Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o le faʻaleleia ma le tuputupu aʻe o ferns i le fale: tausiga lelei, totoina ma totoina

O Fern o se laau lauiloa i totonu o le vaomatua.

O lona susulu, lafoaia o laʻau e matagofie teuteuga i totonu fale ma fale.

E le gata i lea, e le lelei le faʻaoga i le tausiga. Ae e le o lona uiga e le manaʻomia ona e tausi ia te ia.

O loʻo i ai nisi o vaega ma tulafono o lona galueaina, o le tausisia lea e tatau ai.

Mea aoga

O le tele o laau i totonu o fale e lauiloa mo le malosi faapitoa mo lo matou fale. E le o se tuusaunoaga ma se faʻailoga.

E i ai talitonuga e fern faamaluluina tagata ita vave faʻaumatia a latou osofaiga o osofaiga. E fesoasoani foi i le tuufaatasia o sootaga faaleaiga, e maua ai le manuia i le fale.

I le taimi lava e tasi, o nisi tagata latou te mafaufau i ai malosi malosi aveina le malosi mai le siosiomaga mo lo latou atiina ae.

Afai e te fefe i lenei meatotino, tuu le fale laau lata i le TV po o se nofoaga o le faaputuputuina o le malosi le malosi.

Ae e le mafai ona faʻamaonia meatotino aoga:

  • E mafai ona faʻaaoga e fai ma meaai. O lona caloric content e na o le 34 kcal, ae o loʻo aofia ai le tele o porotini, meaʻai. I lenei itu, o lona aogā e taua tele mo tagata o loʻo lagolagoina se taumafa maualalo-kalori.
  • Fesoasoani i le faʻaipoipo. O aʻa ei ai le aoga o le anthelmintic.
  • Lafoaia o le vevela electromagnetic mai meafaigaluega a le fale.
  • Faamalolo le eczema, manua, mala.
  • Fesoasoani i le togafitiga o le rūmāmati. I lenei tulaga, e fautuaina e ave le taele i le faaopoopoina o le decoction o le laau.
E faʻasaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o fern during pregnancy.

Ata

Lalo o se ata o faʻailoga o fale-tupu:

Faʻatau ma faʻafefe

O le tuputupu ae o se meaʻai i le fale e le faigata.

O le faʻatauina o fualaau e sili atu ona lelei le fuafua mo tautotogo. O se laau na maua i le tautoulu po o le taumalulu e masani lava ona mate, aua e le mafai ona fetuunai i suiga o aiaiga o le taofia.

A maeʻa ona faʻatauina le totoina o le laau i le eleele fou ma le potoa tele.

O le mea moni e faapea, mo le felauaiga ua tupu i totonu o le eleele vevela, e faʻaaoga ai se mea faapitoa, e ese mai i le masani, eleele mama. Tuʻu i lenei pepa e le mafai.

O le a le palapala e totoina?

Fern - togavao. O le mea lea, o le palapala mo ia e tatau ona latalata i le vaomatua.

Sa manaʻomia le eleele tatalaina, faʻatasi ai ma se fuainumera tele o laupepa e faʻafefiloi paluga, nilala. Isi tulaga - faateleina le eletise.

Le faʻaleleia o meatotino e faʻaleleia, faʻaopopo le oneone, humus.

Tulafono o le toe suia

Ua fautuaina le taualumaga tausaga taitasi. O le fula vave e faʻapupulaina ai le aʻa ma avea ai ma le pupuʻu i totonu o le ulo, o lona uiga o le a taofia e le laau le totoina o ni laau fou.

Ina ia aua le faamanualia aʻa i se auala le talafeagai, o le a fusi ai se matau i totonu o se koneteina fou. Fai i le tautotogo, i le taimi lava e amata ai le vaitau tuputupu ae. O le ipu e tusa ma le lua senetimita le sili atu nai lo le tuai. A maeʻa ona totoina, faʻaleleia le tele o le laau.

E faʻafefea ona fesuiaʻi faʻamau, tagaʻi i le vitio o loʻo i lalo:

Tuutuuga o le taofia

Faʻamamaga o le ea

O se tasi lenei o tulaga autu mo se tulaga masani o le soifua maloloina. Faʻaaogā se mea e faʻamaualalo, aemaise lava i le taumalulu. Pe a faʻamafanafana galuega. Lafoaia lau aso uma, ma pe a maeʻa le ea - tele taimi.

Fafaga vai e masani ai

O le eleele e tatau ona i ai i taimi uma susu. A leai, o aʻa e pala. Faʻamamaina tele, ia mautinoa o loʻo faʻamaluluina le eleele i le taimi lava lea. O nisi taimi e tafe atu le vai i totonu o le apa ma e le o le palapala. Ina ia iloa pe na e faʻamaina lelei le laau, e mafai ona e siiina le ulo - e tatau ona mamafa.

E le mafai ona faʻamago le palapala. Afai e muta le lau, o le a le toe ola.

Ae o le aʻa e le mafai ona faapalepale i le tele o le susu, o ona aʻa o le a pala.

Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e taofi le laau i se fagu lua. O nisi vai ua sasaaina i totonu o se fagu telē, ma o se pusa ua i ai se laau ua tuu i totonu.

O le mea lea, e mafai e ia lava ona faʻasaʻoina le maualuga ma ave le tele o le vai e pei ona ia manaʻomia.

O le isi filifiliga o le faʻapipiʻiina lea o se fagu i totonu o le paleta ma le tele o le omea.

Fuga faasusu faamautu, vai faamama. O le vai masani masani e iai le lime ma le chlorine, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le eletise i le palapala.

O se auala lelei e faamalulu ai le vai o lona leisa.

Laʻei pito sili

Le lava o meaai paleni e matua afaina ai, ae o le fern pales, ua liua samasama, ua mamae. E manaʻomia ni vailaʻau oona ma faʻalapotopotoga. Naʻo fai le faʻalua lua taimi maualalo fautuaina mo isi inisiua i totonu.

Lulu

Ma le 20-22 tikeri - o le mea sili lea ona lelei ile vevela. O le tulaga autu o le eseesega o le vevela i le ao ma le po. I le po, e manaʻomia lona manava, ae le laʻititi ifo i le 15-16 tikeri.

Malamalama

Taofi i se mea manaia, ae Aua nei faatagaina le susulu o le la. Le nofoaga sili - sasaʻe poʻo sasaʻe sisifo. Pe tuu i se tulimanu i autafa o le faamalama a le itu i saute ina ia mafai ona vaaia ia laʻau i le lau.

I totonu o le togalaau ma le fagafao

O nisi o ituaiga meaola e mafai ona tupu i luga o eleele ma vai.

Faatoaga

Mo le totoina i le malae vaʻalele talafeagai Adiantum, Polnoyadnik, Ostrichnik, Kochedyzhnik.

O nei ituaiga o le lelei, malu-faapalepale. E tausia uma nei vaa e sau i lalo e faʻafeinu, faʻamalolo ma mulumulu palapala. Totoina i latou e tatau ona i totonu ole paluga o oneone. O le tulaga autu - o le saite e le tatau ona sili atu ona lelei, lolovaia i le vai suamalie.

Ma le isi, faafetai i lona faigata o le taumalulu mo le togalaau talafeagai Bubble, Shchitovnik, Osmund ma Orlyak.

Toe faʻafoʻi togalaau ile tolu i le fa tausaga.

Aquarium

O le au pele o iʻa fagota ua iloa lelei ituaiga ferns ua ola i totonu o le pusa tioata. O se teuteuga matagofie o le faatanoa, e foliga manaia. O le maualuga o le vevela o le maualuga o le 23-27 tikeri.

Afai o le vai e sili atu ona vaivai, o lau e fai ma mea papaʻu, mama. E faʻaumatia foi e le vai malosi. Lapoʻa oneone poʻo le iliili e talafeagai mo le galueaina. Fafagaina latou te le manaʻomia. Mai le tina tina ua vavae ese ma le tutoatasi o le teine, faagasologa. A maeʻa lena, e mafai ona toe mauaa.

Suavai vai e aofia ai Salvinia ma Azola.

Faʻatalena faʻamaonia

Winter

Vaitaimi o le malologa. O le laau toto e faʻafeinu, faʻafefe, ae le fafagaina.

Tautotogo

Faʻaliliu i le faʻaalia o uluai faiga fou. O le vaevaeina o le vao. Amata le fafaga.

Summer

Vaʻaia togavao galue. Faʻasusu vai faʻamaʻi, faʻamaʻi. Le faʻatulagaina o le vaalele poʻo le ave i le ea fou. Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Autumn

Toto moli tuai. Aoina o pusa mo le faʻaleleia e fatu. Sauniuniga mo le taimi o totoe.

Tofiga

O le toe gaosia e tatau ona faia i ni auala se lua:

Vaeluaina o vao

Le sili ona faatuatuaina ma faigofie auala o le vaevaeina o le vao i le taimi o le gafa. Suʻe auala laiti i le faʻavae, vavaeese ma le faaeteete mai le faavae ma aʻa i totonu o se isi ipu. Faʻatuina se fale fou mo le lauʻeleʻele ma se pulou pupula.

Feeseeseaiga

E mafai ona e faia se taumafaiga e fanau mai mai le fatu, poʻo le feeseeseaiga. O loʻo faia i luga o le paʻu (vayyah) ma e pei o ni fua laʻitiiti i foliga o se fatu.

Mo le totoina o meaʻai e sili atu i luga o le vao e aoina ma totoina. O le tuʻuina atu o Germination e manaʻomia ai le malulu ma le eleele.

Aʻo leʻi faia lena mea, o le pepa lalaga e tipi, tuu i totonu o se tagapepa ma faʻagogo, ma luluina pea mo le 24 itula.

O le mea e pala, e aoina, tuʻu i totonu o le palapala e aofia ai le paʻu (8 itula), eleele eleele masini (2 itula), malala (1 itula).

O le faʻafefiloi e sasaa i totonu o se mea faʻafolafola, paluga, faʻafefeteina i piliki maʻa. Feeseeseaiga ua faataapeapeina i luga. Ufiufi mea totő i le tioata, tuu le fagu i totonu o se ipu ua tumu i vai. Tuuina atu o Germination i se nofoaga pogisa.

O le a aliali mai lanu i le masina. E pei lava o le galu. O nei mea o ni fern buds. I le taimi lea, e tatau ona faʻamamaina lelei fualaʻau - faʻamago, e oʻo lava i le pupuu, o le a faatuai ai le tuputupu ae. O lau muamua o le a aliali mai pe a uma le afa poʻo le lua masina. A uma lena, ona aveese lea o le ipu. Ua faʻamaʻaina laʻau i le vevela o le 20-210 C.

O le taimi lava e mafai ai ona totoina le totogo, latou te togi ma tuu i totonu o se fale vevela malulu. E totōina vao tetele i ni atigi pusa eseese.

Faʻamatalaga ono tutupu

  • Yellows leaves.

E tupu lenei mea ona o le le lava o le susu i le ea poʻo le eleele. Ae o nisi taimi e afua mai i siama e iai se talipupuni e suʻe ai le sua.

Muamua lava, pe a vele lau, siaki le laau mo le faʻaalia o se meaola.

Afai e leai se mafuaaga, faʻamaonia le faʻamalolo totonu ma totonu o le palapala.

Ufiufi le maa i se mea susu, faʻapala le laau i le 2 taimi i le aso, tuu le fagu i totonu o le apa i le vai. O nei faʻavae o le a toe faaolaola ai lau fagafao.

  • Brown i luga o laulaau.

Lisi o le vevela maualuga. Faʻamama le potu, taumafai e faʻaitiitia le vevela o le po.

  • Laititi le tuputupu ae, lau paʻu.

Le lava o meaʻai po o pusa lapoa. Faʻamaʻosaʻo le faʻapala.

  • Lueina o laulaau.

Tau maualalo maualalo, faʻataʻitaʻiga, fafaga i le malulu po o le chlorinated vai.

Pests

O faʻamaʻi pepe e le masani ai nai lo isi sui faila. Ae ui i lea o osofaiga a iniseti e tupu. O lo latou fili masani o le schitovka.

O lenei iniseti lanu enaena e taoto i luga o veins. Afai e te vaʻai i ni meaʻai enaena i luga o ni meaʻai, tipi ese, fufulu le meaʻai ma se vaifofo vai ma togafitia i se iniseti.

O le mea e masani ai, ferns e afaina i aphids, spider mites, ma anufe. Soo se lanu enaena, lanu mumu, lanu paʻepaʻe foliga mai o se manufeʻai. Fufuluina faʻauʻu i se paluga ua faʻamamaina i vai fasimoli ma togafitia ma se iniseti mamanu. Toe faia le faʻataʻitaʻiga ina ua mavae le lua vaiaso.

Mealybug mafai ona nofo i aʻa. O lau o le laau ua afaina ua mamae, liliu lanu samasama ma malogo. I le matauina o lenei mea, aveese le tui mai le ulo, fufuluina aʻa, sui le pusa ma le paluga palapala. O le isi masina i aso uma 10, vai inu iniseti.

Faaiuga

O fagogo e faʻapitoa ai mo vaomatua i totonu, ma i le taimi lava foi e tasi o le matagofie o le punavai o lau lauusiusi.

Faʻatasi ma mea aoga o le fern o le fale e avea o se teuteu taua o totonu.