Fua o le gaosiga

Fugalaau totogo i fua oona "Gloriosa": ata ma tausi ile fale

Gloriosa o se faʻalelei faʻalelei. I le vaitau o le tuputupu aʻe toe faʻafouina le vaega o loʻo pito i luga.

Faʻapenaina ile vaevaeina o fatu ma fatu. Alofa tele i le faʻaleleia ma fafaga.

Faʻamataʻu tele! Matou te le fautuaina mo le galueaina i totonu o potu e iai tamaiti laiti ma fagafao.

Aiga totō

"Gloriosa" - o loʻo aʻe i luga o mutia. Igoa Latina: Gloriosa. O le igoa e sau mai le upu "Gloriosus", ua faaliliuina mai le faa-Latina "mamalu". O le auala lena e faamatalaina ai e le au faifaatoaga tomai le lalelei o lenei fugalaau matagofie.

Mo lona matagofie, o le laau e taʻua i nisi taimi o le lili mumu. O lenei sui o le fugalaau o le aiga o Colchicaceae. O se faʻaaloalogia ma o loʻo iai se mea faʻapipiʻi.

I le taumalulu, e mate le pito o le memera. A maeʻa se taimi e malolo ai, pe a amata ona ala mai le natura - toe amataina le ola o le laau. Mai le paʻu momoe o le pito i luga o le fugalaau ua tupu ai le pulic apical.

E na o le 10 vaega laiti o fualaau faiva "Gloriosa". E na o le tasi le tasi o vaevaega laiti ua tupu i luga o le teritori o le Rusia - Superba. I totonu o le vaomatua e tupu i vaovao. Vaʻaia ile Aiga ile Asia ma Aferika i Saute. O laupepa sili ona lauiloa: Carsonii, Lutea, Greenii, Modesta, Flavovirens, Simplex.

E taua! Laʻau tanu e matua afaina. Fafaga meaai mai ia i latou ma 'ai le faʻatau saʻo e faʻasaina faasaina! E tatau ona faʻamautinoa e le maua e tamaiti laiti ma fagafaʻai Gloriosa.

Faamatalaga lautele o le fugalaau

O faʻamau o Gloriosa e saʻo, ia i ai i totonu o le taimi muamua. O lala e matua vaivai lava. Itumalo o le Emerald, i le tulaga o le paʻu. I le umi e sili atu i le 2 mita.

A o lei fuga i le pito i luga, latou te amata amataina lelei lala. Faʻalagolago i faʻasalaga, pepa faʻaaoga poʻo pepa faʻafeagai. Fai se faʻataʻitaʻiga poʻo se mea faʻapitoa. I le umi e oo i le 9-14 cm, i le lautele - 1-3 cm.

I le fautuaga o ni antennae allongated. Faafetai i nei masini, o le Gloriosa e pipii i laau vavalalata, vao, po o isi lagolago ma toso agai i le la.

O le auala sili ona taatele o le faʻatupulaia o lenei sui o le flora o le faʻaputuina o lala matagofie ma le fesoasoani o se faʻavaa. E mafai ona e faʻaaogaina se faʻavae tuʻufaʻatasi i luga o foliga o uila, faʻaofuofu, uili. Faʻateleina "Gloriosa" o se fale o le ampelnaya.

Faʻalogo! O lala o le vine e sili ona lelei ma e sili ona leaga. I lalo o la latou lava mamafa, e mafai ona latou malepe. O le mea lea, e manaomia e le laau le lagolago faʻamalosia.

Ata

O le ata oi lalo o loʻo faʻaalia le fugalaau Gloriosa i le fale:





Tausiga ile

Teuteu

E le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau aina. O le faʻaleleiaina o le faʻaaogaina o le paʻavale e le faateleina. E le fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai e paʻi i le laau pe a uma se taamilosaga fou o le olaga. O le teuteuina o le a faatuai ai le ola tuputupu ae ma le vaitau o le ola.

E taua! E matua faasaina le faia o ni afifi, ona o tumutumu o loo i ai io latou pito.

Faʻamasinoga

O le pulou o le laau e lamolemole, matagofie, paʻu. O le umi e oʻo atu i le 25-35 cm. O le lautele e tutusa ma le silia ma le 2.5 cm.

O le luga o se lanu paʻu paʻepaʻe sinasina ma se paʻu enaena lanu enaena. E tusa lava pe itiiti le faʻaleagaina o le paʻu e faigofie lava ona tipi ma faʻaleagaina le fale.

O le mea lea, pe'ā feaveaʻi se fugalaau, e tatau ona saʻo ma saʻo mea e fai. O le toe faafouina o le togi o loʻo i le pito o le tasi o fatu.

I le vaitau o le tuputupu ae, o le aʻa atoa o le laau o loʻo galue malosi i luga o le pi. I totonu o le eleele o loʻo faʻatulagaina faʻapitoa ia fatu. O nisi taimi e vaevaeina i ni vaega se lua. O foliga o le tubers e faia ai se faatulagaga V.

Vitio aoga e uiga i le taunuu atu "Gloriosa":

Suiga

E totoina totō faʻamaʻi i totonu o se tulaga tuʻu. E tatau ona le sili atu i le 4 cm le loloto o le totōina. E tatau ona e malamalama i le mea moni o le a tupu mai i le pito i tua o le pusa.

O le mea lea, mo le tuputupu ae tatau tatau e tatau ona tuʻu avanoa. E faasaina le toe totoina o le laau i ni koneteina laiti lea o le a paʻu ai le aʻa i itu.

E taua! Laʻau tanu e matua leaga lava. E faigofie lava ona vavae ese. O le afaina i le tuputupu ae o le a mafua ai le oti o le laau, e tusa lava pe o le isi fugalaau e ogatasi. E tatau ona manatuaina o le tulaga tuputupu ae o le "Glorios" tasi. Ma o le laau toto e totoina e le faateleina.

O lenei vitio o loʻo faʻamatalaina ai le totoina o le laau Gloriosa:

Lulu

I le tau mafanafana, o le fugalaau e mafai ona taliaina lelei le vevela o le vaega pito i totonu o le Rusia. O le mea lea, e mafai ona ola malosi i totonu o fale, togalaau poʻo faletalimalo. Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, ua aumai ai pusa i totonu o le potu.

O le vevela e le tatau ona paʻu i lalo o le 10 ° C. A mavae le maliu o le eletise, o le aʻa o loʻo totoe i totonu o tane. Laʻau tuʻu i totonu o se potu malulu lē papapu poʻo se kapoti.

I le tautotogo, i le vevela i luga atu o le 16 ° C, o le a amata se taamilosaga fou o le olaga.

Malamalama ma fafaga

O le laau e fiafia tele i le malamalama. Faatasi ai ma le leai o se la "Gloriosa" e mafai ona taofi le fuga. O le a faʻapipiʻi ata ma faʻapipiʻi. Fuga - o le a avea o se paolo malulu o le maarate. A faʻafeinu, e tatau ona e faʻatali mo le pito i luga e faʻamamago.

Tofiga

O le toe gaosia e tupu ai le tamaititi. O nai nodules laiti ei ai se foliga ovoid. I luga oi latou o aʻa ma le "komi". O se "tumutumu" laau ua totōina i luga. O lo latou faletua o loʻo tuputupu ae malosi. I le taimi o le toe gaosia e fatu, i le fale, o le totoina o mea totō o loʻo totoina i totonu o se oneone susu o oneone oneone ma peat, ona tuʻuina lea i totonu o se fale gaogao ma falelelei i le aso. A oʻo mai pula, ua totoina le laau i totonu o se fagu. Ma le tausiga lelei, e amata ona fuga le fatu i le 3 tausaga.

Fuga

Fugalaau e tupu i le amataga o le taumafanafana - i le ogatotonu o le autumn. Fugalaau laititi e tasi e ola i pito o tulu. O loʻo faʻaloloa pati, e oʻo i le 13-16 cm. O Perianth i le tele o vaega laiti o loʻo punou agai i luma.

O le mea lea, "Gloriosa" e masani ona faatusatusa ia Nasika. Corolla o le sao saʻo, faatasi ai ma ni peti eseese. O petals e vaapiapi, faʻaloloa, i le aofaʻi o 6 fasi pepa i luga o fugalaau taʻitasi.

Faʻasolosolo. O petals e 10-13 cm le umi ma 1-3 cm lautele. O filaments e lautele ma faʻaloloa. O le mea faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻi faʻapitoa. O lapisi e lapopoʻa, faʻaloloa, fuamoa ma le amber hue.

O le paolo o fugalaau i le taimi o le fuga o le emerald-amber, moli, paʻu po o le lanu piniki. A mavae le 30-45 aso, o le ogatotonu o le petal e avea ma toto-mumu, ma o le pito o le amber.

I le faaiuga o le fufuluina o laau tetele e tolu e ola. I totonu ia i latou o fatu o foliga lapopoa, o le paʻu-brown-hue.

Eleele

Fugalaau e sili ona fiafia i le eleele malosi. O le laau toto e tupu lelei i eleele le mautonu. E mafai ona e faʻaaogaina laʻau lanu uliuli e fefiloi ma humus, oneone oneone lelei ma vaomatua. O mea lelei foi o le eleele turf, oneone, humus ma peat. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai le faatauina o eleele mo rota po o pama. Tanie mo le totoina ma le totoina o laau e tatau ona papaʻu ma lautele.

Laʻau e afaina

E taua! E tatau ona manatuaina o lenei sui o le fualaau oona e matua afaina lava.

I vaega uma o le fugalaau o le mea lea "colchicine alkaloid". O le fua matautia o le 6 mg. O le mea lea, pe a tuputupu ae lenei fugalaau, e tatau ona e faʻaeteete ma faʻaeteete.

"Gloriosa" - o se laau totō matagofie. Faʻamalo lelei lelei le taumafanafana. E fiafia i pusa papaʻu ma eleele malupuipuia. E tuputupu ae i se auala mataʻina, e manaʻomia ai nisi lagolago. E sili le fiafia i le malamalama ma le mautu o le vevela.