Fua o le gaosiga

Faʻailoga masani mai Initia - Ficus Tineke poʻo le paʻu paʻu

Tineke o se tasi o sui o le fesuisuiai eseese Ficus rubber, lea e lauiloa foi o Ficus Elastica poo Elastic (Ficus Elastica "Tineke").

E pei ona taua i le igoa, ao lei tupu ae e maua ai le paʻu, lea na faia mai le sua o le laau.

Faamatalaga lautele

Ficus elastica "Tineke" tuputupu ae i vaomatua Initia, lea e oʻo atu ai i se telē tele. Ae ui i lea, i totonu o le fale Elastica e mafai ona oʻo i le lua mita i le maualuga ma sili atu nai lo le mita i le lautele.

O laulaau ei ai se foliga faʻalelei faigofie ma se pito i luga i le pito.

E umi (25 cm) ma lautele (15 cm), ae ia sulu i le paʻi, faatasi ai ma se vele o le lanu lanumeamata poʻo le lanu piniki.

O le pito i fafo o le lanu susulu i luga o le pito o nei lau, lea e fausia ai se mamanu masani.

E mafai ona paʻepaʻe, kulimi pe i ai se lanu lanumeamata.

O Tineke e le na o le pau lea o le sui o laau paʻu ua aʻafia i totonu oo tatou fale ma ofisa. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai auiliiliga faʻamatalaga e uiga i ia ituaiga:

  • Abidjan.
  • Peleni
  • Black Prince
  • Melanie.
  • Robusta.
  • Ata

    O fusi uma e aofia ai se vaega tele o laau laʻau teuteu. Faatasi ai ma i latou, e mafai ona e mauaina le tele o faʻataʻitaʻiga sili ona manaia.

    Matou te fia faʻalogo i le tusiga e uiga i Falus Palms ma Orchids.

    Tausiga ile

    Malamalama

    E fiafia Tineke i le malamalama, ae i le taumafanafana e sili atu le puipuia mai le la susulu.

    I le atoa, Elastic alofa tele i moli molio le mea lea, o fusi lanu lanumeamata e le mafai ona tuʻuina i luga o le faamalama sill, ae i autafa o le faamalama.

    Ae ui i lea, o le taimi muamua lava o le vaʻavaʻai lelei i le laau: afai e le lava le la, o le pito i lalo o le a amata ona liu samasama ma paʻu ese, ma o le fua faʻasolosolo o totoe o le a faʻaitiitia le maitau.

    Ona o lenei mea, o le a toesea ai le talosaga a le laau, lea o le a faigata tele ona toe faʻaleleia.

    O le mea lautele, o le tausiga o fusi o loʻo faʻapipiʻiina i le tele o auala e talitutusa ma le tausiga a Peniamina.

    Faʻasa

    Faʻamamaina i se vai mafanafana, mautu. O le taimi mo le suavai e oʻo mai pe a maeʻa le pito i luga o le eleele.

    O le tele o taimi latou te fafagaina faatolu i le vaiaso, ae faʻalagolago i tuutuuga o le taofiga, o le taimi e ono ese ai.

    I le taumalulu, e mafai ona e vai na o le faatasi i le vaiaso.

    Faʻalogo! E fiafia le ficus i le vai, ae e le mafai ona toe faʻamamaina le eleele, e pei foi o le vevelaina o le potu, pe o le a ufiufi laulaau i lanu enaena ma o le a amata ona paʻu.

    Totogi

    E fiafia tele Ficus Tineke i le susu, o lea e tatau ona sosolo mai i le vai i le vevela o le potu.

    E taua tele lenei mea i le vevela o le taumafanafana ma i le taumalulu pe a faʻaaogaina maa. E fautuaina foi le faia o togafitiga mama mo Elastics: faʻamalo vaiaso i laulaau mai le efuefu ma se omomi pamu, ma le tasi masina i le masina e faia ai se vai mafanafana mo Ficus.

    Faʻavaeina o le Crown

    E vave ona tupu Tineke, i le taimi galue o se lautusi fou e faʻaalia i le vaiaso.

    E le gata i lea, o le aʻa e vave lava ona atiaʻe, lea e tatau ona taofiofia e le fusi o le fagu ma teuteu taimi.

    O se taunuuga, e avea o se ogalaau tele pe o se laau foi.

    1. Afai e te manaʻomia se togavao, e tatau ona e togi uma pupu i le maualuga 10-15 cm A maeʻa lena, o le a amata ona atinaʻe taʻau lapopoa ma, pe a oʻo i le umi tutusa, e tatau foi ona fusi.

      E aoga lenei mea i na aʻa e pei ona faʻataʻitaʻiina i fafo.

      O i latou e ola i totonu o le vao, e le mafai ona e paʻi i ai, ma pe a mamafa tele le laau, e tatau ona e aveesea nisi o vailaau i totonu e faʻaleleia ai le malamalama.

    2. Afai o le ficus e taʻu mai le ogalaau tutotonu, e mafai ona liua i se laau.

      Ina ia faia lenei mea, e tatau ona aveesea uma itu taalaʻau, ma totoe 3-5 pito i luga.

      A oʻo i le umi e manaʻomia, e tatau ona e lili le pito i luga ma selesele taimi le tipiina o le itu.

    3. O le tipiina i luga o le taamilosaga lautele, e mafai ai ona e fausia se laau i le tele o itu.
    Faʻalogo lelei! E tatau ona fufulu uma afaina i se mea susu seia oʻo ina taofi le suavai, ona fufuluina lea o le malala.

    Ina ia mafai ona toto le laau i le paranesi ma atiina ae i le mea sili e mafai ai, e tatau ona liliu le taimi i le faamalama ma ona itu eseese.

    Soʻo ma palapala

    O le caba rubber e fiafia i le laufanua lafulemu ma le pala. O le mea lea, i totonu o le eleele o le eleele e maua i totonu o se faleoloa fugalaau, e sili atu le faʻaopopoina o sodoma ma eleele lauolaola, faʻapea foi ma le tele o oneone ma peʻa.

    Fertilizer

    Fafaga "Tineke" mai Mati ia Setema ia tasi i le lua vaiaso. Fertilizers with a predominantly of nitrogen are excellent for this.

    Totoina ma totoina

    Tineke e totoina pe a faʻafefeteina e le aʻa le puaa atoa o le eleele ma vavalalata le laau i lona gafatia.

    E sili ona lelei le toe gafa i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana ma le pisi tasi i le 1-3 tausaga.

    E tatau ona filifilia le ipu 2-3 le tele sili atu nai lo le muamua. Faitau foi e uiga i tulafono o le gaosia o isi ituaiga o fusi.

    Tofiga

    O le taimi sili mo le toe gaosia o laau o le tautotogo: o lea o le a maua ai e tamaiti laiti se taimi e malosi atili ai ao leʻi oʻo i le taumalulu ma le malulu malulu.

    Tineke, e pei o Peniamina, ua faʻasalalau e ala i le vaʻaia. Mo le mea lenei e te manaʻomia ni vaeluaga eleele e tusa ma le 10-15 cm le umi mai pito pito i luga. E manaʻomia ona tipi faʻatasi ma se naifi lelei poʻo se mata mata.

    O 2-3 na o mea e totoe i luga o le tipi e tipi i le afa ma faʻalaulea i totonu o se paʻu e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu, ma o le pito i lalo o le a vavae ese atoa.

    Mai le faʻasaga, fufuluina le sua, lea e puipuia ai le aʻafia o aʻa, ona tuʻu lea o le tipi i se fagu vai mo se itula poʻo le lua. Ona tatau lea ona faʻamago le tipi mo le tele o itula.

    E lua isi filifiliga e mafai:

    1. E tatau ona taofiofia le vaeluaina o le vai mo le a 2-4 vaiaso seia oʻo mai aʻa muamua.

      O le koneteina e tatau ona tuʻuina i se moli, ae puipuia mai le la, ia mautinoa 80% maualalo ma 25 tikeri le vevela. E taua le le paʻi o laulaau i le vai, pe a mafai ona sui le isi.

      I totonu o le vai, e mafai ona e faaopoopoina se laulau o le malala o loʻo faʻaaogaina pe o le malala. O seleni ma aʻa ua afaina ua totoina i le eleele malamalama.

    2. O le isi filifiliga o le aʻafiaga - o lenei totō faʻatau saʻo ile eleele vevela ma susu. E tatau ona faia lenei mea i se taimi vave pe a uma ona faʻamago le pito i lalo o le tipi, i le maeʻa ai ona faia muamua le tipi i le koala.

      O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona aofia ai le meaʻai, peʻa, oneone ma le vermiculite mineral poʻo le perlite.

      Mo se pusa e iai ni mea e seleseleina, e faia ai ni mea e maua ai le greenhouse (tuʻuina i lalo o se pusa paʻu poʻo lalo o le tioata, mo se faataitaiga, i lalo o se fagu), ae le faʻagaloina le susu i luga o le eleele ma tatala e faʻamaʻalo.

      Laau fou i luga o fatu laau o lona uiga o aʻa ua aliali mai, ma o laau laiti e mafai ona faasolosolo malie ona masani i tulaga masani o le potu, faateleina le tuua o latou avanoa.

    Lulu

    Tineke - fale vevela. O le vevela aupito sili mo ia o le mai le +18 i le +25 tikeri.

    I le taumafanafana, e mafai ona aʻafia 30 tikeri le vevela.

    I le taumalulu, e taliaina le vevela. 15-16 tikeri mo talavou ma le 5-7 tikeri mo laau matutua.

    Afai e mafai e le ficus ona tumau fulufulu pupuu, ona mafai ai lea ona afaina ai le tusi ma le siʻitia o aʻa. O le mea lea e le tatau ai ona e tuu lana fagu i luga o se fola malulu poʻo se faamalama sill.

    Maʻi ma faʻamaʻi

    O faamai ma meaola faalafua e lamatia ai Tineke e talitutusa lava ma faigata o loo i totonu o fusi uma i le lautele.

    1. O laʻau o le laau e faʻanoanoa ma vaʻaia. Le lava le susu, e manaʻomia vave ona sasaa.
    2. O lau o le pito i lalo na lanu samasama ma amata ona paʻu. O le palapala e susu tele, ia faʻaitiitia le eleʻele ma le vai.
    3. Ficus lau lau, ua tupu le vaivai, ua pala le lala fou. E manaʻomia e Ficus le faʻamagoaina pe suia.
    4. Vaega o laulaau o le opal, luga o isi mea lanu enaena. E malulu le fale, lafo i se mea vevela.
    5. I luga o lalo o lau o ficus white woolly spots. Na malepelepe se mealybug. Aveese uma mea faʻamaʻi ma se omomi i totonu o le ava methyl poo faʻamalolo le laau ma se iniseti mamanu.
    6. Ficus lau o loʻo ufiufi i mata samasama, pito i lalo ole laupepa. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai le foliga mai o se moli mūmū mūmū. Faʻapipiʻi faʻamaʻi, malathion poʻo le iniseti o iniseti. E taua foi le faateleina o le maualuga o le ea.
    7. I lalo o laulaau o ficus ma luga o ona togitogo o le tuputupu aʻe lanu enaena. O se vaʻai lenei. Aveese faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai le paʻu o le cotton ua faʻamamaina i le methyl alcohol poʻo le pipiʻi tui.

    Faaiuga

    Afai oe tausia faalelei i le fale mo le ficus "Tineke" o le a ia teuteuina totonu totonu, e pei o se laau lalelei tele.

    Pau lava le mea e mafai ona faigata, o le tuʻuina atu lea o se ogalaau tele e iai le tele o avanoa e tupu ai le maualuga ma lautele.
    Vitio aoga e uiga i ficus: