Faatoaga faatoaga

Meainu ma fai-it-yourself lava feeders

I luga o fata o faleoloa uma i vaitau eseese o le tausaga e mafai ona e faʻatau ai mea fou.

O le a leai se faafitauli i le faatauina o aano o moa.

Ae ui lava i lea, o faifaatoaga latou te tutupu aʻe laau eseese ma manu feʻai i luga oa latou faufauga.

O i latou uma o le a taʻu atu ia te oe o fale-tupuʻe oloa e sili atu ona tele ma sili atu le aoga nai lo le faleoloa.

E mafai e tagata nonofo i le taumafanafana ona tausia se tamai togalaau, ae o le taimi nei e le mo tagata uma le galueaiina o moa.

Ae mo o tatou lima atamai e fai a latou lava tagata inu po o fafaga mo moa e le faigata tele.

O oloa gaosi lelei o se tasi o galuega taua i le fafagaina o moa.

E tusa ai ma faʻamaoniga e mafai ona vaʻavaʻaina ai vaʻavaʻa ma meainu mo moa

I totonu o supamaketi e mafai ona e vaʻavaʻai i se numera tele o faga manu, lea e sau i lanu eseese ma lanu eseese. Ae i le taimi lava e tasi e mafai ona 'ai le manulele mai le fafagaina e le tagata lava ia.

Tuʻu lima sili atu le taugofienai lo le faʻatau i totonu o le faleoloa, faʻapea foʻi ma le taimi na faʻaaluina i luga o le gaosia o sea ituaiga oloa e laʻititi.

I luga o le Initaneti e mafai ona e maua le tele o auala eseese mo le gaosiga o fafaga ma tagata inu. O nisi metotia ma mea e faaaoga i la latou gaosiga, o le a e faitauina i la tatou tusiga.

Faʻavasegaina o fafaga mo meafaitino ua faʻaaogaina:

  • O le faatanoa muamua o le laau. O lea ituaiga fafaga e mafai ona faʻaaogaina mo le fafagaina o moa i meaʻai susu, mo se faʻataʻitaʻiga: saito, meaʻai faʻafefiloi, mea eseese minerale: penisina, lauulu poʻo tamaʻi pele.
  • O le fagu lua o le uamea poʻo le palasitika. I ia ituaiga fafaga e mafai ona e tuʻuina meaai mama. A uma lea o le a faigofie ona fufuluina.
  • O le fogafale lona tolu o se fagu e faia i manoa poʻo uamea. O lenei ituaiga o feeder e talafeagai mo le fafagaina o greens fou.

Faʻavasegaina o fafaga i ituaiga ituaiga fafaga:

  • Fafagaina o otaota i le tulaga o se fata.

    O ia ituaiga fafaga e foliga pei o se tamai mea fagu, lea ei ai itu i ona itu, lea e galue mo le le faasalalauina o meaai i totonu o le fale moa. O lenei ituaiga o feeder e sili ona talafeagai mo le fafagaina o moa iti.

  • Fafaga i foliga o se pupuʻu o loʻo faʻapipiʻi ai i luga o le fata le pine uila po o le faʻamalosi e mafai ona faʻaaoga.

    Atonu e iai ni vaega i totonu o le tane ina ia mafai ai ona sasaa ni ituaiga o fafaga. O ia fafaga e tuʻuina i tua o le fale, lea e faʻateleina ai le tausiga.

  • O se mea fafagaina i le foliga o se suauu, o se fafaga e faia mo le fafagaina o meaai mamago i manulele.

    O lenei ituaiga o fafaga e faigofie ai ona e galue, talu ai o le taeao e sasaa atu ai le tele o meaʻai iina e faʻauʻu mo se aso atoa. Ona sau lea o le fafaga mai le salu i le fata, pe a manaʻomia. Ma faʻatasi ai ma le mamanu o le suauu tapuni, o le fafaga e puipuia mai le tele o vailaʻau.

Auala e faʻavasegaina ai fafaga e tusa ai ma o latou tulaga ile potu:

  • O le mea muamua e fafagaina i luga o le fola. O ia fafaga e masani ona faʻaaogaina, aua e mafai ona siitia atu i soʻo se vaega o le fale.
  • Lona lua - o lenei mea faʻafefe, lea e mamafa. O ia tagata fafaga e tuʻuina i soʻo se itu o le fale, e faʻapipiʻiina i faʻamau poʻo isi mea e teu ai.

Manaoga e tatau ona mulimulitaʻia i le gaosia o pusa fale

  • O le mea muamua e manaʻomia e tatau ona mafaufauina o le mautinoa lea o le faʻaaoga tatau o le fafaga.

    E tatau ona faia le fafaga i se auala e le mafai ai e manulele ona aʻe i luga, sasaa meaʻai, ma sili atu ona vete. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona fai ni paluga i luga o le fafaga poʻo soʻo se isi lava pusa mo le tele o meaʻai i totonu o le fafaga.

  • O le manaʻoga lona lua e iloilo o le faigofie o le tausiga.

    O lenei masini e tatau ona faatumuina i taimi uma i meaai, ma mai lea taimi i lea taimi fufulu ma mama. I nei mea uma, o foliga, lapopoa ma meafaitino e le tatau ona fatuina ai ni tulaga le lelei mo nei mea tutupu.

    O le mea lea, i le gaosiga o meaʻai, e tatau ona e mafaufau i mea taua uma: laʻititi vaega, faigofie o le tagofiaina, faamamaina ma le faʻapalapalaina.

  • O le manaoga lona tolu e tatau ona mafaufauina o le maualuga sili ona lelei.

    E tatau ona e faia se meaʻai e mafai e manu uma ona 'aina. E tusa ma le sefululima senitimita le umi e manaʻomia mo se moa matua, ma mo moa e lua taimi e itiiti ifo avanoa.

    E tatau foi ona e manatu e mafai foi ona maua e manulele vaivai atu i le fafaga.

Faʻamatalaga o le faʻagasologa o le faʻanoanoa o fagafao

Faʻamaʻi faʻamalosi

O faʻailoga faigofie o le faʻaaogaina o fafie e mafai ona faia mai se pusa palasitika masani ma se 'au e faʻapipiʻi i itu uma o le fale.

O le autu autu i le gaosiga o ia ituaiga meaʻai e ave ai se fagu maumaututu e le motusia i itu.

Pe a ma le valu senitimita le maualuga mai le pito i lalo o le fagu e tatau ona fai se pu ina ia mautinoa ai e felelei mai manulele i le fafaga. Faatasi ai ma le fesoasoani a se vaitusi i luga o le auʻau, e faigofie lava ona faʻapipiʻiina i luga le upega.

E masani ona taʻua le fafagaina o fagafaʻalele i le telefoni. I nisi itu e tele e faigofie ai mo oe ona galue ma faia le faagasologa o le fafagaina o fafaga i manulele i luga o le masini, ona o meaai mamago e sau mai le suauu i fata pe a 'aina.

Ina ia faia lenei mea, ave se paʻu pepa lakapi lapopoa ma se au, e tusa lava poʻo le a le mea na teuina i totonu seia oo i lenei taimi.

I le pito i lalo o se pakete, e tatau ona e faia ni pu, lea o le a lafoina mulimuli ane meaai i totonu o le vaeluaga o papatusi vaeluaina. O le telē, lea e tatau ona sili atu ile centimita le sili atu nai lo le telē o le pakete faʻaaogaina.

Afai e leai ni kata fevaevaeaʻiga, e mafai ona e faʻaaoga se pakete lautele. O vaega uma o le feeder e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi faʻasaga. I luga o le pakete e te manaʻomia e tapuni le tapuni. O lea ituaiga fafaga e mafai ona tuu i le fola i le fale, ma e mafai ona e tautau pe tusa ma le luasefulu maila mai le fola.

Fafagaina mai fagu eletise

O tagata fafagaina lenei ituaiga e fiafia tele i faleoloa moa.

O mea nei e faʻaaogaina mo le gaosia o lenei ituaiga fafaga: PVC paipa poʻo le PVC ma le limasefulu pe tusa ma le 150 milimita, lua laʻau, tasi le tee, o vaega uma e tatau ona tutusa.

O le umi o le paipa, e taʻitasi e fai mea e manaʻo ai. O le mea moni, o le tele o saito o le a fetaui i se paipa umi, ae o se paipa umi o le a le mausali.

A maeʻa ona fuafua le umi o le paipa mai ia mea, e tatau ona vavae ese ni fasi mea se lua e luasefululima senitimita. Ona tuʻuina lea o se paʻu umi i le paipa ma se tee ma faʻapipiʻi pu i pulou.

I le paranesi a le tee faʻapipiʻi se paipa o paipa e faʻaaoga nai lo le fata. Ma ua saunia uma le fafaga, e na o le sasaa atu o meaai ma faapipii i soo se puipui o le fale, ma le umi pito i luga. Ina ia taofia le avanoa o manulele e fafaga ai i le po, e mafai ona tapunia le pu i se polo.

Afai ei ai ni meaola moa, e mafai ona e faia nisi o nei fafaga, pe fai se fafaga sili atu ona faigata. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tipi ni fasi pepa se lua mai le paipa, o le tasi e tatau ona tolusefulu inisi le lautele.

O lea e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vaega e lua i ou tulivae. I totonu o se paʻu laitiiti, e tatau ona e faia ni nai pu e tusa ma le fa senitimita. E ala atu i pupu, o manu felelei o le a taufaamatau i meaai. I le iʻuga, e tatau ona tapunia uma paipa i pulou, ma faia atili le faigata o le fausiaina o le fafaga.

E malie foi le faitau e uiga i le ea i totonu o le falemoa.

Maota e faia i laupapa

O fafaga e faia i laupapa e taugata nai lo mea o loo lisi atu i luga.

Mo le gaosia o fafie laau e manaʻomia mea nei meafaitino:

  • Plywood ma le mafiafia puipui puipui
  • Sikilima
  • 90 tikeri faailoga
  • Paʻu
  • Vaavaai po o jigsaw
  • Taea fua
  • Penitala
  • Pule
  • Ua iloa e Band
  • Screwdriver
  • Faʻailoga
  • Faʻasologa o masini
  • Fusi

Matou te lisi mea taua i le gaosiga o fafie laau:

  • Muamua e tatau ona e filifili i le tele o le feeder
  • I luga o plywood puipui puipui e tatau ai ona faʻamatala mai auiliiliga uma o le fafaga.
  • A uma ona tusi, e tatau ona e alu e ave se kiona po o se jigsaw ma tipi ese vaega.
  • Ma le isi, i vaega tipi faʻatasi ma se vili, e tatau ona e faia ni faalilolilo mo le faʻapipiʻiina o sikilima.
  • A maeʻa lena mea, e tatau ona e tago i le fasi launiu, ina ia le afaina ai manu felelei.
  • Ma le isi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻamau, sikuea, luma, tua ma le itu o le fafaga.
  • I tua ma luma o le laulau, e tatau ona e tipiina le maualuga o le 15 tikeri i luga ma lalo. O le mea e sosoo ai e tatau ona e faʻapipiʻi vaega i luga o le pito i luga ma faʻaaoga mata e faʻapipiʻi ai i itu pito. E mafai ona e faia le pito i luma o le palasitika palasitika, lea e mafai ai ona e pulea le maualuga o le fafaga, e aunoa ma le tatalaina o le tapuni.
  • O le isi mea e te manaʻomia e ave se fasi laupapa ma fai le vaega i se tolusefulu tikeri tikimanu ma faʻasao i totonu o le fagu.
  • Ona faʻaaoga lea o faʻavae e faʻapipiʻi ai le ufiufi i itu. A maeʻa lena mea, e tatau ona togafitia le fagafao gaosi i vailaau faʻapitoa.

O se fafaga e faia i laupapa e mafai ona faia i le foliga o se pusa umi po o se atigipusa, lea e tuu i fafo atu o tuaoi o le laufanua savali, o lenei puipuia o meaai mai mea leaga. Pe a faʻaaogaina ia fafaga, o le a mama ou vae, aua e le tatau ona e alu i manulele.

O se laupapa e ave mai ai se faavaa i foliga o se pusa e tusa ma le 25 simita le maualuga ma e tusa ma le 20 inisi le lautele, ma ua maeʻa ai i le plywood poʻo le laupapa. E tasi le puipui e tatau ona faia i se itu.

Ole tele ole selu e tatau ona iai ina ia mafai ai e le moa ona pipiʻi lona ulu ina ia mafai ai ona faʻaiʻu meaai. Mai i luga aʻe o le fagafaʻai fafaga ua ufiufiina i se tapuni e faia i le paʻu laupapa e tasi poʻo le laupapa.

Faia o pusa vai mo manufelelei ma o latou lava lima

A e fausiaina tagata inu, e tatau ona e amanaʻia nisi o faʻafitauli e te manaʻomia e lafoai ai:

  • Laei i vai e tu i luga o le fola, faʻaleagaina e le aunoa.
  • O tane lapoa e le tatau ona tuʻu i totonu o le fale, e pei ona vave ona le aoga le vai o loʻo i totonu ia i latou.
  • O manu i luga o le fola o le fale e oso ma faaleagaina le vai.
  • O vailaʻau ma microbes e vave ona aliali mai i le sami.
  • O le vai i totonu o nei ipu inu e manaomia ona suia i le tele o taimi i le aso.
  • Suavai i totonu o tagata inu vai e mafai ona malolo i le taumalulu.

E faʻapefea ona faia se manulele manu i se fagu o ou lava lima

I le taimi nei, o tagata inu mea inu e fetaui ma manaoga uma e sili ona lauiloa. Ae e mafai e faifaatoaga o le moa fua ona faʻaaoga a latou lava mea inu ua faia. I lo tatou lalolagi, o le faʻaaogaina o fagu palasitika o se faafitauli ogaoga. Ae o fale faʻatoʻaga masani ua maua le faʻaaogaina o fagu.

O le mea moni, e mafai ona e tuʻuina vai i totonu o le fale, ae o moa o le a le na o le inuina o latou vai, ae o le sosolo foi iina, ma e sili atu foi le leaga, o le a toilalo iina. Ma o faifaatoaga moa lalelei o le a faamamaina pea nei tagata inu. Ma o isi o le a faia ia tagata inu mea ia o le a naʻo le inu.

O se mea tāua o le o le vai i totonu o otaota sa mama i taimi uma. Talu ai o tagata inu mai pusa palasitino e aofia ai tagata inu ava, e faʻafesoʻotaʻi i latou i le va o manulele e ala atu ia i latou, o lona uiga o se manulele maʻi e mafai ona afaina ai se mea maloloina.

E tele auala e faia ai ni tagata inu mai fagu palasitika, o le a matou faʻamatalaina se tasi oi latou i lenei tusiga.

O le nofoaga sili mo le tagata inu o le ai luga o le puipui, ae le o luga o le fola, aua ipu e vave faʻaleagaina.

E mafai ona e faia se faʻavaa mo le faʻaofuina o le fagu i le puipui, o le a faigofie ai ona maua le fagu. O le faʻavaa e mafai ona faia i le uaea po o le faʻamatalaga mo le faʻamago, pe a i ai le fagu. O le vaega pito i lalo o le ua e tatau ona i lalo o le itu o le pusa, ona o le vai e le mafai ona tafe. O le mea lena e sauni uma ai manu felelei.

Faʻafefea ona faʻaaoga lenei tagata inu? Ina ia faia lenei mea, ave se fagu, faatumu i le vai, tapuni le tapuni, liliu i luga ma tuu i totonu o le faavaa. A maeʻa lena, e tatau ona e tatalaina le faʻavaa.

O le a amata ona sasaa le vai i totonu o le tane, ae pe a oʻo le maualuga o le vai i le ua, o le a le toe sasaa le vai, aua o le a aafia ai le vai i totonu o le tane ma o le a tuu ai i totonu o le fagu. A oʻo i lalo ifo o le ua le maualuga o le vai, e tatau ona tafe mai le tele o le vai.

Ina ia mafai ona faʻaaogaina se fale moa faʻatasi ma tagata inu, e tatau ona amanaʻia le tele o le vai e 'aina e manulele. O fua nei e faʻalagolago i le matua o moa, luga o taumafa ma le ea vevela ma isi mea.

O le tele o manulele matutua e faʻaaoga le afa-lita o le vai i le aso. E tatau foi ona e manatu e le faʻafefeteina manulele i totonu o lapisi. O le mea lea, e talafeagai le faia o le 'ava malosi ina ia mafai e manufelelei ona faʻafeiloai i latou mai itu uma.

O meainu e faia ma o latou lava lima e fesoasoani tele i le amataina o faifaatoaga moa. Mulimuli ane e mafai ona e faʻatau le tele o meainu inu masini.

E le o se mea faigata faʻapitoa e inu ai meainu inu oe

O le faia o sea tagata inu o le a le faigata ma tau le aoga.

E tatau ona ave se fagu paʻukeke i totonu o lona tapuni e fai ai se pu ma le limasefulu iva milimita. E tatau ona vili le totini i totonu o le lua, ona tatau lea ona uilima le pulou i le alofilima i totonu o le fagu.

O le pito i lalo o le fagu e tatau ona tipi. O le tagata inu ua maeʻa e tatau ona tautau i le fale ma tumu i le vai. Ona i luga o le pulou e fetuunai ai le paʻu ma le fagu vai.

Ma le isi, nai lo le fagu, e mafai ona e faʻaaoga se pakete e mafai ai ona e faia ni pu. Ona faia lea o mea uma faʻapea foʻi ma le fagu.