Fua o le gaosiga

O le a le pepa piniki ma e mafai ona ola i le fale?

O meaʻai, e masani ona maua i le paluga ma le pepa uliuli ma le paʻepaʻe, e leai se mea e fai ai.

O lenei fatu o le fua o le Shinus laau, lea e taua foi o le pepa po o le pepa Peruvian..

Faʻaaogaina i le kukaina faʻatasi ma isi mea manogi ma se siʻosiʻomaga eseese.

E faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa ma mea faʻafefiloi.

O le ae aʻoaʻo atili e uiga i lenei laau toto mai la tatou tusiga.

Pink pepa - o le a lea?

O le pepa lanu manogi e maua mai i le lua ituaiga o shinus - soft (Schinus molle) ma le pistachio-talo (Schinus terebinthifolius).

O fua o nei laau e laiti, lapotopoto, vaivai, ma le ponaivi malosi i totonu.

I foliga vaaia e foliga mai o peppercorns, na o le piniki ma lanu, lea na latou maua ai lo latou igoa - lanu piniki.

Shinus o se tasi o le aiga Sumach. O loʻo i ai se laau ma le vao, e oʻo i le 6 m.

Sulu susu (molle) - o le masani masani. O lenei laau faʻatasi ma le pale paʻu, pei o le ulu.

E fuga mai i fugalaau fufusi, e aoina i mea e faʻaogaina i le foliga o se panicle. Fualaau aina - faʻafeiloaʻi ma se atigi malu.

Aiga totō

E tupu mai ni kopa piniki mai nofoaga o le vevela ma vaega laiti o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. E tupu i Mexico, Pasila, Peru, Kuatemala ma isi atunuu.

E masani ona faʻaaogaina o se mea teuteu ma totoina i paka ma i luga o auala.. E sili atu lona lelei i aai i luga o le sami.

Aoina ma le gaosia o fua

Na o fua matutua e seleseleina.. Mo le lavea o le lanu piniki ua faʻamago i latou i le malulu poʻo le kuka - tipi poʻo le faʻafefe. O fua fou ua teuina e le sili atu ma le ono masina. E le mafai ona gaosia le pepa lanu piniki (e pei o se faʻataʻitaʻiga, uliuli), aua e faʻaaogaina i le taimi lava e maeʻa ai.

O le isi oloa mai le fua o le sususi o se suauʻu manogi. E maua mai i fualaau aina ma isi vaega o le laau e ala i le faʻasaina vaʻa.

E mafai ona ola i le fale?

O fomaʻi o le faʻatoʻa totoina o laau siʻosiʻomaga i le fale e mafai ona faʻatumu ai a latou pusa faʻaputu. E ola ae i totonu o se laau teuteu matagofie, lea, i lalo o nisi tulaga, o le a fua mai. E mafai ona tupu aʻe e avea o se faʻasologa.

E taua! O le sua o le sipuni ma lala o le shinus o se mea oona ma mafai ona mafua ai le dermatitis, i se faaopoopoga, o le sususuga o le lumanaʻi e mafai ona mafua ai ona osofia.

Faʻamasinoga

E mafai ona totoina se paʻu ma fatu - faʻatasi ma piniki piniki.

E sili atu le faʻatau i le maketi, e tusa ai ma le poto masani o fugalaau fugalaau, e sili atu le lelei o le germination.

A o lei totoina, ua latou susu i le vai mo le aso ma ua totoina i se paluga oneone susu o le 1 fatu i le ipu..

Mo le germination e manaʻomia se vevela e tusa ma le 20 tikeri ma le malamalama lelei. E faʻapipiʻi faʻamalaʻau minerale i le eleele (30 g i le 10 lita o palapala).

Totoina o fatu fai i le tautoulu.

Tuutuuga o le taofia

Ina ia faaali atu Sina ia te ia i ona teuteuga uma, e tatau ona faia ia tulaga.

  1. Lulu.

    I le taumafanafana, o le vevela aupito sili ona lelei mo se shenus e 20-25 tikeri, e faʻafefe lelei le faʻaitiitia o le vevela i le 5-10 tikeri. I le tau mafanafana, e mafai ona teuina le laau i totonu o se kati.

    I le taumalulu, e fautuaina e tuu i totonu o se kativa ma le vevela o le 10-15 tikeri. O le sulu e tatau ona puipuia mai faʻatau, ae e manaʻomia le lele.

  2. Faʻasa.

    Vai lelei le laau, tusa lava pe o le taumafanafana. I le taumalulu, e manaʻomia le suʻaina pe a maeʻa le palapala.. Suavai ma le suavai malulu, vai vai i le vevela o le potu.

  3. Soo.

    O le tuufaatasiga o le eleele mo le susulu e le taua tele. E ui lava o le laau e sili ona lelei, e mauoa i le eleele o loʻo faʻafefiloi ma le oneone. E tatau ona taʻe ma vaʻaia lelei, e le faʻafefeina e Sulu lona suavai.

  4. Malamalama.

    Sulu, e pei o se tagata e nofo i le vaomatua, e fiafia i le malamalama. Mo ia, e tatau ona e filifilia se nofoaga ina ia manaia, ae aunoa ma se sun vevela vevela.. E fetaui lelei lava i le itu i saute, sisifo ma sisifo. I le faamalama i saute i le aoauli o le fugalaau teuteu.

  5. Laʻei pito sili.

    Fafaga faʻasusu faʻamaʻi faʻasusu ma se mea maualalo maualalo o le nitrogen. E tatau ona fesuisuiai ma faʻalavelave o minerale mo totonu o togavao. Laei pito sili e faia naʻo le taumafanafana i taimi uma 2-3 vaiaso.. I le tausaga atoa e le faʻamaʻiina ai le fale.

Suiga

Latou te faʻapipiʻi le paʻu pe a fai e laʻititi le ulo ia te ia. Faailoga - vavalalata aʻa o se paʻu palapala. O le laau e totoina e ala i le faʻafefeteina i totonu o se fagu tele. O le pasi pasi e manaʻomia se faʻatulagaga faʻaletausaga, e manaʻomia e se tagata matua 1 taimi i le 2-3 tausaga ...

E taua! Aua neʻi galo e sui le meaʻai i le taimi o le gafa.

Tofiga

Faʻapenaina e fatu susus (o loʻo faʻamatalaina i le vaega o le "Totoina ma le galueaina"), faʻaitiitia le gaogao ma le taoto.

Taimi mo le faapipiiina - amataga o le tautotogo.

O le tipi ua tuʻuina i totonu o se pusa i le eleele lafulemu ma teuina i le vevela e le itiiti ifo ma le 20 tikeri.

A maeʻa, ona latou nonofo lea i ni ipu eseese. I le lumanaʻi, ia tausia oe o se tagata matua.

Fuga ma fua mai

I le taimi o le fugalaau, o le laau e susunu ai se manogi manaia. E fuga mai ia Aperila ia Iulai.

A maeʻa ona tupu, o le vao e fua mai. I lenei vaitau, o le fale susulu e faapitoa lava le teuteuina, faʻafeiloaʻi i vine o vine piniki e faasaga i tua o lauusiusi.

E taua! O fua fou o le sususite e le o 'ai i meaʻai, o mea inu ia

Teuteu

E faʻamaofuina e Sulu le teuteuina. I le fale, e masani lava ona tupu ae o se mea. Ina ia mafai ona seleseleina, e mafai ona tipi, ona tuʻuina mai ai lea o ni vaʻai fou. I totonu o aai o loʻo tupu ai le paʻu e pei o se laʻau teuteu poʻo se laau, e masani lava ona tipiina i se 'aʻau, ma mulimuli ane e toe olaola lelei.

Faʻafitauli ma faʻamaʻi

O le sulu e ese mai le tele o le puipuiga ma e le fefe o ia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Pau lava le faafitauli e ono aʻafia. E tupu i le tulaga o le fetogiina o eleele i totonu o se ulo.

Faaaogaina o fua

O le sulu o se laau faigata, o lona faʻaaogaina i le tulaga o le faʻatauga e patino ma e le saogalemu i taimi uma.

I le kuka

I nofoaga o le tuputupu ae masani, e masani ona faʻaaoga i meaai.

O le tele o ipu a le atunuu e pei o suamalie, meainu, mea faʻafiafia mea e le faia e aunoa ma lona auai..

O loʻo i ai se manogi suamalie ma le manaia i ni faʻamatalaga o le anise, juniper ma se faʻamanatuga o le togafiti i le tuatusi.

Aʻo faaopoopo meaʻai i iʻa, fualaau faisua, iʻa ma 'aʻano. Latou te faatumuina i salati ma faʻaopopo i saula.

E aofia ai i le vevela "4 pepa" faatasi ai ma le uli, papaʻe ma le lanumeamata.

Na maua mai le manogi piniki ma le manogi. O le fafaguina o ia, faʻamago le pi i totonu o se mea vevela i luga o le vevela vevela.

E faʻaaogaina le pepa laniki piniki i le taimi lava e uma ai le fulufulu, a leai o le a le toe maua lona tofo.

Faaaogaina o suauu taua

O suauu taua o loʻo iai i itu uma o le paʻu. E masani ona faʻaaogaina i le cosmetology, aʻo latou maua se faʻamalologa, anti-cellulite, faʻamalosi ma malosi. Faʻaaogaina e togafitia ai herpes, siama, dermatitis ma le gau o lauulu..

E le gata i lea, o le suauu e faʻaaogaina mo le taele, faʻamaʻi, mafiafia mo le faʻamalosia o kulimi.

Mea aoga

I le avea ai o se vailaau togafitiga, o le pepa lanu meamata e faaaoga i le togafitiga o le oona, rheumatism, maʻi cardiovascular ma le manava. O lona faʻaaogaina i ni mea laiti e faʻasalalau ai le galuega o le digestive system, fesoasoani i le manava. E i ai mea e maua ai antimicrobial ma tonic..

Rich in vitamins (C, B, PP ma le E) ma minerale (potassium, calcium, magnesium, zinc, ma isi)

Contraindications

Aua nei faʻaaogaina le pepa lanu piniki mo tagata e faʻafefe i allergies. I le tele o fualaau oona oona.

O le tuputupu ae o le pepa lanu piniki i le fale, e naʻo se mea teuteu e mafai. I le avea ai ma se faʻavavega, e mafai ona e faʻaaogaina fua na fuaina e se auala gaosi oloa.

O se tagata faitau o loʻo fiafia i le pepa piniki e ono fiafia e faitau e uiga i isi ituaiga o pepa ma faʻamatalaga lautele e uiga ia i latou:

  • ituaiga;
  • faamatalaga, ituaiga ma meatotino aoga o le laau;
  • tuputupu ae mea lilo;
  • tuputupu ae i totonu o se kati.