Fualaau faisua

Auala o le kukaina o sana i totonu o se fagu: faʻafefea ona kuka ai ina ia mama ma malie?

Mo le sili atu ma le tasi le meleniuma, o loo ola aʻe tagata i le sana o le "masiofo o le fanua". O lona lauʻeleʻele o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. Ua pa'ū le ua i luga o la matou konetineta faafetai i Columbus. O ituaiga anamua o Initia ua taua lenei aganuu "maso", ma i Sepania "kukuruko", o lona uiga o le tupulaga.

O le mea e malie ai, e leʻi amataina e saienitisi ni augatuaa o le manoa o le vao. E le mafai ona ola le laau e aunoa ma le fesoasoani a tagata. Tulaga faʻatagaina mo lea mea: faʻamalolo le palapala, faʻateleina faʻasusu, faʻasusu. E tusa lava pe tatou te manatu o se fatu ua vavae ese mai le pulu ma ua maeʻa i luga o le palapala, atonu o le a faatali le oti. O loʻo tumau pea se mealilo le amataga o le sana.

Mea faʻaleagaina o le maile

Ona o le eseesega o mea, o le oloa o se meafaigaluega faaopoopo i le togafitiga o le tele o faamai. O le faʻaaogaina o le cereal i meaʻai e maua ai le tele o mea aoga i le tino, o lea o meaʻai e vave faʻavaveina.

O uiga autu o faamalologa o sana:

  • Aafiaga lelei ile faʻalavelave faʻalavelave;
  • faʻamalositinoina le puipuiga o le tino;
  • e fesoasoani i le faʻamautuina o le vaega o meaʻai;
  • faʻaosofia le faiai;
  • fesoasoani e aveesea toxins mai le tino;
  • faʻaleleia le gataifale;
  • faatelegese le faagasologa o le soifua matua;
  • o se mea faigaluega lelei i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa;
  • fesoasoani e faʻaititia le tiga i fafine i le taimi o tamaʻitaʻi;
  • fesoasoani i le toilalo i le gaioiga o le tino;
  • faaaogaina i le cosmetology.

Suauu kuka, e aofia ai i le taumafataga, e maua ai le tele o aoga i le maʻisuka, allergies, oona, anemia, maʻi fatu, anorexia.

O le faʻaogaina o caloric o kernels, e fuafua i le ituaiga, e mafai ona fesuisuiai i le va o le 80 i le 325 kcal mo le 100 g o oloa. O le maualuga o le tau o le malosi, o le sana o se meaʻai fua.

Contraindications

E ui i le tele o uiga lelei faʻaaogaina o sana e tatau ona faatapulaaina i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi nei:

  1. Gaʻo gasegase.
  2. Le lava le fiaʻai.
  3. Faʻatasi ma le thrombosis, thrombophlebitis.
  4. Faateleina le tuiina o toto.
  5. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.

O le 'ai o le cereal e tatau ona i ai le faʻaogaina lelei, a le o lea, o meaʻai sili atu ma vitamini e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

E faʻapefea ona filifili?

O le sana saito e fesootai ma le tamaitiiti, pe a latou kukaina i le umukuka, e le galo le manogi. O le taimi nei o lenei oloa o se tau e le taugata, ae aoga ma le manaia. Ae peitai, aʻo leʻi kukaina, e tatau ona e filifilia muamua le pulu.

A faʻatau, faʻalogo:

  • fatu fatu e le tatau ona faigata, e mama, ma pe a pipiʻi, faʻasaʻo le sua;
  • fualaau suamalie e sili atu ona lelei le filifilia o laulaau le togafitia, e puipuia ai le vevela;
  • o le lanu o le kernels kernels talavou e mama lanu samasama; lanu e le o lanu e taʻu mai ai o le oloa e le mautonu;
  • e fautuaina e filifili ni paʻu tutusa tutusa;
  • A maeʻa le faʻatau e le fautuaina le teuina mo se taimi umi, e sili atu le kuka i le taimi lava lena.

Sauniuniga mo le faagasologa

O kuliga e tatau ona mulumulu lelei i lalo o le vai tafe aʻo leʻi kuka., aveese lauulu, laulaau, fatu vela. O lapisi tetele e tatau ona tipi i le afa.

Fou, o sana sana e tatau ona tuu i le vai mo le itula. Afai o le pulu, o le matua pe leai foʻi, e tatau ona faʻafefiloi i le paluga o le susu ma le vai i se fua faatatau 1: 1. Alu mo le 4-5 itula.

Kuka

E faʻafefea ona kuka le sana i totonu o se fagu ina ia mama ma malie ma e fia? O le umi o le sauniuniga e fuafua i le tikeri o le matua o le fetus ma nofoaga mai le 1.5-4 itula.. E mafai ona saunia tamaiti laiti mo le afa itula (faʻamatalaga e uiga pe faapefea ma pe fia le taimi e kuka ai sana sana i luga o le paʻu, e mafai ona e maua iinei).

O le mea sili ona taua e le o le eli, a leai o le a faigata ma mago le fatu.

Mo le kukaina o sana, e tatau ona e filifilia ni uʻamea uʻamea ma puipui puipui ma se tapuni uʻamea. E faʻaaoga foʻi le masini.

I le faagasologa o le kuka, e mafai ona e faʻaaogaina se kuka taofi, microwave, vaʻa.

Kuka

O le masani masani mo le kukaina o sana:

  1. Gagau le sana i totonu o se fagu ma faaopoopo vai e ufiufi ai le paʻu.
  2. O le kuka e tatau ona i luga o le vevela vevela.
  3. A uma le kuka, masima ma vevela e auauna atu i le laulau.

E i ai fautuaga i le kukaina o sana ma le faaopoopoina o le susu, e avatu ai le agavaivai ma le manogi suamalie i le ipu.

Metotia 1

  1. Muamua e tatau ona e mulumulu, fufulu mama o lau.
  2. O le faʻafefiloi o le susu ma le vai e sasaa atu i totonu o se fagu. Faʻamalie le afi ma mafanafana. E te le manaʻomia e faʻaopoopo le masima (pe faapefea ona kuka sana i luga o le pusa ma masima, faitau iinei).
  3. A vevela le paluga, tuʻu le sana. Ole maualuga o le vai e tatau ona 2-3 cm le maualuga ile mea o loʻo i totonu o le apa.
  4. Simmer mo le 20 minute.
  5. Ona tatau ai lea ona vavaeese le saito mai le faavae ma siaki le sauniuni.
  6. O kulumu manogi e faʻafefiloi ma le pata fou ma tuʻu ai mo ni nai minute. A o lei auauna atu - tumu i le masima.

Metotia 2

  1. Fufulu ma fufulu masini ua kuka i le auala masani seia oʻo i le afa kuka.
  2. A maeʻa lena, toso ese le sana ma tipi fatu mai ulu.
  3. I totonu o se fagu, faʻafefete le susu ma tuu fatu i totonu. Kuki sei vagana ua sauni.
  4. A uma le kuka, faʻaopopo se tamai pata i mea o loʻo i totonu.
  5. Alu mo le 10 minute ina ia fafagaina fatu i se manogi manogi suamalie.
  6. I luga o se talosaga, e mafai ona e tuʻuina le kulimi malo i sana vevela vevela.
  7. Faamuamua ao lei auauna atu.

Sapalai sauniuni

O le faʻamalologa o le sana ua maeʻa e faalagolago ile auala ole teuina. Faatasi ai ma le teuina lelei o le oloa e mafai ona taoto seia oʻo i le seleselega fou, o le mea autu o le tausisia o tulafono faavae:

  1. I le vevela o le potu. Ma o le oloa maeʻa e mafai ona teuina e le silia le 12 itula.
  2. Teuina o pusa sana tunu i totonu o le pusaaisa. Afai e leai sau taimi e ai ai le meaai, e mafai ona e teu i totonu o le pusaaisa.

    Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aveeseina le pulu mai le apa ma tuu le fagu suamalie. Le isi, afifi ia ulu taitasi i le pipiʻi ata. Faasaoina le oloa e le sili atu i le tolu aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e vevela le maso i totonu o se masini mumu poʻo se vai inu.

    Komiti Faatino. Mo le faʻaolaina mo se taimi umi, e fautuaina i le masima masima. O le masima o se puipuiga masani, o lea o le a laveaiina ai le iuga.
  3. Teuina o kernel tunu tunu i totonu o le pusaaisa. Muamua, o le saito o le cereal e vavae ese mai le faavae. Ona matou tuʻuina atu lea oi latou i le saunia o fagu, muamua na faʻamaʻeleina. Faatumu i le saline vevela (20 g masima i le 1 lita o le vai), ma tuu ai le 2 cm i le pito i luga. Tuu le mea e teu ai ma tuu i totonu o le pusaaisa. E mafai ona teuina mo le 2 i le 3 masina.
  4. Teuina i totonu o le pusaaisa. E tatau ona faʻaliliu kulupu tunu tunu, ma faʻaumatia le tele o le susu. Ona afifi ese lea o le pusa i le pipiʻi ata. Tuu i totonu o le pusaaisa. Aʻo leʻi faʻaaogā, faʻafefe mo le 10 minute i le vai vevela. Palu faʻasusu na faʻaputuina i le 12 masina.

    O lenei metotia e mafai ai ona e tausia mea aoga uma o sana.

Matou te fautua atu ia te oe e te tilotilo i fuaitau aupito sili ona faamanuiaina ma vave mo le kukaina o sana i le auala masani - i totonu o se fagu. Ma ia aʻoaʻo foi pe o le a le umi e te manaʻomia ai le kukaina o meaʻai o le sana o le Bonduel ma le saito e aunoa ma se ulu o kapisi.

Faaiuga

I lona atunuu, i Amerika, o le sana o se oloa lauiloa. I totonu o Amerika, o le maso e sili ona lelei i le kuka e avea o se itu i le meaʻai. E masani ona faaopoopo i salati. I Mekisiko, ua taoina tortilla tortillas mai falaoamata sana, ma faʻaaogaina e fai ma meaai ma ipu. E masani foi i le kuka e masani ona faʻaaogaina le suāuu sana.