o ona aʻa o loʻo i luga o le eleele, o le a latou faʻaaogaina le fua o le susu ma meaʻai.

I ia tulaga, o le lua o le tau e tatau ona faʻamaʻu ma le polyethylene poo le taualuga.

Afai o le vai o le eleele e mita mai le eleele ma le itiiti ifo - mo le totoina e tatau ona e filifilia se nofoaga maualuga.

Taimi faʻaleleia

Le taimi sili mo le totoina i fanua tatala - taimi tautotogo, mai ia Aperila e oo i le ogatotonu o Me (aʻo le i amataina le amataina) ma le autumn, mai ia Setema ia Novema. E mafai ona totō Rhododendrons i le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana, e le aofia ai le taimi o le fugalaau ma se lua vaiaso talu ona mavae.

Soo

O manaʻoga autu mo le tuufaatasiga o le palapala: lava le tele o meaʻai ma le taua o meaʻai, faʻataʻitaʻiga oona.

Ina ia mautinoa ia uiga, valu pakete paʻu, lua pakete o eleele maso ma lua pakete oneone.

E faʻapefea ona fai lenei mea?

Tulaga lautele o le lua tulaʻi: loloto - 40 cm, diameter 60 cm.

O loʻo tuʻuina se alavai faʻavaivai (pebbles, lapisi poʻo le piliki), o le eleele ua saunia e sasaa (e aoga le liligi atu o nisi 30-50 g o faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa, e le o aofia ai se paʻu, po o le chlorine) ma faʻamalo lelei, ona eli lea i fafo o se lua e oso ai se laau. A o lei totoina, o lona aʻa e faatofu i le vai ma teu ai iina seia taofia le taofiga o moli mai le ea.

Ona tuu lea o le laau, faatumu le pu i le eleele, ma faapipii i lalo ma ia mautinoa o loo aʻafia le ua i luga o le eleele.

A maeʻa ona totōina, faʻafeinu ma faʻasusu le palapala ile "fale fou" faʻatasi ai ma laʻau paina poʻo le paʻu, oak leaves.

Afai e tele ni pulupulu i luga o se vaomatua, o nisi o ia mea e tatau ona aveeseina ina ia mafai ai e le laau ona taitaia le malosi malosi e totoina, ae le o le totoina.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e tuʻuina atu se fesoasoani se tasi, ma, pe a talia le laau, ave le lagolago.

O le faʻamalo le palapala e le tatau ona i ai, ona o le aʻa o le papaʻu ma le vevela e faigofie ona faaleagaina.

Tatalaina le fanua

Saunia mo le taumalulu

Ia Novema, e faʻamafanafana le aʻa, faʻasalalau se vaega o peat faataamilo i le pristvolnom circle.

I nofoaga e maua ai le malulu, o pupu tetele o laʻau eseese e punou i le eleele ma ufiufi i laʻau mago ma lau laʻau.

O vao laiti o vine e faʻafefiloi faʻatasi ma lala paʻu.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

E manaomia e le laau le maualuga o le susu, o lea e tatau ai ona faʻafeinu i taimi uma, i le vai malulu, e sili ona vela pe timu. E mafai ona e faamaluluina le vai mo le faʻavaivai e ala i le tuʻuina o nai lima lima o le peat i totonu mo le aso. I aso vevela ma vevela, ia mautinoa ia faʻaalu soo i vai mama. I le tautoulu, pe a fai e itiiti se timu, latou te faia ni vai faaopoopo - se pakete vai i lalo o laau taʻitasi.

Laʻei pito sili

Talosaga lautele Fertilizers e faia i tausaga taʻitasi po o le lua tausaga (fuafua i le setete o le laau): o se fagu paʻu ma se peateti e aumai i totonu o le vao.

I vaega autu o le atinae talavou talavou e lagolagoina e mea nei fafaga:

I le amataga o Iuni, i le maualuga o le fugalaau: o le sipuneti o le sulfate sulfate ma le aofaiga tutusa ole urea o loʻo solo i se pakete vai.

I le ogatotonu o Iuni, e oo i le faaiuga o le fugalaau: o se vaifofo o lenei faʻatonuga: o le sipuni sipuni o le sulfate sulfate ma le aofaiga tutusa o le fugalaau mo fualaau totō i se pakete vai.

I le faaiuga o le fugalaau, i le faaiuga o Iuni, o se sipuni sipuni o superphosphate ma le aofaiga tutusa o le sulfate sulfate e faaosofia i se pakete vai.

Tuputupu ae ma teuteu

O le Rhododendrons e teuteuina, e pei o se tulafono, na o sina mea lava, talu ai o latou togavao e masani lava ona fausia ai le pale saʻo. Ae ui i lea, o nisi taimi e talafeagai ai le aveesea o le aisa ma le vaivai, toe faafou le laau tuai.

Afai ole sili atu i le 2 cm le lautele o lala, o le fasi pepa e ufiufi i le toga toga.

E matua aʻafia lava i le malulu po o kopi tuai lava e tipi i le maualuga o le 30-40 cm i luga aʻe o le eleele i ni laasaga se lua: muamua le afa, ma le isi tausaga - o le malologa.

O le teuteuina e faia i le amataga o le tautotogo ma e masani ona fai totigilima: o laʻau rhododendron o mea inu!

Ina ia faaumiumi le fugalaau ma ia sili ona tuputupu ae, o le fuga o le fugalaau e tatau ona vavae ese.

Fuga

O le lanu o fuga-fuga-fugalaau foliga, o latou foliga, lapopoa, terry, tele o inflorescences, faafetai i le manuia o filifiliga, e matua eseese lava. Leai, masalo, naʻo azaleas-rhododendrons ma se lanumoana lanu lanumoana o fugalaau. O le fuga o le tele o ituaiga e tuʻuina mai ma se mea manogi matagofie.

O le tele o rhododendrons e i ai le vaitau o le fugalaau e 2-3 vaiaso ile pau. O le faaiuga o Me o le ogatotonu o Iulai.

E i ai ituaiga eseese ma muamua (i le masina o Aperila) ma mulimuli ane (i le masina o Iuni) faʻapupulaina, faʻapea foi ma le toe faia (e le o tausaga uma) faʻapupula i le autumn.

O le le lelei o le fugalaau poʻo le leai foi o ia mea e mafai ona mafua mai i tulaga leaga: le lelei o le eleele, fatuga tele, leaga meaai. E le gata i lea, o le tele o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamalosi, o le laau, i le faʻaleagaina o le fugalaau, e mafai ona atiina ae ai le laʻau laʻau.

Totoina togalaau vao

O le laau e mafai ona faʻasalalau e fatu fatu, e pei foi o le laau - toso ma le taoto.

Fanauina o fatu

O le fasi meaʻai e aofia ai peʻa ma oneone i tutusa tutusa. I le tautotogo, o fatu laiti rhododendron e faʻataʻapeʻapeina i luga o lona susu susu ma ufiufi i paʻu palasitika. Greenhouse e aofia ai i le 20 tikeri, ea ma susu i le meaʻai. O le taimi o le faʻaleleia o fualaau, pei o se tulafono, e 3-4 vaiaso.

A tupu le lau muamua, O fualaau e totoina saoloto, faʻalauteleina i le taimi e tasi i cotyledonsia faaosofia ai le atinaʻe o aʻa.

A maeʻa lena, o laau laiti e iai i le vevela mai le 8 i le 12 tikeri ma le malamalama mai le 16 i le 18 itula, lea e faia i le afa-malamalama. Faʻasuina i le pusa.

E oo atu ia Iuni, o le toto laau e masani ona nonofo ma toe tupu aʻe.

O le vevela o le taumalulu e le tatau ona sili atu i le 18 tikeri. I le tautotogo, o tamai rhododendrons e nonofo i le mamao o le 3-4 cm le tasi mai le isi, ae na o le tolu tausaga o le a latou saunia ai mo le tau i le eleele.

Laʻau

Mo le auala lenei o le faʻaleleia, o loʻo faʻaaogaina ai tumutumu o le semi-muody, ma e 5-8 centimeters cut cut cuts. O vaega pito i lalo o loʻo tuʻuina i se fofo o le stimulator tuputupu aʻe mo le 12-16 itula. Ona latou totoina lea i totonu o se atigi pusa o loʻo iai se faʻafefiloi o le palapala ma ufiufi i paʻu palasitika.

Faʻamasese ese, tausia le susu. E umi se taimi e uia ai (e oʻo atu i le 3 masina) ma e le manuia i taimi uma. Tuputupuina aʻa o aʻa i totonu o se paluga o peat ma pinelaina; latou te suʻeina i totonu, i le vevela pe a ma le 10 tikeri. I le tautotogo latou te faaopoopo i le eleele i atigi pusa, ma iu ai ina totoina a itiiti ifo ma le tausaga mulimuli ane.

Tuʻu

I le tautotogo, o le lālā talavou ua filifilia ua punou i le eleele, faʻapipiʻi, faaopoopo le pata ma faʻafeinu, aloese mai le susu o susu. Pe a tulaʻi mai teteʻe fou teteʻe, o le a vavaeʻese faʻamavae.

Maʻi ma faʻamaʻi

I se tulaga lelei, e le afaina ai le laau i le faamaʻi.

Fungal spotting - o se taunuuga o le ola i totonu o le eleele susu. Ina ia faʻaaogaina, ia sili atu le lelei o le susu ma ia faia le togafitiga i le copper sulphate poʻo le bordeaux vai.

Afai e le lava le nitrogen ma le potassium, pe a faʻafefe le palapala, faʻafefiloi chlorosis - lau lanu samasama ma sikuea. I lenei tulaga, faʻaitiitia le gasegase tele, tuʻuina le alavai ma faʻamalolo le laau i le sols sulfate solution: 7.5 g i le lita o vai.

Lanu mumu i luga o veins i luga o laʻau e aliali mai ma le leai o ni meaʻai paleni. Faʻamamaina faʻatasi ai ma ammonium fertilizers poʻo le nitate oona o le a faasaʻo ai le tulaga.

A uma le malosi o le kiona i luga o le laau e leʻi tatalaina lau oti mateo le mea lea, e le fautuaina e aveese le malulu o le malulu mai laʻau po o lala totogo vave.

I le avanoa tatala i luga o le rhododendron e mafai ona foia na iniseti faʻamaʻi: pusa rhododendron, spider mite, Asia toga toga. Taofiofi - faʻapipiʻi diazinon.


Mealybug Mai i lea mea e faʻamalieina ai le faʻaleleia o le karbofosom.

Paʻu mata. E fesoasoani i le karbofos, e pei o le basudin, diazinon ma le furadan.

Manua-mimiti-mimiti. I lenei tulaga o le vao e susunuina i le sulfur.

E le gata i lea, e mafai ona 'ai meaai a azaleas slugs ma gata. O ia "malo" e aoina mai, ma o se faʻasolosolo, o togavao e togafitia i se filo.

O le tausia o "lanu piniki" (ua faaliliuina mai le upu Eleni "rhododendron"), o le faatumauina o le elemene manaomia ma le susu o le eleele, ao fafagaina nei laau toto i le taimi, e mafai ona e fiafia i taumafanafana uma i le tele o lau laau, lea e sili atu ona matagofie i le gasologa o tausaga - e pei o laʻau lauiloa Leonardsley.

Ata

Vaʻai atili i ata o rhododendron i le togalaau: