Faatoaga

O fualaau lapopoa tetele ma le maualuga-gaosiga o fualaau aina "Nika"

O le ituaiga Nick Plum e le o salalau, ae o tausaga taʻitasi o le a sili atu ona lauiloa ona o le matagofie o uiga o le fua.

E mafai ona faʻaaoga uma pe faʻaaogaina e fai ai siaki, faʻasao, ma le sua i le pulupulu.

Nick Plum: o se faʻamatalaga o le ituaiga

Mo le vasega Nick o le tele o le tuputupu ae, ma o nisi taimi o le tuputupu ae malosi o laau. I le sefululima tausaga e mafai ona latou ausia le fa mita le maualuga. O le laau ei ai le pale lautele lautele o le paleni o le vaomalo. O le lanu o le paʻu i luga o le ogalaau e mafai ona sinasina le lanu uliuli pe uliuli-uliuli.

Aua o le paʻu o uiga lelei malosi malosi ma le i ai o le malosi poʻo le malosi faʻasolosolo umi. O le paʻu o le kesi e faʻaalia tele lava pe leai foi. O le laau e maua mai ai lala mama, lea e mafai ona suia la latou lanu e tusa ai ma le malamalama.

I le la, ei ai la latou lanu piniki piniki-enaena, ma i le paolo e avea ma lanu lanumeamata. I se taimi mulimuli ane, e maua ai e lauulu le lanu uliuli-uliuli. O fulufulu lanu samasama-lanu enaena e aliali mai i luga ia i latou, ma o laʻau e tilotilo. O se vaega taua lenei o le ituaiga Nick.

O fualaau vevela e foliga tutusa ma le lapopoa ma le tele o le lapopoa, ma o laʻau gaosi e laiti ma fuamoa.

O le lau o le lau o loʻo faʻamatalaina i se foliga o le olonga faʻalanu ma se pito lima.. O lona pito i lalo e mafai ona avea ma foliga o le fatu po o le au.

O le umi o le lau lau e masani lava mai le ono i le sefulu centimita le umi ma mai le fa i le ono inisi le lautele.

O le paʻu o loʻo i ai se 'au paʻu. Mai i luga o le lanumeamata, lamolemole ma susulu, ma mai lalo ifo o le lauulu-lanumeamata ma le ulu i luga o veins.

O le moliaga e iloga i itu e lua-toothed ma faʻasologa masani.

Mo se laʻau o lenei ituaiga, o petioles laiti ma ni pea fasi uʻamea ma le leai o ni mea faʻapipiʻi faʻatasi ma se paʻu o le anthocyanin taele o uiga ia. O le inflorescence e masani ona aofia ai fugalaau e lua, ae atonu e tasi pe tolu fugalaau.

Fugalaau e laʻititi tele ma faʻafefe foliga. O loʻo faʻamalamalamaina e ala i le faʻaaogaina o paluga lapotopoto. O le umi o peni e mai i le lima i le fitu maila, ma o le pistil ma le ovary e mai i le sefulu i le 12 millimita.

O ituaiga o Plum o Nick iloga e le tele o fua lapopoao lona mamafa e mai i le tolusefulu i le fasefulu futu, ae o sina fua itiiti e mafai ona sili atu. O fua e faʻailoaina e le tutusa. e faʻatatau i le fausua o le manava ma le toetoe lava a le atoa le toesea mai i itu.

O fua o loʻo i ai se lapoʻa lapotopoto, i le ogatotonu o loʻo i ai se tamai togi, o se mea faʻalelei ma se faʻaloloa papaʻu. O le faʻamaʻaloga o le manava e vaivai le faʻalauteleina ma e le ova. I foliga vaaia, o fua o laʻau eseese o Nika e foliga tutusa ma le Hungarian.

I le taimi muamua, o le fualaau aina ei ai se lanu lanumeamata, lea a oʻo ina paʻuuli le paʻu ma le paʻu o le lanumoana. O le aano e lanu samasama-lanu meamata, ma pe a oʻo ina matua o le a lanu samasama..

Mo fua e fua mai ai le tele o fua, ma pe a oʻo i luga, latou te faʻavaivai ma malie tele. Mo i latou o le uiga lelei o le tofo ma sina sinamu ma sina mea itiiti o le tartness. E tusa ai ma le fua o le tofo, o fua o le ituaiga Nika plum e fuafua i le 4.3 itu. O fua e eseese i se mea umi umi fualaau aina ma se ponaivi laitiiti o se fulufulu mafolafola ma le oval.

Ata

O nisi faʻamatalaga mai le vailaʻau o "Nika" e mafai ona maua i le ata oi lalo:



Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Nick plum cultivar sa fafagaina i le Rossosh zonal experimental gardening station. Na talia e A.Ya. Voronchikhina e ala i le sopoia o ituaiga o foliga. I le 1994 na tusia ai lenei ituaiga i totonu o le tusi resitala ma faʻatagaina mo le fausiaina i le Central Black Earth eria.

O nei aso, ua salalau le vaivai ma ua tupu tele lava i togalaau i matu o Rostov, faapea foi ma saute o le itu o Belgorod ma Voronezh.

Uiga

O fualaau o fugalaau eseese e eseese Nika e faia i le ogatotonu. Tuuina atu o le ituaiga o mea e le lelei ai le tagata lava iao le mea lea, pe a oʻo i le taimi o le fufuluina o tulaga o le tau e le aʻafia ai i le sola ese o iniseti, o lona uiga o le seleselega atonu e matua le taua.

E sili atu le lelei o eletise mo vailaʻau o laʻau o Nika e mafai ona valaʻau: Early Donetsk, Hungarian, Renklod Soviet ma Hungarian Donetsk.

Faʻateleina o laau laʻau Nika ituaiga e amata i le fa poʻo le lima tausaga ma maua lelei skoroplodnostyu. Fua e fua mai ia Aokuso. O le gaosiga e maualuga tele - e oo atu i le tolu-lima kilokalama o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai le tasi laau, ae ei ai tulaga pe a lua faaluaina le fua e pei o lenei fuainumera.

O nei laau e talia le taumalulu, ae o fugalaau e sili atu ona vaivai le tetee. Fruits plum varieties Nick e iloa lelei le mafai ona feaveaia ma le vaeluaina lelei o le maʻa mai le pulupulu.

Toto ma tausi

Mo le totoina o laau paolo o le ituaiga Nika, e tatau i le tasi ona filifili se palapala malulu, lea e le sili atu ma le lua mita le maualuga o le eleele.

O le taimi sili mo le totōina o le tautotogo, ae afai e te faʻatauina saplings i le tautoulu, ona tatau lea ona e vele ma ufiufi i lala pine, ma i le amataga o le taumalulu e ufitia ai le kiona.

Pe a liusua le kiona, e tatau ona asiasia fualaau mo le faaleagaina o le uaea ma le tataina o lala. E tatau ona eli i luga meaʻai ao le i totoina.

E sili ona lelei le ola i le laumei o le Nike i laʻau e lelei ona susulu i le la, lea e puipuia lelei mai matagi malulu malosi. E mafai ona e totoina laau i luga o le pa, ae na o le itu la.

TAITAI! Afai o laau uumi e ola i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ona tatau ai lea ona toto se laupepa i le itu i saute o latou ina ia latou le lafoina i luga se ata.

O pits mo le totoina o laau toto e mafai ona saunia i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, pe a ma le lua vaiaso. O le loloto o le lua e tatau ona mai i le fasefulu-lima i le limasefulu senetimita, ma o le taamilosaga e tatau mai le onosefulu i le 70 simita. O le tataina o pu e manaʻomia i se mamao e tolu mita mai le tasi.

O le eleele na eli i fafo o le lua e tatau ona faʻafefiloi ma le humus i le ratio 2: 1. A o lei totoina, e tatau ona fui se pi i le ogatotonu o le lua ma fausia se paʻu mai le eleele ua saunia. I lenei vailaʻau e mafai lava ona e faʻasalalauina le aʻa.

I le pito i matu o le pua, e tatau ona e faʻapipiʻi se fatulaʻau, ona faʻatumu ai lea o le lua mo le totoina o le eleele, ma luluina i lea taimi ma lea taimi le fatuina ina ia leai ni va i le va o aʻa. Aʻo sasaa le palapala, e tatau ona paʻu i lalo i le fesoasoani a lima. Ia mautinoa o loʻo saʻo le tuʻuina o le fua i luga.

A uma ona totō, fai se taʻavale faataamilo i le laau ma taʻavale mai le eleele. Mo le tasi laau o le a lava le lua pe tolu pakete vai. A maeʻa ona faʻamamaina le vai, e tatau ona mulimulu le eleele. O le seedling e tatau ona nonoa i se solo ma se maea vaivai.

O le tausiaina o se pulu ituaiga laʻau eseese e le ese tele mai le tausia o isi fualaau aina faʻalogo faapitoa e tatau ona totogi i lona alofa-malie.

I le tau vevela, e tatau ona faʻafefe le paluga ia Iuni ma Iulai. ma - i aso mulimuli o Setema.

O le auala aupito sili ona lelei o le faʻaleleia o le suavai o le fausiaina lea i lalo o le aʻa, faia i le faʻaaogaina o se faʻapipiʻi faʻapitoa.

Mo le faʻafeinu e tatau ona faʻafefeteina le vai e ave o le la.

O le faʻafefe lelei mo plums o le magnesium., o le mea lea, ao lei oʻo i le togalaau o le togalaau, e tatau ona e faʻaogaina faʻatasi ai ma fugalaisa.

E tusa ma le selau kalama o le superphosphate ma le magnesia e tatau ona faaopoopo i lalo o laau taʻitasi.

I le amataga o le tautotogo, e mafai ona e faʻamalosia ai le palapala ma le faʻamalolo. I le tau mafanafana, o le faʻamafanafanaina o le faʻafefeteina o manulele po o le otaota povi o loʻo faia. O le pito pito i luga pito i luga e masani lava ona tuʻuina atu i le taimi lava e amata ai ona fuga le laau, ma a uma le lua poʻo le tolu vaiaso ona tuʻuina atu lea o isi fafaga.

A oʻo atu i le lua pe tolu tausaga le matua, o le tele o pula e aliali i luga, lea e manaʻomia ona faapuupuuina mo le faʻamautu lelei o le pale. Tulu i luga o le ogalaau e tatau ona ave i totonu o se lauulu lanumeamata. E le tatau ona galo ia i tatou le aveeseina o pusi basal. E tatau ona faʻatino lenei faiga e tusa o le fa taimi i le taimi o le taumafanafana.

Maʻi ma faʻamaʻi

Nick's plum variety e malosi malosi lona tetee atu i le tele o faʻamaʻi pipisi. E leai se monilioz, po o se polystigmoz, pe klyasterosporioz e le matautia lenei laau.

Le puipuia o le fua Pheromone faapitoa mailei e mafai ona faʻaaoga mai le moth moalea o le a tuiina ai tane o lenei iniseti. Ae afai e matauina le tele o manu, o lona uiga o le auala aupito sili ona lelei e faʻaumatia ai o le a faʻapipiʻiina ai meaola.

O le taimi muamua e tatau ona faia i le faaiuga o Me, ma le mea mulimuli - ia le itiiti ifo ma le masina ao leʻi oʻo i le seleselega. O le va o le vaeluaina e tatau ona le itiiti ifo i le lua vaiaso.

Vailaʻau eseese Nick o loʻo i ai faʻamanuiaga lelei ma nisi faʻafitauli. O mea sili ona lelei O lenei vāʻau o se faʻamaʻi lelei o le kiona, fua o le maualuga ma sili atu le lelei o tagata faʻatau oloa. Ia, lelei o se tasi o faʻailoga autu e mafai ona taʻua o se gaioiga le lelei, lea e mafai ona e feagai lelei ma pollinators.