Fua o le gaosiga

Tropics i luga o le windowsill - Asene Kenera: ata ma fautuaga mo tausiga ile fale

O se tulimanu o Aferika, o vaomatua o vaomatua o le Amasone poo le le maaleale Asia - latalata, i lau windowsill, i se togamalulu po o se potumoe.

E mafai lava pe a fai o se meaʻai i totonu o le fale.

O le mea e ofo ai, e ese mai i le tele o lanu lanumeamata ma le maamaa o le maamaa o ferns o le genus Kenera Asene Kostentsov aiga.

E aofia ai suafa ma Appleniye, ma Kostenets.

I le natura, e oʻo atu i le fitu selau fafine ua oti a latou tane, o nei ferns, ae e tupu tele lava i vaomatua, pe a susu, vevela le tau e mafai ai ona ola le vao lauolaola.

O loʻo i ai iina o loʻo iai ni nofoaga faʻapitoa e masani ona puipuia, pe a faʻapea o loʻo iai meaola i le lalolagi.

Fern - o laau tuai o le lalolagi, maa ma laupepa (fronts) faʻapipiʻiina i luga latou e masani lava ona maua e paleontologists. Ma o lenei laau matagofie e mafai ona nofo i totonu o lou fale, teuteu se alpin slide po o se gazebo, aua o ni mea e iai foi faʻapitoa Latou te nonofo i luga o papa papa, i totonu o le puipui, o laʻau e mafai ona oʻo atu i le 60-80 senitimita.

Meaola

E tele ituaiga o faʻasalalauga, e tofu lava le mea e fiafia i ai, ae le o mea uma e talafeagai mo vaomatua i totonu.

Asene Kenele - laau epiphytic, i le natura, o lagona o lenei aiga e lagona le matagofie i luga o ogalaau o laau tetele, faafetai lea e mafai ona latou "maua" i le susulu o le la.

E mafai umi le leai o le susu faaputuina o mea aoga.

O laau totō laiti o loʻo ufiufi lelei i laʻau ua mate, lea o loʻo fafagaina i le taimi lava e tasi laau, latou te maua se vaega o mea 'oona mai le paʻu o laau.

Faʻaolaina

O laʻau laʻau o lenei terrestrial fern faaputuputu i totonu o se pusa malosiaga moli lanu meamata, faalua pe fā taimi faʻasalalau ma faʻafefe, latou te umi atu i le afa mita i le lautele, e oʻo atu i le 40 centimita tafatolu.

O tumutumu o loʻo i le pito i luga o le laʻau e taua o broods, aua a oʻo i le paʻu, latou te paʻu ma faigofie ona maua aʻa ile eleele susu, ona ua toetoe lava aʻafia aʻa.

Faʻasologa o ata Asplenium Life-Giving:

Asia i Saute

Faailoa mo lona lau lapopoa lea e oʻo atu i ai tasi ma le afa mita ma faʻapotopoto i totonu o se rosette, faʻapipiʻi pei o se faʻaoga.

I Asia Asia i Saute, e toetoe lava a mausali i taimi uma, ae le gata i lea, ae latou o mai foi ma se ata e le saʻo. O le rhizome e matua mafiafia, faatasi ai ma le tele o aʻafiaga faʻaleagaina, faʻamalosi moni lava.

Ata o le vaevaega o le Ascentnium South Asia:

Nesting

O tagata taʻutaʻua lauiloa fugalaau. E le faʻapitoa, vave ona tupu, o le umi o laʻau ma le tausiga lelei 1 mita ma i le matua ma le lautele lenei mea e tupu tele ai le siʻamea toto: tele ma sili atu laulaau fou o loʻo faʻaauau pea ona tupu mai le ogatotonu.

Ae e le mafai ona e paʻi atu i paʻu, latou te agamalu, pei o ituaiga uma o Kostenza.

Aspenium nesting sili ona fiafia i nofoaga malulu. Ma i se laʻau ola e pei o se faamoega, i le tulaga masani o le susu, lau ma le lau o le mutia e maua, iniseti ua mate, o le fern e fafagaina i meaʻai.

Faʻasologa o ata Asicknium Gnezdovidny:

Lukovitsenosny

Faʻailoa aua aua le fefe i le malulu. O le mea moni, o le vevela i lalo ifo o le a le faʻafeiloaʻi atu ia te ia, ae o le a ola o ia mai le manava. Laititi laʻititi toso E tupu lelei le fern i nofoaga e lelei le mafanafana.

Faʻasologa o ata Asilini Lukovitsenosny:

Paʻu manu

O nisi taimi e taʻua o le skolopendrovym leaflet, o le nifo, le laulau vavalalata. E foliga mai o se fusi nesting, laulaau - fusipaʻu e tuputupu aʻe maualuga, ona amata lea ona punou i le arc. Edges suamalie, matagofie, foliga le masani. Mo potu malulu - o le fale lelei atoatoa.

Faʻasologa o ata Asularnium Scholopendry:

Osaka (antikum)

E tulaga ese lava. Osaka e le fiafia pe a oʻo mai le vai i totonu o lona atunuʻu ma tali atu i lenei mea e ala i le samasama vai ma lo latou faʻamago. O lau Osaka e tupu i luga o le mita, o ni pine, o le pito i luga.

Ata o le faʻapitoa o le Asplenium Osaka:

Nidus

O lea na valaʻauina ai le tele o fern nesting, o ona laʻau e sili atu ona teuteu, matua agavaivai ma vaivai ae oʻo atu i se maualuga maualuga o le 60 simita.

Ata o le faʻapitoa o le Ascentnium Nidus:

Tausiga ile

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

Ferns asniumnium pe a uma ona faʻatau mautinoa le toe faʻaleleia i se isi fagu. La latou aua le toe gaoioi, ma solo i luga, taumafai e tau leai se mea e maua mai ai aʻa o aʻa, ae tuu le mea taua i luga o le laau. Faʻafefiloi le lau laʻau, paʻu pine, humus ma le koko.

Liligi le suavai i totonu o le fagu (e le lautele tele), ona faʻafefiloi, taumafai e tupu le fern i totonu o se nofoaga e tumu lelei.

Ma iinei E le fiafia le kostenets i se voluma tele o koneteina. O aʻa e manava lelei.

Malamalama

Aua le fiafia susulu malamalama, vevela. Puipui se laau pe ola aʻei se faʻailoga i totonu o potu e le o iai i luga o le la.

Lulu

E faʻateleina le faʻapitoa o le Korika ma faʻalautele i le vevela o le 16 i le 27 tikeri. E atiaʻe lelei i le 21 tikeri, i le taumalulu e sili atu le tuʻuina atu o se malologa, faʻaitiitia le vevela i le 18 tikeri.

Totogi

O nei ferns manaʻomia le maualuga o le faʻamamafana: 50- 60 pasene. O le ea malulu e ono mafua ai le oti o laʻau. E le tatau ona i ai ni vevela i tafatafa o le fagu fugalaau.

Faʻasa

Faʻafiafiaga alofa-alofa faʻafeinu ma le faaeteete.

O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona susu, ae le o le pala, o le vai e sasaa atu i totonu o le apa o le a fesoasoani e aloese mai le faamamaina.

I le taumalulu, e matua tele lava le suavai o le laau, ae 1-2 taimi i le vaiaso

Suiga

E le sili atu ma le tasi i le lua tausaga le totoina o asnsniums i le lua tausaga, pe a faʻaogaina e le aʻa le avanoa o le fagu.

Laʻei pito sili

I le tautotogo ma le autumn e lelei tele le suavai. taulaʻi fuālaʻau fuafuaina mo totonu ole vaomatua, ae ia maitauina ma le faaeteete le vailaʻau - ole mea e sili atu nai lo le tele o fugalaau. O le pito sili ona lata mai o le Kostenets i epiphytes tutusa lava, togi, ma e tatau foi ona fafagaina lelei.

Teuteu

Faʻalumaina na o le matua pe ua faaleagaina. Afai e afaina se laulaau, tipi ma le faaeteete ma pamu le laau i le vai i aso uma, o le a fesoasoani e taofia ai le mama.

Tofiga

E faʻapefea ona toe gaosia le laau o le Asplenium? E tupu lenei mea i le tele o auala:

Feeseeseaiga

A uma ona tipi ese le laulaʻau ma le paʻu (latou te atiina ae i le pito i lalo o le laulaʻau), ia aoina ma le faʻapipiʻi spores i luga o se ie paepae mama. I totonu o le vevela, o loʻo faʻafefe ai le alavai ma le eleele ma peʻa, totō fatu, ufiufi i le tioata ma tuʻu i se nofoaga malulu mafanafana.

Vaʻaia taimi taʻitasi le vevela, vai, ma i le 2 - 3 masina o le a e vaʻai i vaʻaiga talavou. I le taimi nei, e mafai ona e faʻamaeʻaina le fatuina, ma tuʻu ai na o ni fuʻa malolosi. E totoina Fern i totonu o ipu taʻitasi ae toga pe a tupu lelei.

O fatugaʻo

Le auala sili ona faigofie e faʻasalalau ai faʻailoa fiafia.

O loʻo faʻaleleia Hillocks i laulaʻau, ma amata ai ona atiaʻe le pupu pua. Mai ia te ia e atiina ae se laau ma laulaau ma petioles - aʻa.

E ala i le eliina o se fasi launiu ma ni nai lala laiti i totonu o le eleele pala, e mafai ona e totoina se fulu fou.

Ma e mafai lava ona e faʻatali seʻia pa'ū le laʻau o le brood ma e aʻa.

Ua totoina ma le totoa le laau ma totō i totonu o se fagu fou.

Rhizome division

A maeʻa ona suʻe le aʻa pe a suia, maka uma vaega o le tuputupu ae. Afai e le tele na mea, ona le tatau ai lea ona vaevae le kenetoni ina ia le faʻaumatia.

Ma afai e lava ia mea, ona e iloa ai lea vave vave ona tupu le fern talavou.

Faatasi ai ma mea sese e tatau ona alofia, e faaopoopo i le moli ma le vevela, e taua le mafaufau e le fiafia le laau i vaʻai, vai vevela pe chlorinated, ua maualalo le vevela. O nei mea uma e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le seleni.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le faʻagogoina o le siaki e mafai ona mafua ai le lanu enaena, mea paʻu, ma le puipuiga o le faʻasaina o le faʻasusu.

Faʻaaoga le lelei o le faʻamalolo e mafai ona mafua ai le vaʻaia - feololo alofa e maualalo le eletise, manatua lenei mea.

Afai e aliali mai lanu enaena i luga o le faʻamanuiaga, e mafai ona avea ma se nematode, lea e matua faigata ai ona togafitia le fern. I lenei tulaga, e tatau lava ona togi e le laau.

Faaiuga

O le totoina o ferns e le faigofie. Ae o le filifili i lenei mea, e le mafai ona e taofia: o le tele o mea e mafaufau ai i nei laau matagofie. Ma e le o toe mamao, atonu o le a e manao e avea oe ma se e ona se tamai toga i lau windowsill.

O isi fale e aofia ai: Pelley, Pteris, Cirtomium, Nephrolepis, Adiantum, Davallia, Blehnum, Salvinia, Polypodium, Platicerium, Uzhnik ma Grozdnik.